εχεις φωτο απο το αμαξι σου ή που το εφτιαξες?(περιοχη.νομιζω πως γνωρισα το αμαξι σου χωρις εσενα)
Printable View
εχεις φωτο απο το αμαξι σου ή που το εφτιαξες?(περιοχη.νομιζω πως γνωρισα το αμαξι σου χωρις εσενα)
[QUOTE=nik200;289870]αν μπεις στο γκαραζ μου..θα δεις φωτο..οπως και στην αρχη του θεματος αυτου εχω μερικες..[/QUOTE
ναι το ξερω το αμαξι σου.γυμνη αλητεια!!!καλες παντες με το θηριο σου!!!!
για να επανελθω λοιπον στο θεμα των ενισχυσεων στο αμαξωμα..για αρχη σκεφτομαι να βρω αυτα...και συγκεκριμενα το νουμερο 18..το εχει κανει κανεις????
https://www.realoem.com/bmw/showpart...48&hg=41&fg=10
νομιζω βγαζει για hyundai atos, αλλα δεν βγαζει το συγκεκριμενο για Ε30 !
:th_Laie_67-1:
εχεις δει τη "μπαρα"/σωληνα που μπαινει πισω απο το φτερο, ε?
δε βγαζει Αρη για ολα τα μοντελα/μαρκες τις ιδιες ενισχυσεις η εταιρια,
εκτος κι αν αλλαξε κατι πολυ προσφατα.
ο Νικος λεει νομιζω αυτο εδω
https://www.mrmcar.com/tech/brace3.jpg
εδω ο καταλογος της για το Ε30
https://www.ultraracing.com.my/Catal...0Series&page=1
αλλα αυτο εδω κατω δεν το εχει για το Ε30
https://kurazmotorsports.com/eshop/i...er-500x500.jpg
Έχεις δίκιο Νίκο, μάλλον εκείνα στο site του MR M θυμάμαι. Δεν ήταν πάντως μπαρα-χωροδικτυωμα αλλά συγκολλητο ελασμα. Αυτά είναι απο το καμπριο;
Τελικά την πρόταση της Turner Motorsport είχα δει για το Ε30, οταν εψαχνα για μπάρα θολων.
δεν εχω χρονο να τα ξαναγραψω σορρυ, αλλα ειχαμε συζητησει σε "αδελφο" φορουμ το θεμα
https://www.dirt-e30.com/dirte30/e30...=1058&start=50
προς Θεου δεν κανω τον ειδικο ε?
με την ευκαιρια, για τις ultraracing ειχα διαβασει καπου για κακη εφαρμογη που χρειαστηκε λιγη δουλεια (τροχισμα) για να κατσει 100% σε περιπτωση x-brace E30.
ειναι δηλαδη ολιγον "κινεζια".
Στο δικό μου η UR δεν έμπαινε για μισό χιλιοστό. Τη λυγισα απειροελαχιστα σε κουρμπαδορο και ταιριαξε κουτί. Γνωρίζω πως οι μπάρες θολων της έχουν συνήθως μεγαλύτερες οπές για βίδες, κάτι που με προβληματίζει ως προς το δέσιμο τους στους θόλους. Γενικά είναι τυπικό κορεατικο προϊόν. Είχα γράψει επίσης πως ορισμένα προϊόντα της δεν έχουν λόγο υπαρξης, αφού δένουν τμήματα του ιδίου υποπλαισιου μεταξύ τους...
να ευχαριστησω ολα τα παιδια για τις βελτιωσεις που προτειναν..ειναι ολες κατα νου..θα συνεννοηθω με το μηχανικο μου και θα βρουμε την χρυση τομη πιστευω...για να δεσει λιγο το αμοιρο 30αρι μου...
επισης μαθαινω οτι τα 3.5 μοτερ ειχαν βημα απο την μανα τους 3.23...που σε απλα ελληνικα σημαινει οτι η 2α τους εσπαγε καπου στα 110-120 χιλιομετρα...αυτος ειναι και ο λογος που βλεπω οτι το αμαξι στις παντες ανταποκρινεται πολυ καλυτερα στην 3η μου (130-140χιλ κοφτης) παρα στην 2α (80-85χιλ κοφτης)...και διπλωνει πολυ καλυτερα και αβιαστα!!!!το βημα λοιπον εχει να κανει και σε πολυ μεγαλο βαθμο και με το μοτερ....γιαυτο και πολλες φορες το να κοντενουμε το βημα δεν ειναι και οτι καλυτερο!!!!
να γραφτουν λοιπον και απο εδω..οι πρωτες εντυπωσεις...απο πιστα μια και εκει ειναι το μερος που θα δουλευτει το αμαξι...
1) το powerband εχει ανεβει..και σωστη ροπη εχω γυρω στις 4000rpm..πιθανον και λογω εξατμισης....και εχω χασει λιγο τα χαμηλα...
2) το αμαξι ειχε λαθος στησιμο και η συγκλιση δεν αφηνε το αμαξι να απλωσει με αποτελεσμα να φαινεται οτι το αμαξι δεν παει!..και η αναρτηση πλεον εχει κουραστει αρκετα..πραγμα που φανηκε μεσα στην πιστα..οποτε σιγα σιγα ειναι καιρος για μια coilover..με ιδιαιτερη προτιμηση σε d2 racing drift..
3) το προβλημα με θερμοκρασιες ειναι και αυτο σοβαρο..και μια και δεν εχουμε καθολου χωρο μπροστα ισως να παιξουμε με διπλα fans....καθως δεν μπαινει ουτε απο μ3 ε30-ε36 το fan...να σημειωθει οτι το αμαξι μπηκε πιστα με νερα και οχι παραφλου...(προκειμενου να καθαριστει το κυκλωμα ψυξης απο τυχον λαδια του προηγουμενου μοτερ!)
4) το προβλημα με το διχαλο που βρισκει στο αμαξωμα και το καιει..λυνεται με αλουμινενια θερμοασπιδα που θα τοποθετηθει ευκολα στο σημειο αυτο...
5) το τελευταιο προβλημα που ειχα με το αμαξι να μου μενει απο γκαζι στο τελος οφειλεται αποκλειστικα σε εμενα καθως ειχα λιγοτερα απο 20 λιτρα μεσα στο τεποζιτο..με αποτελεσμα στην μεταφορες η τρομπα να μην μπορει να δωσει και να ζεσταινεται....προληπτικα βεβαια ισως αλλαχτει η τρομπα με μια μεγαλυτερης παροχης..για τον φοβο των ιουδαιων...
παρα τα οποια προβληματα..και την οποια αγανακτιση ειχα μεσα στην πιστα λογω αυτων ως ενα σημειο το ευχαριστηθηκα..και περιμενω να λυθουν τα προβληματα για να ξαναμπω..
να ευχαριστησω για αλλη μια φορα τα παιδια που μας τιμησαν με την παρεα τους...
νικο μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω το νερο
ειναι καλυτερο σρ απαγωγη θερμοκρασιας απο το 'παραφλου'.
επομενο ειναι το "watter wetter".
διορθωστε αν κανω λαθος.
διπλο βεντιλατερ ειναι must Νικο , απο την στιγμη που εχεις ψυγειο "ζωω" (αν θυμαμαι καλα ειναι custom σωστα?) , βαλε 2πλα βεντιλατερ και δεν νομιζω να εχεις θεμα
Στο ψυγείο βάλε εσωτερικό ανεμιστήρα της spall με το ενισχυμενο μοτέρ,δέν χαμπαριάζει τίποτα,βγαίνει σε αρκετές διαστάσεις και είναι αρκετά στενό.
Ψυγείο από τι αμάξι έχεις;
Ο κώστας (bassakos) αν θυμάμαι έχει από ένα diesel (ίσως γιαυτό να σέρνεται το όχημα) το οποίο είναι χτήνος.
σωστα θυμασε απο Diesel ειναι
του Νικου αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι hercules
οπως ειπε και ο Μηχαλης (Mike21) ενα μεγαλο (ή δυο μικρα) Spal και καθαρισε!
3.45 φοραγαν....αλλα τεςπα εχεις δικιο,σε τετοια μοτερ που δεν ειναι ιδιαιτερα ευστροφα,δεν θελει πολυ κοντυμα το διαφορικο
Κι ομως δεν ισχυει αυτο...Τα παραφλου απαγουν πολυ γρηγορα τη θερμοκρασια απ'τον κινητηρα κι εχουν τη δυνατοτητα να το κανουν αυτο χιλιαδες φορες στη διαρκεια ζωης τους....Το νερο ομως οχι...συντομα γεμιζει φυσαλιδες αερα ενω δεν προλαβαινει να κρυωσει τοσο γρηγορα οταν φευγει απ'το μπλοκ...
δεν εχει να κανει οτι ζεσταινετε η τρομπα
εχω ακριβως το ιδιο προβλημα! Σε δεξιες μονο στροφες υπο πιεση , με λιγοτερα απο 20 λιτρα απλα μενω απο βενζινη, φρεναρει το μοτερ σαν να αφηνω το γκαζι , φευγει η βενζινη στην αριστερη πλευρα του ρεζερβουαρ και στεγνωνει τελειος η τρομπα, ειναι κλασικο προβλημα στα Ε30
λυση: γεματο ρεζερβουαρ
ps: δεν θελω καν να φανταστω τι σοκ τρωει η τρομπα οταν μενει απο βενζινη "ετσι ξαφνικα" οπως λεει και ενα λαϊκο ασμα
Τα παραφλού όμως έχουν περίπου την μισή θερμοχωρητικότητα από το νερό γιαυτό και θέλει προσοχή στις αναλογίες ανάμειξης.
Οι φυσαλίδες αέρα που λες δεν έχουν σχέση με τη θερμοκρασία (αν θεωρήσουμε ότι το σύστημα είναι καλά σφραγισμένο και σηκώνει πίεση), αλλά με την σπηλαίωση, που κατά 99% σημαίνει φθαρμένη τρόμπα νερού, ακόμα και αν δεν ακούγεται.
Τώρα που το σκέφτομαι δεν νομίζω να λυθεί εύκολα το θέμα αν έχεις πρόβλημα και με το μεγάλο ψυγείο από τον ηρακλή, γιατί το αμάξι όταν τρώει τα ζόρια το μοτέρ είναι πλάγια, οπότε και το ψυγείο δεν βλέπει όλο, φρέσκο αέρα.
Σε άλλα φόρουμ εξωτερικού με το μοτέρ σου δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα;
Όσο για τα fuel cuts η μόνη λύση είναι να ανοίξεις τεπόζιτο και να παίξεις με τα διαφράγματα. Αν και αυτό το έχω ακούσει μόνο σε pre facelift αμάξια (το δικό σου, το δικό μου (γιατί εγώ είμαι στριφτερός, το έστριβα μπιφορ ιτ γουοζ μέινστριμ) και του bassakos), μήπως έχει διαφορετικό part number το τεπόζιτο;
μετα απο σχετικο τσεκαρισμα που εκανα , τα preface με τα facelift
εχουν τον ιδιο παρτ-ναμπερ
ps: Facelift ειναι το δικο μου Λευτερη ! εχεις παει και βολτα παναθεμα σε! αχ!
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...taching_parts/
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...taching_parts/
Ναι ρε και πήγαινε τόσο καλά που το πέρασα για pre facelift, γιαυτό μπερδεύτηκα!
new infos...
1) το αμαξι μου εμεινε απο τρομπα (βενζινης)...που πολυ πιθανον και να ειναι ο κυριος αιτια που δεν πηγαινε στην πιστα..οπως επρεπε...
2) φτιαχτηκε η θερμοασπιδα απο κατω..
3) η κρεμαγιερα ειχε χασει κατι λαδια...και τα ακουσε ο μηχανικος καλα γιαυτο...
4) ευθυγραμιστηκε το αμαξι ψιλοσωστα..και ψαχνω για coilover αλλα δεν φερνει κανεις....οποτε απο εξω μαλλον
Λυσεις υπαρχουν για το ρεζερβουαρ...Η μια ειναι πρωτογονη και η αλλη ακριβη...Η πρωτογονη ειναι να το κοψεις στα δυο και να κρατησεις το μισο και να μη μενει ποτε(ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ) και η ακριβη ειναι να αγορασεις ενα σωστο αγωνιστικο ρεζερβουαρ...Οσο για τη θερμοκρασια,ψαξε για βεντιλατερ απο mini cooper και θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος...Το 2ο βεντιλατερ σε τετοιες συνθηκες ειναι must...
Απορια:τι διαστασεις εχει το ψυγειο σου?
[QUOTE=nik200;300447]
για το ρεζερβουαρ η πρωτη λυση δεν μου ακουγεται καθολου ασχημη!!!!:thanks:
Θελει ιδιαιτερη προσοχη στη κολληση..... thumb
εχεις αλλαξει τρομπα νερου??
για τα παραφλου, την καλυτερη αποδοση την εχει σωστη μιξη παραφλου και απιονισμενου νερου!
υπαρχουν παραφλου που ειναι ετοιμα (δηλαδη εχουν μειγμα)!
για μενα βαλε και ενα water wetter απλα σε σωστη αναλογια γιατι μπορει να φερει αρνητικα αποτελεσματα και ενα σωστο μελετημενο βεντιλατερ...
δεν εχει σημασια να βαλεις 3-4 ανεμιστηρες που γυρνανε συνεχεια ζεστο αερα, αλλα ενα σωστο που θα δροσιζει το ψυγειο σου!
και συνεχιζουμε....
1) αλλαχτηκε η τρομπα με μια απο μ5 ε34 3.8λτ και το αμαξι ξυπνησε αρκετα μπορω να πω..για την ακριβεια τωρα σκυλιαζει το μοτερ μετα τις 4000rpm...κατι σαν vtec ενα πραγμα (επρεπε να το πω..μην χασω...:th_Laie_67-1:)
2) η d2 εχει βρεθει και δεν μενει τωρα να την παραγγειλουμε..
να μην παραλειψω να ευχαριστησω και τον φιλο bassako για καποια πολυ χρησιμα tips που μου εδωσε και τα οποια πραγματι δουλευουν!!!να σαι καλα φιλαρακι..
no problem Νικο! thumb
Νικο, ελα στον επομενο καφε με το αμαξι, να βγαλουμε σχεδια! σχεδια καταστροφης!!!