κανεις κι εσυ το κλασσικο λαθος που κανει οποιος δεν εχει τη δυνατοτητα να συζητησει, ή δεν εχει μπορει να βρει επιχειρηματα ωστε να υποστηριξει την αποψη του.
καταφευγει σε ειρωνιες, προσωπικους χαρακτηρισμους, υβρεις κλπ.
με αυτη τη λογικη μπορει καποιος να συμμετεχει στις συζητησεις ενος φορουμ?
προσπαθησε να μην προσωποποιείς μια αποψη και η απαντηση σου σε κατι που διαφωνεις να περιλαμβανει καποια επιχειρηματα, καποιο σκεπτικο, ωστε να μπορεσει ο συνομιλητης σου να αντιληφθει την αποψη σου ή να πεισθει αν αυτα που παραθεσεις ειναι ικανα να του αλλαξουν το δικο του σκεπτικο.
προσωπικα, εξεφρασα μια αποψη και τη δικαιολογησα. δεν ειρωνευτηκα ουτε "την ειπα" σε καποιον συγκεκριμενα επειδη εχω προηγουμενα.
δεν ειμαι στο σχολειο φιλε μου για "τη λεω" στο διπλανο παιδακι που δεν με παιζει στο διάλειμμα.
δικαιολογησε λοιπον κι εσυ την αποψη σου. ομορφα και πολιτισμενα και δεν εχεις να φοβασαι καμια διαγραφη.
αν μπορεις βεβαια να εξηγησεις το σκεπτικο των γραφομενων σου.
αν δεν μπορεις, αν δεν εχεις τη δυνατοτητα να εκφραστεις πολιτισμενα, εσυ ή οποιος αλλος, δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε προσωπικη επιθεση ωστε να υποστηριξεις την αποψη σου, διοτι αυτο ναι θα προκαλεσει την απομακρυνση σου, οπως την εχει προκαλεσει στο παρελθον και σε αλλα μελη που δεν μπορουσαν να συζητησουν σαν ανθρωποι, αλλα νομιζαν πως μειωνοντας και βριζοντας καποιον που διαφωνει ενισχυεται η δικη τους αποψη.
αντιθετως ολα τα υπολοιπα μελη που δεν εχουν γινει μπαν και συνεχιζουν να συμμετεχουν σε συζητησεις δειχνουν οτι τελικα γινεται να διαβασεις και να σκεφτεις μια αντιθετη αποψη εχοντας καθε δυνατοτητα να διαφωνησεις εκφραζοντας εμπεριστατωμενα και χωρις αναρθρες κραυγες τη δικη σου θεση.
περιμενω λοιπον να ακουσω το δικο σου σκεπτικο, εγω ανελυσα το δικο μου.
ειμαι λαθος? ισως.
δεν διαβασα ομως για ποιο λογο διαφωνεις, για ποιο λογο θα πρεπει να ασπαστω τη δικη σου αποψη που λεει να μην ενδιαφερομαι για κανεναν και για τιποτα περαν του αυστηρα προσωπικου μου συμφεροντος.
θα χαρω πολυ να με πεισεις.
φιλε μου εδω περα δεν συζηταμε ποιος περναει τις γριουλες απεναντι στο δρομο και πηγαινει καθε κυριακη στο κατηχητικό.
φυσικα και ολοι στη διαρκεια του βιου μας εχουμε πεταξει ενα σκουπιδι απο το παραθυρο, εχουμε παρει απο ebay καποιο ειδος, εχουμε παει αναποδα σε μονοδρομο.
δεν ειπε κανεις οτι εχει φωτοστεφανο.
αλλο ομως αυτο και, αλλο το να υποστηριζω το λαθος με επιχειρημα οτι δεν ειμαι ο μονος που το κανει.
νομιζω οτι καθενας στη ζωη του οφειλει να προσπαθει να γινει καλυτερος και καποια λαθη που εκανε στο παρελθον να κοιταζει να μην τα επαναλαμβανει και οσο περναει ο καιρος να τα μειωνει.
περιμενω λοιπον και απο σενα να μου πεις που κανω λαθος και τι πιστευεις εσυ οτι ειναι καλυτερο να γινεται σε μια χωρα, κοινωνια, αγορα.
διοτι πως ειναι δυνατον να υποστηριζουμε οτι αξιζει να στηριζουμε μονο την πρωτογενη παραγωγη? ποιος το λεει αυτο?
το εμποριο ειναι ενας αρχαιοτατος κλαδος ο οποιος παραγει πλουτο και ηταν υπευθυνος για λαμπροτατες σελιδες ιστοριας αρκετων κρατων.
ειδικα οι ελληνες εχουν τεραστια ιστορια στο εμποριο και τη ναυτιλια πραγμα αχρηστο συμφωνα με τη δικη σου λογικη.
με το δικο σου σκεπτικο τι θα επρεπε να γινει?
να κλεισει οποιος δεν πουλαει ελληνικα προϊοντα και οι καταναλωτες να τα αγοραζουν απ ευθειας απο το εξωτερικο. ωραιοτατα!
τοτε 2-3 εκατομμυρια κοσμος θα επρεπε να μεινει ανεργος, μαζι με αυτους και τα 3/4 του δημοσιου καθως αφου η αγορα θα συρικνωνοταν σε ποσοστο 90% (τοση ειναι η αναλογια ελληνικων ξενων προϊοντων) δεν θα υπηρχε λογος υπαρξης τους.
μαζι με αυτους στην ανεργια και οι περισσοτεροι κατασκευαστες (και το ανθρωπινο δυναμικο τους) αφου κανεις δεν θα ειχε να φτιαξει ή να αγορασει σπιτι, ισως και οι μισες τουριστικες επιχειρησεις ειδικα αυτες που ζουν απο τον εσωτερικο τουρισμο, μαζι και βιοτεχνιες, μικρα εργοστασια διαφορων ειδων που απευθυνονται στην ελληνικη αγορα (να ζησουν μονο οσοι κανουν εξαγωγες), κλπ κλπ...
πραγματικα εκτος απο αγροτες, κτηνοτροφους και γκαρσονια σε ξενοδοχεια που πανε ξενοι, δεν ξερω ποιος αλλος θα συνεχιζε να δουλευει.
αλλα με το ιδιο σκεπτικο και στο εξωτερικο για ποιο λογο να συνεχιζουν να λειτουργουν εμπορικες επιχειρησεις?
να κλεισουνε κι εκει!
να μεινουν μονο κινεζικες εταιριες, κορεατικες, μερικες γερμανικες, λιγες αμερικανικες, καποιες ιταλικες.
να κλεισουν οι αισχροκερδουντες εμπορες που πινουν το αιμα του κοσμακη και οι καταναλωτες να αγοραζουν κατ΄ευθειαν απο τα εργοστασια!
καλη η ιδεα σου φιλε μου, αλλα δυστυχως δεν θα υπαρχουν πλεον τα εργοστασια καθως δεν υπαρχουν πλεον και καταναλωτες!
αφου τους εκλεισες ολους, που θα βρουν λ7 να ψωνισουν?
μπραβο φιλε μου μολις κατεδαφισες την παγκοσμια οικονομια!
και ολα αυτα γιατι?
για να υποστηριξεις την αγορα ενος ζευγους τακακιων 20 ευρω πιο κατω...
αααααααχαχαχαχαχαχαχαχα:hys tericalbs1: :hystericalbs1: