Αρχικό μήνυμα απο
PANOS-E60
εγω Αντωνη συμφωνω με όλο το ποστ σου αλλά θελω να κάνω ένα σχόλια στο κομμάτι που κάνω quote.
πως αντιλαμβανόμαστε το "κρατος' ? Ειναι κάτι εξω από εμάς τους ίδιους ? Ειναι κάτι αφηρημενο και απρόσωπο που έχει αναλάβει υποχρεώσεις απέναντι στον καθένα μας ? Ειναι ενας αντίπαλος γιά ολόκληρη τη ζωή μας ? Προσπαθεί να μας ξεγελάσει και εμείς αντιστεκόμαστε ?
εγω το βλέπω σαν μια μεγάλη επιχείρηση, η οποία στελεχωνεται από συμπολίτες μας (ισως και συγγενείς μας) και οι οποίοι κάνουν ένα εργο που δεν θέλει κανείς ιδωτης να κάνει. Το εργο αυτό όμως διέπεται από οικονομικούς κανόνες, ψηφίζει και εκτελεί προυπολογισμό η Βουλή γιά να εκτελεστεί. Λοιπόν,αυτη η επιχείρηση έπεσε έξω, πτωχευσε. Οι εκπρόσωποί μας πολιτικοί που το διοίκησαν, το εριξαν στα βραχια.
Ποός εχει δικαιώματα σήμερα από το πτωχευμένο κράτος ? Η δική μου λογική λέει κανείς δεν εχει. Ψηφίσαμε, εκλέξαμε ... και χασαμε. Από ποιόν ζητάμε να μας προστατευσει ? Ολοι χασαμε, εγω το μισθό μου, εσύ τη σύνταξη, ο άλλος τα ομόλογά του, ο άλλος το μαγαζί του.
Θελω να πω, οι αναφορές μας στην έννοια κράτος που οφείλει να αποκαταστησει όλες τις αδικίες, μορούν να περιμένουν, εως ότου αυτό το κράτος ξαναμπορέσει να εκτελέσει προυπολογισμό χωρις τρυπες ... Μπορούμε όλοι να βαλουμε ενα χερακι σε αυτη την κατευθυνση.
αυτά πάντα φιλικά και με εκτίμηση.