Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
φιλε μου δεν καταλαβαινω που θες να καταληξεις και που διαφωνεις με τις δικες μου απλες διαπιστωσεις.
η ζωη ειναι δυστυχως ανταγωνιστικη, πολλοι την παρομοιαζουν και με ζουγκλα, καθε πρωϊ η γαζελα θα τρεξει να σωθει απο το λιονταρι που θα την κυνηγησει για να φαει.
καποιες γαζελες θα φαγωθουν, καποιες θα γλιτωσουν, καποια λιονταρια θα παραμεινουν πεινασμενα, καποια αλλα θα φανε.
ο καλυτερος εχει παντα περισσοτερες πιθανοτητες.
απο εκει που ξεκιναει η ζωη, καποιο σπερματοζωαριο κερδιζει τη μαχη απο μερικα εκατομμυρια αλλα, το παιδακι που θα γεννηθει θα εκτεθει σε συνθηκες ανταγωνισμου απο την αρχη της ζωης του, στο σχολειο, στα σπορ, στη δουλεια παντου.
δεν εχει φτασει καμια κοινωνια και κανενας πολιτισμους απο οσους γνωριζουμε στο σημειο ο καθε ενας που γεννιεται να εχει ακουραστο και εξασφαλισμενο μελλον.
δεν ειμαι εγω αυτος που το προκαλεσε αυτο, ουτε μπορω να το αλλαξω, μια απλη διαπιστωση εκανα με αφορμη τον προβληματισμο του νεαρου.
για το προβλημα του ευθυνεται 40% το κρατος που δεν του προσεφερε το επιπεδο σπουδων που θα τον καθιστουσε ανταγωνιστικο, και 40% φταιει ο ιδιος που δεν εκανε σωστες επιλογες. αλλο ενα 20% βαζω και την τυχη που δεν τον βοηθησε.
θα μπορουσε για παραδειγμα να εχει μια γνωριμια ο πατερας του και να εχει προσληφθει λογιστης στη βουλη και, τωρα να μην τον απασχολουσε πως θα επιβιωσει, αλλα αν θα παρει μερσεντες ή πενβε. αλλοι που κατεχουν αντιστοιχες θεσεις δεν ειναι καλυτεροι του.
το τι θα γινει ολος αυτος ο κοσμος, που ειτε ειχε μειωμενες δυνατοτητες, ειτε ηταν τεμπελης, ειτε δεν ειχε σωστη καθοδηγηση, ειτε τα εκανε ολα σωστα αλλα ηταν ατυχος, δεν το ξερω.
ρωτας τι πιθανοτητες εχει να επιβιωσει με το μνημονιο. χωρις το μνημονιο τι πιθανοτητες θα ειχε δηλαδη?
κανεις κι εσυ το λαθος να σχετιζεις την ασχημη πορεια των τελευταιων ετων με τις απαιτησεις των δανειστων.
αυτο δεν ισχυει. μονοι μας το βουλιαξαμε το καραβι και δεν χρειαστηκαμε καμια βοηθεια τα τελευταια 30 χρονια. ειδικα απο το 2004 και μετα οπου πραγματικα επηλθε και η μεγαλυτερη καταστροφη.
το μνημονιο περιλαμβανει μερικα μετρα τα οποια θα επρεπε να ειχαν γινει απο πολυ παλια.
απλα οταν υπηρχε λιγη πιεση η ευκολη λυση ηταν η παροχη χρηματων ή προνομιων ωστε να επανελθει η ηρεμια.
αν το κρατος ηταν αυστηρο και δικαιο απεναντι σε ολους δεν θα ειχαμε χρεοκοπησει.
αλλα ομως οι κυβερνωντες εθρεψαν εκατομμυρια κοσμο με δανεικα λεφτα, τα οποια δυστυχως τελειωσαν.
η αριστερα βοηθησε τα μεγιστα να διαλυθει η βιομηχανια στην ελλαδα και νομιζει οτι λεγοντας ψεμματα και χαϊδευοντας αυτια να αναριχηθει στην εξουσια.
μπορει να γινει και αυτο, εδω εχουμε δει αλλα παραδοξα, το που θα βρει τα χρηματα να θρεψει ολα τα τρωκτικα και τις συντεχνιες που τωρα προσεταιριζεται δεν μας λεει.
και ουτε θα μας πει διοτι δεν προκειται να βρει κατι το οποιο δεν υπαρχει.
λεμε πολυ ευκολα και αφελως να φυγει η τροϊκα και το μνημονιο.
πολυ ωραια, συμφωνω, ποιος θα πληρωνει ομως τους καλομαθημενους δημοσιους και τους μαϊμου συνταξιουχους?
οι παροχες μιας κοινωνιας ειναι ευθεως αναλογες με τα χρηματα που μπορει να λαβει απο τους φορους της ιδιωτικης οικονομιας.
αφου η οικονομια ως μεγεθος μειωθηκε, αφου δεν μπορεσαν να συλλεξουν φορους, αυτοι που δεν πληρωναν ποτε συνεχισαν να μην πληρωνουν, αυτοι που πληρωναν τους εξαντλησαν, ειναι φανερο οτι δεν γινεται να συνεχιστει το ιδιο καθεστως.
γινεται φοβερη φασαρια επειδη δεν μπορουμε να πληρωνουμε πλεον τοσα ατομα στους τομεις υποστηριξης και εξυπηρετησης του δημοσιου και κλαιγομαστε επειδη θα μεινουν στο δρομο.
συμφωνω και συμπασχω και εγω, αλλα αφου δεν καναμε καλη διαχειρηση και δεν υπαρχει πια η δυνατοτητα ουτε το αντικειμενο της εργασιας, πως γινεται να εχουμε αυτη τη λογικη.
τοσα εκατομμυρια κοσμος εχασε τη δουλεια του απο επιχειρησεις που εκλεισαν, η ανεργια εχει εκτοξευθει και ολοι αυτοι προερχονται απο τον ιδιωτικο τομεα, αλλα δεν ενδιαφερει κανεναν αυτο.
ενδιαφερουν μονο μερικες χιλαιδες δημ. υπαλληλοι που δεν μπορουμε πλεον να τους πληρωνουμε επειδη δεν υπαρχουν πλεον δανεικα χρηματα, ουτε μπορουμε να εχουμε αιωνιως ελλειματα.
σε αυτο το επιπεδο εκφυλισμου και ξεσιπωσιας εχουμε φτασει.
για την ξενιτια που λες και παλι εισαι λαθος, μπορει να μην ειναι λυση για εσενα που μπορει να μην εχεις δυνατοτητες, εφοδια, διαθεση να παλεψεις, ειναι υποκειμενικο αυτο.
υπαρχουν αλλοι που πηγαν και πετυχανε και δεν ειχαν κανεναν να τους περιμενει, εγω ξερω αρκετους.
αν θα αφεθουν στη μοιρα τους οσοι δεν εχουν τη δυνατοτητα να επιβιωσουν με τις δικες στους δυναμεις?
σαφως και αυτο θα γινει, δεν ειναι ομως κατι νεο, ανεκαθεν συνεβαινε αυτο οπως ανελυσα εκτενως πιο πανω, δυστυχως ετσι ειναι η ζωη και πως να την αλλαξεις, οπως λεει και το γνωστο τραγουδι...thumb