Και πως θα τον πληρώσουμε Βαγγέλη;Είχαν πει με τα ΤΚ ...
Printable View
Μην ανησυχείτε αν δεν βρίσκετε τον φόρο πολυτελείας...θα σας βρει αυτός...
Εφάπαξ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης
https://www.capital.gr/News.asp?id=1906352
ΚΑΜΙΑ έκπληξη. Σιγά μην το κάνανε σε δόσεις. Αφού τα έχουν υπολογίσει στα έσοδα 2013.
Από το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης οικονομικού έτους 2013, καταβάλλεται εφάπαξ και μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του, σύμφωνα με τις διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ισχύουν και για το συγκεκριμένο φόρο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Με τη σχετική απόφαση, όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων παρέχεται, σε περίπτωση εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και εμπρόθεσμης καταβολής του συνολικά οφειλόμενου φόρου πολυτελούς διαβίωσης, έκπτωση 1,5%.
Σύμφωνα με την διαδικασία, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών εκτυπώνει και αποστέλλει ταχυδρομικά στους υπόχρεους ατομική ειδοποίηση επί της οποίας αναγράφεται η ταυτότητα οφειλής του προς καταβολή ποσού, η προθεσμία καταβολής του καθώς και το συνολικά οφειλόμενο ποσό για καταβολή.
Παράλληλα το εκκαθαριστικό αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr με δυνατότητα εκτύπωσης από τους υπόχρεους – φορολογούμενους.
Σημειώνεται, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, όπως αυτά έχουν προσαρμοστεί μετά τις μειώσεις και απαλλαγές που προβλέπονται από τον ν. 2238/1994 και κατά την αναλογία των μηνών που τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες ήταν στην κυριότητα ή κατοχή των φορολογουμένων.
Πηγη: https://www.enikos.gr/economy/190828...lyteleias.html
το θεμα ειναι οτι οπως με ολα ,ετσι και με τον φορο πολυτελειας, καθε μερα διαδιδουν και διαφορετικες εκδοχες.
Θα εχει -δεν θα εχει δοσεις.
Εφαπαξ καταβολη σε ποιο πλανητη ζουν?
εχουν την εντυπωση οτι μαζι με τελη κυκλοφοριας και το φαπ ο κοσμος εχει χρημα διαθεσιμο και για τον φορο πολυτελους διαβιωσης!.
Ας ειναι να δουμε τι θα εισπραξουν...
Απο την στιγμη που τα τελη ειναι ξεχωριστα, τον φορο απο μενα θα τον παρουν εν ευθετω χρονο...
οσο για οφειλη ληξιπροθεσμη, η επιβαρυνση ειναι 1% το μηνα...
Επειδή το κρατος είναι μπ@υρδελο μετα από λιγο θα πουν ενσωματωση των τελων κυκλοφοριας με τον φορο πολυτελειας,για μενα ο φορος πολυτελειας είναι η δευτερη δοση των τελων κυκλοφοριας απλα τον ζητανε ευγενικα,μη σου πει σκασε ένα χιλιαρικο,σου λεει σκασε 660 και μετα 340 για διλιτρο 10ετιας.....
Ένα καινούργιο σήμερα το έμαθα:
https://www.newsit.gr/default.php?pn...06010&catid=13
Συγνώμη θα θεωρούνται υπερπολυτελή τα 40-80.000 λιανικής αξίας;;;;
Καλά ΟΚ...
Πόσο είπαμε πουλιούνται τα μεταχειρισμένα Μ3 και τα Μ5;
Τρελά γλέντια έρχονται....
80.000 είναι υπερπολυτελή; Ενα 530 για πλάκα τα φτάνει με μερικά εξτραδάκια.
Κάτι jaguar XKR, M5, Granturismo , M3, 750 κλπ τι θεωρούνται;
OK. Ναι αλλά θα ισχύει και για το παρελθόν. Οχι από δω και πέρα.
Οταν κάποιος τα έσκασε πριν 5 χρόνια με άνεση , 99% δεν είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση σήμερα. Και απ' ότι προβλέπεται θα τα σκίσουν τρελά.
Οπως είχε σε κάποια στιγμή ο alexm μπορεί να παρακαλάμε να ξαναγυρίσουν τα τεκμήρια βάσει κυβικών.
Το χειρότερο είναι αυτό: για φαντάσου αυτούς που τα πήραν 20-25 χιλιάρικα μεταχειρισμένα πέρσι-φέτος. Πιστεύεις ότι θα μετράει πόσο το πήρες; Δεν νομίζω.
Και ξαναλέω: θυμηθείτε πόσο ήταν τα τεκμήρια επί δραχμής. 30.000.000 δρχ. για 3000 κυβικά.
άσχετα με την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων σήμερα, η δικαιοσύνη λέει φορολογία με βάση την πραγματική αξία.
δεν είναι δυνατόν ένας που ρίχνει ένα σκασμό χρήματα σε μια c180 τη σήμερον ημέραν να μην πληρώνει τίποτα, και να πληρώνουν τη νύφη άνθρωποι που αγόρασαν παλιά αυτοκίνητα 2,5 ή 3λίτρων με ελάχιστα χρήματα επειδή διάγουν 'πολυτελή βίο' :thumbsdown:
Παναγιώτη (Sierra) ωραίο το άρθρο που έβαλες, αλλά είναι παλαιό...
Πάνω πάνω, στο κέντρο, στην ιστοσελίδα έχει ημερομηνία ανάρτησης του κειμένου 26.4.2013
Μα το θέμα είναι ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι 2,5-3λιτροι και θα μπουν και στο "χορό" και οι C180.
Ακόμα και sorento να είναι το τρίλιτρο, θα σε φορολογήσει με βάση την λιανική αξία που είχε. Που δεν ήταν και φτηνό.
Μην ψαχνετε να βρειτε λογικη σε ενα μετρο που ειναι παραλογο. Ο θεσμος των τεκμηριων ειναι καθαρα εισπρακτικου χαρακτηρα βασισμενο στο 'οτι αρπαξουμε και φετος απο οπου μπορουμε'
Η εφαρμογη του μετρου με την λιανικη τιμη πωλησης (αν τελικα γινει ετσι) ειναι για να 'τσιμπησει' και αλλους και να αυξησει τα εσοδα του κρατους και οχι φυσικα για δικαιοτερη φορολογηση.
Φυσικα, και η λιανικη τιμη πωλησης δεν ειναι αντιπροσωπευτικη για το κοστος χρησης του αυτοκινητου.
Παραδειγμα : Mercedes CDi 2000 κυβικων με τιμη πωλησης κανα 70αρι και Octavia διλιτρο τουρμπατο με τιμη αγορας κανα 25αρι. Ας πουμε οτι διανυουν και τα δυο 20000 χλμ το χρονο. Πιστευετε οτι το κοστος χρησης του Mercedes ειναι τριπλασιο απο του Octavia? Μαλλον οχι, πιθανον το Mercedes να ειναι και φθηνοτερο λογω diesel.
Οι φοροι που θα κληθουν να πληρωσουν για την χρηση ομως δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και το χρηματα που πραγματικα δαπανωνται για την χρηση. Θα μου πειτε ειναι δικαιο αυτο? Καποιος που εχει αμαξι 25 χιλιαδων να πληρωνει το ιδιο με καποιον που εχει αμαξι 70 χιλιαδων?
Δεν πληρωνουν ομως τα ιδια. Ο ιδιοκτητης της Mercedes εχει πληρωσει πολυ περισσοτερα κατα την αγορα, καθως με το ποθεν εσχες που υπαρχει (και καλως υπαρχει- και το μονο που θα επρεπε να υπαρχει) πρεπει να δικαιολογησει την αγορα με λεφτα που εχουν ηδη φορολογηθει. Αλλο ποσο φορου πληρωσε λοιπον ο ιδιoκτητης με το Octavia και αλλο αυτος με το Mercedes
Σε ολα τα κρατη η φορολογηση γινεται στην πηγη και μονο. Το που θα τα ξοδεψει μετα ειναι καθαρα δικαιωμα του καθενος αφου εχουν ηδη φορολογηθει
Εγω πχ γουσταρω με τα νομιμα φορολογημενα λεφτα μου να παρω ενα ακριβο αυτοκινητο, ενω ο αλλος να τα φαει σε ψωνια, ταξιδια και π@υτ@νες. Γιατι εγω πρεπει να πληρωνω επιπλεον φορο για αυτο?
Αλλα οπως ειπαμε παραπανω, τα παραλογα (και σαν ποσο αλλα και σαν ιδεα) τεκμηρια χρησης ειναι μια ακομα ιδεα των φωστηρων που μας κυβερνουν για περισσοτερη φορολογηση και αυξηση των εσοδων του κρατους και τιποτα αλλο.
Ο φορος πολυτελους διαβιωσης για διλιτρο με πρωτη αδεια 2009 ποσο ειναι;
Βλεπω πως μου ηρθε 366,67. Το ειχα στην κατοχη μου το 2011 για10 μηνες. Εχουν αφαιρεθει οι δυο;
To 2012 εννοείς.
Ναι έχουν αφαιρεθει. Πάλι καλά που το υπολογίζουν και δεν πάει όλο το μπουγιουρντί στον νέο ιδιοκτήτη ή στον παλιό ιδιοκτήτη.
Εχεις τεκμήριο 8800. 5% είναι ο Φ.Π. δηλαδή 440 ευρώ.
440 / 12 Χ 10 = 366,67
Που είναι ρε παιδιά ???
εμένα μου έβγαλε αυτό:
"Εκκρεμεί έλεγχος για την υπαγωγή ή όχι
σε Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ν.4111/2013."
Για τρεις μηνες κυκλοφοριας το 2012 φορος πολυτ. 731,5!!!
Για το 2013 το μπουγιουρντι θα το στειλουν στο ραφι...... της δου που αναπαυονται οι πινακιδες μου!!!
371 για την δικια μου πολυτελεια gamwtospititousgamw:ranting2::ranting2:
Σημερα κατεθεσα πινακιδες.Να τις εχουν εκει να τις χαιρονται και να τις ξεσκονιζουν!!! :ranting2:
Περιμένω να έρθει το 500ρακι και σε ακολουθώ...
Για 3000cc του 07' πόσο περίπου θα ναι ?
Εμένα γιατί δεν μου βγάζει τίποτα? Του 2003 και το πούλησα φέτος κάνω κάτι λάθος