άντε καλορίζικα...πριονιάζει πιο ωραία τώρα εεεε???
Printable View
άντε καλορίζικα...πριονιάζει πιο ωραία τώρα εεεε???
Ναι ρε Θωμά το άτιμο :rally:
ωραιο δωρακι για τα χριστουγεννα στο μ3 σου!!!
καλοριζικα!!!
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα εμενα μου εχει λειψει ο θορυβος του airbox....ο γνησιος θορυβος ενος csl!
Πρεπει οπωσδηποτε να το ακουσεις..
Οτι πιο πορωτικο σε ηχο υπαρχει για μενα , ειδικα αν το ακους απο εξω, και δε συγκρινεται ουτε με την καλυτερη εξατμιση σε ηχο!
Με τους τενεκεδοσωληνες που εμπαξα δεν ακουω τιποτα τωρα...
Παρε τηλ. τον Σεφακο ενα βραδυ που ειναι τσαρκα και ψαχνει για παρθενες και πες του να πατησει μια δευτερα........
ελα ντε...
ποιος να ειναι με τοσα ονοματα που του βγαλατε του ανθρωπου?
νομιζω οτι εγω πρεπει να ειμαι...
@οφ τοπικ.
Μπιλ κοιτα να καθαρισεις με τον Σταματη.
καλά...άκουσέ το και θα δείς...
μην πείς όμως πως δεν σε προειδοποίησα...:th_Laie_67-1:
υγ.την μεγαλύτερη μ@λ@κία την έκανα πρίν ενάμιση χρόνο,
που κόλλησα και δεν έδινα το αμάξι κάτω απο 43 χιλιάρικα...
είχα προσφορές στα 40 και 41...θα είχα τώρα στα χέρια μου,
του alexcsl το αμάξι πχ, ή μπορεί και κάποιο άλλο...:thumbsdown:
ένα σετ φρένα και τέλος...μεγάλος βλάκας είμαι τελικά :ranting2:
Έχεις κάνει τέτοια πατάτα ρε Θωμά ?
:thumbsdown:
άστα να πάνε ρε άλεξ...αλλά και πάλι δεν ήξερα πως θα είναι τα πράγματα σήμερα.
τότε τα Μ3 έκαναν 45-46 χιλιάρικα...και παραπάνω απο ενάμιση χρόνο έχει αυτό...
εγώ το είχα ήδη 3-4 χιλιάρικα κάτω απο τις τιμές που έπαιζαν τότε...περίπου τέλη του
2008 ήταν. θεωρούσα πως θα ήταν κοροιδία να το δώσω ακόμα πιο φθηνά. μετά
βγήκε η νέα δημοκρατία ανακοινώνοντας τα σήματα για το 2009 και σε μια εβδομάδα,
το αμάξι έκανε 33 - 34 χιλιάρικα...εκεί ξεροκατάπια και είπα καλά άστο...τώρα φάτο βλάκα.
βεβαια οταν πολυας φτηνα αγοραζεις και φτηνα.. φανταζομαι η διαφορας τιμης μεταξυ m3 e46 και csl παραμενει η ιδια...
οποτε μια η αλλη.. το ιδιο ειναι...
υπήρξαν κάνα δυό και σε καλή κατάσταση, στα 45 χιλιάρικα...
ένα ήταν του αλέξη απο εδώ απο την θεσσαλονίκη, που έφυγε
περί τα 40 χιλιάρικα...αν και δεν το ξέρω προσωπικά, γινόταν
λόγος για πολύ καλό αμάξι...
Το τριήμερο που πέρασε έκανα ένα μεγάλο επαγγελματικό ταξίδι. Η διαδρομή μου είχε πρώτο σταθμό το Μεσολόγγι συνέχιζε μέχρι τα Γιαννινα και μετά μέσω Εγνατίας Αλεξανδρούπολη κι επιστροφή με πολλούς σταθμούς! Αμέσως μετά την στάση μου στο Μεσολόγγι όμως και πηγαίνοντας προς Αμφιλοχία μου άναψε η ένδειξη του check engine. Το αναφέρω σε αυτό το Thread γιατί 99% πρέπει να οφείλεται στους καταλύτες δεδομένου ότι το αυτοκίνητο συνέχιζε να λειτουργεί άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα..!
Τα ερώτηματά μου είναι:
1. Πώς και γιατί οι λ επηρεάστηκαν μετά από περίπου 3.500 χλμ. για να "θυμηθούν" να λάβουν λάθος ροή?
2. Αν όντως (που σχεδόν το εύχομαι) είναι αυτό η αιτία που άναψε η ένδειξη τι κάνουμε? Κάνουμε reset. Λογικά θα ξαναανάψει?
3. Ο μηχανικός μου είχε μιλήσει για κάτι αντάπτορες, έχετε άποψη??
Ευχαριστώ προκαταβολικά...
εγω νομιζω κατα 99% ειναι οι καταλύτες γιατι το check engine το ειχα και εγω οταν ειχα καταλύτες στο προηγούμενο μου Μ3.
- Και reset να κανεις θα ξανα αναψει το check engine
- H καλύτερή λύση είναι να σου κανονισει κάποιος προγραμματιστης μεσα απ το χάρτη του αυτοκινήτου να μην ανάβει το λαμπάκι.
Ανταπτορες εβαλα και εγω και παλι αναβε το check engine.
εμενα αναψε το check στα 500 χιλιομετρα το εσβησα και ξανααναψε μετα απο 10 χιλιομετρα,το ξαναεσβησα και εβαλα ανταπτορες με καταλυτακι και τωρα για 50 χιλιομετρα δεν εχει αναψει...θα δειξει γενικα,με το προγραμμα μπορει να σβησει και αλλαζοντας τις αναμενομενες τιμες να μην ξανααναψει..
Post cat sensors delete λεγεται και το εχω κανει εγω στο αυτοκινητο μου (ταυτοχρονα με Alpha N/καταργηση του MAF δηλ. + κοφτη τελικης) οταν πηγα απο N/A σε FI. Εδω και ενα χρονο και περιπου 15000χλμ δεν μου εχει αναψει τιποτα. Ολα εγιναν στην Active.Τωρα ποιος μπορει να στο κανει απο τους εδω προγραμματιστες, αυτο δεν το γνωριζω. Παντως ειναι σιγουρο οτι γινεται thumb
απο θορυβο πως πατε???
μετα απο χωρηγια του SAULM3 σε τελικο
φωναζει λιγο.. εχω παρει εδω και κανα 2μηνο το xpipe supersprint kαι δε τολμαω
να το βαλω...
Βάλτο Δημήτρη, το X-Pipe μαζί με καταλύτες (αργότερα) κάνουν δουλίτσα..
Όντως ο θόρυβος είναι αυξημένος αν είσαι εντός πόλης ανάμεσα σε 2-3χιλ. στροφές αλλά ταξιδάκι κάνεις ΑΝΕΤΟ με 120-150 χλμ.
Ψηλά ο ήχος όμως είναι ανατριχιαστικός και σε κάνει να συγχωρείς το drone χαμηλά!!!
Επίσης η φασαρία είναι πολύ πιο ανεκτή με μαμά καταλύτες..!
Πολυ φασαρια......τοση που καμια φορα μετανιωνω το μπαξιμο διοτι δεν ακουω την εισαγωγη! Ο γνωστος ηχος του csl παει περιπατο....
Επισης να αναφερω πως εκανα δυναμομετρηση και εδειξε 370 αλογα στροφαλο. Μαλλον οι καταλυτες εδωσαν κατι αλλα το μειγμα (afr) βρεθηκε πολυ πλουσιο, 11,5 για την ακριβεια. Και αυτο οφειλεται στους καταλυτες.
θελω και γω Μ-τριο με εξατμιση :(
χαχαχα αντε ρε αλανια!!! καντε λιγο φασαρια !!!!
Κατσε να σου ερθει σε λιγο το email και θα δω ποιος ζηλευει ποιον.
xixixixixi
Και θελω και αναλυση, οκ ?
και εγω ειμαι κατοχος πλεον ενος τελικου supersprint race "lightweight" !!!!
τα παρελκομενα τα ειχα βαλει πιο μπροστα βεβαια(καταλυτες κλπ κλπ)
οι εντυπωσεις μου ειναι για οτι αφορα αποδοση ειναι ικανοποιητηκες,βεβαια χανεις λιγο χαμηλα αλλα ψηλα ειναι αρκετα καλο συμφωνα με οτι εδειξε η παλια δυναμομετρηση με την καινουργια.
για οτι αφορα τον ηχο...προτεινω σε οσους δεν τους αρεσει αρκετα να ακουγεται το αμαξι να ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ!!!
χαμηλα κανει ενα μπασο θορυβο και ψηλα απλα ΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ!!! νομιζεις οτι εχεις μπει σε αλλο αμαξι....λες και ειναι αλυσοπριονο!!!
για οτι αφορα το βαρος ειναι 11.5 κιλα το καζανακι...οπου σε σχεση με το μαμα ειναι παναλαφρο!!! στο μαμα την ψιλοακους για να το σηκωσεις..ενω αυτο στο πολυ χαλαρο!!!
Εγω θα προτεινα (για αυτους που δε θελουν πολυυυυυ φασαρια) για μπαξιμο
Α. καταλυτες και μεσαιο αφτερμαρκετ , μαμα τελικο
Β. μονο τελικο αφτερμαρκετ.
Οταν εβαλα το SS lightweight τελικο ο ηχος ηταν πολυ πιο μπασος χαμηλα και δυνατος αλλα ανεκτος στα ψηλα.
Ο ηχος ομως ξεφυγε οταν εβαλα και τους καταλυτες.
Οπα κουμπαρε κατι δεν παει καλα εδω...Η το δυναμομετρο ειναι λαθος, η το οργανο μετρησης AFR δεν δουλευει σωστα(το πιθανοτερο). Αν υποθεσουμε οτι το μετρησες και στην εξατμιση (που απο οτι καταλαβα, πηρες μετρηση κατα την δυναμομετρηση) που εκει δειχνει ακομα φτωχοτερο λογω θεσης, τοτε θα εχεις ενα αυτοκινητο που δουλευει κοντα στο 11. Δυο μοναδες κατω απο το κανονικο. Οπως και αναφερες σωστα, οι καταλυτες επηρεαζουν (σε ενα πολυ μικρο βαθμο ομως-καποια δεκατα) το AFR αλλα οχι και δυο μοναδες. Εδω εγω που ειμαι FI και δεν δουλευω κατω απο 11,5 ποτε. Και οπως ειπε και ο συμπε αν εχεις αυτα τα αλογα με 11αρια τοτε με 13αρια θα εισαι στα 380-390. Για ξανατσεκαρε το thumb