Ρε τα τσογλανια θα κρατησουν αναδρομικα τωρα? δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο ρε τα εχουν ισοπεδώσει ολα
Printable View
Ρε τα τσογλανια θα κρατησουν αναδρομικα τωρα? δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο ρε τα εχουν ισοπεδώσει ολα
Ο φορος πολυτελειας βασιζεται και υπολογιζεται βαση τεκμηριου χρησης αυτοκινητου που βασιζεται στους μηνες κατοχης που εχουμε/ειχαμε το αυτοκινητο στην συγκεκριμενη χρονια. Στην αρχη του χρονου παιξανε την πρωτη π@υστια και ανακοινωσανε οτι το μετρο θα εφαρμοστει για το 2013 (δηλ. για τις δηλωσεις που θα καναμε το 2014) 3 ημερες μετα το κλεισιμο για την παραλαβη του τελους κυκλοφοριας 2013 (καθως αν το ανακοινωναν νωριτερα θα εχαναν και το σημα αλλα και τα εσοδα απο τον φορο πολυτελειας λογω χρησης, γιατι οσοι πηραν σημα ηταν λιγο δυσκολο να πανε την επομενη μερα να καταθεσουν πινακιδες αφου δεν υπαρχει επιστροφη χρηματων στο σημα) και τωρα τα λ@μογια επαιξαν την δευτερη και καλυτερη π@υστια και εφαρμοσαν αυτο ακριβως το μετρο αναδρομικα ωστε να ισχυσει και για την χρηση του ετους 2012, δηλαδη για τις δηλωσεις που κανουμε τωρα το 2013. Και επειδη οι περισσοτερες δηλωσεις εχουν αποσταλει, θα ακολουθησει ειδικο μπιλιετακι ξεχωριστα για την βεβαιωση φορου πολυτελειας για την χρηση του ετους 2012
Το :ranting2: της μανας τους. Κ@ριολια :ranting2::ranting2:
Θα καταντήσουμε να κυκλοφοραμε με 1000ακια όπως το 90!!!
Ο αυνανισμος μεσα στο παραβαν στις εκλογες πληρωνεται... και μαλιστα ακριβα
Συνεχιζει να μου προκαλει εντυπωση που καποιοι εκπλησσονται...
το 90 συνεβαινε το εξης
ο δανεισμος ειχε ταβανι το δεκαοχταμηνο τα επιτοκια ηταν της ταξεως του 3% το μηνα.ΝΑΙ ναι καλα διαβασατε...
Αν υπολογισεις και τους χαμηλους μισθους ο καθενας αγοραζε αυτο που του επετρεπε η οικονομικη του θεση (εισοδηματα).
Πενβε ας πουμε εκεινη την εποχη ειχαν μονο οι εχοντες και κατεχοντες.
Τωρα καπου εκει θελουν να μας ξαναγυρισουν αφου πρωτα μας ρουφηξουν (με φορολογια ) και το τελευταιο ευρω που εχει ο καθενας σε καταθεσεις ( και μη γελιεστε ξερουν πολυ καλα ποιες ειναι αυτες).
Ειμαστε μια χαρα χωρισμενοι μεταξυ μας, οτι θελουν τωρα το περνανε και σκατα να πουνε θα τα φαμε γιατι εμεις τους αφησαμε να το κανουν και συνεχιζουμε να τους αφηνουμε...
φορος πολυτελειας με αναδρομικη ισχυ= νομοθετικη αλητεια.
/
Οπως ειπε παλιοτερα και ενας πελατης μου
"Επιτελους να ξεβρωμισει το Βυζαντινο απο τη μασχαλιλα, να ξερουμε πλεον ποιοι ειμαστε εδω μεσα"
* ειναι παλια οικογενεια της πλουτοκρατιας του παλιου Ψυχικου, θαμωνας του Χιλτον και η δηλωση αυτη εγινε οταν μπηκε ενα απογευμα στο Βυζαντινο για καφε με τον λογιστη του και την αφεντια μου και το βρηκε αδειο.
Ρωτησε τον "μαιτρ" τι εγινε δεν εχετε ανοιξει;
Η κριση κυριε Ταδε μου, ηταν η απαντηση. Η κριση μας εχει περιορισει τη δουλεια.
Και επεσε αυτη η ατακα.
Απο ενστικτο σηκωσα το πετο μου και επιβεβαιωσα οτι φορουσα αποσμητικο, αλλα φευ, η αναφορα δεν ηταν για την οσμη, αλλα για την κοινωνικη καταταξη.
Αυτη η κοινωνική κατάταξη είναι που επαναπροσδιοριζεται!!
Τα θέλω και τα μπορώ θα διαχωριστουν!
Το αστείο και τραγική ειρωνεία είναι οτι στα περισσότερα αυτοκίνητα που μπαίνει ο φόρος πολυτελείας, αυτα η πραγματική τους αξία είναι πολυ ποιο κάτω και απο τα καινούργια που δεν πληρώνουν ουτε καν τέλη.
Πχ του Μπεν s8n Αφλεκ το rav του δίνουν ανταλλαγή 8000 και όμως εχει φόρο πολυτελείας , τι και αν η αξία του είναι μικρότερη απο ένα c4
Παραλογισμός ...
Το "πραγματικο" χρημα χεστηκε αν πληρωνει και 5.000 το χρονο τελη κυκλοφοριας.
Οσοι εζησαν με την ψευδαισθηση οτι "ανεβηκαν" οικονομικα επειδη ειχαν το ιδιο αμαξι με τον Γιαγκο Δρακο, λαθος καταλαβαν.
Διοτι οπως θυμαστε, ο Γιαγκος οταν "αγοραζε" τον Ομιλο του ανταγωνιστη του εδωσε πεντε τρισεκατομμυρια μετρητα.
Δεν μπορεις κυριε να κυκλοφορεις με πεντακοσαρα μερσεντε τη στιγμη που ο Γιαγκος σε παιζει στα ζαρια για την πλακα του.
απιστευτη αλητεια ... θα μας αναγκασουν να τα δωσουμε για ενα ξερο ψωμι η να τα βαλουμε σε ακινησια ... δεν βγαζεις ακρη ... ειναι πλεον κοροιδια να κατεχεις αμαξι με μεγαλα κυβικα ...
ρε τι ειναι αυτα που ακουμε, θα μας τρελανετε.
αν ενας ανθρωπακος θελει να παρει ενα αυτοκινητο της προκοπης σημαινει πως την ειδε γιαγκος δρακος?
αποκλειεται δηλαδη να του αρεσει η τεχνολογια, να του αρεσει η οδηγηση, η ιδεα της αυτοκινησης, η αισθηση της ταχυτητας, των στροφων, του δρομου, του ταξιδιου και γενικοτερα οτι εχει σχεση με ροδες?
αποκλειεται?
οποιος παιρνει ενα καλο αυτοκινητο γιατι του αρεσει σα μηχανη, σαν δημιουργια καποιων ανθρωπων, πρεπει οπωσδηποτε να εχει μικρο μοριο ή αλλο συμπλεγμα που θελει να καλυψει?
κι αν υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις, ή αν οχι μονο υπαρχουν αλλα ειναι οι περισσοτερες, τι ενδιαφερει τον ανθρωπο μας αυτο?
τι τον νοιαζει τι εχει ο γιαγκος δρακος, τι τον νοιαζει τι εχει ο ρουλης κουκλεντες (κατα κκ), ή οποιος αλλος?
ομολογω δεν το πιανω
Ο Γιαγκος Μερσεντε ειχε. Ο ανθρωπος εβλεπε πολυ μπροστα...
Στο Μπ@υρδελονισταν βλεπεις, τα περισσοτερα Μερσεντε δεν θεωρουνται πολυτελη αυτοκινητα οποτε και δεν πληρωνουν φορο πολυτελειας. Ενω οι κατοχοι των Octavia και Kia σαφως και ζουν πολυτελως και πρεπει να πληρωσουν το μαρμαρο. Και αναδρομικα μαλιστα
Άλλωστε όσοι τα είχαν για λεζάντα, με τα πρώτα αγγούρια τα ξεφορτωθήκανε όσο όσο. Φυσίκά υπάρχουν περιπτώσεις που και άνθρωποι που λατρεύανε το μηχάνημά τους το ξεφορτωθήκανε κάνοντας την καρδιά τους πέτρα. Οι υπόλοιποι για να τα κρατάμε παρόλα αυτά...κάτι σημαίνει...ίσως γιατί βλέπουμε πολύ βαθύτερα από την επιφάνεια του πουλ-μουρ....
Ζούμε στη λάθος χώρα για τον μέσο αυτοκινητόφιλο...απλά...thumb
τυπε να μεινω θα χυθει αιμα? θα διακεδασουμε? με την παρτη μας τις προαλλες με τους ΦΠΑαδες 2 φραπεδες ολοι σας ρουφιξατε και καμποσα τσιγαρα φανταζομαι και ηταν και τσαγκαροδευτερα
+ 100000000000000000000000
συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε. δυστυχως για μας τους αυτοκινητοφιλους, που μας αρεσει η τεχνολογια η οδηγηση η αισθηση της ταχυτητας ..και ολα αυτα τα καλα που ανεφερες... δεν υπαρχει ελπιδα με ολους αυτους τουσ φορους ... πρεπει να κανουμε την καρδια μας πετρα!!!
Ωραίες αυτές οι Φωσκολικές αναμνήσεις, αν και στην περίπτωσή μου δεν είναι καν αναμνήσεις γιατί δεν έβλεπα ούτε Λάμψη, ούτε Τόλμη και Γοητεία, ούτε Φάλκον Χεστ.
Οι κύριοι ψηλομύτες που έχουν την προαναφερθείσα συμπεριφορά καλό θα ήταν να συνέλθουν αφενός γιατί τα σάβανα δεν έχουν ράσα, αφετέρου γιατί το Βυζαντινό και το κάθε Βυζαντινό δεν περιμένει από το πουρμπουάρ των 5-10 πελατών της καλής κοινωνίας για να ζήσει. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άπειρες ιδιωτικές λέσχες όπου θα μπορούσαν να βγάλουν κάλλιστα τα απωθημένα τους με τους υπολοίπους της ιδίας κοινωνικής τάξης.
Ο Στάθης έχει απόλυτο δίκιο. Εδώ δε μιλάμε ούτε για Bentley με χρυσά χερούλια και φιλντισένια παπάρια, ούτε για επετειακές Veyron. Μιλάμε για κάποια αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό, από τον απλό οικογενειάρχη που δεν ήθελε να σκάσει 30 χιλιάρικα για καινούργio 1800άρι Octavia Scout και προτίμησε μεταχειρισμένο 520 όπως του λόγου μου μέχρι τον αυυτοκινητόφιλο που αγόρασε Μ3 γιατί καταργήθηκαν τα παράλογα τεκμήρια και τα παράλογα τέλη. Τα οποία επανήλθαν βέβαια.
Προφανώς μέσα στον κυκεώνα των φόρων και των χαρατσιών, τα 660 των τελών και τα 440 του φόρου πολυτελείας δεν πρόκειται να μου δώσουν τη χαριστική βολή. Μπορώ να στερηθώ κάτι ή να αναβάλλω κάτι άλλο και να τα πληρώσω. Μπορώ να τα βάλω και σε δόσεις στην κάρτα που λέει ο λόγος. Αρνούμαι όμως. Αρνούμαι γιατί δεν υπάρχει ανταπόδοση. Δεν υπάρχουν δρόμοι της προκοπής, δεν υπάρχουν υπηρεσίες της προκοπής, δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχει επαρκής σήμανση. Το μόνο που βλέπεις είναι τροχονόμους με ραντάρ στο χέρι, κρυμμένους στα πιο απίθανα σημεία.
Η κοροϊδία τελείωσε. Προτιμώ να τα δώσω στο Χαμόγελο του Παιδιού ή στην Κιβωτό και να καταθέσω πινακίδες. Κι αν δεν πωληθεί μέχρι τότε θα το κάνω, είμαι αποφασισμένος. Θα το κάνω για μένα, για τα παιδιά μου που αξίζουν κάτι καλύτερο, για τους σχολικούς φύλακες των 300 ευρώ το μήνα που απολύονται για να πάρουν οι χαραμοφάηδες της ΕΡΤ τις αποζημιώσεις τους και να επαναπροσληφθούν. Μλκίες του στυλ "είναι ανταποδοτικό μέτρο για τη μείωση του ΦΠΑ" να πάνε να τις πουν σε αμόρφωτους κρετίνους ιθαγενείς. Εδώ είμαστε και θα το δείτε, αν αλλάξει μισή τιμή σε κατάλογο εστιατορίου ή καφετέριας ελάτε να με χέσετε. Κι αυτό ΑΝ πάρετε απόδειξη.
Εξ ιδιων μην κρινεις τα αλλοτρια.
Θες να σου πω παραδειγματα που βαλανε υποθηκη το σπιτι τους για να μοστραρουν στην Αμφιθεας με το Καγιεν Τουρμπο;
Δεν μιλαω για ψυχακηδες που εχουν στο υπογειο F40 και το χαϊδευουν.
Λεμε για τον γνωστο ελληνα πουλομουρη, που την ειδε "δυναστειας" με δανεικα και αγυριστα.
Ο "εραστης" θα γκρινιαξει, θα το καταπιει και στην τελικη θα το αντεξει γιατι το θελει.
εξ ιδιων τα κρινω τα αλλοτρια ρε σταμ. τι να κανω?
να κρινω εξ αλλοτριων τα ιδια? :th_Laie_67-1:
ετσι ειναι οπως τα λες, δεν τα ξερουμε?
ολοι πρεπει να κανουμε θυσιες.
ας ειναι μονο οι λαμαρινες.
Αυτοί έχουν σκάσει εδώ και χρόνια όμως. Επί εποχής Απέργη τους είχε πάρει η μπάλα όλους. Έκτοτε πέρασαν 3 χρόνια. Αυτά τα 3 χρόνια ψόφησαν και οι νοικοκύρηδες.
δεν ψοφησαν απο μονοι τους φιλε.
τους ψοφησε το συστημα της πελατοκρατιας, κλεπτοκρατιας, τρωκτικοκρατιας.
μολις ειδα πριν βυζαντινο θυμηθηκα μια φοβερη στιγμη την μια και μοναδικη φορα που εχω παει εκει....
το αυτοκινητο ειναι ειδος πολυτελειας... ακομα και αυτος με το 2λιτρο σπορτατζ μπορει να το πεταξει και να παρει λαντα νιβα 1.700 ιντζεκσιον....
Η χωρα και η κοινωνια εχει πολυ πιο σοβαρα προβληματα απ την φορολογια της καγεν και της πενβε..
δεν λεω οτι δεν ειναι αδικο, δεν ειναι κλεψια, δεν ειναι δεν ειναι.....αλλα δεν ειναι το μονο σε αυτην την χωρα, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ....
Μπορουμε να ζησουμε και χωρις 2λιτρο και χωρις 3λιτρο και χωρις αυτοκινητο στην τελικη.....ναι μαζι σας, εγω το πληρωσα και τωρα και, και και....
Ναι αλλα ετσι ειναι, αυτη ειναι η κατασταση σε αυτην την χωρα που επιλεγεις να ζεις και με αυτην την κατασταση ζεις!
Χυδαια ειναι η λογικη του Ελληνα, που τον ποιανει η επανασταση μονο οταν του "κλεψουν " το σπιτι, ενω οταν κανουν "παρτυ" στο "σπιτι" του γειτονα, αυτος ειναι αραγμενος και λεει....χαχα καλα να παθει ο μλκς τον κλεβουν!
παρε σκυλο να μην σου κλεβουν το σπιτι να κλεβουν μονο του γειτονα.
Στο Βυζαντινο με εχουν φωτογραφια σε καδρο ρε.
ρε φιλε σαφως υπαρχουν σοβαροτερα προβληματα απο το τεκμηριο της πενβε.
ομως και η κλοπη αυτη που συντελειται ειναι ενα επισης σοβαρο προβλημα, το οποιο γινεται σοβαροτερο αν ο κλεφτης ειναι αυτος που υποτιθεται σε προστατευει απο τους κλεφτες.
εκτος απο το μεγα ηθικο θεμα που εγειρεται το οποιο βεβαια δεν ειναι το μονο, συμφωνοι, γινονται τα ιδια και χειροτερα και σε αλλους τομεις, γενναται και το πρακτικο.
αν ερθεις εσυ και με κλεψεις ξερω που θα απευθυνθω για να βρω το δικιο μου, αν με κλεβει αυτος ο οποιος απευθυνομαι, που να παω?
πως μπορω να αντιδρασω?
και δεν μιλαω μονο για τα αυτοκινητα, ειναι οι φοροι, οι εισφορες, η υγεια, η παιδεια, η διοικηση, ολα μα ολα, ολα και παλι ολα, ειναι σαπια διεφθαρεμενα.
πως μπορει καποιος να ζει σε ενα τετοιο περιβαλλον?
ή θα γινει τα ιδια και χειροτερα και θα προσπαθει να κλεψει περισσοτερο απ οσο τον κλεβουν, να γινει περισσοτερο αδικος απο οσο τον αδικουν, πιο αγενης απο την αγενεια με την οποια του φερονται, ή... θα τρελαθει.
δεν τα χωραει ο ανθρωπινος νους αυτα που γινονται και ξαναλεω δεν μιλαω μονο για το τεκμηριο, ή τον σαμαρα, τον γαπ, τον τσιπρα κλπ. μιλαω γενικοτερα για την παρανοια που επικρατει.
παντα υπηρχε ενα μπαχαλο ενα χαος στη χωρα μας, δεν διαφωνω, αλλα αισθανομαι οτι τελετυαια αυτο εχει αυξηθει σε τετοιο βαθμο που κανει την ψυχικη και συμαισθηματικη επιβιωση ενος μεσου λογικου ανθρωπου, παρα πολυ δυσκολη που τεινει να γινει αδυνατη.