https://www.youtube.com/watch?v=d0VF7od68fM
Printable View
Ο Τσάμπας, ο καλοπληρωμένος (wannabe) Ελληνάρας.
https://www.youtube.com/watch?v=jyjPHw3dWdA
μαλλον εγω δεν το αφησα να ενοηθει καλα...
σαφως και δεν ειναι ρισκο αλλα ειναι επενδυση, επενδυση ακομα και για το μελλον της πατριδας ομως δεν παυει να ειναι αναλωση ενος σημαντικου κεφαλαιου το οποιο δεν πρεπει να απαξιωνεται ουτε με λογια του τυπου εγω επενδυσα χρημα (στο τυροπιταδικο ) λεμε τωρα, ουτε φυσικα με την απαξιωση των μισθων!
Αυτος που πηρε το τυροπιταδικο και ορθοποδησε και πολυ καλα εκανε γιατι η δικη του η ευημερια θα προκαλεσει και την ευημερια αλλων, ομως δεν ξεκινησε χωρις εφοδια οπως λες, ξεκινησε με εφοδιο το αρχικο κεφαλαιο!!
καποιοι αλλοι δεν το ειχαν οσο και αν ειχαν την ορεξη να παρουν το ρισκο αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη.
Ουτε ολοι υπαλληλοι θα ειναι ουτε ολοι αφεντικα!!!
Αλλωστε οταν χανονται οι ισορροπιες σε επαγελματικους κλαδους εχουμε φαινομενα σαν και τα σημερινα.
Φαινομενα βεβαια που ξεκινησαν απο εξωγενεις παραγοντες (δεν θα αναλυσουμε τωρα το σωστο ή οχι).
Εσωτερικη υποτιμηση μιας και δεν μπορουσαν να μας κανουν κανονικη...
Οσο για τους κανονες φιλε Σταθη η προσφορα και η ζητηση τους βαζει στο εμποριο και βεβαια ισχυει και στο "εμποριο" θεσεων εργασιας, τους κατωτατους μισθους ομως κλπ τους αλλαξαν οι υπουργοι εργασιας κατω απο τις οδηγιες-διαταγες των πραγματικων κυβερνοντων που ειναι οι δανειστες.
Το ιδιο και με τις αποζημιωσεις.
Αρη αγαπητεμου φιλε ξερεις ποσες μικρες μεγαλες επιχειρησεις,εταιρειες οι υπαλληλοι επαιρναν συνταξη απο εκει! παρα πολλες,
οι ασφαλιστικες δικλειδες και οι μεγαλες αποζημιωσεις ηταν για να προστατευθουν οι εργαζομενοι και να μην "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν" και πολλες ακομα περιπτωσεις.
Πολλα εγραψα...
καλα εκανε και μας τελειωσε ο σοσιαλισμος!!!
τωρα ομως γιατι νομιζεις οτι δεν ζουμε ακομα με δανεικα?
αα οσο για την πραγματικοτητα.. χαχαχα ειναι διαφορετικη η θεα αναλογα απο που καθεται ο καθενας...
Να διευκρινίσω πως δεν είχαν όλοι το αρχικο κεφάλαιο! Σε αυτό βοήθησαν οι τράπεζες, οι τοκογλύφοι, φίλοι και γνωστοί που μπορεί να δάνεισαν κλπ κλπ.
Αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά στη φιλοσοφία μας!
Κάποιοι θεωρούν ότι όσοι κατάφεραν κάτι στη ζωή τους, είχαν το κεφάλαιο... αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι, ρισκάρισαν το σπίτι τους, το μέλλον τους, την οικογένειά τους, τους συγγενείς τους κλπ , για να μπορέσουν να ξεκινήσουν ή να επεκταθούν!
Αυτό εννοούμε ρίσκο!
Πω πω!!! ντροπή όσοι συνδέουν την φώτο αυτή με τις σκουριές.
Σίγουρα αυτή η φώτο είναι το αποτέλεσμα της καταιγίδας εκείνης που μόνο σπίτια δεν παρέσυρε.
Η αλήθεια τώρα είναι πως σαν βαθειά θαλασσα (4-5 μέτρα βάθος ένα μπόι) είναι καταγάλανη και αν την δεις από ψηλά και έχει καθαρό καιρό βγάζει ένα πανέμορφο βαθύ μπλέ.
Την δεκαετία του '80 όταν πήγαινα καθημερινά για μπανάκι, μόλις αναμόχλευες το βυθό με το πόδι σου αμέσως το νερό θόλωνε λαμπυρίζοντας με τα ψίγματα του σιδηροπυρίτη και άλλων μικροστοιχείων.
Εξ άλλου και η αμμούδα της στην παραλία έτσι είναι από κάτω βγάζει μαυρίλες.
Γείτονες τότε μου έλεγαν γιατί δεν πάω παραπέρα στην Καρβουνόσκαλα, στο Κουρί, στην Λογάριαση, στα Κακούδια η ακόμη και στην Ιερισσό όπως συνηθίζω τα τελευταία 25 χρόνια, άσχετα απ τα 50χλμ πάνε-ελα.
Φίλος χημικός που δούλευε το 1974 εκεί σαν μηχανικός εκμετάλλευσης, έκανε μια μελέτη με δείγματα απ τον βυθό σε απόσταση μέχρι και 800 μέτρα απ την παραλία και έμεινε έκπληκτος πως υπήρχε εκμεταλλεύσιμο υλικό σε ποσοστό μέχρι και 40%.
Σε μια επίσκεψη του μακαρίτη Αθανασιάδη (που τον έφαγε η 17Ν), του πρότεινε τον καθαρισμό ώστε να καθαρίσει και ο πυθμένας και το υλικό που θα έπαιρναν θα αντιστάθμιζε ένα μέρος των εξόδων.
Το αποτέλεσμα ήταν σε έναν μήνα να τον διώξουν οι παλιοσειρές προτείνοντας του να αναλάβει διευθυντική θέση στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, με το σκεπτικό ότι σαν νέος επιστήμονας και με διάθεση εργασίας χαραμίζονταν εκεί.
Κανείς δε έμαθε τι έγινε κατόπιν με την θάλασσα. Εγώ πρωτοπήγα σε κεινα τα μέρη το '81 και αυτά μου τα είπε μετά δυό χρόνια οπότε έκοψα και τα μπανάκια μου..
Όσο για τις γαλάζιες σημαίες που έχουν γεμίσει όλες οι παραλίες δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Και η Περαία που πλέει στο σκατό, γαλάζια σημαία έχει, καιρός να μπει και μιά στη Αρετσσού.
γιαννη εγω δεν ελαβα θεση αν ηταν σωστο η οχι μια κατασταση περιεγραψαΠαράθεση:
Αρη αγαπητεμου φιλε ξερεις ποσες μικρες μεγαλες επιχειρησεις,εταιρειες οι υπαλληλοι επαιρναν συνταξη απο εκει! παρα πολλες,
οι ασφαλιστικες δικλειδες και οι μεγαλες αποζημιωσεις ηταν για να προστατευθουν οι εργαζομενοι και να μην "σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν" και πολλες ακομα περιπτωσεις.
Τελικά κανείς έλληνας πολιτικός δεν παραβρέθηκε στην κηδεία της Θάτσερ ! Ούτε καν από τον ΣΥΡΙΖΑ ;;
Α! άκουσα πως ο Αλέξης τόπε ξεκάθαρα, τελικά το μνημόνιο δεν θα καταργηθεί. Θα ανασταλεί !
:original:
Στειλανε τον Αβραμοπουλο ακουσα στο ραδιοφωνο το πρωι.
Πηγε στην κηδεια αραγε η στα χαροντς
Ντινος μαι φρεντ ειχαμε κανει και εδω θεμα με την αγορα απο το ιντερνετ (εξωτερικο) η απο καταστημα εληνικο...οι αποψεις εγειραν στο οτι ηταν παντα φτηνοτερο το εξω αλλα μακροπροθεσμα και μαζι με αλλες συγκυριες αυτο το "χομπι" εκλεισε μαγαζια εδω...
Εγω παντως θαυμασα τον τροπο σκεψης ενος ξαδελφου μου καποτε..."θα δουλεψω στην δουλέια του πατερα μου" ελεγε και παντα με ετρωγε η απορια πως θα εμπαινε σιγουρα στην ΕΡΤ...
Μετα γνωρισα μια επιφανη κυρια που η κορη της ανελαβε κατι καταστηματα οικογενειακα δλδ ρισκαρε το κεφαλαιο της η κοπελια κοινως τα βρηκε ετοιμα...
Δεν κατηγορουσα κανενα αλλα τωρα δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι λυπαμαι τωρα που εχουν θεμα ,ειδικα γιατι εβλεπα την καλοζωια τους και την επαρση στις κινησεις τους..
Παντα τα πραγματα εχουν πολλες οψεις...