Αρχικό μήνυμα απο
nino X3
Λοιπον... ας κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου (υπαλληλου),μαζι μα καποιες αλλες σκορπιες σκεψεις,δεν ειναι κακο,δεν υπαρχουν λεφτα για ψυχιατρους, την ψυχοθεραπεια θα την κανω μονος μου...
Τα επιδοματα...ποιος μπορει να αντικρουσει την γελειοτητα και ισως πολλες φορες την προκλητικοτητα του ειδους των επιδοματων.
Ομως αναρωτηθηκε ποτε κανεις οτι περα απο την παντελη ελλειψη φαντασιας και ικανοτητων στο να "ονομαστει" ενα οικονομικο βοηθημα, τι ειναι αυτο το επιδομα?
Ποιος το "εδωσε" αυτο το επιδομα στο καθε κλαδο? παντως οχι ο ιδιος ο κλαδος! Γιατι το εδωσε?
Οταν ενα κρατος ασκει επιδοματικη πολιτικη επι σειρα ετων, πρωτον για να αποφυγει αυξησεις των μισθων που θα συμπεριληφθουν σε συνταξεις ,δωρα (δωρα,αχ περασμενα μεγαλεια..),οταν με αυτη την "πολιτικη" δημιουργει "στρατους" συντεχνιων και ορκισμενων οπαδων και ψηφοφορων.
Φυσικα παντα επιλεκτικα,και με οποιες κατηγοριες υπαλληλων κρινει αυτο οτι τον εξυπηρετει.. γιατι δεν εχουν ολοι οι υπαλληλοι επιδοματα και ποσο μαλλον τοσο κραυγαλεα.
Αυτοι λοιπον που δημιουργησαν αυτη τη κατασταση,αυτοι ερχονται σημερα... αληθεια το ενιαιο μισθολογιο απο το 1990-91 γιατι δεν εφαρμοστηκε? και μιλανε για περικοπες...
Επειδη δεν ανηκω στην κατηγορια αυτων που λαμβανουν τρανταχτους μισθους και επιδοματα, επειδη υπαρχουν κατηγοριες υπαλληλων(σκουπιδια,σωματα ασφαλειας κλπ) που θα επρεπε να τους δινουν γη και υδωρ και αντι αυτου παιρνουν ψιχουλα,σε αντιθεση με καποιους αλλους, ιδιας κατηγοριας.
Επειδη δεν εργαζονται ολοι το ιδιο ουτε σε ποιοτητα αλλα ουτε σε ωραριο,ναι θα πρεπει να μπει μια ταξη,ενα ενιαιο μισθολογιο στο οποιο θα πληρωνεσαι με το ειδος και την εργασια που ασκεις.
Θα πρεπει να υπαρχει πατωμα και ταβανι μισθολογικο και οχι πουστιες με την μορφη πλασματικων και ανυπαρκτων υπερωριων...Καμια υπερωρια δεν εχω πληρωθει επι 21 χρονια, αργιες, αντικαταστασεις ασθενειων,πολλες φορες και χωρις ρεπο και αντι υπερωριακης εργασιας που ο νομος ειναι ξεκαθαρος, οτι για προσθετη εργασια υπαρχει προσθετη αμοιβη, η υπηρεσια στο χρωσταει...(45 τετοια οφειλωμενα εχω στον κουβα μου..) αυτο λοιπον που στα νοσοκομεια συμβαινει παντα τωρα θελουν να το κανουν και στον ιδιωτικο τομεα... το οποιο φυσικα ειναι μεγαλη αδικια.
Τεσπα οι θυσιες ενος λαου για να εχουν νοημα πρεπει να ξεκινανε απο τους κυβερνωντες του για να δινουν το παραδειγμα.
Τα δε οικονομικα μετρα-αποφασεις αν τα αποφασιζεις στο ποδι θα παρεις του ποδαριου αποτελεσματα... οπως εχει γινει εως τωρα.
Σωστοι ανθρωποι με επιστημονικη καταρτιση,βαθεια γνωση της οικονομιας και σοβαρο προγραμματισμο χρειαζονται και οχι αρπακολατζηδες τεχνοκρατες του κωλου.
Α και ολοι αυτοι που εχουν λυσαξει με τους δημοσιους υπαλληλους,ενα σημαντικο κοματι της αγορας κινειται απο αυτους, αυτοι ειχαν τα "σιγουρα" δανεια, τις τοκογλυφικες πιστωτικες καρτες,την απο το παρακαταθηκων δανειοδοτηση και "εκρηξη" της αγορας ακινητων... και και και...Ν αδουμε αν απολυσετε και αυτους απο που θα παρετε λεφτα μετα και μιλαω για τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα.
Αλλα τι λεω τα λεφτα που θα γλυτωσουν απο την απολυση καποιων φουκαραδων...( που εχουν οικογενειες,δανεια παιδια.. τι μας νοιαζει ομως..ειπε κανεις οτι ο καπιταλισμος εχει κοινωνικο προσωπο?) θα τα δωσουν μετα ως ενισχυση στις τραπεζες...
Την ιδια στιγμη παλι τα golden boys θα παιρνουν εξωφρενικα bonus,τα στελεχη (ιδωτικος τομεας) μισθους αστρονομικους,αγορα τεχνολογικου εξοπλισμου και υποδομων και αν μεινει κατι,που ποτε δεν μενει και τιποτα το σοβαρο ( ετσι τα κανονιζουν) θα το μοιρασουν και στα κοροιδα τους ανωνυμους μετοχους, ή θα βγαλουν ενα χρεωστικο ισοζυγιο και θα ζητησουν την αμεση στηριξη του κρατους για να μην καταρευσει το συστημα...
Αυτα...
την εκανα την ψυχοθεραπεια μου,νιωθω καλυτερα τωρα.. το μονο προβλημα ειναι οτι μολις εκτονωνω τα σωψυχα μου καταλαβαινω για ποσο μακακα με περνανε!!!