Ο τυπος που το αγορασα μου περασε τις συχνοτητες και τα καναλια για τα PMR αλλα κατι εκανα και η τα εσβησα η δε τα βρισκω !!!
αχαχαχα σκ@τα τα εκανα !!!!
Printable View
Ο τυπος που το αγορασα μου περασε τις συχνοτητες και τα καναλια για τα PMR αλλα κατι εκανα και η τα εσβησα η δε τα βρισκω !!!
αχαχαχα σκ@τα τα εκανα !!!!
Ψωνισα από το EBAY.DE, MTX 2 Walkie Talkies Vertex Standard VX-351 3 μπαταριες Λιθιου 1800mA και 2 ακουστικα-μικροφωνα.
Στοίχισαν 190 ευρώ με τα μεταφορικά (το ΣΕΤ)
Θα κρατήσω μονο 1 για μένα (+ μπαταρια, + ακουστικό/μικρόφωνο)
Ενδιαφέρεται κάποιος για το άλλο (1 τμχ VX-351, Μπαταρια FNB-V95 LI DC 7,4V 1800mAh, ακουστικό/μικρόφωνο)?
Αναμένω παραλαβή σε 10 μέρες...
Ειναι αυτά
Συνημμένο Αρχείο 2337
Θα τα πάω για προγραμματισμό μόλις τα παραλάβω (και αναβάθμιση - αν δεν είναι ήδη - στα 5 Watt...
Απ οτι βλέπω, η μπαταρια είναι extra
Φορτιστης φαντάζομαι υπάρχει ρεύματος (220V)
Περισσότερα, μολις παραλάβω - κρατώ πάντως το ενδιαφέρον.
Θενκς. Επισης αν θες τσεκαρε και τις βασεις των κεραιων...
Συνηθως τα τραβοπαλανε απο τις κεραιες....και ξερεις....
Το VX-351 πουλιεται στην Ευρώπη τους τελευταίους 6 μήνες...
Επίσης, απ οτι κατάλαβα είναι πολύ διαδεδομένο σε "ειδικες" κατηγοριες επαγγελματιών (πχ security)
Ο πωλητης έγραφε: Biete 2 Walkies Vertax Standard Modell VX-351, 446Mhz mit fester Antenne, 3 Lithium Ion Battery Pack FNB-V95 LI DC 7,4V 1800mAh und zwei Head Sets. Alles in einem absoluten TOP Zustand.
Αν χρειαστεί φορτιστής, είναι ο PA-42C... δεν εντοπισα κόστος αλλα το υπολογίζω max 20 euro.
Για το αυτοκίνητο, το κιτ Vertex Standard VCM-2 Vehicular Charger Mounting Adapter (βαση + φορτιστής) πωλείται γύρω στα 35 euro
Μπαχτηκε ζευγάρι G9(προγραμματισμένο στα 5W)για δοκιμή στην αυριανή βραδινή.
Υπάρχει και προσφορά για τα μέλη μας.
εγινε εκτενης ελεγχος(2 ωρες απο πανω του ημουν) για να σιγουρευτω οτι θα μου δωσει αυτο που πρεπει.
Τα pmr πηγαινουν στο μαγαζι ανοιγμενα.Δλδ ο αντιπρωσωπος τα ανοιγει και τα ρυθμιζει απο το επιτρεπτο 0.5W στα 5W.
η τιμη για το ζευγαρι ειναι στα 180ε.Μετα απο παζαρια την εριξα στα 160.Τελικα του τα πηρα 150ε!!!, και τον δεσμευσα να κανει αυτη τη τιμη σε οποιο μελος μας θελησει να παρει κι αυτος.thumb
Η αληθεια ειναι οτι ζαχαρωνα και ενα hands free σιλικονουχο που ειχε, αλλα αρχικα ειχα παει να παρω ενα και καταληξα στα 2 οποτε δε μου φτανανε και για αυτο...:whistle:
Στην αγορα επεισης προσυμφωνηθηκε αυτο που εχω αναφερει και σε προηγουμενα ποστ μου.Σε περιπτωση δλδ που δεν με/μας ευχαριστησει η λειτουργια τους θα τα επιστρεψω με επιστροφη χρηματων.
Θα μας μεταφέρουν οι DEEPBlue / ACEman την εμπειρία τους (δοκίμασαν χτες Τριτη?) από την χρήση εντός ΙΧ με τα PMR / V-UHF που αγόρασαν πρόσφατα??
+1 και απο μένα.... ξέρω σίγουρα οτι ο aceman είχε πολύ καλές εντυπώσεις. Αλλά καλά είναι να μας γράψουν και ο deepBLUE και ο iceman43766y23 τις εντυπώσεις τους.
Επίσης, αν κάποιος είχε απο τα "κοινά" να μας πεί και αυτό εντυπώσεις.
Αλήθεια, μεχρι τι εμβελεια ακούγατε καλά εντός πόλης?
πρωτον ειναι Aceman και δευτερον μη γραφεις οτι νουμερα σου κατσουν στο πληκτρολογιο......:whistle:
Λοιπον ας πουμε τωρα εντυπωσεις.
Εχουμε ενα vertex του βαγγελη, ενα μοτορολα αν θυμαμαι καλα του αλλου βαγγελη,ενα boundi του φανη, δυο midland δικα μου και ενα που δε ξερω μαρκα του βασιλη.Δε θα μιλησω για τους υπολοιπους τι και πως ακουγαν γιατι δε γνωριζω τοσο καλα.
Το βαγγελη τον ακουγα πεντακαθαρα παντου!Χιονια δεν ειχε.Απλα τον ακουγες ή τελεια ή καθολου αμα ηταν εκτος εμβελειας.Πολυ καλο το μηχανακι του.
Τον φανη τον ακουγα αλλα με εναν μικρο τριγμο.Σε ανοιγματα μεγαλωνε αλλα ακουγες.Σε αποστασεις οχι καλα.
Τον αλλο Βαγγελη (vic) τον ακουγα αλλα η φωνη σαν να ερχοταν απο μακρια.Ισως εφταιγε και το hands free βεβαια.Σε γενικες γραμμες πολυ καλα.
Το βασιλη μονο αν ημουν κολλημενος πισω του ακουγωταν καθαρα και σε μικρες αποστασεις.Απο κει και περα τιποτα.
Εμενα απ οτι μου παν και απ οτι ειδα και απο την ομιλια με το αλλο midland που ειχα δωσει σε ενα φιλο του deep, παντα με ακουγανε και ακουγα τον αλλο σε αποστασεις μεχρι περιπου 2km αναμεσα απο βουνα και εμποδια.
Επισεις εγω απο μπαταρια με απλες αλκαλικες, οχι επαναφορτιζομενες και πανω απο 2,5 ωρες συνεχης λειτουργιας η σταθμη δε καταλαβε τπτ.
Ας μιλησουν και οι αλλοι ομως για να εχουμε σφαιρικη αποψη.Οτι αλλο θελετε ρωτηστε
ACEman says:
Εχουμε ενα vertex του βαγγελη, ενα μοτορολα αν θυμαμαι καλα του αλλου βαγγελη,ενα boundi του φανη, δυο midland δικα μου και ενα που δε ξερω μαρκα του βασιλη....
Το βαγγελη τον ακουγα πεντακαθαρα παντου!Χιονια δεν ειχε.Απλα τον ακουγες ή τελεια ή καθολου αμα ηταν εκτος εμβελειας.Πολυ καλο το μηχανακι του. Αυτό είναι το Vertex VX-351???
Τον φανη τον ακουγα αλλα με εναν μικρο τριγμο.Σε ανοιγματα μεγαλωνε αλλα ακουγες.Σε αποστασεις οχι καλα. Ξέρουμε πιο BRONDI μοντέλο έχει?
Τον αλλο Βαγγελη (vic) τον ακουγα αλλα η φωνη σαν να ερχοταν απο μακρια.Ισως εφταιγε και το hands free βεβαια.Σε γενικες γραμμες πολυ καλα.
Το βασιλη μονο αν ημουν κολλημενος πισω του ακουγωταν καθαρα και σε μικρες αποστασεις.Απο κει και περα τιποτα. Ποιο MOTOROLA???
Επισεις εγω απο μπαταρια με απλες αλκαλικες, οχι επαναφορτιζομενες και πανω απο 2,5 ωρες συνεχης λειτουργιας η σταθμη δε καταλαβε τπτ. Οι αλκαλικές είναι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από τις επαναφορτιζόμενες!!! (εχουν 1.6volt, οι επαν 1.2volt) και συνήθως δίνουν μεγαλύτερη εμβέλεια.
-Αυτό είναι το Vertex VX-351???
Nαι αυτο ειναι.
-Ξέρουμε πιο BRONDI μοντέλο έχει?
οχι αλλα ξερω οτι ειναι σχετικα ακριβο το ζευγαρι του
-Ποιο MOTOROLA???
δεν το ξερω ουτε αυτο αλλα ειναι πολυ καλο με βαλιστακια, ακουστικα και handbands και πολλα αλλα.
-Οι αλκαλικές είναι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από τις επαναφορτιζόμενες!!! (εχουν 1.6volt, οι επαν 1.2volt) και συνήθως δίνουν μεγαλύτερη εμβέλεια.
Να το ξερω δλδ στο μελλον!!!!:thnx:
Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι Deepblue εχει παρει το CT-790 MIDLAND V/U (οχι PMR).
To Vertex θα το παραλαβει σε λιγες μερες.
Ας μπουν τα παιδια να επιβεβαιωσουν τι ειχε ο καθενας....
Ρε γμτ με τη κολοδουλεια τι εχασα χτες....
Εγω αγορασα προς το παρων το albrecht db270 .
H το συγκεκριμενο δεν ειναι pmr ειναι με 2 μπαντες αλλα συνεργαζεται αψογα με τα pmr !!
Οταν το αγορασα μου περασαν μεσα τις συχνοτητες των pmr και ολα ηταν αψογα μια και με οτι pmr υπηρχε στην παρεα ειχε αψογη εφαρμογη !!!
Για την αποσταση δε ξερω να πω μια και δε καναμε καποια δοκιμη ιδιαιτερη για αυτο το θεμα ομως με ακουγαν οπως ολοι καμπανα και καθαρα !!!
Το Vertex οπως ειχα πει το περιμενω να ερθει μια και δεν ειχε διαθεσιμο ο αντιπροσωπος.
Το albrecht το πηρα απο εδω ... https://www.meimaris.com/newdeal.asp και το Vertex θα το παρω οταν με το καλο ερθει απο εδω... https://www.drele.com/catalog/produc...roducts_id=776
Υπαρχει ως αξεσουαρ εξωτερικη κεραια με βεντουζα η μαγνητη που μπορεις να τη βαλεις πανω στο αμαξι και βεβαια τα αποτελεσματα της εμβελειας θα ειναι απιθανα !!!!
Θα γινει και αυτο το μπαξιματακι.
Αυτα προς το παρον.
Λοιπον αγορασα το Vertex vx351 και καναμε δοκιμη με το χαρη.
Εγω στα καμινια σε ταρατσα με το Albrecht και το Vertex μαζι μου και ο Χαρης στα Πατησια σε μπαλκονι 4ου οροφου με το Yaesu FT-60E και μιλησαμε κανονικα !!!
Ανακεφαλαιωση.
Αν καποιος θελει PMR vertex vx 351PMR446 αναβαθμισμενο σε 5 watt και θελει να το παρει απο Αθηνα υπαρχει το καταστημα που μας εχει δωσει εκπτωση αλλα στελνει και με αντικαταβολη
https://www.drele.com/catalog/index.php?cPath=22_25
Επεισης υπαρχει και ενα Vertex vx351αλλα σε vhf/uhf που ειναι ακριβως το ιδιο και παιρνει και τις συχνοτητες του PMR και δε το ξεχωριζεις οτι θελει αδεια https://www.drele.com/catalog/produc...roducts_id=775 .
Αν τωρα καποιος θελει uhf/vhf + συχνοτητες PMR που τις ρυθμιζει το ιδιο το καταστημα και θελει να ειναι επωνυμο σαν αυτο που πηρε ο Nautilos σε Yaesu FT-60E ( https://www.drele.com/catalog/produc...products_id=70 .
Oλα τα παραπαω απο το ιδιο καταστημα .
Τωρα αν καποιος θελει uhf/vhf με συχνοτητες PMR που παλι τις περναει το καταστημα και θελει αδεια αλλα ειναι και φθηνο μπορει να παρει απο Θεσσαλονικη απο το Μειμαρη σε Albrecht DB-270 https://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2632.
Mια μερα μετα την παραγγελεια το εχεις παραλαβει με κουριερ + τα μεταφορικα.
Και τα 3 προαναφερομενα δουλευουν αψογα καρατσεκαρισμενα .
Απλα το καταστημα αυτο δεν εχει δωσει καποια προσφορα για το φορουμ ψωνιζουμε χωρις φορουμ ενω στο πρωτο αναφερουμε το φορουμ το ονομα μελους και παιρνουμε την εκπτωση που μας εχει δωσει 10%.
Εγω εχω το Albrecht DB-270 στα 120 ευρω και το Vertex vx 351 PMR 446 στα 190 ευρω και ο Naytilos εχει το Yaesu Ft 60.
Δοκιμη Νο 2
Sharky με Vertex351(Xολαργο) Vs deepBLUE με Vertex351&Albrect DB-270(Π.Φαληρο σε σπιτι φιλικο).
Η δοκιμη σκεφτηκε με απολυτη επιτυχια και εξηγω.
Η πρωτη δοκιμη εγινε ο Sharky ταρατσα και εγω σε μπαλκονι 3ου οροφου ακουγομασταν και με τα 2 με το Albrect λογω μεγαλυτερης κεραιας καλυτερα .
Δευτερη δοκιμη ο Sharky ταρατσα και γω σε ταρατσα αλλα χωρις να εχω βγει εξω μια και ο φιλος μου δεν ειχε τα κλειδια και η δουλεια εγινε απο ενα μικρο παραθυρακι,επικοινωνια καμπανα και με τα 2 δικα μου pmr !!!
Μετρημενα 11 χιλιομετρα αποσταση και με παρεμβολες και με κτιρια. Τρελλο εργαλειο λεμε
Εντυπωσιακό!!!
Μενει να διαπιστώσετε ποια θα είναι η εμβέλεια από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο...
Καλα να 'μαστε, να τα χαιρόμαστε!
σημερα εγινε επιδρομη στα μαγαζια για ευρεση εξ.κεραιας για βελτιοποιηση και hands free με vox.
Απο Δευτερα θα φερουν 3 κεραιες για να διαλεξω.Hands free βρηκα σιλικονουχο πολυ καλο που θα μπαχτει μαζι με τη κεραια!!!
Μαζι με τις κεραιες.... επειδη με ετρωγε... εμπαξα και αλλο ενα δυνατο pmr.
Ειναι κανεις για δοκιμη??
Τελικα θα γινει η αγορα;
Ανακεφαλαιωση.
Αν καποιος θελει PMR vertex vx 351PMR446 αναβαθμισμενο σε 5 watt και θελει να το παρει απο Αθηνα υπαρχει το καταστημα που μας εχει δωσει εκπτωση αλλα στελνει και με αντικαταβολη
https://www.drele.com/catalog/index.php?cPath=22_25
Επεισης υπαρχει και ενα Vertex vx351αλλα σε vhf/uhf που ειναι ακριβως το ιδιο και παιρνει και τις συχνοτητες του PMR και δε το ξεχωριζεις οτι θελει αδεια https://www.drele.com/catalog/produc...roducts_id=775 .
Αν τωρα καποιος θελει uhf/vhf + συχνοτητες PMR που τις ρυθμιζει το ιδιο το καταστημα και θελει να ειναι επωνυμο σαν αυτο που πηρε ο Nautilos σε Yaesu FT-60E ( https://www.drele.com/catalog/produc...products_id=70 .
Oλα τα παραπαω απο το ιδιο καταστημα .
Τωρα αν καποιος θελει uhf/vhf με συχνοτητες PMR που παλι τις περναει το καταστημα και θελει αδεια αλλα ειναι και φθηνο μπορει να παρει απο Θεσσαλονικη απο το Μειμαρη σε Albrecht DB-270 https://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2632.
Mια μερα μετα την παραγγελεια το εχεις παραλαβει με κουριερ + τα μεταφορικα.
Και τα 3 προαναφερομενα δουλευουν αψογα καρατσεκαρισμενα .
Απλα το καταστημα αυτο δεν εχει δωσει καποια προσφορα για το φορουμ ψωνιζουμε χωρις φορουμ ενω στο πρωτο αναφερουμε το φορουμ το ονομα μελους και παιρνουμε την εκπτωση που μας εχει δωσει 10%.
Εγω εχω το Albrecht DB-270 στα 120 ευρω και το Vertex vx 351 PMR 446 στα 190 ευρω και ο Naytilos εχει το Yaesu Ft 60.
Αν εχεις για το δικο μου vertex αλλα και abrecht θα ηθελα να αγορασω κατι για το αυτι γιατι με το μικρομεγαφωνο και το αμαξι ανοικτο εχω θεματα !!!
Το albrecht εχει 2 το vertex 1
Βαγγέλη, εχω 2 από "σποντα", για το VX-351 δεν κάνουν...
Κάνε ένα κόπο μέτρα απόσταση μεταξυ των υποδοχών στο Albrecht (μεταξυ 7-15mm πρεπει να 'ναι...)
Δυο τέτοια έχω
Συνημμένο Αρχείο 2631
και τα "καρφάκια" είναι σε απόσταση 8mm το ένα από το άλλο.
Θα τα φέρω στο Βόλο για δοκιμή!
Λοιπόν μετά από αναμονή 20 ημερών παρέλαβα μέσω ebay (από εδώ με χαμηλότερη τιμή βέβαια) το Vertex 351. Για τον πωλητή έχω να πω καλά λόγια διότι απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις και μου ρύθμισε το μηχάνημα στις συχνότητες των PMR. Δεν έχω ελέγξει αν οι συχνότητες είναι σωστές και λειτουργούν αλλά θα γίνει και αυτό. Το μηχάνημα μετά τις πρώτες ματιές φαίνεται πολύ καλό. Οψόμεθαthumb
Ευχαριστώ πάλι τον asot για την πολύτιμη βοήθεια!!
φερτο να το δουμε λιακο
Σήμερα.... χμμμ μάλλον εχτές (ξημερώνει και μπερδεύτηκα) έγινε άλλη μια super δοκιμή. Αυτήν την φορά υπήρχαν αρκετά pmr στην παρέα αλλά η "μάχη" έγινε μεταξύ του δικού μου ολοκαίνουριου Midland G9 και του deepBLUE που καλήτερα να σας ενημερώσει εκείνος για το μοντέλο που είχε. Εγώ βρισκόμουν στον Κυφησό (aka "ποτάμι") στο ύψος της Πειραιώς και πλησίαζα το Ρεντη (έφτανα κοντά στο allou fan park) και ο deepBLUE είχε περάσει την Συγγρού όταν άρχισα να τον "χάνω". Εκεί άρχησα εγώ να τον χάνω, δεν ξέρω αν με άκουγε καλά και καλήτερα να το επιβεβαιώσει ο ίδιος.
Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα η απόσταση (κίτρινη γραμμή) είναι περίπου 3 χιλιόμετρα με αρκετά πυκνή δόμηση. Όταν βρισκόμουν στις γέφυρες πάνω απο το ΣΕΦ και εκείνος στο "Τροκαντερό" ακούγαμε "καμπάνα" ο ένας τον άλλο. Αν και μεγάλη απόσταση, βρισκόμουν σε ψηλότερο σημείο και χωρίς πολλά εμπόδια σχετικά. Ακούγαμε όμως αρκετά καλά όταν αυξήθηκαν τα κτήρια.
Αυτά απο την πιο πρόσφατη δοκιμή
https://img22.imageshack.us/img22/6871/pmrrange.jpg
Ξέχασα να ευχαριστήσω τον Aceman1925 για την αγορά του pmr μου. Χρήστο θα τα βρούμε με τους λογαριασμούς, δεν το ξέχασα
Δοκιμή που με άφησε άφωνο με το Midland G9: Βρίσκομαι κάπου στον Πειραία και στο κανάλι 8 πιάνω αναμετάδωση απο κάποιον που είχα ξανακούσει σπίτι μου !!!! Αρχισα να μηλώ μαζί του και μου είπε οτι βρίσκεται στο Ανατολικό Ελληνικό ενώ εγώ κινούμουν πάνω στον Κηφισό !!!! Αριστη λήψη και με άουγε πολί καλά. Ο διάλογος σθναχίστηκε μέχρι να φτάσω Ελευσίνα στο σπίτι μου !!!! Και ακούγαμε άψογα ο ένας τον άλλο ενώ βρισκόμουν στο αυτοκίνητο !!!!! Τι να παίζει άραγε? Μου είπε και αυτός οτι έχει 5 W pmr και όχι κάποια κεραία.
Επίσης έμπαξα hands free απο αυτό που έχουν οι μπράβοι, με ελατηριάκι σιλικονάτο πίσω απο το αυτί. Τρελό και χρήσιμο μπάξιμο. Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά τον Aceman1925