Το δικο μου πρωτη αδεια γερμανια 5/2002 και ταξινομηση Ελλαδα 5/2006.εχω αλλαξει την αδεια.μειωνεται η αυξανεται; Με βλεπω για το δευτερο
Printable View
Το δικο μου πρωτη αδεια γερμανια 5/2002 και ταξινομηση Ελλαδα 5/2006.εχω αλλαξει την αδεια.μειωνεται η αυξανεται; Με βλεπω για το δευτερο
Πάντως το υπουργείο 100% αλλάζει άδειες με τα σχετικά έγγραφα βέβαια. Και από τη στιγμή που αλλάζει η άδεια, τότε είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν και τα τέλη...
τι χαρτι χρειαζεται να προσκομισεις για να τους δειξεις ποια ειναι η σωστη ημερομηνια?
καινουριο αρθρο που περιλαμβανει και ρυπους
https://www.caranddriver.gr/article....&pubid=7470315
Ναι , απλα εξηγω την παγιδα που πιθανα υπαρχει για πολλους ...
Γιατι ποιος μου λεει πως δεν θα μου ζητησουν και πληρωμη σηματος για 1+1 μηνα και του χρονου δεν θα ερθει και κανενα πεσκεσι για φπ 2015 ενος μηνα?
Δηλαδη στην προσπαθεια μου να γλυτωσω 60ευρω για το 16 να πληρωσω κοντα 450 για το 15 επειδη πηρα πινακιδες μεσα/τελη 12ου ?
Αυτο λοιπον που αναφερεις υπαρχει καπου γραπτα ?
Γιατι με το μαλ@κισμενο ελληνικο γραφειοκρατικο δημοσιο κανεις δεν τα βαζει ευκολα ...
Όχι! Αυτό δεν είναι νόμος, αλλά η πορεία για να πάρεις πινακίδες.
Όλοι έτσι το κάνουν.
το καινουριο m3 των 100.000 ευρω βαλε θα πληρωνει 580
και ενα rav η sorento 8 ετιας 690
Ετοιμαζονται κοστουμια για τον Φ.Π τον καινουργιο χρονο για το 2015 και μετα,με την λιανικη τιμη, ακουγεται πως θα ειναι του οικου Αρμανι.Σιγα μην γλυτωναμε με 50-100Ε.-
Εαν δεν το δω γραπτα καπου δεν εχω καμια εμπιστοσυνη (δεν εννοω εσενα) ...
Εδω οταν κατεθεσα τις πινακιδες το 2013 με εβαλαν και πληρωσα το σημα του 2007 χ 2 επειδη ειχα χασει το αποκομμα ...
Δεν ειχαν μηχανογραφηση το 07 και ηθελαν αποδεικτικο ...
"Βρε καλε μου πως θα μου εδινε το υπουργειο πινακιδες σε αναριθμο εαν πρωτα δεν ειχα τσκτοποιησει το σημα ?"
"Δεν ξερω τιποτα . Αποδεικτικο η αλλιως χ2 του 07 για να καταθεσεις:"
Αναγκαστικα λοιπον και συνολικα πληρωσα 1+2 φορες το σημα του 07 (και μαλιστα για 2 μηνες , 10ος/07 το εφερα απο μοναχο) για να μπορεσω νσ καταθεσω πινακιδες...
Καταλαβαινεις λοιπον γιατι δεν εχω σε τιποτα εμπιστοσυνη παρα μονο στα γραπτα ...
Γιατι εντω μπανανια ελλαντα ...
Η τροπολογια για τα νεα τελη κυκλοφοριας οπως κατατεθηκε στην βουλη αναφερει ξεκαθαρα για πρωτη κυκλοφορια στην Ελλαδα!!!
Μαλλον το πρωτη κυκλοφορια σε αλλη χωρα εκτος Ελλαδας παει περιπατο... :whistle:
https://www.enikonomia.gr/economy/40...tis-allag.html
https://cdn.enikonomia.gr/data/files...c2f96d36be.pdf
Αλέξη μα όσοι έχουν αλλάξει άδειες κυκλοφορίας τι θα γίνει?
Θα τους υποχρεώσουν να ξαναλλάξουν?
Σιγά μην αλλάξουμε άδειες και σιγά μην αλλάξουμε ξανά και την ημερομηνία στο Ε1! Οκ μπορεί λόγω κυκλοφοριας στην Ελλάδα να πληρώσουμε +50 ευρώ τέλη αλλά ο νόμος δεν σχετίζεται με το φόρο πολυτελείας ώστε να μας επιβληθεί ξανά
Sent from my iPad using Tapatalk
Θα σχετιστούν από Ιανουάριο, περίμενε και θα δεις...
Θα σου πουν εφόσον έχεις αμάξι με πρώτη άδεια στη Ελλάδα πχ το 2008 τότε πληρώνεις ΦΠ άσχετα το τι λέει η άδειά σου...
Κατά τα άλλα ο κόσμος ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ για να του σβήσει τα δάνεια...
Μα πόσο αδαής και χαμηλού πνευματικού επιπέδου μπορεί να είναι ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ?
εαν το πρωτη κυκλοφορια στην Ελλαδα δεν ειναι λαθος διατυπωση, σιγουρα θα το βρουμε μπροστα μας και στον φορο πολυτελειας!!!
Πρόβλημα:
Πήγα να τυπώσω τα τέλη κυκλοφορίας...
Πέρυσι είχα αλλάξει στο μηχανολογικό την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου με αυτή της 1ης άδειας στην Γερμανία από όπου έγινε και η εισαγωγή του στην Ελλάδα....
Ο λογιστής μου ενημέρωσε κανονικά το σύστημα και τον ιούλιο που έκανα φορολογική δήλωση φορολογήθηκα με τεκμήριο αυτοκινήτου 10ετιας...
Τώρα στα τέλη κυκλοφορίας, μου εμφανίζει το ποσό των 690¤ αντι για 630¤ με άδεια κυκλοφορίας το 2008 στην Ελλάδα...
1) Τι πήγε στραβά???
2) Πρέπει να πάω ο ίδιος στην εφορία ή στο μηχανολογικό της περιοχής μου να κάνω κάποια extra ενέργεια????
3) Δεν ενημερώθηκε το σύστημα της εφορίας ή άλλαξαν πάλι το ΦΕΚ για τα εισαγώμενα αυτοκίνητα????
:thanks:
Ακύρωσαν ότι μεταβολή έγινε, λαμβάνουν υπόψιν μονο την πρώτη άδεια στην Ελλάδα...thumb
και εμενα μπηκα μεσα τωρα και το εμφανιζει 2007
ρε τι πο@σταρια ειναι αυτα!
ενω το ειχαμε αλλαξει κανονικά τα τελευταια 2 χρονια, κανονικά εκανα τις φορολκες μου δηλωσεις το επερνε κανονικά 2003 που ειναι το αυτοκινητο ειχα την εκπτωση του τεκμηριου που επρεπε να εχω
τωρα τι εγινε παλι? δεν μπορω να καταλαβω.
εμενα γραφει η αδεια και τα 2 πανω. γραφει πρωτη αδεια διεθνως 2003 και πρωτη αδεια ελλαδα 2007
ειχα παει τοτε στο μηχανολογικο και ειχα κανει αιτηση. Μου στειλανε απ τα κεντρικα στην Αθηνα μια αδεια ενα μηχανογραφημενο χαρτι, αλλα και στην δικη μου αδεια το πρασινο χαρτι γραψανε στην πισω σελιδα
πρωτη αδεια διεθνως 2003 και το σφραγισανε.
βασιλη απο οσο ξερω και ρωτησα στην λογιστρια η αλλαγη αδειας δεν εχει να κανει με τα τελη κυκλοφοριας αυτα παραμενουν οπως εχουν.η αλλαγη αδειας γινεται για να μην εχεις τον φορο πολυτελειας και απο οσα μου ειπε φιλος απο το συγκοινωνιων δεν ισχυει πλεον η αλλαγη αδειας και φορολογουμαστε παλι με τη αδεια που βγηκε στην ελλαδα
Δεν ισχύουν οι μεταβολές, έγινε ότι είπε ο alexm δυστυχώς.
εγω γιατι εχω δλδ 1150 ευρω ενω ειχα 1100
κανονικα 50ευρω μειωση επρεπε να ειχα. αρα μου ξανααλαξανε την αδεια
και δεν ειναι τα 50 ευρω.
και τι θα γινει τωρα ξαφνικα εδω και 2 χρονια κανω φορλκη δηλωση με 2003 εχει μπει το αμαξι μου 10ετια και δεν πληρωνω φορο πολυτερλειας και το τεκμηριο μου ειναι 50% εκει που πρεπει να ειναι
και τωρα ξαφνικα θα ξαναπληρωσω παλι φορο πολυτελειςας γιατι τελικα το αμαξι δεν εχει κλεισει τελικα 10ετια?
και τελικα θα οσο παλιωνει θα εχει και παραπανω τεκμηριο?
τι ειναι αυτα ρε?
Συγνώμη μου το είδατε ότι ακυρώθηκε η μεταβολή του έτους κυκλοφορίας που είχαμε κάνει? αφού δεν μπορείς να δημιουργήσεις ακόμη Ε1 (έτος 2016) ώστε να δούμε εάν έχει τα οχήματά μας με τη διορθωμένη ημ/νία ή με την παλιά. Μέχρι πρότινος, τα τέλη δε συνδέονταν με έτος κυκλοφορίας και με τη δήλωση Ε1 - τεκμήριο (από την οποία πάντα υπολογιζόταν όμως ο φόρος πολυτελείας), οπότε απλά θεωρώ πως μηχανογραφικά για να βγάλουν τέλη βασίστηκαν στα μέχρι τώρα data υπολογισμού των τελών (που δεν σχετίζονταν με το Ε1 και τη διόρθωση) τα οποία έχουν ημ/νία αυτή που ίσχυε πριν τις διορθώσεις που κάναμε πρόπερσι, και γ' αυτό (μηχανογραφική ευκολία) ο νέος νόμος υπολογισμού τελών πέρασε με πρώτη κυκλοφορία στην Ελλάδα...Don't panic people!
Καλημέρα. Εδώ είναι Ελλαδιστάν ότι θέλουν κάνουν. Κι εγώ μόλις γύρισα απο την εφορία με απάντηση πως η ημερομηνία 1ης διεθνείς άδειας κυκλοφορίας ισχύει μόνο για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και όχι για τα τέλη δηλαδή αν έχεις ένα αυτοκίνητο του 2003 με αδεια κυκλοφορίας το 2007 στην Ελλάδα τα τέλη θα σου έρθουν για το 2007. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το @#$%$###% κράτος που δουλεύει άψογα.
Εννοείται αυτό βρε παιδιά.
Το έχει επισημάνει ο Αλέξης από την πρώτη στιγμή...
Ερώτηση αφελους.
Γιατί τα τέλη να υπολογίζονται από τη 1η διεθνής ημερομηνία κυκλοφορίας εκτός Ελλάδας και όχι από αυτή της πρωτης κυκλοφορίας στη χώρα?
Sent from my D6603 using Tapatalk
Μέχρι πότε τα ακουμπάμε?
Ισχύει το μέσα Ιανουαρίου?
ρε παιδιά τι θα πει ισχύει μόνο για Το φόρο πολυτελείας...
Άρα ισχύει και για το τεκμήριο. Αυτά μαζί πάνε. Από εκεί υπολογίζεται και ο φόρος.
Δλδ έχει άλλο πεδίο καταχωρήσεις για την άδεια διεθνώς και άλλο για την πρώτη άδεια Ελλάδα?
Αυτό λέτε δλδ?
Παίδες ότι γράφω παραπάνω. Άλλο τέλη, άλλο φορος πολυτελείας - τεκμήριο. Δύο διαφορετικοί φόροι, υπολογιζόμενοι από διαφορετικά databases. To ότι τα τέλη υπολογίστηκαν με βάση την πρώτη άδεια στην Ελλάδα, δε σημαίνει πως και ο φόρος πολυτελείας θα υπολογιστεί βάση αυτής.
Τα τέλη υπολογίζωντε βάση της αδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα Το 1ης αδειας κυκλοφορίας διεθνώς ισχύει μόνο για τον φόρο πολυτελείας Δηλαδή κάποιος σαν εμένα που έχει 1η άδεια κυκλοφορίας σε ένα 2000cc 2003 και άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα το 2007 θα πληρώσει τέλη 690 ευρώ γιατί έτσι θέλουν τόσα τους λείπουν και χαριστικώς δεν πληρώνουμε φόρο πολυτελείας.