Το ξερω 2 φορες εχω αλλαξει λαδια απλα νομιζω οτι δεν μου τα αλλαξανε , και εγω μεταχειρισμενο το εχω παρει αλλα εμενα με εχουν φαει οι αισθητηρες αλλη μεγαλη ιστορια για ε46 .
Printable View
Το ξερω 2 φορες εχω αλλαξει λαδια απλα νομιζω οτι δεν μου τα αλλαξανε , και εγω μεταχειρισμενο το εχω παρει αλλα εμενα με εχουν φαει οι αισθητηρες αλλη μεγαλη ιστορια για ε46 .
ποσα χλμ εχεις ;
[QUOTE=Γιωργος 250;395533] Ακουσε και τά άλλα παιδια ! Μήν βάλεις 10/40 θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά εάν θέλεις να βάλεις ποιο χονδρο θα βάλεις 5- 40 .Λοιπόν για να σου εξηγήσω καλήτερα ο αριθμός 0 η 5 ορίζει την πυκνότητα του λαδιού όταν ειναι κρυα ,το 0 το βάζουνε σε ποιο κρυες περιοχές για να ανεβαίνει το λάδι ποιο γρήγορα επάνω δηλαδη να λυπαίνεται ο κινητήρας ποιο γρήγορα ,για αυτό και στο εξωτερικό βόρειες χώρες βάζουνε 0-30 ή 0-40 .Εδώ Ελλάδα είμαστε στο 5-30 ή 5-40.Τώρα το άλλο νουμερο το 30 ή 40 ή 50 καθορίζει την πυκνότητα του λαδιού σε ποιό υψηλές θερμοκρασίες όταν ζεσταθούνε τα λάδια .
Εάν κάπου είμαι λάθος ή κάτι δέν διευκρινίζω σωστα να με διορθώσεται ,παληκάρια μου ειπιαμε κια την μπυρίτσα μας σημερα έ έέε΄!:thumbsup:
Μήν βάλεις λοιπόν 10-30 ή 10-40 βάλε 5-40 ...Βέβαια ότι θέλεις κάνε ..:original:
Το δικο μου Ε46 το πήρα με 206.000χλμ φορά έχει 209.000χλμ και το καρτέλακι της castrol στη μηχανή γράφει 187.000χλμ πρέπει να ανησυχώ?
Στο βιβλιαράκι των service αναφέρει μήπως κάποια νεότερη αλλαγή λαδιών, πέραν από αυτή που γράφει στο καρτελάκι της μηχανής?
Αλλιώς πήγαινε άμεσα να κάνεις μία, έπιασες τα 20.000 χλμ.
Στο θέμα μας, είναι κρίμα πραγματικά να βγάζουν τέτοια προβλήματα κινητήρες BMW. Και δεν κοστίζει και λίγο η επισκευή, 500-600 ευρώ απ' ότι διαβάζω. :shok:
Εμένα προς το παρόν ο Ν40Β16 δεν καίει ούτε σταγόνα,όσο βάζω τόσο βγάζω. Αλλαγές λαδιών κάνω κάθε 7-8 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Είμαι στα 118.000 χλμ αισίως.
Όντως είναι λυπηρό ! Αλλά να σκεφτουμαι και κάτι ,είναι αυτοκίνητα τα ποιο πολλά που έχουν βγάλει προβλήματα είναι απο δέυτερο και τρίτο χέρι ,αυτα τα αμάξια καταπονούνται πολύ στο σταμάτα ξεκίνα .Επισης τα τελευταία χρόνια πουλησε πάρα μα πάρα πολύ οπότε θα ακούμε και πολλά με προβλήματα...Κακά τα ψέματα δέν είναι τα παλοιά e30 e36 ,πολύ μεγαλήτερη τεχνολογία ,αυτό θα καταλαβαίνεται και εσείς οι ίδιοι ,δηλαδή ε46 2002 Ν42Β18Α και έχει κατανάλωσει 6,5 στα 100χλμ με ταχύτητα απο 100 εώς 120 χλμ ποιο αθτοκίνητο δεκαετίας +++ έχει τέτοια κατανάλωσει !!!!Μπορέι και ποιο κάτω απο αυτή την κατανάλωσει ,σκεφτήται να είχανε και 6άρι σασμάν πόσο θα κατέβαινε !!!!!:thumbsdown:Αυτό είναι για μένα το μεγάλο λάθος της !!!!
Οντως το βημα που εχει ειναι κοντο ιδιεταιρα στην εθνικη..αυτο το βημα εχει ο αδερφος μου σε 1400 astrsa g.δεν σημαινει οτι θα ειχε λιγοτερη καταναλωση αλλα θα πηγαινε ξεκουραστα..εχω δει σε μερικα.
Οι Ν4Χ έχουν υδραυλικές βαλβίδες και το 10w40 ημισυνθετικό δεν "χωράει" καλα στα σωληνάκια για να ανέβει στις βαλβίδες όταν το λιπαντικό έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος μία κρύα νύχτα του χειμώνα (0-5 βαθμούς καλσιου). Είναι πολύ χοντρό για τέτοιο κρύο. Γι αυτο στη Γερμανία βάζουν 0W-XX. Εκεί με το κρύο τους ακόμα και το 5άρι είναι χοντρό. Όταν όμως ζεσταθεί το λάδι (ή το καλοκάιρι), το 10αρι είναι οκ! Μπορεί να μην έχεις απώλειες λαδιού με το 10αρι αλλα τον χειμώνα, μέχρι να ζεστάθεί το λάδι και να ρευστοποιηθεί θα νιώθεις τον κινητήρα σου να ρετάρει και θα τον ακούς να δουλεύει κάπως σκληρά. Και ανεβασμένη καταναλωση φυσικα. Τα λεω εκ πείρας ως παθών. Αν είχες Ε36 ή τα πρωτης γενιάς 46αρια με τον παλίο κινητηρα δεν θα είχες προβλημα! Κατ εμε το καλυτερο λαδι για Ελλαδα είναι το 10w40 για αυτοκινητα παλιάς τεχνολογίας και 5w40 για νεότερα με υδραυλικές βαλβίδες. Και ρευστότητα (5w) και αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες (w40) για τα ζεστά καλοκαίρια της Ελλαδας.