Και τα λέω γιατί εγώ το είχα ανοίξει το μοτέρ 2001-2002 φαντάσου για πόση τρέλα κουβαλάω..!!!
Printable View
Και τα λέω γιατί εγώ το είχα ανοίξει το μοτέρ 2001-2002 φαντάσου για πόση τρέλα κουβαλάω..!!!
Βαγγέλη σου το έχω ξαναπεί, εχω γνωστό που τον ξέρεις κι εσύ (Κώστας, είχε έρθει και στην κοπή της πίτας) 330 μπλε coupe, φίλος του Νίκου (Σοκιν). Ο κόφτης είναι στις 7800 2 χρόνια τώρα. Το αυτοκίνητο έχει πολλά και όμορφα (ατμοσφαιρικά) φτιαξίματα αλλά τα ελατήρια των βαλβίδων είναι στοκ με άγριους - 2ο shrick. Κανένα πρόβλημα. Το έχει κι αυτός για "συγκεκριμένη" χρήση αλλά και κανα ταξιδάκι. Ο Μ54 από άλλα πράγματα θα πάει ...πριν τα παίξουν τα ελατήρια ...αν δουλευει 7500+ συνέχεια..
Mέχρι 7000 είσαι απολύτως ασφαλής πιστεύω. Στην τρόμπα λαδιού έχεις κολλήσει το παξιμάδι ή έχεις βάλει αριστερόστροφη βόλτα?
Ρίξε και μια προσεκτική ματιά σε >>αυτό<< το project. Έχει τρομερή πληροφορία, από την αρχή ως το τέλος
Σωστό το ότι δεν φτιάχτηκε για να στροφάρει 7500, από την άλλη όμως οι κινητήρες F1 στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν υδραυλικά ωστήρια και στροφάρουν 18αρες +
Άλλα μέταλλα ΟΚ, αλλά το σύστημα γενικά ανταπεξέρχεται άνετα...αν είναι σωστό και σωστά συντηρημένο. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε Μ54 που έχουν ανεβάσει κόφτη, εκτός από το γρανάζι της αντλίας, που αν ξελασκάρει και δεν το καταλάβεις αμέσως τα έκανες κυμά, και τις βάσεις στις γλίστρες της καδένας που πάρα μα πάρα πολύ σπάνια ξελασκάρουν και μόνο αν είσαι πολύ τυχερός το σώνεις....
Εγώ απ'οσο έχω δει, του βάζουν απλά απο αυτό το μπλέ που είναι για τις βίδες για να μην ξελασκάρουν,όχι τίποτα το σημαντικό...Απλά η ολη φασαρία είναι μέχρι να δείς το παξιμάδι...;)
Δεν το εχω υποψη μου σαν εξαρτημα, αλλα παξιμαδι ασφαλειας δεν χωραει να μπει;
Η καμμια σχεση;
Οχι Σταμάτη...δεν μπαίνει κάτι άλλο...Δες το βιντεάκι...;)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...lpumpnut-1.jpg
@ΝίκοΕ60 ... ελεος ... ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΩΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ F1 ΜΕ ΤΟΥ Μ54 ....
Στην F1 επειδή ΔΕΝ υπάρχει μέταλλο με το οποίο να κατασκευαστεί ελατήριο που να ανοιγοκλείνει 20.0000 φορές το λεπτό ... ΕΦΗΥΡΑΝ ένα σύστημα με είδικά βισκοελαστικά υγρά κλπ κλπ
Στον Μ54 ... προφανώς ΔΕΝ είναι το ίδιο σύστημα
@ΒανΒικ ... φίλε μου προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς γίνεται σε ένα μοτέρ ...
έχεις ένα ΥΠΟΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ατμ μοτέρ σχεδιασμένο να στροφάρει 6000 και απλά να βγάζει αρκετή ροπή στις χαμηλομεσαίες
το κομπρεσάρεις ... μέχρι εδώ όλα καλά ... και εκμεταλεύεσαι τον κυβισμό με την υπερπλήρωση ώστε να βγάλεις ιπποδύναμη ...
και μετά λές ... να στροφάρω 8άρες ... ποιούς εκκεντροφόρους να ξεζουμίσεις ???... προφανώς μιλάς για ατμ έκκεντρα με μεγάλα οβερλαπ και προπορέιες - επιπορέιες με σκοπό να μείνουν πολύ ώρα ανοικτές οι βαλβίδες ώστε να βάλεις άερα (ατμ) και να προλαβάινουν να βγάινουν τα καυσέρια (λόγω υψηλού στροφαρίσματος) ... αυτό προφανώς θέλει και μεγάλο αβάνς ... όμως έχεις καταλάβει τι γίνεται στο θάλαμο καύσης αν πας να στροφάρεις 7500 με 1 μπαρ στον Μ54 ... ???? ...
το όλο θέμα είναι σα να πάρεις
μια μέτρια ψιλο χοντρούλα γκόμενα
να της βάλεις μεγάλα βυζιά ... οκ καλή βελτίωση
και μετά να θες να γίνει πρωταθλήτρια ρυθμικης επειδή της φόρεσες ροζ φόρμα...
ε δε γίνεται αυτό !!!
αν θες να μιλήσουμε κι έτσι, ε ναι λοιπόν θέλω να της βάλω και ζαρτίερες και όταν της τα χώνω και την ξεσκίζω, να την ακούω να στριγγλίζει (εκεί ψηλά...)
Γκε γκε ;
Έχεις κανείς πρόβλημα μ΄αυτό;
Εξάλλου την «γκόμενα» μόνος μου την πληρώνω κι οι υπόλοιποι απλά «μάτι»...
Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς την κάνουμε να «στριγγλίζει» όταν τα δίνει όλα χωρίς να την «πονέσουμε» και πολύ αλλά και να γουστάρει αν γίνεται...
Κατά τ΄αλλα, απο την «κοπέλα» και μέχρι τώρα, πολύ ευχαριστημένος είμαι, όλα μου τα κάνει και δίνει και κwlo !
Oλα τα λεφτά !