Σταθη φανταζομαι οτι δεν καταλαβες οτι εκανα πλακα και σε εβαλα και εγραφες αδικα.αυτα τα εχω ζησει στο πετσι μου απο το 99 εκτος αν τα εγραψες για αλλους thumb
Printable View
Σταθη φανταζομαι οτι δεν καταλαβες οτι εκανα πλακα και σε εβαλα και εγραφες αδικα.αυτα τα εχω ζησει στο πετσι μου απο το 99 εκτος αν τα εγραψες για αλλους thumb
το καταλαβα ρε συ, αλλα επειδη ολο και καποιος εξυπνος θα πεταγοταν, ειπα να το αναλυσω ωστε αν εχει κανεις να γραψει κατι, να γνωριζει ολες τις οψεις του θεματος.
Φόρο κι άλλο δίνω.......δραχμή μη δω δε θέλω....:shok:
να πω και κατι ακομα.
αν ο επιχειρηματιας φοροδιαφυγει τοσο ωστε τελικα (με περαιωσεις, εισφορες, εκτακτα, λαδωματα κλπ κλπ) να πληρωσει κι αυτος ενα 20%, δηλαδη οσο και ο μισθωτος, ειναι κλεφτης?
αφου παροτι το συνταγμα λεει οτι ολοι οι ελληνες ειναι ισοι, ο νομος εχει κλιμακες συμφωνα με τις δυνατοτητες και λεει οτι ενας ανθρωπος πρεπει πληρωνει για το ιδιο πραγμα 57, ενας αλλος 8, ενας τριτος τιποτα κοκ, ειναι παραβατης, παρολο που και παλι θα πληρωνε πανω απο τα διπλα απο τον αλλο.
με βαση τη λογικη ειναι ομως?
τον ιδιο αερα αναπνεει, στην ιδια θαλασσα κανει μπανιο, τον ιδιο δρομο μοιραζεται, το ιδιο νοσοκομειο, το ιδιο σχολειο, τις ιδιες υπηρεσιες κλπ κλπ.
ειναι και κατι αλλο.
ο καθενας για να κερδισει το ψωμι του βαζει πολυ ή λιγο απο τον εαυτο του. αυτο αλλωστε ειναι η εργασια.
για ποιο λογο λοιπον καποιος να προσφερει το 57% του εαυτου του στο συνολο και καποιος αλλος το 20%, αλλος το 10%, αλλος το 5%, αλλος τιποτα?
αυτο ειναι δικαιοσυνη και ανθρωπινα δικαιωματα?
καταλαβαινουμε τωρα για ποιο λογο γεννιέται η φοροδιαφυγη?
διοτι ο καθενας αναλογα με τη δικη του αντιληψη περι συνειδησης, αλτρουϊσμου κλπ (που λεει και ο νινος), επιλεγει ο ιδιος ποσα θελει πληρωσει και αν θελει να πληρωσει.
ετσι ομως δεν γινεται δουλεια, διοτι δεν μπορει ο καθενας να κανει οτι νομιζει.
φτανουμε στο σημειο οταν αυτος που με τις παραπανω δυνατοτητες του κερδιζει 100, εξισωνεται οικονομικα με τον αλλο που κερδιζει 50, κανεις να μη θελει να προσπαθησει για τιποτα, αφου το κατι παραπανω θα το καρπωθουν οι αλλοι.
Αντι να ανεβαινει των μισθωτών-συνταξιούχων δεν ειναι καλυτερα να κατεβει των επιχειρήσεων ? Λεω εγω τωρα...!!!
Ωραία και σωστά όλα αυτά Στάθη αλλά πιστεύεις πως μπορεί ποτέ να εφαρμοσθεί ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης?
Σήμερα το πρωί στην TV έλεγαν πως μετά την Ελβετία και μια άλλη χώρα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό.
Πιστεύω πως μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, είναι πλέον στο αίμα μας η παγαποντιά, η ρεμούλα και ότι άλλο θες, ώστει το μάρμαρο το πληρώνουν κυρίως αυτοί που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να φοροδιαφύγουν.
Πεστα ρε Σταθη, εχω βαρεθει να πληρωνω το 45% καθε χρονο από τα λ7 που ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ.
Γιατι αυτο συμβαινει σε οποιοδηποτε ποσο -εισοδημα από εταιρειες και ελ. επαγγελματιες
Στη κατηγορια του 45% ανηκουν και επιχειρηματιες και μισθωτοι.
Και σε αυτη τη κλιμακα εισαι πια συνεταιρος με το κρατος... πραγμα παραλογο!!!
Για αυτο ενα δικαιο συστημα θα ηταν απο ενα ποσο που να καλυπτει τα ορια της φτωχειας και επανω ολοι και οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι, να φορολογουνται με 20%.
Αλλα οποιον πιασουν να μη κοβει ή να μη ζητα (για ιδιο οφελος) αποδειξη να τον σκιζουν!!!
Στάθη, συμφωνώ με το συλλογιστμό σου, αλλά το 45% φόρος, έτσι όπως το υπολογίζεις στο σύνολο, μου φαίνεται ότι δεν αποτυπώνει την πραγματική φορολόγηση, αφού ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 100.000 ευρώ φόρο εισοδήματος θα δώσει γύρω στα 32.000 ευρώ και όχι 45.000. Αυτό βέβαια, δεν διαφοροποιεί σε κάτι το συμπέρασμα ότι όσο πιό πολύ κοπιάζεις, τόσο λιγότερα, αναλογικά, σου μένουν στην τσέπη.
45% φορο δινει Κωστα.....+ τα υπολοιπα