Δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτα ακόμα, όλα αυτά είναι σφυγμομετρήσεις για δούνε τι γίνεται ....
Αχ, τι μας περιμένει......... :thumbsdown::thumbsdown:
Printable View
Δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτα ακόμα, όλα αυτά είναι σφυγμομετρήσεις για δούνε τι γίνεται ....
Αχ, τι μας περιμένει......... :thumbsdown::thumbsdown:
Μπητε εδω!!!!!!!https://www.imerisia.gr/article.asp?...pubid=26507145
ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗς ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ WORD!!!!!
ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!:ranting2::ranting2:
οπως τα λες ειναι Γιαννη...εβαλαν τους δημοσιογράφους τα παπαγαλακια να πουν καποια μετρα.....και αυτοι περνούν σκληρότερα και κανεις δεν το σχολιάζει στην τηλεόραση...μιλαμε για τρομερή συγκάλυψη απο τα μεσα και τρελη κοροιδια του ελληνα.....τι ψεμα πεφτει ρε φιλε ενας θεος ξερει.....κανουν πράγματα πισω απο την πλατη μας
ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ....ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
. Με τις νέες διατάξεις προτείνεται ο προσδιορισμός της δαπάνης που προκύπτει από τα αυτοκίνητα να πραγματοποιείται ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου, με βάση το κόστος τελών κυκλοφορίας, ασφαλίστρων, καυσίμων και δαπανών συντήρησης. Με αυτόν τον τρόπο, για αυτοκίνητα μέχρι χίλια διακόσια (1.200) κυβικά εκατοστά η αντικειμενική δαπάνη ορίζεται σε τρείς χιλιάδες (3.000) ευρώ και για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των χιλίων διακοσίων (1.200) κυβικών εκατοστών, προστίθενται τριακόσια (300) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά μέχρι τα δύο χιλιάδες (2000) κυβικά εκατοστά και τετρακόσια (400) ευρώ ανά εκατό (100) κυβικά εκατοστά για αυτοκίνητα άνω των δύο χιλιάδων (2000) κυβικών εκατοστών. Παράλληλα, απαλλάσσονται από την εφαρμογή της αντικειμενικής δαπάνης τα αυτοκίνητα αντίκες καθώς και τα αυτοκίνητα που είναι ειδικά διασκευασμένα για ανάπηρους για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ενώ καταργούνται οι μειώσεις που υπήρχαν για αυτοκίνητα που εισάγονται με τις διαδικασίες της μετοικεσίας και αυτά που αγοράζονται από τον Ο.Δ.Δ.Υ. δεδομένου ότι πλέον οι δαπάνες των αυτοκινήτων υπολογίζονται με πραγματικά δεδομένα και όχι τεκμαρτά. Ακολουθεί πίνακας με παραδείγματα αυτοκινήτων για πληρέστερη κατανόηση:
Επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ.
(σε κ.εκ.) Ποσά σε ευρώ
1000 3000
1200 3000
1400 3600
1600 4200
1800 4800
2000 5400
2500 7400
3000 9400
Ο προσδιορισμός της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης κύριας κατοικίας γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με την επιφάνεια των κύριων και βοηθητικών χώρων αυτής. Για κύρια κατοικία με επιφάνεια κύριων χώρων μέχρι ογδόντα (80) τετραγωνικά μέτρα, υπολογίζεται με εξήντα (60) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα ογδόντα ένα (81) μέχρι και διακόσια (200) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, με ογδόντα (80) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα διακόσια ένα (201) μέχρι και τριακόσια (300) τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, με εκατόν είκοσι (120) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τα πλέον των τριακοσίων (300) τετραγωνικών μέτρων κύριων χώρων αυτής, με εκατόν πενήντα (150) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων αυτής, ορίζεται ποσό τριάντα (30) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Προκειμένου για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης, σύμφωνα με τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακινήτων, από 2.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έως 4.999 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και άνω, κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%). Προκειμένου για μονοκατοικίες τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%). Επίσης, για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης δευτερεύουσας κατοικίας λαμβάνεται το ήμισυ της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης όπως αυτή υπολογίζεται για την κύρια κατοικία. Είναι ευνόητο ότι στις περιπτώσεις των κατοικιών που μισθώνονται ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, τα ετήσια ποσά της αντικειμενικής δαπάνης επιμερίζονται με βάση τους μήνες που διαρκεί η μίσθωση. Ακολουθεί πίνακας με παραδείγματα κατοικιών που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 2.800 ευρώ (που αποτελούν και την πλειοψηφία των τιμών ζώνης) για πληρέστερη κατανόηση του κλιμακωτού προσδιορισμού τους:
Επιφάνεια κύριας κατοικίας
σε τ.μ. (εκτός μονοκατοικιών) Ποσά σε ευρώ
60 3600
80 4800
100 6400
120 8000
150 10400
200 14400
300 26400
400 41400
Tο Μ3 ειναι 9400 + 400 κ.εκ x 400 ευρω = 11000 ευρω
λοιπον μολις μηλουσα με λογιστη μου!!!!
οι τιμες διπλα απο τα κυβικα ειναι το εισοδημα που πρεπει να εχεις
για να δικαιολογεις τα κιβυκα!!!
ναι αλλα αυτο δεν ειναι κατι απλο και ασημαντο....αυτο σημαινει οτι σε επομενα χρονια αμα θες να κανεις καποια αγορα ειτε αυτο ειναι σπιτι ειτε ειναι αυτοκινητο δεν θα μπορεις να δικαιολογησεις την αγορα αυτη με βαση προηγουμενα εισοδηματα γιατι και καλα αυτα τα ειχεσ ξοσεψει για το αμαξι αυτο...στα τεκμηρια
Αφού τους δημοσιογράφους δεν τους πρόκειται να τους ελέγξει κανείς για τα μαύρα που παίρνουν από παράλληλες δραστηριότητες ... γιατί να μιλήσουν? Μια χαρά θα είναι αυτοί.... 5 δουλειές ο καθένας έχει..... Μια δηλωμένη ως βασική για να ασφαλίζεται και να φορολογείται ....και τις υπόλοιπες για να περνάει καλά.... Τι να πει? Να πάει κόντρα στο συμφέρον του??? :thumbsdown:
Οταν πηγαίνεις ένα δώρο, προσέχεις να έχει φανταχτερό περιτύληγμα.
Δέν έχει σημασία το περιεχόμενο.Μπορεί να είναι χάλια.
Δεν έχει τόσο σημασία τι σερβίρεις, αλλα το πώς.
Γι' αυτό το καινούργιο (φορομπηχτικό) νομοσχέδιο ονομάστηκε "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ "
Μια κορδελίτσα του λείπει. Ετσι για να μας πιάνει το αίσθημα δικαίου.
Πάλι καλά που δεν το βαφτίσαμε Αποστόλη.
ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ. Και ΜΗ χειρότερα.
Να και λιγο αναλυτικοτερα.....το ποσο διπλα απο τα κυβικα ειναι το τεκμηριο συντηρησης, το οποιο αν εχεις το αναλογο κυβισμου αμαξι θα πρεπει να το δηλωνεις, και το οποιο προστηθεται αθριστικα στα οποια αλλα τεκμηρια συντηρησης εχεις (σπιτι,εξοχικο, κ.α).....
Δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα το προσχέδιο (κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη) του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα τεκμήρια διαβίωσης που προκύπτουν από τη κατοχή επιβατικών αυτοκινήτων και τα οποία ξεκινούν από τα 3.000 ευρώ.
Όπως είναι ήδη γνωστό, τα νέα τεκμήρια σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη μορφή που γνωρίζαμε έως το 2003. Πλέον θα προσδιορίζονται βάσει των κυβικών, των τελών κυκλοφορίας, του κόστους των ασφαλίστρων, των καυσίμων των δαπανών συντήρησης και της παλαιότητας του οχήματος, ενώ τα τελικά ποσά διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
Ενδεικτικά:
Έως 1.200 κ.εκ. 3.000¤
1.201-1.300 κ.εκ. 3.300¤
1.301-1.400 κ.εκ. 3.600¤
1.401- 1.500 κ.εκ 3.900¤
1.501-1.600 κ.εκ. 4.200¤
1.601-1.700 κ.εκ. 4.500¤
1.701-1.800 κ.εκ. 4.800¤
1.801-1.900 κ.εκ. 5.100¤
1.901- 2.000 κ.εκ. 5.400¤
2001- 2.100 κ.εκ. 5.800¤
2101- 2.200 κ.εκ. 6.200¤
2.201 –2.300 κ.εκ. 6.600¤
2.301 –2.400 κ.εκ. 7.000¤
2.401 –2.500 κ.εκ. 7.400¤
2.501- 2.600 κ.εκ. 7.800¤
2.601 – 2.700 κ.εκ. 8.200¤
2.701 –2.800 κ.εκ. 8.600¤
2.801 – 2.900 κ.εκ. 9.000¤
2.901 – 3.000 κ.εκ. 9.400¤
3.001 κ.εκ. και άνω 9.400 ¤ + 400 ¤ ανά 100 κ.εκ. επιπλέον
Όπως προκύπτει το τεκμήριο για κατοχή αυτοκινήτου θα ξεκινά από τα 3.000 ευρώ για τα οχήματα έως 1.200 κ.εκ. και θα αυξάνεται κατά 300 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά, έως τα 2,0 λίτρα και κατά 400 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.
Τα παραπάνω ποσά ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης από κάθε αυτοκίνητο μειώνονται ανάλογα με τη παλαιότητα του, η οποία υπολογίζεται από το έτος της πρώτης κυκλοφορίας του στην Ελλάδα κατά ποσοστό:
1) 20% για χρονικό διάστημα από 5 μέχρι 10 έτη
2) 40% για χρονικό διάστημα πάνω από 10 έτη
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι για τα ειδικά διασκευασμένα για αναπήρους αυτοκίνητα και για αυτοκίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί αντίκες δεν θα εφαρμόζεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη.
Ωραία ... Μας έφτιαξες την μέρα...
Εγώ δηλαδή 2200cc, με άδεια του 2004, θα έχω τεκμήριο 4480¤!
Ωραία .. στην πράξη τώρα επειδή με τα άτιμα τα τεκμήρια έχω μπερδευτεί... Εγώ δηλαδή θα πρέπει να πληρώσω αυτό το ποσό, ή θα πρέπει να ΔΗΛΩΣΩ τουλάχιστον αυτό το ποσό;
Όπως είπες Γιάννη, τουλάχιστον αυτό το πόσο, το οποίο θα προστεθεί και στο τεκμήριο του σπιτιού κ.τ.λ
Ωραία! Και τώρα πάμε στην 2η ερώτηση.
Αν εγώ πχ αγοράσω ένα Jet Ski (απ'ότι άκουσα και αυτά θα έχουν τεκμήρια αν δεν κάνω λάθος) ή τέλος πάντων ένα σκάφος αναψυχής όπου θα έχει και εκείνο τεκμήριο (Βάζω για παράδειγμα 5000¤) εγώ θα πρέπει να δηλώσω 4480¤ + 5000¤ = 9480¤ ?
Εάν πουλήσεις το αυτοκίνητο, χρησιμοποιείς τα χρήματα που θα πάρεις ως τεκμήριο αγοράς για το επόμενο. Τώρα αν το επόμενο είναι πολύ πιο ακριβό από αυτό που πούλησες, ναι, κάπου θα πρέπει να βρεις να διακιολογήσεις ως εισόδημα τα υπόλοιπα χρήματα. Αλλιώς θα φορολογηθείς και γι αυτά.
Ξερουμε αν και για τις μηχανες θα μπει καποιο τεκμηριο?
Επισης το αφορολογητο ισχυει? και αν ναι για ποιο ποσο?
Εγω πχ το μονο που εχω στην κατοχη μου ειναι το αμαξι. Φετος ομως δεν εχω ενσημα για να δικαιολογησω εσοδα! Το τεκμηριο που μου αντιστοιχει ειναι μεν μικρο αλλα υπαρχει περιπτωση να φορολογηθω αυτοτελως για το αμαξι, μιας και αλλα τεκμηρια δεν εχω?
υπαρχει καποιος που να ασχολειται με τα οικονομικα και τις εφοριες για να μας διαφωτισει στο παρακατω ερωτημα?
ενας φοιτητης μπορει να εχει ενα αμαξι στο ονομα του ενω δεν εχει εισοδημα?
μεχρι προτεινος μπορουσε αλλα τωρα με τα τεκμηρια διαβιωσης αλλαξαν τα πραγματα....
συφωνα με το παρακατω τευχος στη σελιδα 5 δεξια με καποιες προυποθεσεις μπορει (λογω του αφορολογητου 12000)
https://www.e-typos.com/entheta/15/s...20101031pp.pdf
αλλα κατι με χαλαει σε αυτο.....δηλαδη μπορει ενας φοιτητης να εχει και M3 στο ονομα του?
για να κανω πιο συγκεκριμενο το ερωτημα μπορει ενας φοιτητης να εχει ενα 1600αρι στο ονομα του?αν ειναι καποιος γνωστης ας απαντησει
Κωστα ισχυει και για φοιτητη αυτο που λες?
https://www.antinews.gr/?p=64919
Κωστα μου δεν ειναι ετσι. Το αφορολογητο ισχυει εαν εισαι επαγγελματιας. Εαν εισαι προστατευμομενο μελος οικογενειας δεν ισχυει το αφορολογητο για σενα
Ο ECO μου λεει οτι ισχυει εαν σε λενε ΔΗΜΗΤΡΗ μονο...
Γιώργο έχεις πιει πολύ απόψε? Τι προστατευόμενο μέλος αγόρι μου ?
Εφόσον έχει αμάξι ο άνθρωπος στο ΟΝΟΜΑ του, κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση.
Ντατ σίμ πελ.
Εαν ειναι μεχρι 25 ετων και φοιτητης σε ελληνικο πανεπιστημιο η ΤΕΙ, ειναι προστατευομενο μελος .
και ΝΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ πιει τις καλτσες μας με το Μητσο
Μονο ο Monsta εχει απαντησει κατι που να στεκει....και μαρεσει που το τονισα....."καποιος που ξερει"..2 φορες κιολας
εν κατακλειδι βγαζετε ακυρο αυτο που λεει το αρθρο που παρεθεσα?
Δεν ισχύει. Read my last post. Από τη στιγμή που είναι στο όνομά του το αυτοκίνητο, είναι και τεκμαρτό εισόδημα. Θα κάνει δήλωση μόνος του. Αν δε κάνει θα φάει πρόστιμο.
Τώρα αν μπλέκεται και τεκμήριο αγοράς του αυτοκινήτου (δεν ξέρουμε) τότε αλλάζει το πράμα. Αλλά για το τεκμ. διαβίωσης επιμένω.
Meanwhile, δείτε αυτό με το Μήτσο μπας και συνέλθετε λιγάκι..............https://cgi.ebay.com/ebaymotors/CARF...ht_6689wt_1167
Οπως τα λεει ο Κωστας ειναι. με μια μικρη επισημανση:
Εισαι φοιτητης και εχεις αυτοκινητο? αρα πλεον κανεις φορολ. δηλωση. αρα αυτοματα υποκεισαι σε 3000 ευρω ατομικο τεκμηριο. Ητοι 12000 (που ειναι το αφορολογητο - αλλα θελει να μαζεψεις και αναλογες αποδειξεις ΟΚ?) - 3000 το ατομικο τεκμηριο , αρα εχεις δικαιωμα για αυτοκινητο με μεγιστο τεκμηριο εως 9000 ευρω και θα πρεπει ομως να εχεις μαζεψει και τις αναλογες αποδειξεις Τοτε δεν θα φορλογηθεις.
Τωρα αν πχ μενεις σε διαμερισμα ή εχεις αλλα πραγματα που υποκεινται σε τεκμηριο ε προστιθενται και αυτα στο τεκμηριο το ατομικο + του αυτοκινητου + κλπ κλπ.
Το προστατευομενο μελος δεν εχει να κανει με το παιδι. Αφορα τη φορολ δηλωση των γονεων....
Όντως δεν ισχύει γιατί είμαι φοιτητής κάτω από 25 και το χω στο όνομά μου και κάνω και δήλωση απλά το τεκμήριο του αυτοκινήτου + αγοράς είναι κάτω από το αφορολόγητο(6000)
Σωστη και η επισημανση για το τεκμηριο αγορας....
Θα πρεπει να αποδειξεις πως το αγορασες....πχ δωρεα απο πατερα που θα πρεπει να εχει προηγηθει χσρονικα της ημερομηνιας κατοχης του αυτοκινητου
Οι αποδειξεις ισχυουν κωστα μου, για καποιον που ΕΧΕΙ εισοδηματα. Για εναν φοιτητη που δεν εχει εισοδηματα, δεν κατοχυρωνεται το αφορολογητο με αποδείξεις.
Ε, ECO, τι λες και εσυ;
Ναι, συμφωνει, μαλλον.