Αρχικό μήνυμα απο
GiannisRob
Θα ήθελα να πω και 'γω δυό πράγματα:
1. Ο μπαρμπα-Μήτσος της γειτονιάς βασίζεται σε δύο πράγματα. Σε προσωπικές γνωριμίες και/ή αρπαχτές. Συνήθως γνωρίζεται προσωπικά με τον πελάτη και είναι κάπως σπάνιο να σε κοιτάει στα μάτια και να σου λέει ψέματα. Με μικρό σχετικά πελατολόγιο, κάθε αρνητικό σχόλιο μετράει, όπως και κάθε αρπαχτή που ακούγεται. Ίσως είναι λίγοι οι καλοί μάστορες της γειτονιάς, ίσως εγώ υπήρξα πολύ άτυχος. Ποιος ξέρει...
2. Η αντιπροσωπεία, ή μια πολύ μεγάλη μονάδα, καλώς ή κακώς είναι μια αρκετά απρόσωπη εταιρία. Πληρώνεις στο λογιστήριο και όχι το μάστορα στο χέρι. Άλλος βάζει χέρι στο αμάξι σου, άλλος είναι υπεύθυνος, άλλον πληρώνεις, με άλλον συνεννοείσαι. Υποτίθεται ότι ακριβώς επειδή είναι μεγάλη και σοβαρή εταιρία, υπάρχει ενδελεχής μηχανοργάνωση, τέτοια λάθη είναι απαράδεκτα. Επίσης, ακριβώς επειδή υπάρχει αυτός ο λαβύρινθος συνεννόησης, ο δικηγόρος, πιστεύω, είναι η καλύτερη λύση.
Πάντως είναι αδιόρθωτοι. Σπάνια ένας πελάτης θα το κυνηγήσει αν δεν μείνει ευχαριστημένος και σπάνια κάνει κάποιος ντα τον υπεύθυνο, όταν ο τελευταίος κάνει βλακεία, είτε ηθελημένα είτε άθελα.
Όταν βρέθηκα σε παρόμοια περίπτωση με το φίλο ankor, μετά από αρκετές προσπάθειες συνεννόησης, με αρκετά παράπονα στη Volvo Car Hellas, στο τέλος απευθύνθηκα στο δικηγόρο μου. Ναι, μου κόστισε 150¤, τα οποία δεν υπήρχε λόγος να ξοδέψω αν η αντιπροσωπεία φερόταν σωστά, αλλά η ηθική ικανοποίηση του να βλέπεις όλους αυτούς που γελάγανε πίσω από την πλάτη σου λέγοντας "με τι θέλει τώρα ο μ@λ@κ@ς και μας τα σκοτίζει. Ας το κάνει τουμπεκί να τελειώνουμε, να κάνουμε και 'μεις τη δουλειά μας", ξαφνικά να χάνουν τη γη κάτω απ' τα πόδια τους, ξέροντας ότι έχεις δίκιο και έχουν άδικο, είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Επίσης, σε περίπτωση που έχεις βίτσια ή δεν έχεις άλλη επιλογή, και θα συνεχίσεις να είσαι πελάτης τους, πλέον σου συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο, γνωρίζοντας ότι άλλες μαλαγανιές δεν χωράνε.Οπως και να 'χει το ζήτημα, καλά ξεμπερδέματα εύχομαι!