-
Παντως σημερα ενας φιλος μου ελεγε οτι η οεμ αντλια των Μ3 εχει πλαστικη φτερωτη που ειναι ελαφρυτερη και γυρναει πιο γρηγορα (με κοστος την αξιοπιστια) ενω η Laso εχει μεταλικη φτερωτη με αποτελεσμα να ειναι πιο αργη στην παροχη νερου.
Τωρα δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτα. Δεν προσεξα την οεμ αν ειναι με πλαστικη φτερωτη.
-
Αυτες τις μερες αλλαξα ψυγειο, θερμοστατη, αντλια και σημερα που εκανα τεστ το αμαξι μετα απο πιεση αρχισε να ανεβαζει θερμοκρασια.
Παμε για φλατζα.
-
Πω ρε πστ μου...
Μεγαλυτερη μλκια απο το πλανιαρισμενο καπακι στο μοτερ μας δε εχει γμτ.
-
Δυστυχως, δυσαρεστα νεα. Παρε καμια φωτο αν μπορεις, ωστε να δουμε καλυτερα το τι ακριβως εχει συμβει.
-
Μαλκιες...
Καλυτερα που ηρθε ετσι το πραγμα να ασχολουμαι μου εστω και λιγο με το αμαξι γιατι τωρα τελευταια εχει κολλησει το μυαλό μου σε πιο δυσαρεστα θεματα...
Σιδερα ειναι.
Θα το φτιαξω και τελος.:original:
-
-
Το εβαλα στο συνεργειο σημερα και θα το αφησω λιγες μερες να το φτιαξει ο μηχανικος μου με την ησυχια του .
Τα εξαρτηματα όλα που θα χρειαστει ειναι δωρο απο εκεινον και μαλλον θα μου κανει και καλη τιμη στα εργατικα "υπο την προύπόθεση να μην του τα κανω μπαλόνια", οπως ειπε...
Ειπα να βαλω και το εργοστασιακό βολαν γιατι με την αλλαγη του δισκου σε καθε αλλαγη το αμαξι κλοτσάει πάρα πολύ.
Αν και δεν έχω κανενα θεμα με λάδια κλπ, σκεφτομαι να αλλαξω προληπτικά και μεταλλα των μπιελών οπως εκανε και ο Θωμας μιας και το αμαξι θα ειναι μεσα. Δεν αποφασησα ακομη για αυτο...
Το αυτοκινητο έχει σχεδόν 80 χιλιαδες χιλιόμετρα.
Θα κρατάω το θρεντ ενημερο οσον αφορά την φλάτζα και θα προσπαθησω να βαλω και φωτογραφίες όταν έρθει η ωρα. :original:
-
λογοι για τη ζημια τι μπορει να ειναι?
σου ειπε?
-
Δεν νομιζω να μπορει να πει κανεις με σιγουρια αυτο Γιαννη.
Εγω στην πιστα το επαθα απο υπερθερμανση.
Οταν εχεις το αμαξι στα ορια με 43+ βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια, μια δυσλειτουργεια ειτε απο την αντλία, ή τον θερμοστατη, ή απο fan clutch μπορει να φερει υπερθερμανση. Ισως να μην ειναι αρκετό και το εργοστασιακό συστημα ψυξης για θερμοκρασιες οπως ειναι οι κυπριακές, που ειναι πολύ ψηλές σε συνδιασμο με ενα μοτερ που δουλευει στην πιστα για αρκετα λεπτα και σε ψηλες στροφες.
Μαλακια δικια μου ομως ηταν, γιατι το προσεξα στα ελευθερα δοκιμαστικά οτι εκανε να ανεβασει θερμοκρασια και εκανα το λαθος αντι να φυγω, να μπω αλλες τρεις φορες μεσα με σκοπο να κερδισω τον αγωνα.
-
συμπέθερε, με το καλό να βγεί και να είναι όλα οκ...αν μπείς στην διαδικασία να ανοίξεις και απο κάτω, μετά θα έχεις την καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του μοτέρ σου. για μένα κάντο, είναι ένα κόστος που μόλις δείς το αμάξι ανοιγμένο θα πείς χαλάλι του.
για κανέναν λόγο δεν βάζεις τις ίδιες μπιελόβιδες. πέταμα και βάλε καινούριες...επίσεις κάνε και ένα καλό πλύσιμο να φύγει όλη η μάκα απο τα καθησμένα λάδια στα τοιχώματα.
απλά μην τρομάξεις αν στα πρώτα 50 χιλιόμετρα συμπληρώσεις κάνα ενάμιση λίτρο λάδια. ακούγεται τραγικό, αλλά μέχρι να κάτσει παντού το λάδι, περίπου τόσο θα σου ζητήσει.