Τύπε εσυ δεν θα χαθεις σε βλέπω να μαθαίνεις στην τιγρη τσιφτετελι και να παίζεις πλειμπακ κλαρινο στην Ερμού ....
Printable View
τυπε σκεφτομαι να βαψω την μουρη μου ασπρο περλα κωδικο χρωματος δεν θυμαμαι και να το παιζω αγαλμας
Ε ρε γλεντια που θα καμνουμε φετος...τα χρεη θα χτυπησουν κοκκινο, οι μειωσεις θα εχουν συνεχεια σε μισθους και συνταξεις, ενω θα ακουσουμε και το ωραιοτερο ολων στο τελος.
Τα εσοδα επεσαν εξω, υπαρχει τρυπα, μοιραιες οι καινουριες σαρωτικες αλλαγες σε φορολογικο - ακινητα - αυτοκινητα.
Στάνταρ αυτό θα συμβεί.
12.000.000 το κεφαλι χρωσταμε ρε παιδια και ξεχρεωσαμε.
Βαλτε λιγο πλατη να τελειωνουμε με τα δανεια.
Τπτ ρε...ουτε 13 δεν ειναι.
Αυριο, 13 θαχει παει το νουμερο.
Μη χαλιεσαι.
Κατσε ρε...γιατι 12? 400 δις περιπου πες δια 10μυρια πολιτες ειναι 40κ στο κεφαλι. Εκτος και αν το λες σε δραχμες, αλλα και παλι λαθος ειναι, αφου με το 80% υποτιμηση που γραφεται δεξια και αριστερα, μιλαμε για 72 χιλιαρικα.
Εγω για τπτ δε χαλιεμαι θειο...στα @@ μου τους γραφω. Το μονο που με ενδιαφερει πλεον, ειναι να πληρωνω στην ωρα μου τους συνεργατες μου, να μην λειπει τπτ απο την οικογενεια μου και να περναω οσο μπορω καλυτερα με αητα οου διαθετω...
Για κανενα @@ δεν προκειτε να χαλασω αυτο το παραπανω. Αν εχω, να δωσω αν δεν εχω, θα τους δειξω τι εχω αναμεσα απ'τα ποδια. Αλλα να στερηθω και αλλο εγω και οι γυρω μου για την κωλοελλαδα, δεν παιζει. Αρκετα πλερωσαμε...4 χρονια στερουμαστε για ναειμαστε ενταξει. Τι καταλαβαμε? Τπτ. Απλα βλεπουμε δεξια και αριστερα ολους να μην πληρωνουν, να μην τιμωρειται κανεις και εμας να παριστανουμε τις αγιες.
Δεν πα να γ@μηθουνε λεω'γω...
Για σενα πιανεται και το πανω και το κατω κεφαλι, Θωμα.
Ναι καλα θα ητανε αν ηταν μονο αυτα τα 2 αρη...εχουμε καμμια 15αρια ακομα που πληρωνουμε, αλλα αυτα τα κεφαλια ειναι αλλων, απλα αυτοι οι αλλοι, αποφασισαν να μην τα κουβαλαν αλλο αυτοι και εκριναν καλυτερη λυση να τα παρκαρουν μεσ'τον κωλο μου.
Οποτε πλερωνω για παραπανω απο 2 κεφαλια. Να'ναι καλα οι τραπεζαρες μας και οι φωστηρες που εχουν στα γραφεια και μοιραζουν αβερτα αναπτυξη.
Εγω δε θελω αλλη αναπτυξη παιδια.
Χορτασα.
Αυριο μπορουμε να φαμε κατι αλλο;
Ναι αμε!
Τ @@@@@@ μας...:original:
Και τα @@ μεσα....
Πιασε τοιχο, ο σοϊμπλε θα σμπρωξει γερα!
ΣΚΑΙ τωρα, εχουν τον προεδρο της ΑΔΕΔΥ...βαλτε να γελασετε!
Τον μλκ τον παναγοπουλο ποτε θα βγαλουνε ρε...καιρο εχει να βγει αυτη η χλεπα.
Ψηλε σε ξεχασα σημερα.
Και αυριο μερα ειναι...
Αρχικά γραμμένο το 2009. Του Καισάριου.
Διεστραμμένοι αληταράδες του Σόβιετ.Παράθεση:
Γιατί όχι τεκμήριο και στο σεξ
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και αρκετά χρόνια έχουν επινοήσει την ιδέα του τεκμαρτού εισοδήματος. Τα πρώτα τεκμήρια μπήκαν σε ισχύ το 1955 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. Το πρώτο τεκμήριο είχε να κάνει με το ετήσιο ενοίκιο ή τεκμαρτό της κατοικίας και θερινής διαμονής. Αργότερα με τα χρόνια προστέθηκαν και άλλα τεκμήρια όπως: Η κατΆ εκτίμηση υπολογιζόμενη δαπάνη για το επιβατικό αυτοκίνητο, κότερο, ελικόπτερο και αεροπλάνο. Η δαπάνη για τυχόν απασχολούμενο οδηγό, πλήρωμα κότερου κτλ, οι δαπάνες ταξιδιών αναψυχής εξωτερικού και τα καταβαλλόμενα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία.
Τα τεκμήρια μας λένε έχουν στόχο τους εύπορους πολίτες. Από τη στιγμή που δεν μπορεί ο νομοθέτης να φορολογήσει τους “έχοντες και κατέχοντες” (διότι δε λειτουργεί το κράτος), η ιδέα είναι να προσδιορίζουμε τι κόστος έχουν οι μεγάλες αγορές και δαπάνες πολυτελείας και να γίνει ένας προσδιορισμός θεωρητικού εισοδήματος, άσχετα αν έχει η δεν έχει αυτό το εισόδημα ο πολίτης που θα φορολογηθεί. Δεν μπορεί κάποιος (λέει ο νομοθέτης) να δηλώνει 20.000 εισόδημα και να πάει να πάρει μια βίλα η ένα αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Λογικό είναι (έως ένα βαθμό) να ζητάει το κράτος πόθεν έσχες για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που κάνουν τέτοιες δαπάνες, χωρίς να έχουν το ανάλογο εισόδημα.
Και ναι μεν είναι άδικο, λόγω φοροδιαφυγής, να μην πληρώνουν φόρο αυτοί που έχουν μεγάλα εισοδήματα, αλλά είναι επίσης άδικο να φορολογούνται άλλοι ανεξαιρέτως, λόγω της ανεπάρκειας των εισπρακτικών και φορολογικών μηχανισμών του κράτους. Είναι άδικο να φορολογηθούν όλοι οι πολίτες μόνο και μόνο επειδή το κράτος δεν μπορεί να φορολογήσει σωστά μια μικρή μειοψηφία.
Η πλειοψηφία των πολιτών με το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο θα κληθούν να πληρώσουν φόρους σε εισοδήματα που δεν έχουν. Τα τεκμήρια θα αποδώσουν εισόδημα σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν αγοραστεί παλιότερα με φορολογητέα εισοδήματα η, έχουν περιουσιακά στοιχεία από κληρονομιά. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει κληρονομήσει ένα σπίτι 230 τ.μ. σε μια σχετικά καλή περιοχή και έχει ένα σχετικά καλό αυτοκίνητο 5 ετών, αλλά παράλληλα δεν έχει κανένα τωρινό εισόδημα διότι απολύθηκε, θα λογοδοτήσει φορολογικά.
Αυτές οι τακτικές δεν θα αποδώσουν περισσότερους φόρους. Είναι άλλο να προσπαθείς να πιάσεις αυτούς που έχουν κάνει αγορές που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους και άλλο να βάζεις τεκμήρια διαβίωσης στο σύνολο της κοινωνίας. Τα τεκμήρια ουδέποτε βοήθησαν στο να εισπραχτούν περισσότεροι φόροι. Αν τα τεκμήρια ήταν αποτελεσματικά, τότε δεν θα είμαστε στην κατάσταση που είμαστε. Τα τεκμήρια μειώνουν την καταναλωτική δαπάνη και αποθαρρύνουν όλους εκείνους που έχουν λεφτά, να τα ξοδέψουν. Ο φόβος μήπως τους ζητηθεί που τα βρήκαν, παρόλο που μπορεί να είναι απόλυτα νόμιμοι, είναι άκρως ανασταλτικός παράγοντας κατανάλωσης. Επιπλέον, σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, αυτά τα μέτρα θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το μόνο που θα καταφέρει το κράτος με τέτοια μέτρα είναι να δοκιμαστούν τα όρια αντοχής των Ελλήνων στη λιτότητα. Ίσως ο μόνος κλάδος που θα πάει καλά θα είναι οι ενοικιάσεις DVD, διότι όλοι θα κάθονται σπίτια τους.
Όσο επικίνδυνο είναι το να πειραματίζεται κανείς με τους δημοκρατικούς θεσμούς, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να αφεθεί ελεύθερος ο νομοθέτης να επιβάλει όποιο φορολογικό μέτρο θέλει διότι αυτό νομίζει ότι επιτάσσουν οι συγκυρίες. Η φορολογία για να μπορεί να σταθεί, θα πρέπει να βασίζεται στη δικαιοσύνη και όχι στη στατιστική. Διότι μεταξύ άλλων, η επιβολή φορολογικών τεκμηρίων (και στο βαθμό που κανείς δεν εναντιωθεί σε αυτά), μπορεί να ανοίξει την όρεξη του κράτους και για άλλες μορφές τεκμηρίων, που κανείς δεν μπορεί σήμερα να φανταστεί.
Για παράδειγμα, λίγο πολύ ξέρουμε ότι πολλές κομμώτριες κάνουν κατΆ οίκον επισκέψεις και ότι αυτές και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες πληρώνονται “μαύρα”. Προκειμένου λοιπόν το κράτος να πιάσει ορισμένα από αυτά, δεν έχει πάρα να βάλει και ένα τεκμήριο κομμωτικής. Ας υποθέσουμε ότι, μια γυναίκα, για να είναι περιποιημένη, χρειάζεται να πηγαίνει μια φόρα την εβδομάδα στο κομμωτήριο. Ας πούμε ότι για κούρεμα, νύχια, πόδια και ένας θεός ξέρει τι άλλο, μια γυναίκα θέλει 50 ευρώ την εβδομάδα. Το κράτος τότε δεν έχει παρά να προσθέσει 2000 ευρώ τον χρόνο στο εισόδημα της κάθε γυναικάς σαν φορολογική υποχρέωση - πάει δεν πάει στο κομμωτήριο και ανεξαρτήτου ηλικίας. Το βρίσκει κανείς λογικό αυτό;
Υιοθετώντας την παράλογη και άδικη φορολογική λογική της κυβέρνησης, και τραβώντας την στα άκρα, ίσως το καλύτερο τεκμήριο για να λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα θα ήταν ένα τεκμήριο στο σεξ. Αν υποθέσουμε ότι ένας ενήλικας άντρας η γυναίκα κάνουν σεξ 4 φόρες την εβδομάδα, τότε το κράτος δεν έχει παρά να υπολογίσει πόσο κοστίζει το σεξ στα πορνεία γύρω από το Μεταξουργείο και πόσο κοστίζει η παρέα των όμορφων νιγηριανών καλλονών που κάνουν πιάτσα το βράδυ στην οδό Σοφοκλέους. Στη συνέχεια, εφόσον βγάλει ένα μέσο όρο, να προσθέσει αυτό το ετήσιο κόστος στο εισόδημα του κάθε ενήλικα πολίτη! Δεν θα έχει καμία σημασία αν είσαι παντρεμένος η όχι, διότι τόσο θα ήταν το κόστος για να ικανοποιήσεις τις σεξουαλικές σου ανάγκες αν δεν ήσουν, άσχετα αν θέλεις η δεν θέλεις τέτοιες υπηρεσίες.
Δεν έχει καμία διαφορά η πιο πάνω λογική από το τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης που θέλει σήμερα να επιβάλει η κυβέρνηση. Η λογική αυτή δεν μπορεί να περάσει διότι είναι άδικη, αντιπαραγωγική και πάνω από όλα δεν θα προσφέρει λύσεις.
Πάντως, μην ανησυχείτε, ο φόρος θα μειώνεται αναλογικά με την ηλικία του φορολογούμενου, διότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία κάνουν λιγότερο σεξ. Φοροαπαλλαγή όμως από αυτό τον φόρο ίσως θα πρέπει να έχουν οι άντρες που, αποδεδειγμένα και με βεβαίωση γιατρού, δεν έχουν στύση! Δυστυχώς όμως για τις γυναίκες, η ανορεξία για σεξ δεν θα είναι δικαιολογία για την μη καταβολή φόρου.
Ας μου σηκωνωτανε και ας το φορολογουσε.
Πολυ πεσμενο σε βλεπω σημερα θειο.
Αντε ρε γραφτα ολα στις παπαρες σου να πουμε...σιγα μη πεθανουμε κιολα για τα @@. Ολοι βουτιγμενοι στα ιδια σκατα ειμαστε.
Μερες μετραμε. Αλλος λιγοτερες, αλλος περισσοτερες. 40 χρονων παληκαρι εφυγε πριν 2 εβδομαδες...απο το αγχος και τη στεναχωρια του το τελευταιο χρονο κοιμοταν 3 ωρες την ημερα. Οι γιατροι ειπαν οτι το αυξημενο αγχος τον καθαρισε.
Φτανεις σε ενα σημειο που ακους τςτοιες ιστοριες και λες δε γαμιουνται ολα ρε...ηταν ο τεχνικος που ερχοταν για τη μηχανη οποτε ειχαμε προβλημα.
Μαγκες. Γραφτε τα ολα και μην δινετε σημασια. Εφοσων δεν εχετε κανει εσεις το λαθος, μην αφηνετε τουλαχιστο να σας το φορτωνουν στη συνειδηση σας.
Δεν κάνουν οι 6 μέρες νωρίτερα διαφορά.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως είπαν τα παιδιά που το ΦΠΑ δεν εισπράχθηκε ΠΟΤΕ λόγω του ότι δεν έγινε η εξόφληση του τιμολογίου.
Υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί.
Υπάρχουν ακόμα επιταγές πολλών μηνών.
Στις παραπάνω περιπτώσεις είτε η είσπραξη του ΦΠΑ γίνεται αρκετά αργότερα από την ημερομηνία που ζητάει το κράτος την καταβολή του, είτε σε κάποιες περιπτώσεις αν δεν πληρωθούν οι επιταγές, τα γραμμάτεια, τα τιμολόγια δλδ, και πάλι θα πρέπει να αποδόσει το ΦΠΑ αυτός που έκοψε το τιμολόγιο, και ας έχασε το εμπόρευμα, το κέρδος, το εργατικό και το ΦΠΑ ! Δικαιοσύνη!
Δε το εισπράτουμε πάντα το ΦΠΑ. Και σίγουρα δεν το εισπράτουμε νωρίτερα από ότι το καταβάλουμε, κάποιοι που οι κλάδοι μας χρησιμοποιούν (κακώς) ακόμα επιταγές.
Το θεωρεί δεδομένο ότι σου σηκώνεται. Όπως θεωρεί δεδομένο ότι ο άνεργος ή ο πλέον χαμηλόμισθος πρέπει να φορολογηθεί με το αυθαίρετο τεκμαρτό κι ας μην έχει καν εισόδημα.
Φακ δις σιτχολ.
Αυτά τα γνωρίζω που λες από την καλή και απο την ανάποδη το κράτος στην προκειμένη τι φταίει ;@ vag
Παντως εχω ενα προαισθημα οτι ερχεται γερο μπαμ προς τον σεπτεμβρη που θα εχει γινει το πρωτο κρας τεστ απο τις εισπραξεις του δημοσιου.
Οι μιςοι και παραπανω συνεργατες εχουν οφειλες απο την πρηγουμενη χρονια και για φετος λενε οτι ακομα και να τα εχουν, δεν θα πανε να καταβαλουν.
Ειναι η στιγμη που αρχιζει και γυριζει μπουμεραγκ η κατασταση σε ολους αυτους που νομιζαν οτι επ'αοριστου δεν θα τους αγγιξει τπτ και οτι τα κοροιδα θα πλερωνουν μια ζωη.
Ενα πραγμα δεν υπολογιζαν, το οτι τα λεφτα τελειωνουν.
Απορω παντως ρε πστ μου ποιανου μλκ ηταν η ιδεα, η φορολογια να μην κοιταει καν τι εισοδηματα εχει ενας ανθρωπος, πριν αυτος φορολογηθει. Ποιανου μλκ ηταν η ιδεα οτι ο ανεργος πρεπει να φορολογειται.
Μιλαμε για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας ρε.
Δεν λέω ότι είναι δίκαιο να αποδόσεις φπα ενώ δεν το έχεις εισπράξει αλλά το κρατος τι να κάνει τον χωροφύλακα ;
Ε ναι...το σδοε, τις εφοριες και τα δικαστηρια, γιατι να τα εχει διακοσμητικα?
Αν εχεις πιστολια μισο εκ, σημαινει οτι εχεις καταβαλει τα 100 για φαπα. Περαν του οτι το κρατος πρεπει να σε προστατευσει και να σε βοηθησει να παρεις μερος του κεφαλαιου πισω απο το @@ που σου τα καρφωσε, δεν πρεπει να βρεθει και μια λυση για τα 100 οου σου πειρε αερα? Στο κατω κατω, μιλαμε για φορο, δλδ για αερα εφοσων δεν υπαρχει καποια εμπρακτη παροχη.
Αλωστε, οπως ειναι γνωστο, αυτα συμβαινουν μοναχα εδω και πουθενα αλλου. Υπαρχουν μηχανισμοι εξω, οπου αν βαρεσει επιταγη μπλοκαρουν τα παντα.
Εδω γιατι το κρατος να μην ειναι χωροφυλακας και να βοηθαει να γινονται τα πραγματα οπως πρεπει.
Το κρατος ως νταβατζης αυξανει συνεχως το μερτικο του και ζητα απο σενα να του το αποδωσεις ειτε εισπραξεις ειτε οχι. Χεστηκε αν σου 'χει βγει ο κωλος να βρεις πελατες, αν τα εξοδα σου εχουν χτυπησει ταβανι απο την υπερφορολογηση, αν κανεις τιτανια προαπαθεια να κρατηθεις ζωντανος. Η ανταμοιβη στον συνεπη επιτηδευματια ειναι ενα τελος επιτηδευματος, αντικειμενικα κριτηρια και εκβιαστικες περαιωσεις. Κι ολα αυτα να να θρεψει το λιπος του, αφου υγεια, παιδεια και υποδομες υπαρχουν μονο στα χαρτια.
Οι νεοι φευγουν, οσοι μενουν ειναι ανεργοι, συνταξιουχοι η δημοσιοι υπαλληλοι.
Στο τελος θα αλληλοφαγωθουν κι αυτοι και θα ησυχασουμε.
Κι ολα αυτα γιατι ουτε το δημοσιο ανασυσταθηκε, ουτε η γραφειοκρατια χτυπηθηκε, ουτε ο ιδιωτης βοηθηθηκε. Βαπτισαμε τις συνταξιοδοτησεις απολυσεις και τη νεου τυπου γραφειοκρατια Fast Track.
Περιμενει να εισπραξει και ΦΠΑ. Απο ποιον; Απο τον ιδιωτη που δε θελει αποδειξη η απο τον επιχειρηματια που το χρησιμοποιει για ρεστοτητα αφου οι τραπεζες υπαρχουν μονο για να κανουν διαφημισεις με ωραια μουσικουλα και πιασαρικα σλογκαν; Οπως ελεγε και μια επιθεωρηση του 80κατι με τον Πιατά, Φατε Πιάτα Αδεια.
Το σωστο θα ηταν να κυνηγαει το ΦΠΑ απο αυτον που δεν εχει εξοφλησει ακομα, μετα την εξοφληση ας το ζητα απο αυτον που πηρε τα χρηματα. Δεν γινεται να ζητας ΦΠΑ απο καποιον που ακομα περιμενει τα χρηματα του..
ελπίζω να κάνεις πλάκα....
Έχει επιτρέψει τις επιταγές. Και μάλιστα με τρόπο που δεν έχουν καμία εγγύηση.
Σε πολλές περιπτώσεις, τις επιβάλει κιόλας , αν τα ποσά είναι μεγάλα (δίγραμμες... :hystericalbs1:).
Στο κάτω αφού όταν εξάγει κάποιος πρέπει να του βεβαιώσει ότι έγιναν οι σωστές διαδικασίες για να του επιστρέψει το ΦΠΑ, γιατί δεν κάνει αντίστοιχο όταν είναι να εισπράξει;;;;
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό κρίνονται ως "περιεργες", μέχρι να ελεγχθούν, αλλά αυτές στην εγχώρια αγορά, βεβαιώνουν το ΦΠΑ, με το που κοπεί τιμολόγιο. Πόσο ποιο γελοίο μπορεί να είναι το σύστημα.
Έστω και μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, και αφού αποδεικνύεις ότι το ΦΠΑ, που απέδωσες δεν το πληρώθηκες, γιατί δεν το δίνει απλά πίσω. Αυτά αν δεν είναι αυθαίρετα, τότε τι είναι ;
Με τις ευλογίες του κράτους, μπαίνουν εταιρίες στο άρθρο 99, και παγώνουν οφειλές για 2-3 χρόνια (μετά απλά δεν τις πληρώνουν). Και αν εσύ έχεις νωρίτερα κόψει τιμολόγια προ αυτές... δεν σου δικαιολογεί το κράτος τίποτα, ενώ ξέρει, πιστοποιεί ότι δεν τα πληρώθηκες!
Τα αυτονόητα χρειάζεται να κάνει το κράτος.
Παιδια.....το κρατος ειναι χρεωκοπημενο.
Τί να δωσει πισω το κρατος???
Μονο θα παιρνει και δεν θα δινει.- (ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και να δινει δουλειες απο την πισω πορτα στα κομματοσκυλα).
Οπως εχει χιλιοειπωθει η λυση ειναι να πεταξει στον δρομο τους πλεοναζοντες και οσους αχρηστους ΔΥ-πελατάκια βολεψανε τοσα χρονια.
Αν γινει αυτο ολα καλα με τον ιδιωτικο τομεα που πληρωνει το μαρμαρο για αυτους.Αλλα προφανως ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αν γινει αυτο θα εχουμε την πολυποθητη εξεγερση και αυτο ακριβως αυτο φοβουνται και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Για αυτο τον λογο συμπραξανε οι ξεφτιλισμενοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
επεκταθηκες και σε αλλα θεματα οπως την ποινικοποιηση επιταγων, ενδοκοινωτικες αποκτησεις και αλλα που ξεφευγουν απο το ποιντ που διαφωνεις ουσιαστικα και ειναι η δικαιη εισπραξη του φ.π.α απο το κρατος.
Λοιπον ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει μια μεγαλη εταιρια πωλησης γεωργικων μηχανηματων π.χ η οποια δεν παει καλα και πρεπει να κλησει και εχει κ αποθεματικο αποθηκης σε μηχανηματα 200 χιλιαδες ευρω.Για αυτα τα μηχανηματα δεν βρισκεται κανενας αγοραστης να τα παρει οποτε η πρεπει να τα κανει αυτοδιαθεση ο ιδιοκτητης της εταιριας και να πληρωσει φορο για να την κλησει η να τα πουλησει να μηδενισει την αποθηκη ομως δεν υπαρχει αγοραστης.Αν λοιπον υπηρχε νομικο πλαισιο που να σε αφηνει να τριπλαρεις εσενα που πουλας, την αποδοση φπα, θα σου επετρεπε να στησεις μια πανευκολη κομπινα να κλησεις την εταιρια σου με πολυ μικρο κοστος και το κρατος οχι μονο να μην παρει μια αλλα να πληρωσει και απο πανω.Πες μου την αποψη σου πρωτα αν γινεται αυτο που λεω καθετα ομως με ενα ναι η ενα οχι ,οχι με ισως, και εγω θα σου αποδειξω πως γινεται.Υπαρχουν αρκετοι εδω μεσα και εσου συμπεριλαμβανομενου που θα εχουν την κριση να αποφανθουν αν οι ισχυρισμοι μου ειναι σωστοι η οχι
Δεν κατάλαβα την περιγραφή σου....
Ας πάρουμε τη λογική (γιατί εκεί θέλεις να καταλήξεις ), ότι γίνεται.
Πολλοί κλέβουν.
Πολλοί παίρνουν ΦΠΑ πίσω και ειδικά αγρότες κλπ... χωρίς πολλές φορές να δικαιούνται με πλαστά τιμολόγια κλπ.
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου!
Τα παραδείγματα που αναφέραμε είναι η καθημερινότητα για πολλούς επαγγελματίες.
Πωλήσεις έγιναν (είχαν ΦΠΑ όπως λέει ο νόμος).
Η είσπραξη δεν έγινε (για διάφορους λόγους).
Το ΦΠΑ αποδόθηκε στην ώρα του!
Δικαιώθηκε ο πωλητής στο δικαστήριο, ότι δεν εισέπραξε cent...
Το ΦΠΑ δεν πρέπει να του επιστραφεί;;; Πλήρωσε για κάτι που δεν εισέπραξε...
Το ΦΠΑ δεν πρέπει να του επιστραφεί;;; Πλήρωσε για κάτι που δεν εισέπραξε...
η λογικη λεει πως ναι θελει και ρωτημα? αφηνει ομως στου επιτηδιους που στις μερες μας ειναι πολλοι να τριπλαρουν πανευκολα και το κρατος να τους επιστρεφει χρηματα που ειναι προιον κομπινας.για να μην μπαινει λοιπον στην διαδικασια να κανει τον ντεντεκτιβ βρισκει την ευκολη τις περισσοτερες φορες αδικη λυση αλλα αν την φιλτραρεις προσεκτικα θα δεις οτι και συ να ησουν στη θεση του κρατους το ιδιο θα εκανες.
υ.γ δεν μου απαντησες με ενα ναι η οχι αν γινεται αυτο που ισχυριστηκα παραπανω
υ.γ 2 πλακα δεν κανω ποτε με δουλειες
παιδιά...αυτά που περιγράφουμε γίνονται μόνο εδώ. οι κομπίνες που αναφέρεις άρη, είναι επειδή μένει πάντα ατιμώρητος ο μπιστολέρο. απο εκεί ξεκινά το πράμα.
το πρόβλημα πρέπει να λύνεται απο το ξεκίνημα του. τι θέλω να πω. αν αυτός που εκδίδει την επιταγή κυνηγιέται απο θεούς και δαίμονες με πάγωμα όλων του των λογαριασμών, με κατασχέσεις ακόμα και στα παιδιά του όπως γίνεται και έξω, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν απλήρωτες υποχρεώσεις.
για να το πάμε ακο΄μα πιο μακρυά, γιατί έχουμε πιαστεί πάλι με το πόσο λαμόγιο είναι κάποιος και πόσο εύκολα μπορεί να κάνει ζημιά σε κάποιον άλλο, οι τράπεζες είναι οι πρώτες που πρέπει να λογοδοτούν, όταν ένας πελάτης τους αφήνει απλήρωτη μια επιταγή.
το να κουβαλάς ένα μπλοκ επιταγών με το λογκο μια τράπεζας, είναι και η εγγύηση της τραπέζης. υπάρχουν συστήματα με επιταγές σε άλλες χώρες που τα κούς και γελάς...στην φινλανδία για παράδειγμα, όταν η επιταγή είναι χειρόγραφη, αυτός που την λαμβάνει πρέπει εντός κάποιου διαστήματος να ενημερώσει την τράπεζα με τον αριθμό επιταγής και το ποσό, έτσι ώστε να ελεγχθει απο την τράπεζα. με αυτό τον τρόπο, βλέπουν τι φύλλα υπάρχουν απο τον συγκεκριμένο εκδότη, τι ποσό αθροίζουν όλες μαζί και τι χρονικό περιθώρειο έχουν για να πληρωθούν...
αν για παράδειγμα αυτός έχει σε ένα τετράμηνο 100κ κομμένα και στον λογαριασμό του υπάρχουν 300 πχ, όλα καλά. αν όμως έχει 50 στον λογαριασμό του, υπάρχει πρόβλημα.
στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, η τράπεζα αναλαμβάνει την ζημιά και απο εκεί και έπειτα έχει να κάνει αυτή, μαζί με τον νόμο και το κράτος το τι θα κάνει με τον μπιστολέρο.
εδώ η κατάσταση έχει ως εξής...πας με μια κατάθεση σε έναν καινούριο λογαριασμό με 3κ και αμέσως σου δίνουνε και το μπλοκάκι. το πόσες επιταγές θα κόψει αυτός που παίρνει το μπλοκ, είναι δικό του θέμα και κανενός άλλου.
φυσικά και το κράτος πρέπει να προστατεύσει τις πληρωμές τις αγοράς, γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο και στα δικά του έσοδα. δεν είναι λογική το...στα @@ μου εμένα, εγώ θέλω τον φόρο. σκοπός είναι η υγιής και στην ώρα της συναλλαγή. τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και κατά την δική μου γνώμη πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί πολλοί τραπεζικοί για όλη αυτή την ζημιά που εχει έρθει στην αγορά με τις ακάλυπτες επιταγές.
όπως λοιπόν πάει κράτος και μπιστολιασμένος και πληρώνονται απο την τράπεζα που ο πελάτης τους κάρφωσε τον άλλο επαγγελματία, έτσι να γίνει και εδώ.
εσύ για παράδειγμα. αν μπείς εγγυητής σε δάνειο κάποιου φίλου σου και ο φίλος σου δεν πληρώσει, τι θα γίνει? ακριβώς...γιατί λοιπόν η τράπεζα να είναι εξαίρεση απο αυτό τον κανόνα? στο παιχνίδι και οι τράπεζες λοιπόν, να πληρώσουν τώρα τα σπασμένα...καμμία λύπηση στους μεγαλύτερους απατεώνες.
Δεν σου απάντησα, γιατί δεν κατάλαβα το παράδειγμά σου.
Αν θέλεις απλά να μεταφέρεις ότι κλέβει από τους σωστούς για να μην τυχόν κλέψουν οι επιτήδειοι... Ok... αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό.
Στη θέση του δικού μας κράτους, δε θα ήθελα να είμαι.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψει τον τροχό. Ας απλοποιήσει τη φορολογία. Ας αντιγράψει κάποιο άλλο κράτος στον τρόπο φορολόγησης, ελέγχου κλπ.
Δεν γνωριζόμαστε.
Στα περισσότερα που γράφουμε συμφωνούμε.
Δεν έχω καταλάβει ίσως το σκεπτικό με το οποίο γράφεις τα τελευταία ποστ.
Ισχύουν όλα όσα λέτε, απλά παρεκλίναμε της αρχικής τοποθέτησης περί φπα και αυτό διότι ο καθένας μας είδε το θέμα από την σκοπιά του (ξεκινώντας από εμένα).
δεν καταλαβες ισως οτι ειμαι μαζι σου ειμαστε απο την ιδια πλευρα το κρατος εχει γινει εχθρος μας ομως στην προκοιμενη περιπτωση οταν το κρατος γνωριζει οτι ειναι ανικανο να θεσει ασφαλιστικες δικλυδες ωστε να αποδειδουν οι πολιτες του τα δικαια και πραγματικα διαλεγει την ευκολη λυση.Προσπαθησα να σου εξηγησω οτι ακομα και εμεις οι ανθρωποι οταν ξερουμε οτι ειμαστε ανικανοι για κατι συγκεκριμενα διαλεγουμε την ευκολη λυση .Απο οτι βλεπεις παιρνω σαν δεδομενο οτι το κρατος αυτο ειναι ανικανο γι αυτο και σου απαντησα ετσι, αν το θεορουσα ικανο να πραξει καλυτερα και ενα τροπο το περιεγραψε ο τομις παραπανω δεν θα ειχε νοημα να κανουμε αυτην την κουβεντα και να αναλυουμε τα αυτονοητα.Λες εγω να πιστευω οτι καποιος πρεπει να πληρωνει φ.π.α χωρις να το εχει εισπραξει?