Κοιτα ιταλια μερια , αλλα και κινα... Εχουν παραδοση πολλων ετων!
Printable View
Κοιτα ιταλια μερια , αλλα και κινα... Εχουν παραδοση πολλων ετων!
Σε περιοδικό που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα (δε ξέρω αν είναι διαφήμιση γιαυτό δεν λέω το όνομα) υπάρχει μια δοκιμή ενός Terios και ενός Lexus τζιπ (δε ξέρω ποιο).
Το terios έχει 40000 χλμ με υγραέριο και λέει και άλλα, δε ξέρω αν πρέπει να τα αναφέρω. (το περιοδικό είναι ακόμα σε κυκλοφορία)
ας το παρει το https://projects.ischool.washington....tBin/river.jpg
μια ερωτηση...εχω ακουσει οτι με το υγραεριο μεαγαλωνει η θερμοκρασια στους θαλαμους καυσης.ειναι κατι τετοιο αληθεια?
ξερει κανεις?
το DRIVE ειναι το περιοδικό.
ναι αλλα λεει οτι μπαινει ενα κιτακι λιπανσης(ελαιοτηρας)το οποιο ειναι για να αποφευγονται αυτα τα προβληματα!!!!
Ελαφρως ανεβασμενες θα ηταν, αλλα το συστημα ψυξης φροντιζει για αυτο...
οσο για την λιπανση ,τετοιο προβλημα ειχαν οι μη καταλυτικοι κινητηρες που εκαιγαν σουπερ. Ο μολυβδος λιπαινε τις βαλβιδες! Με την μεταβαση στην αμολυβδη βενζινη, αλλαξε το υλικο κατασκευης τους σε σκληροτερο! Γιατι η αμολυβδη κανει ξηρη καυση! αρα δεν υπαρχει προβλημα!
Ναι, όπως και να έχει όμως η υγρή βενζίνη λιπαίνει αρκετά καλύτερα από το αέριο.
Να ρωτήσω τώρα και κάτι άλλο.
Το LPG είναι αέριο και κατά την εκτόνωσή του ψύχει ό,τι βρει μπροστά του.
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τα μπεκ του αερίου αν ΔΕΝ λειτουργήσει πρώτα το μοτέρ με βενζίνη βουλώνουν.
Γιαυτό άλλωστε το μοτέρ ζεσταίνεται και ΜΕΤΑ ξεκινάς να δουλεύεις με αέριο.
Αυτό το θερμικό σοκ τι επίπτωση μπορεί να έχει στις βαλβίδες;
Εγώ δεν έχω βρει κάτι, θεωρητικά όμως είναι ένα θέμα.
Σωστό το ποστ του Παναγιώτη με τη λίπανση λαδιού, το είχα ξεχάσει τελείως.
αν δεν κανω λαθος το L σημαινει liquided δηλαδη δεν ειναι εντελως ξηρο το LPG αλλα οπως αναφερεται και στα πρωτα ποστ ειναι εμπλουτισμενο με λαδι.