Σημερα το απογευμα θα παω να κανω μια βολτα το 116d. Θα το παω καμμια 100χιλιομετρα.
Αυριο, θα σας πω:
Παρα πολυ καλο
Πολυ καλο
Καλο
Μετριο
Πολυ μετριο
Χάλι
Αν θετε κατι ιδιαιτερο να προσεξω και να σας feefbackαρω, πειτε μου μεχρι 16:30 τρεχουσης
Printable View
Σημερα το απογευμα θα παω να κανω μια βολτα το 116d. Θα το παω καμμια 100χιλιομετρα.
Αυριο, θα σας πω:
Παρα πολυ καλο
Πολυ καλο
Καλο
Μετριο
Πολυ μετριο
Χάλι
Αν θετε κατι ιδιαιτερο να προσεξω και να σας feefbackαρω, πειτε μου μεχρι 16:30 τρεχουσης
Τους χώρους του να δεις (πίσω και αποσκευών) και να ρωτήσεις τι παίζει με την τουρμπίνα (διαστήματα σέρβις και κόστη) :thnx:
Θα δουλεψει μεζουρα λοιπον :D
Φίλος που πήγε και το οδήγησε (το πήρε από Σφακιανάκη για 2-3 ώρες) εντυπωσιάστηκε με τη ροπή του κινητήρα (παρόλο που περίμενε να είναι ψόφιο) και τη σταθερότητα στην εθνική (στα 180-200χμ). Έχουν μείνει πολύ λίγα κομμάτια, ετοιμοπαράδοτα, που έχουν γερές εκπτώσεις (αν πινακιδωθούν έως τέλος Ιουνίου).
Αμα υπαρχει ασπρο, με sport πακετο και ηλιοροφη ....
Ντίνο, θέλουμε αντρικό review ε?
όχι σαν κάτι "δημοσιογράφους" που τα βρίσκουν όλα τέλεια εκτός από το τασάκι για παράδειγμα.
Ptboul χώσε και εσύ........ ;)
Άντε, με το καλό Ντίνο!
Αι εντυπωσεις θετικε.
Λεπτομερεις αυριο
Αρνητικο:
Η προφορα που αφορουσε εκπτωση 2.100 ευρω για 116d παπαλα, υπαρχουν μονο 2 τα οποια ειναι γυμνα.
Οποτε, 26.500 αρχικη και ξεκιναμε.
Δεχομαι πμ, που εχουμε δικονε μας ανθρωπο, να μου κανει προσφορα και να ψωνιζουμε παραυτα :D
Έκανα test drive και οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες.
Ας ξεκινήσω με τα αρνητικά. Το τιμόνι γενικά καλό αλλά όχι κορυφαίο. Για BMW περίμενα περισσότερα. Επίσης η ανάρτηση είναι μαλακή
για πολύ γρήγορη οδήγηση. Αυτο που φταίει είναι ότι πλέει σε μεγάλες ταχύτητες εάν ο δρόμος έχει κάποια σαμαράκια.
Επίσης το start/stop δεν είναι πολύ ομαλό, ο κινητήρας προκαλεί κραδασμούς όταν τίθεται σε λειτουργία (το καταλαβαίνεις στο μοχλό ταχυτήτων έντονα)
Τώρα θετικά... Παρόλο που έχει μαλακή ανάρτηση η κλίση στις στροφές είναι μικρή, το κράτημα πολύ καλό (παρόλο που έχει στενά λάστιχα),
ο κινητήρας εντελώς αθόρυβος (εκτός από το ρελαντί) και αρκετά δυνατός (σε σχέση με αυτό που περιμένεις - το αυτοκίνητο συμπεριφερόταν σαν να είχε 125-130 άλογα).
Η κατανάλωση επίσης ήταν πολύ χαμηλή και σε αυτό βοηθάει και η πολύ μακριά 6η. Στα 100 km/h έχει 1600 στροφές. Για μια διαδρομή
20 περίπου km με πολύ πρσεκτική ΄πίεση του πεντάλ γκαζιού και ταχύτητα 130km/h ο υπολογιστής έγραψε 4,0lt/100κμ. Οι χώροι είναι καλοί αλλά
3ος επιβάτης πίσω κάθεται δύσκολα. Ότι άλλο θέλετε ρωτήστε ελεύθερα. Το οδήγησα για περιπου 2 ώρες και μετά έκανα παραγγελία!
^ Καλορίζικο, καλοτάξιδο!
Άκη σε πιά έκδοση αναφέρεσαι; Ο χώρος αποσκευών παλεύεται; Το τιμόνι (και το ζύγισμα του αμαξιού γενικότερα) σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο το θεωρείς καλύτερο;
Πανο μαλλον για το 116d αναφερεται ο Ακης
Αναφέρομαι στο 116d. Ο χώρος αποσκευών είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας ή λίγο καλύτερος.
Το προηγούμενο μοντέλο δεν το έχω οδηγήσει αλλά σε σχέση με τις προηγούμενες 3άρες με υδραυλικό τιμόνι είναι αρκετά χειρότερο.
Η αίσθηση πατήματος/κύλισης μοιάζει και ίσως είναι καλύτερη από e90.
Αυτό που με ενόχλησε πέρα από την γενικότερη αίσθηση ήταν κάποιες στιγμές κόντα στη θέση της ευθείας δεν είχε καθόλου επαναφορά.
Επίσης τα ηλεκτρονικά δουλεύουν πλέον άψογα για τον έλεγχο του αυτοκινήτου και τις περισσότερες φορές δεν τα καταλαβαίνεις καν. Το ηλεκτρονικό διαφορικό επίσης δουλεύει ! thumb
Περιμένω και από το Ντίνο να δω τις δικιές του εντυπώσεις
@ Πανος:
Ερχεται...
Ακη, με το καλο να παραλαβεις κατ αρχας :D
Ερωτησεις:
Το πηρες με καποιο πακετο ?
Απο που το πηρες
Ποσο το πηρες
Υπαρχει ετοιμοπαραδοτο ?
Αν οχι, ποτε σου ειπαν παραλαβη ?
Συγχωρεστε μου τα ορθογραφικα λαθη παραπανω, εγραφα βιαστικα και απο γραφομηχανη :D
Παραγγελία έκανα στο Σφακιανάκη στη Κηφισίας.
Γενικά και εγώ έψαχνα κάποια extra αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν στα αυτοκίνητα που βρήκα διαθέσιμα.
Το δικό μου θα έχει advantage πακέτο, radio professional, ζάντες και σπορ τιμόνι.
Από τα αυτοκίνητα που υπάρχουν διαθέσιμα πρέπει να διαλέξεις ουσιαστικά μεταξύ sport-line και κλιματισμού (advantage πακέτο).
Τιμή 25.000
Και εγώ πάντως σκότωσα ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε το 2008 38.000 ευρώ. Δυστυχώς η συντήρηση του (τέλη κυκλοφορίας,έκτακτη εισφορά,βενζίνη) ήταν περίπου 3.500-4.000 ευρώ παραπάνω από ότι θα είναι το 116d (για 20.000 km το χρόνο) και μεταπωλητική αξία απλά δεν θα υπήρχε/υπάρχει, δηλ. ένα κεφάλαιο που μπορείς να πάρεις πουλώντας το και να πάρεις πιο εύκολα ένα καινούργιο αυτοκίνητο.
Δυστυχώς έτσι είναι ...τα καλά και μεγάλα αυτοκίνητα δεν πιάνουν λόγω κόστους συντηρήσεως....μέχρι τα 2λιτρα κάτι γίνεται αλλά από εκεί και πέρα ξεφεύγει πολύ η συντήρηση και η κατοχή τους σε φόρους κτλπ...
Ντίνο θα το δώσεις για 6.5Κ? δεν έχεις καμία προσφορά από ιδιώτη για αγορά?
Ευχαριστω φιλε.
Ειναι ο απολυτος παραλογισμος αυτο που συμβαινει (και) στην αγορα αυτοκινητου.
Λιγοτερο απο 6 χρονια πριν, πληρωσα 75.000 για δυο αυτοκινητα, το ενα το εδωσα 12.οοο πριν ενα μηνα (αγορα 49.5οο) και το αλλο στα 6.500 - 7.500 (απο 26.5οο)
Tραγωδια...
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί εδώ, αλλά πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και έκδοση 114i με 102 άλογα και 18 κιλά ροπής, προσανατολισμένο στην οικονομία καυσίμου. Μοτέρ, το γνωστό Ν13 υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1.6 λίτρου.
Κατάλαβαν πόσο άσχημο το έκαναν μπροστά και το έστειλαν κιόλας χειρουργείο.
Πάμε για το πιο σύντομο facelift evah:
https://img.tapatalk.com/d/12/12/06/y2ara5aj.jpg
https://img.tapatalk.com/d/12/12/06/6enasa4y.jpg
https://img.tapatalk.com/d/12/12/06/5a7esyjy.jpg
https://img.tapatalk.com/d/12/12/06/8yju8ahu.jpg
Περισσότερα εδώ: https://f20.1addicts.com/forums/showthread.php?t=778246
Χοντρη ξεφτιλα αν κανου τοσο νωρις fl
αν δεν ερχοταν ο ανταγωνισμος τιποτα δεν θα εκαναν.αλλα τωρα που ειδαν οτι εβγαλαν το πιο ασχημο της κατηγοριας , χεστηκαν.
εμενα δεν με χαλαει,εχουν αλλαξει οι καιροι πλεον με την μερκ να μπαινει γερα στο παιχνιδι και πρεπει να αντιδρουν αμεσως αν θελουν να πουλησουν.μαλιστα αν γινει σωστα και ωραια τοτε θα κερδισει στο μοναδικο αποτρεπτικο μειονεκτημα που εχει αυτη την στιγμη.για να δουμε τι θα βγαλουν ομως.να αλλαζαν και τα πισω πολο φωτα!!!
Παίδες, έχει κάνα χρόνο ακόμα μέχρι να βγει στην αγορά.
Το πρώτο πρωτότυπο είναι, θέλει κάνα 8μηνο ακόμα + παρουσίαση + παραγγελίες + πρώτες παραδόσεις...πάμε για του χρόνου τέτοιο καιρό.
Δηλαδή ένα χρόνο πριν απ'ότι έπρεπε thumb
Τέτοιο ρεκόρ f/l ούτε οι Ιάπωνες στα 90ς.
Πράγματι το βρίσκω μέγα φάουλ για τέτοιου βεληνεκούς εταιρία.
ps: Σκεφθείτε τι γινόταν παλαιότερα, η Ε34 πχ παρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1987 και το τελευταίο μοντέλο σταμάτησε mid 90s! Μας έφαγαν οι ανταγωνισμοί, η πρόοδος, η ταχύτητα και τα κέρδη. Όλα να γίνουν γρήγορα! Ε, αει γ@μ σου πια, μας φάγατε.
Το θεμα ειναι πως οι πωλησεις πανε πολυ καλα, γιατι να κανεις f/l τοσο νωρις; Και οι προηγουμενη 7αρα κατα γενικη ομολογια κακασχημη ηταν αλλα οι πωλησεις πηγαν πολυ καλα και δεν εγινε f/l τοσο νωρις.
Mε τόσο άσχημη μούρη το αμάξι αυτό δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει καν.
Το υπόλοιπο οκ είναι, αν και τα φώρα αλα polo πίσω δεν διεκδικούν και δάφνες πρωτοτυπίας.
Κανονικά ένα ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος πρέπει να βγάλουν και τίποτ'άλλα, τόσο νωρίς που είναι.
Κι αυτό να μπορεί να μπαίνει και στα τωρινά μοντέλα με κάποιο υποτυπώδες κόστος, ώστε να μην απαξιωθούν.
Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αλλά λέμε τώρα.
Kαλησπέρα σε ολους ,Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά. Δεν έχω BMW και προέρχομαι απο το Greek Citroen Club. Εκτιμώ ομως αφάνταστα τη BMW σαν φίρμα και τεχνολογία. Στις φωτογραφίες η νέα σειρά 1 είναι οντως άσχημα μπροστά. Οταν ομως την είδα απο κοντά στον Κορφιάτη αναθεώρησα. Ειναι πολύ δυναμική και άγρια με τον δικό της τρόπο αλλά βέβαια εξακολουθεί να εχει ενα θεματάκι με τα εμπρός και πίσω φώτα. Τα εμπρός αν τα δείς ζωντανά αντιλαμβάνεσαι ολη τη τρισδιάστατη φόρμα τους και τελικά τα συνηθίζεις. Τα πίσω, οντως η πρώτη εντύπωση είναι οτι τα εβαλαν απο Polo. To υπόλοιπο αυτοκίνητο ειναι οντως χαμηλό, φαρδύ και σπόρ ειδικά η θέση οδήγησης. Με κέρδισε το σαλόνι του και η ανώτερη ποιότητα της κατασκευής. Μπράβο ακόμα μια φορά στους Βαυαρούς. Επίσης μου αρέσει πολύ το μακρύ καπώ, δίνει μια αίσθηση δύναμης! Δεν το εχω οδηγήσει αλλά φαντάζομαι οτι θα είναι καταπληκτικό. Πάντως είναι περίεργο το πως αποφάσισαν να φτιάξουν ετσι τα εμπρός και πίσω φώτα. Μας εχουν αποδείξει οτι εχουν πολύ ικανούς σχεδιαστές...