ακριβως αυτο εκανα!!!:) ιδιες βενζινες ιδιες ζαντες ολα ιδια.....κ το δυναμομετρο στο ιδιο!!
Printable View
Γιαυτο τα σιχαινομαι τα δυναμομετρα!!!
Εχεις ενα αμαξι στα μετρα σου που ξερεις πως πατε και πατας να δεις τι πηρες
στον δρομο!!!!
Καλημερα,
Μαλλον δεν εκατσα και να γραψω για να εξηγησω την αποψη μου γιατι βαριεμαι και να γραφω σε τετοια θεματα.
Λοιπόν, να το γραψω καλυτερα με ενα-δυο παραδειγματα θελοντας να πω οτι με την τηλεμετρια δεν φαινονται οι διαφορες που παιρνει ενα Μ3 οταν βαζουμε προγραμμα οπως πχ το αμαξι της Κωνσταντινας.
Με οποιοδηποτε αμαξι αν κατσουμε να κανουμε 10 μετρησεις απο πχ τα 60-200 χιλιομετρα το πιο πιθανόν η τηλεμετρια θα δειξει και 10 διαφορετικά αποτελέσματα. Ακομη και με ενα αυτοματο αμαξι. Δεν γραφω για εκκινησεις απο σταση γιατι εκει υπαρχουν μεγαλες αποκλεισεις στον χρονο.
Το εχω κανει δηλαδη με το αμαξι μου αλλα δεν θυμαμαι και ακριβως τα νουμερα. Εκτος των αλλων (λαστιχα, θερμοκρασια κλπ), υπαρχει και ο ανθρωπινος παραγοντας που παιζει ρόλο. Μια αλλαγη με διαφορά 100 στροφες απ την προηγουμενη ή την επομενη αλλαζει το αποτελεσμα.
Ετσι ενα CSL για παραδειγμα θα γραψει 13.22, 13.43, 13.22(ξανα), 13.35. 13.30, 13.45, 13.28 κλπ.
Δεν προκειτε δηλαδη να κανουμε 10 τεστ και να μην μας βγαζει 7 διαφορετικά αποτελέσματα με μια διαφορα . Δεν υπαρχει περιπτωση να βγαζει το ιδιο. Καρατσεκαρισμενο με 12 δορυφορους "κλειδωμενους" στο συστημα τηλεμετριας. Εννοειτε οτι αν κανω την ιδια μετρηση την επομενη μερα ή το βραδυ θα δουμε αλλα 10 αποτελεσματα που δεν θα εχουν σχεση με τα προηγουμενα.
Εδω υπάρχουν ιδιοκτητες 997 TT και GTR απο τα 800 αλογα πανε στα 850 και συμπερασμα απ την τηλεμετρια δεν βγαινει παρόλο που κανουν δεκαδες δοκιμες με τα v-box σε 100-200. Θα βγει απ το Μ3 που πηρε 5-6 αλογα τροχό ??
Ενα Μ3 με προγραμμα και καταλυτες υποθετω οτι εχει αυξηση της ιπποδυναμης περιπου 2%. Απο τα 280 αλογα τροχο, αντε να πάει στα 285. Δηλαδή σε ενα υποθετικό πατημα απο τα 60-200 να κερδίσει (αν δεν χασει) μια καρότσα. Ενα δεκατο δηλαδή και τιποτα παραπάνω.
Αυτό το δεκατο δεν υπάρχει περιπτωση να βρεθει με σιγουρια μεσω των μετρησεων της τηλεμετρίας για τους λόγους των μετρησεων που εγραψα πιο πάνω.
Οταν ο Γιαννης εβαλε το προγραμμα της evolve του εστειλα το v-box μου. Αν και το αμαξι ηταν σε αισθηση και σιγουρα στον δρομο με αλλο αμαξι πιο γρηγορο, απο την τηλεμετρια δεν εβγαλε συμπερασματα. Το ιδιο εργο δηλαδη.
10 πατηματα και δεκα διαφορετικα αποτελέσματα με αποκληση απο εκατοστα μεχρι δεκάτο. Αλλα ειδεχνε στην Αθηνα και αλλα στην επαρχία... Αλλα νουμερα την μια μερα και αλλα την αλλη.
Το να ψαχνουμε να βρουμε 50 εκατοστα ή ενα δεκατο σε μια μετρηση και να το συνδιαζουμε με 5-10 αλογα σε τετοια αμαξια ειναι λες και ψαχνουμε ψυλους στα αχυρα.
Τα συστηματα τηλεμετρίας ειναι πολύ χρησημα σε αλλου ειδους βελτειωσεις που ΔΕΝ μπορει να τις δειξει το δυναμομετρο αλλα τις δειχνει ο δρομος.
Στην αλλαγη διαφορικού ας πουμε...
Εγω ειχα κάνει καποια τεστ απο τα 70 χιλιομετρα (που εχω εξοδο απο καποιες στροφες) μεχρι τα 135 χιλιομετρα (που πεφτω στα φρενα) σε συγκεκριμενες στροφες της πιστας.
Παρατηρησα με 3.62 διαφορικό 70-135 οτι:
-με 2α ταχυτητα ειχα χρονο Α
-με 3η ταχυτητα εχα χρονο Β που ηταν μισο δευτερο περιπου πιο αργος απο τον Α
Με 3.91 διαφορικό
-3η ταχυτητα ειχα ενα χρονο Γ που ηταν ο ιδιος περιπου με τον χρονο Α.
Εδω η τηλεμετρια ειναι χρησιμη αφου εδειξε οτι εξοδος με 3η ταχυτητα και 70-135, με 3.91 διαφορικό, ειναι ιση με εξοδο με 2α ταχυτητα και 3.62 διαφορικό. Φυσικά ηταν και η διαφορα μεγαλη ( μισο δευτερολεπτο +) και ετσι βγηκε συμπερασμα.
Για μετρησεις αυξησης ιπποδυναμης της ταξης του 2-3% δεν υπάρχει περιπτωση να βγουν ασφαλες συμπεράσματα.
Εκει υπάρχει το δυναμομετρο με ενα αξιοπιστο χειριστή ή τα τεστ στον δρόμο με ενα φιλο οπως εγραψε και ο Αντρεας πιο πάνω.
Κωνσταντίνα που έβαλες το προγραμμα και τι σου είπε που το ίδιο δυναμομετρο έβγαλε πιο λίγα άλογα ;
Έκανες παρα πολυ καλα που έκανες μέτρηση πριν.
ο προγραμματιστης ειπε στην αρχη οτι ειναι αδυνατον...κ μετα ειπε οτι θα το ρυθμισει πανω στο δυναμομετρο....κ τον περιμενω ... δεν τον ξερω προσωπικα ενας φιλος μου τον ξερει που σε ιδιο αμαξι αλλα σε καμπριο εβαλε το ιδιο προγραμμα κ δουλευει σωστα σε αυτον...ξυριζει το αμαξι...
Τι άλογα έβγαλε στο φίλο σου η δεν τοχε μετρήσει;
Κωνσταντινα, παιζουν και αλλα πραγματα ρόλο οπως το μοτερ σου σε συγκριση με το μοτερ του φιλου σου, ή καποιο προβλημα που πιθανόν να εχεις και να μην εχει πεσει στην αντιληψη σου. Ετσι και αλλιως ακομη και ιδια μοτερ, δεν δουλευουν το ιδιο.
Αν ο προγραμματιστης δεν εκατσε να σου φτιαξει το προγραμμα σε ενα δυναμομετρο ή στον δρομο, στην ουσια σου εβαλε ενα προγραμμα κονσερβα απ την στιγμη που σου εβαλε το ιδιο προγραμμα με του φιλου σου.
Τα προγραμματα γινονται αφου απο πριν ο προγραμματιστης διαβασει πως δουλευει το αμαξι.