Αρχικό μήνυμα απο
alexk
Αναιρώ τι έγραψα εδώ. Μέγα λάθος μου !
Μάλιστα ο φίλος μου που το είχε κάνει βόλτα πριν καιρό, είναι μεγάλος τραχανάς :ranting2:
Πηγαίνω σήμερα στην αντιπροσωπεία μου να πάρω κάτι πράγματα.
Ρωτάω λοιπόν έναν γνωστό άν έχουν εύκαιρο Μ5 F10 να το κάνω βόλτα.
Το φουλάρουν και μου το φέρνουν σε 10 λεπτάκια.
Το είχα για μιάμιση ώρα. Πρέπει να έκανα ~120χλμ.
Εντυπώσεις.
Όμορφο, βέβαια το νέο πεντάρι είναι πολύ όμορφο μέσα-έξω.
Πολύ στιβαρό. Το νιώθεις ένα κομμάτι. Δεν το περίμενα αυτό, εντυπωσιάστηκα.
Η θέση οδήγησης εκπληκτική, μου αρέσει η πόρτα είναι μεγάλη και δεν χρειάζεται να είμαι δίπλα από την κολώνα Β (είμαι 1.90).
Το καντράν πολύ ωραίο.
Το σασμάν πολύ ταιριαστό στο χαρακτήρα του.
Ο κινητήρας είναι για ντράγκστερ, απίστευτη ροπή και ιπποδύναμη.
Έχουν κάνει κάτι αυτοί περίεργο στο μοτέρ. Όταν δεν αφήνεις και ανοίγουν οι σκάστρες, wastegate, είναι λες και βαράς τύμπανα του πολέμου.
Τα φρένα καλά και με ωραία αίσθηση αλλά τα τακάκια ακατάλληλα. Δεν έχει δύναμη από τα τακάκια, βασικά έμεινα από φρένα.
Αλλά νομίζω το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται το όχημα αυτό, είναι καλύτερα τακάκια.
Το τιμόνι ωραίο, τέλειο δεν το λες αλλά για το χαρακτήρα του απλά άψογο.
Οδήγηση.
Εδώ θέλω να παραδεχτώ παρ'όλο που το κατηγόρησα πολύ, ότι αυτό το Μ5 έκανε σήμερα την καρδιά μου να χτυπάει πολύ δυνατά και γρήγορα.
Ευθεία από μόνο του δεν πάει, χαχαχα.
Γαζώνει την άσφαλτο, σπινιάρει με 4η και βασικά πάει δεξιά αριστέρα στα φρένα και στην επιτάχυνση, όχι επειδή είναι κακό, αλλά επειδή είναι παιχνιδιάρικο.
Στην αρχή είχα το DSC, με το μισό εκτός και στο τέλος τελείως εκτός. Εκεί ήταν και η απόλαυση.
Τιμόνι, κινητήρα και ανάρτηση τα έβαλα όλα στο sport plus πριν φτιάξω το κάθισμα :hystericalbs1:
Πέραν του ότι πατιλικώνεις ότι ώρα και στιγμή θέλεις, το διαφορικό κλειδώνει σωστά και άν έχεις καλή αίσθηση στο πόσο γκάζι δίνει απλά πιστολιάζεις τις εξόδους.
Εδώ να πω ότι το θηρίο με φόβιζε και μου θύμισε το 997 GT2.
Ενώ σαν κινητήρας και κιβώτιο θυμίζει το Nissan GTR, το GTR πάει μόνο του, αυτό εδώ πρέπει να το οδηγήσεις αλλιώς θα γίνεις μεγαλοκτηματίας.
Με αναστάτωσε πολύ !
Προσοχή δεν το συγκρίνω με CSL ή GT3, γιατί δεν είναι τέτοιο αυτοκίνητο.
Αλλά μου θύμισε το υπέροχο RS4 B7 αλλά σε BMW και πισωκίνητο που σημαίνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!
Να μην τα πολυλέω, έφαγα τρελό κόλλημα.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι με αυτό όλη την ώρα το γκάζι στο πάτωμα θα θέλεις να έχεις, και το δίπλωμα οδήγησης θα χαθεί σε χρόνο dt.
Κατανάλωση
Με εντυπωσίασε και η κατανάλωση.
Σε απλή κίνηση σε χωριά με 50-60 και φανάρια, 12 λίτρα. Πολύ καλά δηλαδή.
Στα υπόλοιπα πυροβολημένα χιλιόμετρα 18. Πάλι καλά !
Ναι βλέπω το λόγο ύπαρξης πλέον.
Άν έχεις ένα Χ5 για τη γυναίκα και ταξίδι με την οικογένεια, ένα Ζ3 κουπέ για κάθε μέρα, ένα CSL για μια φορά το μήνα, συμπληρώνεις με ένα Μ5 F10 για γρήγορα ταξίδια με την οικογένεια. :v: