Ενδιαφέρομαι για αγορά και εγώ. Αλλά θα ήθελα να μας ενημερώσετε για το κόστος
Printable View
Ενδιαφέρομαι για αγορά και εγώ. Αλλά θα ήθελα να μας ενημερώσετε για το κόστος
Γεια σου Στρατη, καλημερα φιλε. Θα πρεπει να αποφασισετε τι τελικα σας ικανοποιει. Αν δηλαδη θα αρκεστειτε σε ενα απλο pmr (ανεξαρτητως αν "πειραζεται" αυτο ή οχι ως προς την ισχυ αλλα και το ευρος συχνοτητων του) και θα ειστε νομιμοι χωρις αγχος ή θα πατε σε ενα uhf/vhf με οτι πλεονεκτηματα αλλα και μειονεκτηματα (βλεπε αδεια υπουργειου). Εδω που τα λεμε με ενα καλο ρmr, σαν αυτο της midland που προτεινει και ο φιλος asot ειναι πολυ καλο και σας καλυπτει για την χρηση που θελετε. Οσο για τιμες στα pmr ποικιλουν απο 50-60 εως και μεχρι 190 οπως εγραψε ο φιλος deeρblue για το vχ 351 της vertex standard. Απο την αλλη σε τετοια χρηματα παλι παιρνετε ενα διμπαντο uhf/vhf αλλα χρειαζεστε αδεια. Παντως αρκετοι βγαινουν απλα με το ονομα τους και μιλανε " σωστα" και κανεις δεν "ασχολειται" μαζι τους. Γνωμη μου, ειναι να παρετε ενα pmr, το οποιο και θα ευχαριστηθειτε ολοι και θα σας υπερκαλυψει γι'αυτο που το θελετε
συμφωνω και γω με το προλαλησαντα!
Μιλησα και γω με ενα φιλο που ειχε τρελα με το χωρο.
MIDLAND G5 ήG9 ειναι υπεραρκετα.Με λογικη τιμη......
για να παρεις μια ιδεα.
G5: https://www.egalaxy.gr/productdesc.php?id=1420
G7: https://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=1965
G8: https://www.egalaxy.gr/productdesc.php?id=1330
Κάποιοι έχουμε PMR αλλά όταν απομακρυνθούμε μεταξύ μας, χανόμαστε.
Προσωπικά αγόρασα απο Media Markt ένα set TOPCOM το Twintalker 7100 το οποίο ήταν και σχετικά ακριβό (90-100 ευρώ) το οποίο δίνει εμβέλεια 10Km...
Τουλάχιστον είναι πολύ μικρό και διακριτικό και με διπλή βάση επαναφορτησης, θήκες (για μπράτσο) και ακουστικά.
Δεδομένης της εμπορίας του συμπέθερου και του Deepblue με κάποιες αρκετά πιο φθηνές υλοποιήσεις, προτίμησα να διαλέξω απο τα ακριβότερα της διαθεσιμης γκάμας (είχε μεγάλη το συγκεκριμένο κατάστημα).
Για τον σκοπό που τα χρησιμοποιούμε «εμείς», το δικό βρίσκω να με καλύπτει. Για μεταξύ μας αποστάσεις μέχρι 500m, μέσα στην πόλη, σε κίνηση και αστραπιαίους ελιγμούς (sic) δουλεύουν. Σε ανοιχτό δρόμο, σε ταξίδι στην Εθνική ας πούμε, πιστεύω ότι και στο 1-2 ΚM θα έχει «κάλυψη»
Έτσι κι αλλιώς τα θέλουμε για όταν είμαστε παρέα, «σε σχηματισμό»...
Όταν χανόμαστε, έχουμε και τα κινητά.
Βέβαια αν είναι να αγοράσουμε κάτι σοβαρό για όταν πάμε στα βουνά, μέσα είμαι αλλά πιο πολύ για να ικανοποιήσω την ματαιοδοξία του γκατζετάκια που έχω μέσα μου.
Σωστός ο Aceman, εκτός και αν μπορείτε να πετύχετε καλύτερη τιμή στο group buy (ανάλογα και πόσες συμμετοχές θα μαζευτούν) για το κάτωθι "σοβαρό" PMR
https://www.drele.com/catalog/produc...roducts_id=776 :shok::shok:
Δεν θα κανει ενα απλο cb την ιδια δουλεια με ενα pmr? απο οσο αντιλαμαβανομαι γινεσαι νομιμος με καταθεση μερικων διακαιολογιτικων στο αρμοδια τμημα μεταφορων της νομαρχιας που ανηκει ο καθενας. (ειμαι πολυ καινουργιος στο θεμα αυτο και θα ηταν καλο αν μπορουσε καποιος να με διαφωτισει)
Κ εγω εχω παρει της brondi απο Μedia Markt κ υποσχεται μεχρι 8km σε ανοιχτο χωρο αν θυμαμαι καλα,εχει 8 καναλια κ 38 υποκαναλια,εχω χασει το βιβλιαρακι και δεν τα θυμαμαι καλα,παντως θελω να τα δοκιμασουμε καποια στιγμη!!!
Γειά σου ρε "Απόστολε" ψαγμένε.
Εγώ προσωπικά το θέλω για τις βολτούλες που κάνουμε afterdark μετά τις συναντήσεις οπότε όπως είπε ο vanvic 800 μέτρα εντός πόλης και 2 km σε Αττική Οδό είναι υπέραρκετά για μένα.
Διαθέτω 80-100 euro για αγορά αλλά δεν θέλω να αναμοιχτώ με άδειες με υπουργεία γιατί όλο αυτό μου ακούγεται επίφοβο και χρονοβόρο και θα χρειάζονται και διάφορα δικαιολογητικά για την χρήση. Και μετά ξεφεύγουμε και απο τον σκοπό που τα χρειαζόμαστε.
Βασικά δεν θα έλεγα όχι στις ποιό underground καταστάσεις... αλλά εκεί να φανταστώ οτι πρέπει να πάμε σε πιο ακριβές λύσεις (ερώτημα 1: σε πάνω απο 100 euro? Αν ναι πόσα και με ποιό μοντέλο?) και σε δυνατότητα ξεκλειδώματος συχνοτήτων και αύξηση σε ισχύ (ερώτημα 2: δηλαδή σε πόσα Watts και ποιό μηχάνημα καλήπτει αυτές τις συχνότητες?)
Μας βλέπω να κάνουμε μπάξιμο και "ψειρού" :hystericalbs1: