αυτό λέω πιό πάνω, δεν ειναι καινούργια. Πάντως μ αρεσει.
μου θυμίζει Καββαθά ... πριν πολλά χρόνια, οταν η βενζίνη ήταν χαμηλά.
Printable View
αυτο με τις μηχανες εχει καταντησει κουραστικο....
κουραστηκα να ακουω για την κλαψα της μηχανης.....
-πρεπει να μας προσεχετε
-το σημα ειναι ακριβο
-η βενζινη
-- γιατι κτεο?
γιατι ειναι οχημα, γιατι μολυνει οσο το αυτοκινητο, γιατι και η κουτση/κουλη "Μαρια" εχει gs 1200 17000euro+
και γιατι οι μισες μηχανες λογω ογκου ή εγκεφαλικης ανεπαρκειας του οδηγου καταλαμβανουν ιδια θεση παρκινγκ με ενα αυτοκινητο....
εγω πηρα σημαντικες αποφασεις για το 2013....
Δεν θελω να εχω τιποτα.... θελω απλα να κοιταω και να γελαω την κατασταση που ψηφισαμε!
καλο κουραγιο σε ολους!
Καιω 7 λιτρα για 300 χλμ.
Μεση δηλαδη 3 λιτρα στα 100 χλμ
Κανω το χρονο 12.000 χλμ περιπου.
Με 0.20 αυξηση πληρωνω 60 ευρω τελη.ενω τωρα δινω 22.
Δεν με συμφερει.
Μηχανακι εχουν ΚΑΙ οσι το πηραν για οικονομια οχι για σουζες.
Χτυπαει τις κοινωνικα ασθενεις ομαδες το μετρο.
Δεν το παιζω κλαψας, αλλα αν ρωτησετε τον τυπο με το παπι που βλεπετε διπλα σας μεσα στη μπορα να τον τρωει το αγιαζι, δεν το κανει απο χομπυ, ουτε τουρθε μια τρελα να παει τσαρκα στον κατακλυσμο.
Ειναι αδικο και τελος.
Υπαρχει κοσμος που τρωει φακες 5 μερες τη βδομαδα.
Ποσο ακομα θα αντεξουν αυτοι?
Βγαίνεις κερδισμένος από τα τέλη των αυτοκινήτων όμως, Πρόεδρε...
Όποιος τρώει φακές 5 μέρες την εβδομάδα δεν προλαβαίνει ν' ανησυχήσει για τα τέλη από το πολύ κλάσιμο.
ρε φιλε οκ ειναι παραπανω.
αλλα μονο για μηχανακια μικρου κυβισμου, τα μεγαλυτερα εχουν υψηλοτερα τελη.
το σμαρτ πληρωνει 120 και το ducati 135.
σκεψου ομως και το αλλο, η βεσπα εχει φτασει να πιανει υψηλοτερη τιμη απο bmw σου στην αγορα των μεταχειρισμενων.
αρα αφου σαν οχημα ειναι ακριβοτερο πια (αρα δεν το παιρνει ο μεροκαματιαρης για να κανει τη δουλεια του), γιατι να πληρωνει μονο 22 ευρω, ενω το bmw σου 660?
αυτο ειναι δικαιο?
καλυτερο ειναι να κανουν υπομονη να πληρωσουν τα 30ευρο σημα και να παρει και την αυξηση των 0,25ευρο/λιτρο η βενζινη μεσα στο χρονο....
γιατι οπως ξερουμε...
ξεκινησε για "πιπα"
στο τελος δωσαμε λιγο "ναμουκι"
μετα ομως δωσαμε και "λοκω"
και τωρα ειμαστε ετοιμοι να τα "καταπιουμε" και να χαμογελασουμε στην καμερα....
(σβηστε το αλλα ετσι νοιωθω)
Σταματη κατι τελευταιο σε καμια μεταρρυθμιση δεν μπορει να ειναι ολοι ευχαριστημενοι....
οι ανθρωποι που τρωνε το κρυο στο παπι ομως τα 30 ευρο που θα δινουν για την βενζινη θα τα γλιτωσουν σιγουρα απο καποιο σημα που θα πληρωναν αλλου!
γιατι οι πλειοψηφια που δουλευουν μηχανακι το κανουν για οικονομια ωστε να μπορεσουν να βγαλουν το αυτοκινητο με την οικογενεια τους....
και πραγματικα και τα εσοδα του κρατους θα ειναι διαφορετικα, και η φοροδιαφυγη, και θα ειναι γενικα πιο δικαιο!
880 ειναι τα τελη μου ρε συ.
Θεωρητικοι ειμαστε Σταθη.
Σε ενα φορουμ για μπεμβε μιλαμε για το πως θα λυσουμε την κριση.
Τι ξερουμε απο κριση εμεις? Ουτε καν μας εχει πλησιασει στο μεγεθος που καποιοι τη βιωνουν.
Συμφωνω μαζι σου, ουσιαστικα και εγω το ιδιο θα προτεινα.
Απλα σαν αντιδραση το τραβαω να δουμε που θα βγει.
Παρανοια ειναι, θα περασει ελπιζω.
Εξαρταται απο εμας τουλαχιστον να "μεινουμε λογικοι" και τεκμηριωμενοι.
:original:
σιγουρα ολοι ευχαριστημενοι δεν θα ειναι αλλα αλλο να αισθανεσαι οτι γινεται της π...ανας το καγκελο κ αλλο να βλεπεις οτι η πιτα ειναι σωστα κομμενη κ ο καθενας πληρωνει για οτι εχει!
κ ναι οι ανθρωποι που τρωνε την βροχη το κρυο κτλ κ ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ εκτεθειμενοι στο καθε μαλ..κα που εχει το οποιοδηποτε προβλημα κ εννοια στο κεφαλι του κ μπορει να σε ΣΚΟΤΩΣΕΙ κ να μην γυρισεις το βραδυ στο παιδι σου κ στη γυναικα σου αυτοι σιγουρα γλιτωνουν λεφτα....αλλα απο τι μισθο ρωτας??????να κοιτας την πλειοψηφια,τουλαχιστον εγω ετσι παω,βαση πλειοψηφιας κ οχι εξαιρεσαιων.οι εξαιρεσεις ειναι για να επιβεβαιωνουν τον κανονα λενε οι παλιοι.
κατι τελευταιο και κλεινω τον παραλογισμο μου!!!
ο Ελληνας ειναι ο μεγαλυτερος "******ς" που εχει βγαλει η φυση....
απλα καθημερινα παραδειγματα....
δεν υπηρχαν ακριβα σηματα και βγαινανε δανεια πηρε το πιο μουρατο αυτοκινητο....με 3000+ κυβικα γιατι αυτο παει και βγαζεις ωραια γκομενα, αλλα οταν ερχοταν για service κατσουφιαζε και δυσανασχετουσε οταν ηταν ακριβα τα τακακια....
γιατι δεν σκεφτηκε οτι πηρε ενα αμαξι 30κ ευρο χωρις να εχει μαντηλι να κλαψει, και οτι ειχε αρχικη τιμη 60κ ευρο!
την βρηκε ομως την ακρη του, πηγε στον μαστρο Τσεπετο, που του τα αλλαζε με τα μισα και εκανε ζημια, τριπλη της αρχικης τιμης!
ο Ελληνας ακριβυνε το σημα την βρηκε την ακρη του, ξεκινησε τις μετατροπες, τις τζουφιες πινακιδες κλπ!
ο Ελληνας του ειπαν για το υγραεριο και το εβαλε σε 1100κυβικα αυτοκινητο και εκει που εκαιγε 5 λιτρα με 1,60 τωρα εκαιγε 90 λεπτα με 6 λιτρα τα 100κμ,
δεν κοιταξε ομως οτι ηδη εκαιγε πολυ λιγα και θα εκανε αποσβεση τα 1500ευρο σε 10 χρονια, ουτε οτι μπορει να βγαλει ζημια το αυτοκινητο, γιατι σαν ξερολας αφου δεν εκαιγε το σανιδωνε κιολας...
Μετα ακριβυνε το ελπιτζι, και πηγε κοντα στο ευρο και τι εκανε???
οπως λες Σταματη εκοψε το φαι, και ετρωγε φακες, για να παει να δωσει 800ευρο να βαλει υδρογονο!
Κρυωσε ο Ελληνας τωρα....
ακριβυνε το πετρελαιο...!!!!
τα 500αρια και τα 1000αρια, φευγανε νερο αυτες τις μερες και ολοι οι Ελληνες πηρανε ξυλοσομπες, ασχετα αν εκαιγαν 300ευρο πετρελαιο ολο το χειμωνα, τωρα δωσανε 500 αλλα πια ειναι "εξυπνοι"...
ασχετα αν θα φανε τα 10απλα στους γιατρους!!!
ο Ελληνας ο απο πανω με τα 3000 κυβικα, του ειπε αυτος ο φιλος του με το υγραεριο και το υδρογονο για τα σκουτερ....
πολυ ωραια τα σκουτερ και μενα μαρεσουν.... λοιπον και αυτος το πηρε για οικονομια...
αλλα δεν πηρε το 200αρη...
πηρε το 500αρη και μετα που πηρε ο γειτονας πηρε και το 800αρη...
μετραει...
και ετσι η οικονομια πηγε περιπατο, αλλα οχι μονο εκει....
το τουμπανιασε... για να ανοιγει τους συναγερμους περνωντας!
και ετσι φτασαμε το τελευταιο κινεζικο σκουτερ να φοραει εξατμιση 200ευρο!
Τύπε ωραία τα λες μήπως γράφεις και φασον επικειδηους λόγους;
Εγω ήμουν δυσαρεστημένος μέχρι και φέτος. Από το '13 όλα αλλάζουν.
Δεν γίνεται κύριε να πληρώνω 200-300, 600,800, 1000 ευρώ και να με υποχρεωνεις να κολλαω μια βλακεία στο παρμπρίζ ... Φέτος για πρώτη φορά πλΕρωνω και δεν βάζω άχρηστα αυτοκόλλητα στα τζάμια!
Επίσης τώρα που τα σήματα θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία , ενημερώνω ότι έχω απο το 2005 εώς και το 2012 σήματα και καινούργια κατάσταση αφορετα. Τιμές λογικές. Μόνο για συλλέκτες !
https://images.news-now.gr/31/316355/1.jpg
https://webtv.lamiastar.gr/index.php...356616286&id=4Παράθεση:
Πολλοί από τους πολίτες, πάντως, που κατέθεταν τις πινακίδες τους, δήλωναν πως πρόκειται για το μοναδικό αμάξι που έχουν, το οποίο όμως αδυνατούν να συντηρήσουν.
Δεν υπάρχουν χρήματα πλήρωσαν τα σήματα του Πλουταρχου Πανταλιδη Καρρα Παολα Οικονομοπουλου κλπ κλπ!!!
Χάρη σε αυτο που λεει ο Βαγγέλης εχει δικιο......αλλο το ενα και αλλο το αλλο...
Το να παρει καποιος προσωρινή άδεια απο το κράτος δεν ειναι μεμπτό......απο την στιγμη που εχει καταθέσει πινακίδες....φυσικα και θα το βγαζει ''νομημοτατα'' που και που για να το ξεμουδιασει......
Αλλα καποιος που εχει βγαλει και ''αλλη'' αδεια και fake πινακιδες....θελει ξυλο και μαστιγιο....thumb
Ειναι τόσοι που θέλουν μάστιγωμα που έχουν κατα κλέψει το κράτος και άλλοι που λεηλατούν τις περιουσίες που οι συγκεκριμένοι ειναι ο τελευταίος τροχός της αμαξης .
Έτσι και αλλιώς ο καθένας ειναι υπεύθυνος για τις πράξεις του .
Δεν ειναι ετσι ......αν αυτο το μουνεο πέσει επάνω μου στο δρόμο....δεν θα τον καλύψει η ασφάλεια.....και θα πρέπει να πληρώσω εγώ.....
Άσχετα που θα βρω που μενει και θα αποζημιωθώ σε είδος......
Ολοι θα πρέπει να τιμωρούνται....μα ολοι....με το να ξεχωρίζουμε συνεχώς μερικούς και κάποιους φτάσαμε να ειναι ολοι οι κλέφτες γνωστοί μας και φίλοι μας....
Δε διαφωνώ μαζι σου ,ξέρεις όμως ποσα ανασφάλιστα αμάξια κυκλοφορούν στο δρόμο και μάλιστα με πληρωμένα τέλη ;
Πίστεψε με δε φανταζεσαι.
το να μην πληρωνουμε καθολου τελη ,το σκεφτηκε κανεις?πληρωνουμε εμμεσα η' αμμεσα τοσα χρηματα για ενα αυτοκινητο ,πινακιδες,τεκμηρια,φορο πολυτελειας,ασφαλειες,φορο στην βενζινη...γιατι πρεπει να δινουμε και ενα χαρατσι ακομα ?
μας εχουνε κανει να δεχτουμε οτι παραλογο κατεβαζει ο νους τους για να μας τα παρουν! και το παραλογο απο εμας ειναι οτι το συζηταμε οτι ειναι φυσιολογικο.και για να προλαβω καποιους δεν μιλαω μονο για το ελληνικο μυαλο αλλα και των ξενων.το παραλογο κρατος υπαρχει παντου.
Αδερφέ διάβασε καλύτερα τι γράφω.
Λέω για άτομα που πήγανε 1-2 φορές χωρίς πινακίδες βόλτα(ή με fake) και το ρισκάρανε, αλλά αργότερα βρήκαν τη λύση με την προσωρινή άδεια και ήταν νόμιμoi.
Για το πρώτο σκέλος τους κράζω. Όχι για τις προσωρινή άδεια που είναι νομιμότατοι.
Αν είναι δυνατόν...thumb
off topic... :whistle:
Tα πληρωσαμε κ φετος 660.. :o
οπου να ναι ερχεται και η Ασφαλεια... :whistle:
Θα τις πάρω κι εγώ πίσω φέτος τις πινακίδες.
Όχι γιατί περισσεύουν, αλλά γιατί λυπάμαι σχεδόν καινούριο αμάξι (ούτε 50.000 χλμ δεν έχει καλά καλά) να κάθεται να σαπίζει στο πάρκινγκ.
Και πάλι πάντως, αισθάνομαι μεγάλος μ@λάκας να πληρώνω διπλάσια και βάλε από τα 1800άρια Α4, C180 κλπ.
Άτιμη ατμόσφαιρα.
Αν και τι φταίει η ατμόσφαιρα, το κράτος το σάπιο είναι το θέμα.
Μπα, τωρα σαπισε το κρατος φιλτατε αρη?
πριν λιγο καιρο αν θυμαμαι λειτουργουσε σωστα κατα 80-90%.thumb
880 σημα (καπου θα τα τρωγα..) , 307 ασφαλεια (εξατμιση με λιγα ακομα), 1200 εφορια (ζαντες). Αντε και του χρονου με υγεια ! :ranting2:
Tι τώρα σάπισε βρε Στάθη?
Σ'εμένα το λες αυτό?
Αλλά το χάλι με τα τέλη κυκλοφορίας είναι γεγονός ότι δημιουργήθηκε κατα κύριο λόγο την τελευταία 3ετία.
Το 2007 αν θυμάμαι καλά τα τέλη για τα 2λιτρα είχαν 450 ευρώ και το 2011 με την έκτακτη εισφορά έφτασαν να κοστίζουν 1110 ευρώ!
Για να μην πω και για την τιμή της βενζίνης.
Το κράτος σάπιο ήταν και είναι, απλά πλέον η σαπίλα αυτή απειλεί πιο πολύ τη διαβίωση των πολιτών από ποτέ.
Διάβασα τι γράφεις και ξαναρωτάω τι σχέση έχουν ολα αυτα με τις παρέες ;
Και ενω εδω λες πως πήγαν πχ μια δυο φορές βόλτα με fake πινακίδες πιο πάνω αναφερεσαι στα Μέγαρα ;)
Τι δε διάβασα και τι δε κατάλαβα φίλε ;)
Αλλο το να έχεις το αμάξι και να το κανεις μια γύρω απο το τετράγωνο του σπιτιού σου για να μην ειναι συνέχεια στην ακινησία και αλλο να πας στα μέγαρα να μπεις στη πίστα αν αυτο εννοείς
Αυτο βέβαια δε σημαίνει πως το κακό δε μπορει να συμβεί και έξω απο το σπιτι thumb
660 ρε κουφαλες και δεν το κλειδωνω το αργαλειο!!!!
Ερωτηση:με το χαρτι του λογιστη πηγα στην τραπεζα και τα εσκασα σημερα,τωρα μενουμε με το χαρτι της καταθεσης η' πρεπει να γινει και κατι ακομη?