αν αναφερεσε σε μενα μαλλον δεν διαβασες σωστα το post μου!
Το αμαξι ειναι Β'/2001
γιατι να το πληρωσω για 2005????
Παρανομος ειμαι εγω?η'αυτοι που θελουν να με φορολογησουν με το ψευδο-χαρτο τους?
Printable View
Παιδια γενικα δεν ειμαι καλος σε αυτα αλλα μονος δεν καταφερνεις ΤΙΠΟΤΑ!!
Ομως αν με καποιο τροπο μαζευτούν 2000 υπογραφες μεσω Internet με ονοματεπωνυμο του καθενός και με 15¤ ο καθενας μαζευεται το καθολου ευκαταφρονητο ποσο των 30.000¤ τα δινεις σε ενα μεγαλο ή τέλος πάντων καλο δικηγορο και πας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο....
Και εκει βρισκεις το δίκιο σου;-)
Πολυ δυσκολο αλλα οχι αδύνατο.
Καλά, ο πίνακας έχει λάθη στο 2λτ τουλάχιστον, λίγο πρόχειρα που το είδα.
Υπολογίζει 375,60¤ τέλη αντί για 660¤ και αν το έκανα σωστά, με 1,7¤ τη βενζίνη (γιατί εκεί είναι) υπολογίζει μέση 6,6λτ/100κμ.
Υπάρχει 2λτ με τέτοια μέση? :hystericalbs1:
Με 14.000κμ το χρόνο, 10λτ/100κμ μέση και 1,7¤/λτ τη βενζίνη το κόστος είναι 2.380¤ + 660¤ τέλη + 370¤ συντήρηση + 1221¤ ασφάλεια (λίγο τσιμπημένο είναι αυτό βεβαίως) = 4631 ¤ αντί για 3.549 που το βγάζουν αυτοί.
Επίσης, αν ο κ. Σαρημπαλίδης πάει με 8000 ευρώ στον Βόλο και φέρει αυτή την περίφημη Μ5 του 2008 περί ης ο λόγος, εγώ του την αγοράσω 10.000 την επόμενη μέρα.
Μην κολάτε στις λεπτομέρειες και μόνο που γίνεται λόγος για την υπερφορολόγηση και τα τεκμήρια καλό είναι ! :original:
με βλέπω του χρόνου για κατάθεση αν δεν αλλάξει κάτι...
Ευχαριστω Μike!
Τωρα,τι εγγραφο πρεπει να βρω ωστε να αποδεικνυει οτι ΟΝΤΩΣ,ειναι το αμαξι
2001?
γνωμες?
Αν κατάλαβα καλά το θές για το τεκμήριο σωστά?
Άν είσαι τυχερός και το γράφει στην άδεια έχει καλώς.
Απο όσο θυμάμαι όμως αναφέρει στο βιβλιαράκι-βοήθημα
της δήλωσης φόρου ότι προσμετράτε η ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλαδα( σελ.26).
Sorry αν κατάλαβα λάθος, ή έχει αλλάξει κάτι
Το κρατος νομοθετει και φυσικα οτι ειναι νομος δεν μπορει εκ των πραγματων να ειναι παρανομο. Το αν ειναι αδικο η οχι ειναι κατι διαφορετικο απο το παρανομο. Με την ιδια λογικη παρανομο ειναι το χαρατσι στα ακινητα, ο αυξημενος φορος στο πετρελαιο, η επαναφορα και αυξηση των παραλογων τεκμηριων στα αυτοκινητο κ.ο.κ.
Το κρατος λοιπον αποφασισε να θεωρει σαν πρωτη αδεια κυκλοφοριας την πρωτη αδεια του αυτοκινητου στην Ελλαδα γιατι με αυτο τον τροπο γνωριζει οτι ετσι θα εχει αυξημενα εσοδα (εκ του πονηρου βεβαιως βεβαιως οπως και με τον φορο πολυτελους διαβιωσης που ψηφιστηκε ΑΦΟΥ ειχε κλεισει η καταληκτικη ημερομηνια για καταθεση πινακιδων και ειχε πληρωθει το τελος κυκλοφοριας 2013 οπως και με αλλα πραγματα γενικοτερα).
Και φυσικα γνωριζει οτι αλλο η πρωτη αδεια αυτοκινητου στο εξωτερικο(εξου και η πραγματικη ημερομηνια πρωτης αδειας)και αλλο στην Ελλαδα. Και κυριως για τα αυτοκινητα υψηλου κυβισμου που ηρθαν ως μεταχειρισμενα την περιοδο 2004-2009
Για αυτο και εφαρμοσε αυτο που το βολευε ως προς την εισπραξη εισοδων δηλαδη την πρωτη Ελληνικη αδεια.
Good luck στην οποια προσπαθεια σου να βρεις το δικιο σου
:ranting2::ranting2::ranting2:Παράθεση:
Για τον υπολογισμό του χρονικού διαστήματος που απαιτείται προκειμένου να γίνει η μείωση της αντικει-
μενικής δαπάνης επιβατικού ή μεικτής χρήσης ή τύπου JEEP αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης λόγω παλαιότ-
ητας, ως πρώτος χρόνος θεωρείται αυτός που το αυτοκίνητο τέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε
κυκλοφορία. Προκειμένου για το οικονομικό έτος 2012 για τον υπολογισμό της μείωσης (30%) λόγω πα-
ρόδου των πέντε χρόνων, θα ληφθεί υπόψη το 2006 (χρήση) ως πρώτο έτος, ανεξάρτητα αν το αυτοκίνητο
κυκλοφόρησε στην αρχή ή στο τέλος του χρόνου αυτού.
Η μείωση αυτή υπολογίζεται κατά ποσοστό:
α) 30% για το χρονικό διάστημα παλαιότητας πάνω από 5 μέχρι και 10 έτη,
β) 50% για το χρονικό διάστημα παλαιότητας πάνω από 10,
Δεν παιζονται ....
αλητες....
ΑΛΗΤΕΣ.....
απο το 2006 εως και το 2012 ειναι 7 χρονια και οχι 5 που χρειαζονται για τη μειωση...Παράθεση:
:ranting2::ranting2::ranting2:
Για τον υπολογισμό του χρονικού διαστήματος που απαιτείται προκειμένου να γίνει η μείωση της αντικει-
μενικής δαπάνης επιβατικού ή μεικτής χρήσης ή τύπου JEEP αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης λόγω παλαιότ-
ητας, ως πρώτος χρόνος θεωρείται αυτός που το αυτοκίνητο τέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε
κυκλοφορία. Προκειμένου για το οικονομικό έτος 2012 για τον υπολογισμό της μείωσης (30%) λόγω πα-
ρόδου των πέντε χρόνων, θα ληφθεί υπόψη το 2006 (χρήση) ως πρώτο έτος, ανεξάρτητα αν το αυτοκίνητο
πανε καλα?
απο εδω το κοψα !
ειναι ψυχανωμαλοι!!!
οικονομικό ετος 2012 είναι η χρηση 1/1/11 - 31/12/2011. Σωστο ειναι.
χα χα ... αυτό λεγεται ταυτοχρονο ρεφλεξ. :original:
Οταν υποβάλεις φορολογική δήλωση το 2013 αφορά το οικονομικό έτος 2012.
Ο φόρος πολυτελείας αφορά και αυτός το 2012 η το 2013 αν υποβληθεί με τη δήλωση του 2014 και φυσικά είναι αναλογικος με τους μήνες χρήσης.
Αν τώρα τους βάλουμε στο υπουργείο να ξανά μάθουν αριθμητική Β δημοτικού θα έχουμε 2006 2007 2008 2009 2010 (5 χρονια εώς εδω ) 2011 2012
7 χρονια.
Για το 2011 Πανο πληρώνουμε ακόμα δόσεις απο την εκκαθάριση του φόρου!!
ο Βασίλης van sinner έβαλε μιά παράθεση προηγουμένως με μιά συγκεκριμένη αναφορά γιά το οικονομικό 2012 (για το οποίο δεν θα πληρωσουμε εισφορά πολυτελείας) και η οποία αναφερει ως πρωτο έτος υπολογισμού το 2006. Μεχρι και το 2011 είναι 6 χρόνια. Φυσιολογικά, εάν μέσα στο 11 κάποιο αμάξι κλεινει ακέραια 5ετια, θα πέφτει στο μειωμένο τεκμήριο.
Αυτοκίνητο με 1 άδεια στην Ελλάδα Ιαν ˊ09, θεωρούσα οτι για την χρήση του απο Ιανˊ14 θα είχε έκπτωση 30% στην τεκμαρτή δαπάνη. Λάθος το υπολόγιζα;
Και μόλις τα έχεις ρυθμίσει όλα και είσαι έτοιμος για την μείωση 30% της πενταετίας, τσουπ μεσα σ' ένα βράδυ καταργείται.......
Μην με πείτε γκαντέμη, δεν φταίω εγώ η ιστορία αυτό έχει δείξει και συνεχίζει να το δείχνει.
Θέλω να πω να έχετε πάντα καβάντζα στους υπολογισμούς σας και να μην το πάτε όριο, διότι στην κυριολεξία δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.
Αυτικίνητα με 1η άδεια 4/2004 και 6/2004 τι θα πληρώσουν του χρόνου για το 2014?
Θα έχει περάσει 10ετία, ή του παραχρόνου?
2ο Ερώτημα
Πληρώνεις για τους πρώτους 4 ή 6 μήνες ,αφού η κυκλοφορία είναι τον 4ο και 6ο μήνα ή για όλο ντο χρόνο το 2014?
Πληρώνεις κανονικά για όλο το έτος.
Απο το 2015 παρέρχεται η δεκαετία.
ρε παιδιά εμένα έχει πρώτη άδεια στην Ελλάδα τον 4/2007..Άρα έκλεισε πενταετία τον 4/2012. σωστά?
άρα στην δήλωση του 2013 δεν θα έχει μειωμένο τεκμήριο για τους υπόλοιπους μήνες του 2012?
ειναι πολυ απλο να το υπολογισετε...
Μετρατε σαν πρωτο ετος, το ετος που βγηκε η αδεια στην Ελλαδα, δεν παιζει ρολο ο μηνας. Στο παραδειγμα μας το 2007.
2ο ετος 2008
3ο ετος 2009
4ο ετος 2010
5ο ετος 2011
Απο το επομενο ετος, στο παραδειγμα μας το 2012 (που ειναι το οικονομικο ετος το 2013 δηλ. αυτο που διανυουμε τωρα-η δηλωση αυτου του ετους ειναι για την χρηση του 2012) εχει μειωμενο τεκμηριο χρησης 30%. Αρα για ολο το ετος 2012 εχεις μειωμενο τεκμηριο 30% δηλαδη η φετεινη σου δηλωση θα υπολογισει την τεκμαρτη αξια του αυτοκινητου σου μειωμενη κατα 30% thumb
απλο ειναι, συμφωνα με το υπουργειο προκυπτει:
ο υπολογισμος του μητσου ειναι σωστος...Παράθεση:
Νομίζω οτι λένε το ίδιο πράγμα τα παιδιά απο πάνω..
Οικονομικό έτος 2012 άρα 2006-2011
Οικονομικό έτος 2013 άρα 2007-2012
ναι το ιδιο λενε, εγω εκανα λαθος επειδη ολη μερα ειμαι ζαλισμενος απο νουμερα.
τη βλακιες ειναι αυτες φοροι τεκμηρια τελη και δεν σημαζευεται, λες και θα σωθει το κρατος απο αυτα?
εδω στην γερμανια για 1900κυβικα πληρωνω μονο 128ευρω το χρονο τιποτε αλλο, και ανεργος να εισαι μπορεις να εχεις πορσε.
Σύμφωνα με αυτά που γράφει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ (δέν είναι και η πιο εγκυρη φυλλάδα) μπορείς με τους κωδικούς taxisnet να αλλάξεις την ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου από την ημερομηνία που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα με την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας στην Ε.Ε.
σχετικό άρθρο
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=112991060
Βεβαια το υπουργείο οικονομικών έχει απενεργοποιήσει την εφαρμογή e-οχήματα. προς το παρόν.
αρλούμπα γραφει ... το e-οχηματα δεν έδινε ποτέ αυτή τη δυνατότητα στο χρήστη.Παράθεση:
Μάλιστα οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα στοιχεία του οχήματός τους μέσω του συστήματος Taxisnet απευθείας χωρίς καμία γραφειοκρατία και να γλιτώσουν από τα υψηλά τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.
Ναι καλα. Εγω περσυ λοιπον ειχα παει στο υπουργειο συγκοινωνιων, ειχα βρει το φακελλο του αυτοκινητου, οπως και την ταξινομηση του στην Ελλαδα που εγινε το 2004 οπου και αναγραφοταν οτι κυκλοφορησε στην Γερμανια το 2002. Εβγαλα φωτοτυπια λοιπον, μου το σφραγισαν στο υπουργειο συγκοινωνιων, πηγα στην ΔΟΥ που ανηκω οπου με πληροφορησαν οτι συμφωνα με τον νομο, υπολογισμος γινεται βαση της Ελληνικης αδειας του οχηματος. Δεν τους ενδιαφερει ποτε κυκλοφορησε πρωτη φορα το οχημα σε αλλη χωρα ΕΕ η οτιδηποτε αλλο. Στην ερωτηση μου οτι αυτο δεν στεκει η απαντηση που ελαβα ηταν σαφης : Αυτος ειναι ο νομος.
Αυτο που δεν εχετε καταλαβει οι περισσοτεροι ειναι οτι προσπαθειτε να βρειτε το δικιο σας σε ενα κρατος που εχει κανει την παρανομια νομο εις βαρος των πολιτων του, για να εισπραττει περισσοτερα.
Καλη τυχη λοιπον σε οποιον αλλον προσπαθησει ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο να βρει μια λυση. Μακαρι να βρεθει κατι στο τελος και οσοι λιγοστοι εναπομειναντες κατοχοι αυτοκινητων υψηλου κυβισμου (2000 cc ειναι πλεον υψηλος κυβισμος :doh:) να βρουν το δικιο τους