δεν το υιοθετεί το σενάριο αυτό ο Βερούτης, απλά το παραθέτει.
Printable View
Πάνε σε άλλες ......αναδυόμενες αγορές.
Παράθεση:
Η PUMA εγκαταλείπει την Ελλάδα
Άλλη μία μεγάλη εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας, η Puma αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Η εταιρεία αθλητικών ειδών αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητές της σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και μάλιστα εντός του 2013.
Τη διανομή του σήματος πλέον στις τρεις χώρες θα πραγματοποιεί η Sportswind και αυτή η συμφωνία σύμφωνα με την εταιρεία περιορίζει σημαντικά τον επιχειρηματικό κίνδυνο στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, ενώ σημειώνεται πως με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται και οι πωλήσεις της.
Η εταιρεία Puma στην ανακοίνωση των οικονομικών της μεγεθών για το 2012 σημειώνει πως στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της σχεδιάζει το κλείσιμο 90 μη κερδοφόρων καταστημάτων και μάλιστα η εταιρεία πλέον προσανατολίζεται σε πιο αναδυόμενες αγορές.
Η εταιρεία συγκεκριμένα ανακοίνωσε ζημιές 42,6 εκατομμυρίων ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ενώ το 2011 παρουσίασε κέρδη 33,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: iεφημερίδα
Σε λίγο θα λένε 'άλλοι' σε εμάς να βγάλουμε τις παρωπίδες.
αυτη τη θεωρια την εχω αναπτυξει πριν απο 3 περιπου χρονια στο πρωτο θρεντ αυτου του τυπου που φτιαξαμε, με τιτλο τρομολαγνεια.
λογικο το σκεπτικο, μπαζει ομως απο ενα σημειο.
την τιμη του ενοικιου.
αν τα ενοικια ειναι υψηλα κανεις δεν θα πληρωσει, θα εχουμε εκτεταμενες ταραχες και φασαριες σε τετοιο βαθμο που κανεις δεν φανταζεται.
το σπιτι ειναι το τελευταιο καταφυγιο ενος ανθρωπου. οταν πανε να τον βγαλουν και απο αυτο με τη βια μαλιστα, τα πραγματα θα αγριεψουν πολυ.
μια εξωση ισως περασει απαρατηρητη, μερικες χιλιαδες εξωσεις θα συναπισουν τοσο κοσμο που ουτε ο στρατος δεν θα φτανει να τον αντιμετωπισει.
αλλωστε και οι στρατιωτες δεν προερχονται ολοι απο οικογενειες της εκαλης και της βουλιαγμενης που πιθανον δεν θα αντιμετωπισουν τετοια προβληματα.
αρα το καθεστως αυτο θα καταρρευσει συντομα.
παμε τωρα στην αλλη περιπτωση, τα νοικια να ειναι πολυ χαμηλα, τοσο που να μην υπαρχει ουσιαστικη αντιδραση.
μα αυτο νομιζω οτι ειναι το ονειρο καθε ενος. να μενει σε ξενο σπιτι και να μην πληρωνει τιποτα.
200 ευρω το μηνα σε ενα παλιο σπιτι που χρειαζεται καθε τοσο επισκευες δε νομιζω να ειναι τοσο ασχημο για τον ενοικο που καθεται μεσα και δεν εχει καμια αλλη υποχρεωση.
συμφωνα με το αρθρο το σπιτι αυτο πληρωσε 1000 ευρω χαρατσι το χρονο κι ετσι μαζευτηκαν τα 3 χιλιαρικα ωστε να κατασχεθει.
με απλα μαθηματικα με 1200 ευρω το χρονο εσοδο θα δινει τα 480 στην εφορια και το κερδος του fund θα ειναι 720 ανα διαμερισμα.
χαρατσι δεν θα δινει πλεον? θα καταργθηθει εντελως?
κοστος λειτουργιας ολης αυτης της επιχειρησης δεν θα υπαρχει?
λογιστες, δικηγοροι, επιστατες, κλητηρες κλπ?
κοστη επισκευων στα διαμερισματα?
αυτοι που γραφουν τα αρθρα ειναι μαλλον κουμπουρες στην αριθμητικη.
α γειά σου Στάθη, για αυτό είπα και εγώ ότι ο Βερούτης (που ξέρει αριθμητική) δεν το υιοθετεί thumb
και ένα επιπλέον επιχείρημα στα παραπάνω.
κοτζάμ Γερμανία, διακινδυνεύει την τύχη του νομίσματός της γιά να ευνοήσει δύο, τρία, πέντε επενδυτικά - κεδρσκοπικά real estate funds που θα κονομήσουν από τη δουλίτσα που θα ανοίξουνε στην κατεστραμένη Ελλάδα ?
θα μου κάποιος (συνομωσιολόγος) πως είναι και οι και οι τραπεζίτες από πίσω ... χα χα ! Μου θυμίζει τη ρήση του Ευαγγελίου "άλλους έσωσε, εαυτόν ου δύναται σώσαι ..." - ο Χριστός στο Σταυρό και οι Ρωμαίοι τον χλευαζαν ...
οι τραπεζίτες δεν έχουν σήμερα μαντήλι να κλάψουν, συνομωσίες γιά το αύριο της δραχμής στήνουν ? Και μάλιστα με ξένα λεφτά ? Δε νομίζω ... thumb