Ο καπιταλισμός είναι ελευθερία.
Printable View
Ο καπιταλισμός είναι ελευθερία.
ναι ρε πάνο, αλλά απο την στιγμή που έχει σφραγίσει επιταγές, γιατί να υπάρχει αρχή που να τον καλύπτει???
δλδ αν μου έρθει να πάρει πράγματα, γιατί θα πρέπει να ρισκάρω, ενώ το πιο απλό θα ήταν να μου δώσει πληροφορία η τράπεζα για το αν έχει σφραγισμένες επιταγές ή όχι???
απο την άλλη, ποιός να συνεναίσει???οι μόνοι που θα μπορούσαν να συνεναίσουν θα ήταν κάποιοι τύποι που θα ήθελαν να ανταλάξουν επιταγές αναμεταξύ τους, και να τις πάει ο καθένας στο μπλαφόν του...
ποιός νοήμον άνθρωπος με σφραγισμένες επιταγές θα δεχόταν να ξαναπληρωθεί με επιταγή για να συνεναίσει στο να πάρει ο πρώτος μπλόκ???
κοίτα...επειδή τα ζώ κάθε μέρα, το σύστημα είναι τελείως τρύπιο...απο ον τρόπο που δουλεύουν οι ίδιες οι τράπεζες, μέχρι και την δικαιοσύνη...
άλωστε αν οι ίδιες οι τράπεζες και η δικαιοσύνη έκαναν σωστά την δουλειά τους, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια σήμερα με τόσα χαμένα λεφτά απο επιταγές και ανοιχτά υπόλοιπα...
η μισή αγορά έχει μπιστολιάσει την άλλη μισή, και όλοι είναι στις θέσεις τους...
το αν έχει αλλάξει λίγο προς το καλύτερο η κατάσταση, είναι επειδή η ίδια η αγορά πείρε τα μέτρα της, και κοιτάει πλέον να εξασφαλίζει τις πωλήσεις της...
αν περιμέναμε ακόμα απο τις τράπεζες, θα είχαμε φύγει όλοι οι επαγγελματίες ένα χρόνο πρίν...
δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς γι'αυτά!!!
Mα κι εγώ να τα χαρούμε λέω ρε Φάνη.
Αλλά έτσι όπως πάει το σύστημα θα γίνουμε χειρότεροι κι από Κινέζοι, το έχουν καταλάβει ορισμένοι?
Κι εκεί όχι να απολαύσουμε δυο απλά πράγματα δεν θα μπορούμε, αλλά θα λέμε κι ευχαριστώ αν θα'χουμε να φάμε.
Με πρόσχημα την κρίση (που μόνο τυχαία δεν είναι) προσπαθούν να περάσουν μια πρωτοφανή λιτότητα και να διαλύσουν ολόκληρες τάξεις (με έμφαση τη μεσαία-μικρομεσαία) και φυσικά να'κονομήσουν εκ νέου οι γνωστοί άγνωστοι του παγκόσμιου συστήματος.
Γι'αυτούς άλλωστε η κρίση και η καταστροφή των πολιτών είναι μια νέα ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έχεις στα bold.
Έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός.
Δεν είναι κανένα φυσικό φαινόμενο η κρίση, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι επιβίωσης του συστήματος αυτού και των θιασωτών του, που μέσω τέτοιων κρίσεων βγαίνουν πάντοτε κερδισμένοι.
Ούτε φταίει ο πολίτης που βασίστηκε σε όσα είχε συνηθίσει (αξιοπρεπή μισθό, οικονομική σταθερότητα κλπ) και ήθελε να πάρει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι κοκ, τα οποία με τις προηγούμενες συνθήκες θα τα αποπλήρωνε και θα ήταν νοικοκύρης (άλλωστε αν δεν αγόραζε κανείς τίποτα, ο καπιταλισμός θα είχε καταρρεύσει).
Φταίνε αυτοί που έκαναν τον πολίτη αυτόν σήμερα να πεινάει και να αναγκάζεται να πουλήσει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει.
Αυτό μάλλον είναι το ευχαριστώ του συστήματος στα θύματά του.
Έτσι όπως τα λέει ο Πάνος είναι. Το 2006 με έβαλε φίλος σε πιστωτικό ίδρυμα σαν εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό για εκτιμήσεις. Είχα πολλές δουλειές στο γραφείο αλλά ήταν πιεστικός ο μαλέας. Τα χρήματα ήταν αστεία αλλά είπα να το κάνω επικουρικά. Το τι έχω δει δε λέγεται. Προεγκεκριμμένα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Κάποιους να ζητούν επισκευαστικό σε σπίτια πιο καινούργια κι απ' το δικό μου. Άλλους να θέλουν να λαδώσουν για να τους βγάλω μεγαλύτερη την αξία του ακινήτου τους (ποτέ δεν πήρα ευρώ και ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο).
Σε γενικές γραμμές ήμουν πολύ αυστηρός. Τόσο αυστηρός που με πήρε το 2008 ο υπεύθυνος και αφού με επέπληξε, μου είπε χαρακτηριστικά: "Είπαμε, δε χαρίζουμε χρήματα αλλά δε χάνουμε και πελάτες!"
Εγώ συνέχισα ακάθεκτος. Έχω πάει σε κωλομεζονέτα υπογείου-ισογείου-Α' ορόφου στη Βάρκιζα που επωλήθη προς 800.000 ευρώ και την έχω κοστολογήσει 390.000 προ κρίσης. Έχω πάει και σε διαμέρισμα στη Νίκαια όπου ζητούσαν 30.000 ευρώ για να αποπληρώσουν χρέη κι έκανα το παν να τους βοηθήσω, αν και μπορεί να τους πήρα στο λαιμό μου.
Το χειρότερο είναι να μπαίνεις σε φτωχικά σπίτια ανθρώπων που χρωστούν και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μεταφορά ποσών από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Εγώ κυριολεκτικά καταρρέω όταν βλέπω τα παιδικά δωμάτια: αθώα, όμορφα διακοσμημένα, φωτογραφίες και παιχνίδια παντού, ανεμελιά. Κι από πίσω γονείς οικονομικά κατεστραμμένοι.
Σίγουρα κι αυτοί έχουν μερίδιο της ευθύνης αλλά κυρίως ευθύνονται οι τράπεζες. Εκείνες διέφθειραν τον κόσμο, εκείνες τον έκαναν άπληστο. Μας τα 'πρηξαν στα τηλέφωνα για δάνεια και κάρτες. Μας έστελναν στη Πορτογαλία να δούμε την Εθνική, μας πλήρωναν διακοπές, γάμους και δεξιώσεις και μας δάνειζαν για ν' αγοράσουμε τη βίλλα και την κούρσα των ονείρων μας. Κανείς δεν έβαλε φρένο σ' αυτό το όργιο δανεισμού. Και όσοι βλέπαμε τη φούσκα και είμασταν αυστηροί και φειδωλοί, γίναμε τα μαύρα πρόβατα. Τουλάχιστον δεν είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.
Οι τράπεζες είναι απαραίτητες, έτσι όμως όπως λειτουργούν στην Ελλάδα μ' έχουν κάνει να τις σιχαθώ. Κάποιοι λένε πως τις βούλιαξε το κράτος. Εγώ πιστεύω πως έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι ίδιες.
Και ενώ όλοι στην ευρώπη ετοιμάζονται για το ....."ενδεχόμενο" διάλυσης του κοινού ευρωπαικού νομίσματος, εμείς
σφυρίζουμε αδιάφορα και ασχολούμαστε με το διάδοχο του γιωργάκη!
:whistle:
Θα αναλαβω εγω.
Λεφτα, υπαρχουν.
Ωραία. τουλάχιστον με σένα ξέρουμε τι να περιμένουμε.
https://i136.photobucket.com/albums/...ck_black_2.gif