Μηπως δεν ειχες διαβασει καλα το βλιβλιο σου παιδι μου ??
"ο εκ δεξιων εχει προτεραιοτητα εκτος αλλων σημαινεται"
Τον κυκλο με την κιμωλια εννοεις ή τις πλατειες ?
"Κυκλικη υποχρεωτικη πορεια" θαρρω την ελεγε το βλιβλιο
Printable View
η αληθεια ειναι μετα απο τοσο καιρο δεν θυμαμαι ακριβως τι ελεγε απλα ηξερα κ εβλεπα οτι οποιος μπαινει σε κυκλο εχει προτεραιοτητα αυτο. δεν ξερω τι διαφορα που λες κυκλο η πλατεια εκει στην καλυβιων εχει ολο κυκλακια κυκλακια με απο παντου στοπ! ευτυχως που δεν γεμησαν την καλυβιων με φαναρια...:original:
Αρθρο 19, παραγραφος 7
Tαχύτητα και απόσταση μεταξύ oχημάτων
O oδηγός oχήματoς, τo oπoίo κινείται πίσω από άλλo, υπoχρεoύται να
τηρεί αρκετή απόσταση για την απoφυγή σύγκρoυσης αν, τo πρo αυτoύ κινoύ-
μενo όχημα, μειώσει ξαφνικά την ταχύτητά τoυ ή διακόψει την πoρεία τoυ.
Άρθρo 21 παραγραφος 1 & 2
Kανόνες για τoυς ελιγμoύς των oχημάτων
O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
να βεβαιωθεί ότι μπoρεί να τo πράξει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση των
λoιπών χρηστών της oδoύ, oι oπoίoι κινoύνται πίσω, μπρoστά ή πλάι τoυ, ή
ετoιμάζoνται να τoν πρoσπεράσoυν, λαμβάνoντας υπόψη τη θέση, την κατεύ-
θυνση και την ταχύτητά τoυς.
2. Πριν από κάθε ελιγμό, o oδηγός υπoχρεoύται να καταστήσει έγκαιρα
γνωστή την πρόθεσή τoυ αυτή, χρησιμoπoιώντας για τo σκoπό αυτόν τoυς
δείκτες κατεύθυνσης
Ναι, και εγω δεν ειμαι σιγουρος.
Μερικες φορες τους μπερδευω και με πλατειες. Απο την αλλη, καποιες πλατειες ειναι τετραγωνες. Μπερδεμα
πιθανον το εχω ξαναγραψει....
στη Λαρισα εχουν πλεον ολοι οι κυκλικοι κομβοι ΣΤΟΠ στην εισοδο,δηλαδη προτεραιοτητα εχει το οχημα ΕΝΤΟΣ του κομβου.....εδω ειναι βεβαια που γινεται λιγο μπαχαλο!!!
...συμφωνα με τον (Ελληνικο) ΚΟΚ, αν δεν υπαρχει σημανση,το οχημα που ΜΠΑΙΝΕΙ στον κυκλικο κομβο εχει προτεραιοτητα !!!
...αντε να εξηγησεις τωρα σε εναν παλιο οδηγο να ξεχασει αυτα που ηξερε....θα μου πεις, το στοπ δεν το βλεπει???....
....το "εντος" κυκλου πολλες φορες εχει παρεξηγηθει,δηλαδη ερχεται ο αλλος με φορα και δεν σταματαει στο Στοπ.....μπηκε πρωτος!!! ....ριχνει και το παντιλικι του και εσυ κατσε και περιμενε!!!
ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ εχει επιτευχθει πληρης αποφορτηση κυκλοφορικου με αυτο το απλο συστημα....που σε πολλες ευρωπαϊκες χωρες εφαρμοζεται εδω και πολλααααα χρονια.thumb
αρα αυτο το χαλι με τα στοπ στους κυκλικους κομβους υπαρχει κ αλλου εγω νομιζα οτι μονο στην καλυβιων εκαναν αυτη την μαλακια.. :P :P :P :) :) :) :) τοτες για να το εχουν κανει κ αλλου μαλλον θα ισχυει... :) εδω εχει γελιο οτι οταν ολοι σταματαμε στα στοπ κ δεν μπαινει κανεις στον κυκλο καθομαστε κ κοιταζομαστε ποιος θα μπει πρωτος !!! :P :)