Το οτι ετυχε να γεννηθω στην Ελλαδα με κανει ανωτερο ον ? Απο ποτε το μισος προς τον συνανθρωπο και αλλους λαους ειναι ιδανικο ? Ποτε θα καταλαβετε οτι ο εθνικισμος ειναι αλλο ενα εργαλειο που εξυπηρετει συμφεροντα.....?
Printable View
Το οτι ετυχε να γεννηθω στην Ελλαδα με κανει ανωτερο ον ? Απο ποτε το μισος προς τον συνανθρωπο και αλλους λαους ειναι ιδανικο ? Ποτε θα καταλαβετε οτι ο εθνικισμος ειναι αλλο ενα εργαλειο που εξυπηρετει συμφεροντα.....?
Γιώργο οκ, εγώ δέχομαι ότι ο εθνικισμός κρύβει συμφέροντα. Ο αντι-εθνικισμός δεν κρύβει? Δεν θα ήθελα τίποτα απ' τα δύο. Ο εθνικισμός όμως είναι μέσα (στη χώρα) τον βλέπω και μπορώ να τον ελέγξω σαν δημοκράτης που θέλω να λέγομαι. Τον μανιώδη αντιεθνικισμό όμως τον βλέπω σαν τον "μεγάλο αδελφό" να μου λέει.. κολλητέ χαλάρωσε να πάρω αυτό που θέλω ..και στο τέλος του επεισοδίου ...θα έχεις δωράκι ειδική περιποίηση αφιερωμένη από μένα για σένα.... αν καταλαβαίνεις τι εννοώ... τα έχουμε δει πολύ πρόσφατα και στα Βαλκάνια και αλλού :whistle:
Τα κάναμε κι εμείς προ Χριστού αυτά... και όπως και να το κάνεις είμαστε υποψιασμένοι, οκ, μείναμε αυτοί που μείναμε, μην εξαφανιστούμε κιόλας.... :original:
Επεκτεινοντας λιγο τις σκεψεις του Νικου με κινδυνο να βρεθω εκτος θεματος....
1. Αναχαιτησεις των ελικοπτερων της Frontex απο τους Τουρκους μολις κινηθουν στο ανατολικο Αιγαιο (εντος Ελληνικου εναεριου χωρου- μεταξυ πχ Σαμου και Χίου) με αναφορες και απειλες στις συχνοτητες οτι προκειται για τουρκικο εναεριο χωρο...
2. Αβλαβης (sic!!!) διέλευση της τουρκικης φρεγατας που περασε ολο το Αιγαιο και εφτασε 18 μιλια απο το Σουνιο...
3. Συνεχεις εικονικες προσβολες (χαμηλες πτησεις και εικονικοι βομβαρδισμοι)τουρκικων μαχητικων πανω απο τα νησια του ανατολικου Αιγαίου (μολις σημερα πανω απο τη Λεσβο)...
4. Κατασκευη προκεχωρημενου Πολεμικου Αεροδρομιου στην Ιμβρο...
5. Συνεχεις δωρεαν εκπαιδευσεις του στρατου της Αλβανιας και των Σκοπιων απο τους Τουρκους.
και αλλα πολλα με οσες λεπτομερειες θελετε απο κοντα...και για το βραδυ των Ιμιων...
Και εμεις (οι κυβερνησεις μας) τι κανουν? Ε ενταξει μωρε δεν προκειται να γινει πόλεμος δεν χρειαζεται να αγχωνομαστε....Χαλαρωσε λαε (γιατι απο εκει ξεκιναν ολα και μετα αντε μαζεψε τα)...
Οταν ομως το 1998 οι τουρκοι πηγαν να παραβιασουν στη Μαυρη θαλασσα τα χωρικα υδατα της Ουκρανιας (με το γνωστο κολπο στην αρχη στελνουμε ψαραδες και λοιπους ασχετους), θυμαστε τι εγινε....ακομη δεν εχουν ξανατολμησει.... Ποια η Ουκρανια!!! που τοτε αντιμετωπιζε τεραστια οικονομικα και πολιτικα προβληματα....
Εχουμε μαθει να ειμαστε πολυ διαλακτικοι και να συγχωρουμε πολυ ευκολα.
Δεν ειμαι ουτε στρατοκαυλος, ουτε τρομολαγνος. Αλλα αυτα με θλιβουν....πολυ...παρα πολυ...
Ειμαι τελειως εκτος θεματος και σε ευαισθητα εθνικα θεματα....Σορυ για τον εκ βαθεων μονολογο...
Ο στρατός, και ιδιαίτερα οι Ειδικές Δυνάμεις,είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν μπορεί να κριθεί με τα κοινά κριτήρια.
Εγω δεν μιλαω για αντι-εθνικισμό ο οποιος κρυβει δολο και σκοπιμοτητα, μιλαω για ανωτερες αξιες οπως ο σεβασμος και η αγαπη ,περα απο εθνη και λαους ,οι οποιες μας κανουν καλυτερους ανθρωπους ! Ολοι οι ανθρωποι ειναι αδελφια και κανενας δεν ειναι ανωτερος του αλλου...Το οτι μας βαζουν να σκοτωνομαστε μεταξυ μας για εδαφικες διεκδικησεις ,προσωπικες φιλοδοξιες,οικονομικα συμφεροντα και δεν ξερω εγω τι αλλο, ειναι αλλο ''καπελο''...Το θεμα ομως ειναι το τι κανω και πως ενεργω εγω και οχι το τι κανει ο αλλος ωστε να κανω εγω χειροτερα...Ο καθενας πρεπει να κανει την αυτοκριτικη του....! και στο κατω κατω της γραφης αν θελετε αληθινα ιδανικα υπαρχουν !! Αρκει να ανατρεξετε στην Αγια Γραφη στο Ματθαιος κεφ.5-7 οπου αναγραφετε η επι του ορους ομιλια του Ιησου Χριστου !! Και για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομε στην θρησκεια αλλα στην ουσια του θεματος και στα λογια που αναγραφονται εκει...
φιλικα Γιωργος
Όλες οι αξίες που πραγματευόμαστε εδώ (αγάπη για την πατρίδα, σεβασμός στην τιμή, την υπόληψη και τη ζωή του ανθρώπου) δεν αναιρούν η μία την άλλη και είναι αξίες που πρέπει να συνυπάρχουν σε μια κοινωνία. Δεν είναι εθνικισμός το να αγαπάς την πατρίδα σου και εκνευρίζομαι όταν άνθρωποι συγχέουν τη φιλοπατρία με εθνικισμό και φασισμό...αλλά είναι ακραίο να βγαίνεις δημόσια και να μιλάς για προσβολές αξιών συντεταγμένων τις οποίες αξίες έχεις ορκιστεί να υπηρετείς (ορκίζομαι υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους/ψηφίσματα του Κράτους). Η αλήθεια είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται κάπου στη μέση. ήταν λάθος να βγουν αξιωματικοί δημόσια και να φωνάξουν τέτοια ακραία συνθήματα και θα είναι εξίσου λάθος να ξεχάσουμε ή να παραποιήσουμε ή να ωραιοποιήσουμε την ιστορία και το παρελθόν όπως πραγματεύεται και ένα άλλο θέμα κάπου αλλού στο φόρουμ.
Δεν είδα να βγαίνει κανένας να παραπονιέται και να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για σοβαρά πράγματα που συμβαίνουν κάθε μέρα αντίθετος δε τα ξέρουν η μάλλον κάνουν ότι δε τα ξέρουν και κλείνουν τα αυτιά τους.
αλβανικός εθνικισμός:Θεωρούν ότι η Ήπειρος είναι αλβανική την αποκαλούν τσαμουριά και τα συνορα τους πιστεύουν οτι θα έπρεπε να φτάνουν ως την Αρτα!!!Δε φτάνει που έχουν υπό την κατοχή τους τη Βόρειο Ήπειρο και καταπατούν τα δικαιώματα των αυτοχθόνων Ελλήνων (τονίζω εδώ την λέξη αυτόχθονες για να μη γίνουν παραλληλισμοί με τους λαθρομετανάστες αλβανούς που μένουν στην Ελλάδα) που ζουν εκεί εδώ και 1000 χρόνια.Για να μη μιλήσω για τους αλβανούς που βρίσκονται εδώ που δε σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και τους δίνει να φάνε.Αλλά βέβαια αν δίπλα τους έχουν ένα κράτος που υποχωρεί συνέχεια και δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική τι περιμένεις.
σκοπιανική προκλητικότητα:Αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες το καρατιδιο τους Μακεδονία και πιστεύουν οτι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου...Επίσης πιστεύουν οτι το κράτος τους θα έπρεπε να φτάνει ως το αιγαίο πέλαγος και φυσικά να περιλαμβάνει και τη Θεσσαλονίκη!!!Αλλά βέβαια αν δίπλα τους έχουν ένα κράτος που υποχωρεί συνέχεια και δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική τι περιμένεις.
Καλά για τους τουρκους τη να λέμε θα γράφω μέχρι αύριο...Χρησιμοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα τις Θράκης για τα δικά τους παιχνίδια.Παραβιάσεις εναερίου χώρου αερομαχίες αναχαιτίσεις παραβιάσεις χωρικών υδάτων αποκλεισμοί και εικονικοί βομβαρδισμοί νησιών και πολλά ακόμα...Αλλά βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω αν δίπλα τους έχουν ένα κράτος που υποχωρεί συνέχεια και δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική τι περιμένεις.
Όμως κάθονται και ασχολούνται με πράγματα ασήμαντα όπως το σύνθημα που φώναξε μια διμοιρία Ειδικών Δυνάμεων που στο κάτω κάτω καλά έκανε και το φώναξε γιατί αυτοί θα κληθούν να τους αντιμετωπίσουν ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να κλέβουν τα λεφτά του.
Αλλά όταν κάποιοι έχουν τέτοιες απόψεις εκτός από γραφικοί είναι και επικίνδυνοι...ακόμα περισσότερο όταν η επίσημη πολιτεία τους διδάσκει να σκέφτονται έτσι...
Τώρα μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά μετά απο 50 χρόνια θα είναι ακόμα αστείο υπό διαφορετικές συνθήκες που κανείς δε μπορεί να προβλέψει και σε μια Ελλάδα που ο μισός της πληθυσμός θα είναι αλλοδαποί!!!
Καμμένα χαρτιά (η Βόρεια Ήπειρος και οι λοιποί πρώην Ελληνικοί θύλακες) ...απλά γιατί οι Έλληνες σαν "εφευρέτες" της δημοκρατίας, το κατέχουν καλά το αντικείμενο και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Όταν οι λύσεις στερεύουν, αντί να παραδεχτούν το λάθος τους και να κάνουν ένα βήμα πίσω, για το καλό των ίδιων των παιδιών τους στο κάτω κάτω... βρίσκουν ευκολότερους αντιπάλους.... τους ίδιους τους Έλληνες, τα ίδια τα αδέρφια τους δηλαδή, χιλιάδες χρόνια τώρα... ενώ οι εξ Ανατολάς "φίλοι" έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι κατέχουν το θέμα "τακτική" όσο δεν το έχουμε δει ούτε στ' όνειρό μας εμείς...
Πίστεψέ με, αν δεν είχαν άλλου είδους κωλύματα ...θα μπορούσαν να μας "αλώσουν" σε μια νύχτα. Από Βορρά ως Νότο κι από Ανατολή ως Δύση....
Για να μη δεχτούν όμως τη διεθνή κατακραυγή κι έχουν ...άλλου είδους προβλήματα, έχουν διαλέξει να μας καταλάβουν με τη χρονοβόρα αλλά ειρηνική μέθοδο της "τακτικής"..... Αποδυνάμωση δηλαδή σε όλα τα επίπεδα, και η παρούσα Ευρωπαϊκή, αλλά και Διεθνής οικονομική συγκυρία, τους βολεύει πολύ, πάρα πολύ!
Με τη λογική του μπείτε σκύλοι αλέστε, σε 100 χρόνια θα μιλούν άλλη γλώσσα σ' αυτή τη χώρα. Ίσως να το θέλουμε αυτό, δεν έχω καταλάβει τι θέλουμε ακριβώς.
Αυτό που βλέπω καθαρά είναι πως πάμε κατά διαόλου. :thumbsdown: