τα τεκμηρια θα καταργηθουνε λεει μολις ολοκληρωθει το νεο ηλεκτρονικο περιουσιολογιο.
Εχει πλακα παντως που δεν προκειται να παρουν νεα μετρα οπως λενε.
Κι ολα αυτα τι ειναι?Αντιμετρα?
Printable View
τα τεκμηρια θα καταργηθουνε λεει μολις ολοκληρωθει το νεο ηλεκτρονικο περιουσιολογιο.
Εχει πλακα παντως που δεν προκειται να παρουν νεα μετρα οπως λενε.
Κι ολα αυτα τι ειναι?Αντιμετρα?
ε καλά δεν είναι και για λύπηση. μια ζωή στο mega δεν θα έπαιρνε μισθό υπαλλήλου ....
Ανοιξα αυτο το θεμα στις 28-05-11....σχεδον καθε μερα παρακολουθω τις αποψεις σας και σιγουρα οι περισσοτερες ειναι σεβαστες....το προβλημα ειναι οτι αν καθησετε και τις ξαναδιαβασετε θα δειτε οτι οι περισσοτεροι ειναι σαν παρακολουθειτε ενα εργο η ενα σηριαλ σαν θεατες στην 55αρα LED τηλεοραση σας, και πετατε μια γνωμη για τον ηρωα που βλεπετε στην οθονη σας....τον εναν τον φταινε οι δεξιοι,τον αλλο οι αριστεροι(που ουτε καν ανελαβαν κατι στη χωρα ποτε,απλα λενε μαλακισμενες λυσεις), και στον αλλο η Χ.Α για καποιους λογους.......καπου χασαμε το νοημα και ξεχασαμε οτι οι πρωταγωνιστες σ'αυτες τις μαλακιες που συμβαινουν,και σ'αυτο το εργο , ειμαστε ΕΜΕΙΣ.....και λεω λοιπον...αν ΔΕΝ αλλαξουν τερμα πανω οι μπαρες χρωμα ..αν ΔΕΝ ξαναψηφισουμε τα ιδια γουρουνια που κυβερνανε,αν ΔΕΝ καθομαστε να βλεπουμε αυτες τις πορνογραφικες ειδησεις στην τηλεοραση,αν ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.....τοτε και στα επομενα 50 χρονια θα τα λεμε εδω ...στο ιδιο θεμα,με το ιδιο πληκτρολογιο,στο ιδιο μονιτορ....Πριν βιαστειτε να μου την πειτε(σωπα ρε μαγκα..κι εσυ το ιδιο δεν κανεις?)..απλα σκεφτειτε....πλεον ΠΡΕΠΕΙ να θυσιασουμε κατι για να δουμε ασπρη μερα....αν ζουσαμε σε κανονικο πολεμο ΙΣΩΣ να ηταν οι ζωες μας....σ'αυτο τον οικονομικο πολεμο που ζουμε,και που τον διαλεξαν καποιοι που ουτε καν τους ξερουμε, πρεπει να θυσιασουμε η τα αμαξια μας, η τις διακοπες μας, η τις δουλειες μας, η ...η...η
Σας αφηνω γιατι θα χασω το αεροπλανο για Μυκονο....Καλες διακοπες
Να αλλάξω το δίλιτρο πετρελαιοκίνητο Xtrail μου με dacia ή qasqai ή ASX???
Είναι δίλιτρο, αισθάνομαι κορόιδο που πληρώνω... τέλη και φόρο πολυτελείας!
Θα δώσω 5000-15000 επιπλέον. Θέλουμε ένα οικογενειακό τετρακίνητο... με χαμηλή κατανάλωση. Με αυτό κάνουμε τα πολλά χιλιόμετρα ....
Η λογική λύση βέβαια θα ήταν να έδινα απλά το Μ3... αλλά κλαψ... μάλλον θα συνεχίσω να πληρώνω τα σπασμένα του κράτους μας...
Γιατί να νιώθω άσχημα που έχω απλά δύο αυτοκίνητα που στο σύνολο τους δεν μου κόστισαν πάνω 30.000 ευρώ....
Βαγγέλη, το Nissan βγαίνει με τη τετρακίνηση μόνο στα 2.000cc. Πάντως φίλος πήρε πριν λίγες μέρες το 1.6d και για τα λεφτά του είναι εξαιρετική λύση.
Κι εγώ Nissan θα έλεγα. Είχαμε το βενζινοκίνητο X-trail και ήταν απίθανο. Ο πεθερός μου έχει mitsu και δεν είναι ευχαριστημένος από τα συνεργεία και τις τιμές τους. Για το Duster τι να πω... Πήγαινε ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις. Άσε που το όνομά του μου θυμίζει σουίφερ.
Ας μην δυσαρεστουμαστε εκ των υστέρων. Όταν ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ και ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ειμασταν στις καφετέριες και στις παραλίες στις εκλογες, ας κάτσουμε τώρα να μας κυβερνάει το 30%.
έτσι μου είπε και η γυναίκα μου.... ξεσκονόπανο δλδ :th_Laie_67-1:
Αξίζει να δώσω το δίλιτρο πετρέλαιο Xtrail του 2008 κοντά στα 12000 και να δώσω τόσα παραπάνω για κάποιο από τα άλλα ;;;
Δε βγαίνει άκρη... Αν το κρατήσω τέλη και φόρος πολυτέλειας είναι άλλα 5000+ για τα επόμενα 5 χρόνια!
Να τα πουλήσω όλα... μία χαρά είναι και το transit της δουλειάς... και σε μερικά χρόνια βλέπουμε πάλι...
Αν δεν το έχεις ανάγκη το 1000-2000 τον χρόνο γιατι να τα σκοτωσεις Βαγγέλη. Στα χαρισε κανείς ? Σε διαβεβαιώνει κανεις οτι δεν θα καρφωσουν και τα μικρά και ειδικά τα ντιζελ ?
"Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε πολλά προκειμένου να κάνουμε οικονομία"
...όπως λέει και το αρχαίο ινδιάνικο ρητό
Όντως! ότι και να κάνεις "βρέχει π@@τσες" * (ακόμα και κάτω από στέγη)
*άλλη μια αρχαία ινδιάνικη έκφραση
Άσε το Duster και τσίμπα ένα Koleos. :facepalm:
Εάν μπορείς να καλυφθείς με το αυτοκίνητο της δουλειάς η γνώμη μου είναι να τα πουλήσεις όλα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Άσε να καταλαγιάσει η φουρτούνα - να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και μετά αποφασίζεις με την ησυχία σου.
Εγώ έδωσα το X3 και δεν πήρα τίποτε στη θέση του, προς το παρών καλύπτομαι με το οικογενειακό Scenic. Και να σου πω την αλήθεια αισθάνομαι πολύ - μα πολύ ξαλαφρωμένος.
Εντός της εβδομάδας θα ανεβάσω φωτό από Χ3 3.0 εγκατελειμένο στο δρόμο, χωρίς πινακίδες και χαρτάκι του δήμου. Ο Λούνατικ μπορεί να το χει δει καθώς είναι στη γειτονιά του. Πολλά παίζονται πλέον όταν μιλάμε για τόσα κυβικά...
Είναι κάτι βόλτες.... σαν τη σημερινή... που ανασταίνουν κ νεκρούς!!!! :thumbsup:
Μιας και δε βρίσκω υποκατάστατο...
Θα συνεχίσω τις μπάντες με τους φίλους μου!!
Το χαμόγελο, η διέγερση, το τέλειο γύρισμα, η μεταφορά βάρους, η παρατεταμένη πλαγιολίσθηση, ο ήχος της καβούκας...
Εντάξει... πατάνε στο χόμπι μου, στην κ@υλ@ μου... θα τους πληρώνω. Όλοι έχουμε πάθη...
Μαρέσει ο τρόπος σκέψης σου! Δεν υπάρχει υποκατάστατο για αυτή την γκαυλα! χαχαχ
Λέμε λέμε και στο τέλος μόλις του δίνουμε και καταλαβαίνει μας πιάνει πάλι το "δεν θα το πουλήσω ποτέ φίλε" χαχαχα
το παθαίνω και εγώ συνέχεια αλλα μόλις έρχονται τα μαμημενα τα μαμησιάτικα εκεί πέφτει μπιμελίκη και αναθεμα λέμε που πήραμε ένα αμάξι το έχουμε πληρωμένο ουτε πάμε στα καζίνα ουτε στις πουτ@νες και θέλουν να μας τα πατήσουν όλα να μην αφήσουν τίποτα!
τέλος πάντων... που κάνετε μπάντες παιδιά να έρθω και εγώ?? :thumbsup:
σσσσσσσσσσσσσσσσσσστττττ
μη μας ακούσουν.
έλα σε ένα καφέ... :original:
αυτό ενδιαφέρει πολλούς thumb
Μήπως ανοίγει ένα παράθυρο γιά να μεταβιβαστούν αυτοκίνητα ιδιωτών, με πολλά κυβικά, σε επιχειρήσεις ? Το μη χείρον, βέλτιστον.Παράθεση:
Μπόνους στον κλάδο ΙΧ από τις νέες αλλαγές στη φορολογία
Του Σπύρου Δημητρέλη
Ένα γενναίο μπόνους στο χειμαζόμενο κλάδο αυτοκινήτου δίνει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος. Με διατάξεις του αίρονται μια σειρά από περιορισμοί στην έκπτωση δαπάνης χρήσης αυτοκινήτου από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και καθίσταται πλέον πιο συμφέρουσα η απόκτηση ή ενοικίαση ΙΧ για επαγγελματική χρήση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) προβλέπει την απόσβεση υπό προϋποθέσεις της απόκτησης, μεταξύ άλλων, και οχημάτων μεταφοράς ατόμων χωρίς να τίθενται περιορισμοί όσον αφορά τον κυβισμό τους. Ο ετήσιος συντελεστής απόσβεσης ανέρχεται για τα οχήματα στο 16% της αξίας κτήσης τους. Από τη διάταξη λείπουν περιορισμοί όσον αφορά τον κυβισμό των οχημάτων που αποκτά ή μισθώνει με σχήμα χρηματοοικονομικής μίσθωσης μια επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Στον υφιστάμενο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχει ο περιορισμός για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα του 70% των δαπανών για αυτοκίνητο εφόσον αυτό είναι έως 1.600 κυβικά και 35% για οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού. Με βάση τη νέα διάταξη του ΚΦΕ δεν υπάρχουν περιορισμοί της έκπτωσης των δαπανών για τη χρήση και τη συντήρηση ενός ΙΧ από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης ή του επαγγελματία.
Ακόμη μεγαλύτερο είναι το όφελος, σύμφωνα με ειδικευμένους φοροτεχνικούς, από την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει ο νέος ΚΦΕ στη βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων. Ο νέος ΚΦΕ προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια για τις αποσβέσεις οχημάτων που αποκτώνται με leasing ενώ δεν προβλέπει περιορισμούς ή κριτήρια για την απλή μίσθωση (ενοικίαση) οχημάτων. Όπως σημειώνουν έμπειροι φοροτεχνικοί το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλεται για την ενοικίαση οχημάτων, χωρίς κανέναν περιορισμό σε κυβισμό ή αξία οχήματος, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης ή του επαγγελματία. Ωστόσο, θα πρέπει να εκπληρώνεται η προϋπόθεση της γενικής διάταξης του νέου ΚΦΕ για την αναγνώριση των δαπανών, δηλαδή η δαπάνη να πραγματοποιείται προς το συμφέρον της επιχείρησης. Με άλλα λόγια θα έχει λόγο και ο φορολογικός ελεγκτής για το αν μια δαπάνη για την ενοικίαση ενός, για παράδειγμα, πανάκριβου ΙΧ γίνεται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή καλύπτει άλλες ανάγκες του επιχειρηματία (π.χ. οικογενειακές μετακινήσεις).
Μεγάλο όφελος προκύπτει για τον κλάδο αυτοκινήτου και από τη σημαντική μείωση του τεκμαρτού εισοδήματος που προστίθεται σε εργαζόμενους που λαμβάνουν ως παροχή εταιρικό αυτοκίνητο. Με βάση τον υφιστάμενο ΚΦΕ οριζόταν ότι το ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα υπολογιζόταν ως ποσοστό επί της εργοστασιακής αξίας του οχήματος. Για παράδειγμα, για ένα ΙΧ εργοστασιακής αξίας 35.000 ευρώ το τεκμαρτό εισόδημα που «χρεωνόταν» στον εργαζόμενο της επιχείρησης (π.χ. διευθύνοντα σύμβουλο) που το λάμβανε για χρήση ως παροχή από την εταιρεία ανερχόταν στο 30% της εργοστασιακής αξίας, δηλαδή 10.500 ευρώ. Με άλλα λόγια το συγκεκριμένο στέλεχος επιχείρησης φορολογούνταν επιπλέον, ως μισθωτός, για 10.500 ευρώ πέραν των μισθών που λάμβανε.
Με τον νέο ΚΦΕ ορίζεται ότι το εισόδημα για την παροχή ΙΧ που χρεώνεται στον εργαζόμενο ανέρχεται στο 30% της ετήσιας δαπάνης απόσβεσης, μίσθωσης, εξόδων χρήσης και συντήρησης. Στο παραπάνω παράδειγμα, αν το ετήσιο κόστος για το παραπάνω ΙΧ είναι 10.000 ευρώ το επιπλέον εισόδημα που προστίθεται σε αυτόν που το χρησιμοποιεί ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, δηλαδή 7.500 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς.
Όσον αφορά, ωστόσο, το τεκμήριο διαβίωσης δεν επέρχονται αλλαγές με τον νέο ΚΦΕ. Το τεκμήριο διαβίωσης που αναλογεί στα ΙΧ τα οποία είναι ιδιοκτησίας ή κατέχονται από επιχειρήσεις βαρύνει τους εταίρους, διαχειριστές, διοικητές, προέδρους του ΔΣ, ανάλογα με τη νομική μορφή της εταιρείας.
Πηγή:www.capital.gr
thumbΠαράθεση:
Όσον αφορά, ωστόσο, το τεκμήριο διαβίωσης δεν επέρχονται αλλαγές με τον νέο ΚΦΕ.
δεν εννοούσα το τεκμήριο, αυτό είναι σαφές, δεν αλλάζει.
αν εκπίπτουν κάποια από τα έξοδα του, γιά κάποιες κατηγορίες επιχειρήσεων, που σήμερα δεν εκπίπτουν, μήπως αξίζει?
@ Πανος: Σωστα.
@ Αρης: Λαθος - δες το ποστ του Σταθη
Εγώ πάλι θα σας ελεγα να μην ανοιγεστε και πολύ γιατί και του χρονου εδώ είμαστε πάλι να τα ξαναλλαξουμε....
να θυμάστε : καμιά μπεσα με το κωλοκρατος.
Σωστο κι αυτο. Οσο αντεχεις πληρωνεις.
Ενας φιλος παντως του ηρθε σημειωμα να πληρωσει 3.000 φορο πολυτελειας για τζιπ μεγαλο και πισινα. Τιποτα απο τα δυο δεν εχει. Οταν πηγε στη εφορια, βρηκαν οτι ειχαν κανει "λαθος" στο ΑΜΦ. Εννοειται οτι ηταν κι αλλοι πολλοι με το ιδιο προβλημα. Εχετε το νου σας...
μετα απο ωριμη ( ; ) σκεψη κατεληξα και παλι στο συμπερασμα οτι τετοια μετρα σαν αυτα που συζηταμε εχουν επικοινωνιακο στοχο και μονο.
δηλαδη να πεισουν την κυρα σουλα απο τα πετραλωνα που λεει και ο χαντες οτι δεν ειναι η μονη που την πληρωνει, αλλα επιτελους μπαινει χερι σε αυτους με τις αυτοκινηταρες και τις πισινες.
γιατι ποσο κοστιζει στην πραγματικη ζωη η κατοχη και η συντηρηση μιας πισινας 30 τ.μ. και ποσο ενος φουσκωτου εως τα 6 μετρα που νομιζω εκει ειναι το οριο που δεν πληρωνει τιποτα.
προφανως στη συνειδηση της κυριας σουλας η δεξαμενη κολυμβησης ειναι πολυτελεια, ενω μια βαρκα, ελα μωρε σιγα.
ποσο ομως κοστιζει το ενα και ποσο το αλλο, ενδιαφερει?
μαλλον οχι.
οι λιγοι που εχουν πισινα θα πληρωσουν το χιλιαρικο το οποιο θα κλεψουν απο καπου αλλου και αυτοι με τη βαρκα που ειναι περισσοτεροι δεν θα πληρωσουν τιποτα και θα χαιρονται μαλιστα που επιτελους το κρατος βαζει χερι στους πλουσιους! https://www.bmwfans.gr/forum/
και ζησαν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα... :original:
Τεκμήριο πισίνας & σκάφους (άνω των 7μ.)...... :facepalm:
To σωστο δλδ θα ηταν το 7μετρο να εχει παραπανω απο την πισινα?
Να εχουν τεκμηριο και οσα ειναι κατω απο 7 μετρα?
το σωστο θα ηταν η εφορια να φορολογει ΕΙΣΟΔΗΜΑ και οχι κατοχη κινητων ή ακινητων αγαθων.
δεν γινεται να φορολογουμε κεφαλαιο γιατι αυτο σημαινει δημευση.
λογω ομως της ανικανοτητας τους επειδη δεν μπορουν να πιασουν την φοροδιαφυγη, βαζουν τεκμηρια.
το καταλαβαινω οτι θελει να καλυψει την ανικανοτητα του με εναν αλλο τροπο, αλλα ας το κανει σωστα.
οτι κοστη εχει το καθε πραγμα που θεωρει ως υποπτο φοροδιαφυγης ας το βαλει.
κανενας τιμιος ανθρωπος δεν θα ειχε αντιρρηση.
οσο εχει πραγματικο κοστος συντηρησης ενα αμαξι πολλων κυβικων ας το βαλει.
το σκαφος και την πισινα το ιδιο.
ποσο νομιζεις οτι εχει κοστος συντηρησης μια πισινα 30 τ.μ. το χρονο?
60 ευρω το μηνα ειναι ο ανθρωπος, γυρω στα 300 ευρω το χρονο τα χημικα και 150 το νερο που δεν χρειαζεται καθε χρονια αλλαγη.
ιδιο ειναι αυτο το κοστος με αυτο ενος σκαφους 7 μετρων που θελει καυσιμα, επισκευες, συντηρηση, παρκιν κλπ?
δεν θελει να κανει δουλεια παιδια, θελει να κοροϊδεψει, ειναι απολυτα εμφανες.