Φαίνεται καλό πάντως, μόνο στον κινητήρα οι εισαγωγές δεν μου κάθονται καλά (προσωπική μου άποψη).
Printable View
https://suchen.mobile.de/auto-insera...ty=3000&noec=1
https://suchen.mobile.de/auto-insera...eatures=EXPORT
Πάω να βρω τον άνθρωπο που σχεδίασε το csl να του δώσω το χέρι...
CSL αρωστια αγαπη μου!
νομιζω το πρωτο το εχει λιγο ακριβο 100 χιλιαρικα αλλα πιστευω παλι θα πουληθει πλεον σε αυτα τα χιλιομετρα ειναι σουπερ συλλεκτικο.
Αυτο ειναι λοιπον το CSL..:original:
Καλα ε τωρα ειδα που δειχνει φωτο απο κατω σασι κλπ και φωτο απ το καπακι του λαδιου το εσωτερικο του κινητηρα!!:shok:
Μπραβο στους συλλεκτες.
Ενα track car ομως δεν το εχεις τακαρισμενο και το κοιτας. Εκτος και αν εχεις αλλο ιδιο!!
Αυτα ειναι τα ωραια. Μου θυμιζει την φραση αυτου του ιδιοκτητη στην συγκεντρωση CSL. που ρωτουσε αλλους ιδιοκτητες ποσο πρεπει να οδηγει την CSL του ουτος ωστε να την κρατησει σε συλλεκτικη αξια στο χρονο...
και του ειπαν να μην την οδηγει καθολου...
Ετσι λεει: "αγορασα μια αλλη ιδια"!!! :thumbsup:
Το εντυπωσιακό είναι τα αμύγδαλα του εκκεντροφόρου που είναι μαύρα ακόμα.
Εχουμε φτασει οι μετατροπες να πωλουνται ακριβοτερα απο τα αυθεντικα Μ3….
Ελεος δηλαδη!
Σοβαρό πολύ!!
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5715461/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Προτιμώ κάτι τέτοιο αν είναι να ανέβω σ αυτές τις τιμές....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5333134/
Aν είναι να δώσεις 53 ή 59 για Μ3 Ε92 βάζεις κάτι ψηλά και παίρνεις 997 turbo....όπου εκεί παίζεις σε άλλη κατηγορία...
Μ3 Ε92 πάνω από 40 δεν το θεωρώ λογικό....
Καλά τα λέει ο Νάσος για 911 https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5694327/
+00......δεν υπαρχει περιπτωση Μ3 Ε92 να εδινα αυτα τα χρηματα,καλο και χρυσο αλλα το πορσακι ειναι αλλο πραμα ''οτι καλυτερο για τον ανδρα'' σαν το Gillete ενα πραμα.Ξυρίζει.......
Νασο και το 40 ψηλα μου φαινεται και ειναι βασικα,ειναι αυτο το θεμα με το look και τις μετατροπες που τα απαξιωνουνε αρκετα τα ///Μ μετα απο ενα σημειο στην πορεια.Οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω και εχει ξαναγινει πολλες φορες με την φορολογικη αλητεια της χωρας μας ''οι μετατροπες πιο ακριβες απο τα γνησια''.
Kαι όμως Γιάννη, δεν ξέρω τι άλλαξε στην αγορά, αλλά τα 92άρια εκεί που τα δίνανε 28 με 30...βαρέσανε ξαφνικά όλα 40άρι. Πέρασε η κρίση? Καταργήθηκε ο φόρος πολυτελείας και δεν το έχουμε μάθει ακόμη? μειωθήκανε τα τέλη? Δεν βρίσκω λογική πίσω από αυτή την άνοδο τιμών, το μόνο που πιστεύω είναι ότι η τιμή ακολουθεί τις φήμες και ανεβαίνει...
Όσο για τις μετατροπές, στο 92άρι δεν θα τολμούσα να κοιτάξω καν...θεωρώ ότι δεν θα είναι ολοκληρωμένη ούτε στο 70%. Για τα παλαιότερα μοντέλα Μ, τώρα που άλλαξε το σκηνικό με το φόρο πολυτελείας στα εισαγόμενα νομίζω δεν έχει νόημα κάποιος να κοιτάει τις μετατροπές....εκτός κι αν δεν έχει λεφτά ούτε για τα τέλη κυκλοφορίας......οπότε μάλλον δεν του χρειάζεται να οδηγάει Μ....:whistle:
Εγώ ας πούμε διαφωνώ, προτιμώ να δώσω ένα σεβαστό ποσό γι ένα καλό m3 ή m4 και τα πορσικά ή τα gtr δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και ας παίζουν σε οποιαδήποτε κατηγορία.
Για μένα μόνο BMW και στα 50.000 και στα 200.000 ευρώ.
Σοβαρό αυτοκίνητο το 997 Turbo και γνώμη δικιά μου πάντα, μπορεί σαν κόστος κτήσης να είναι παρόμοιο με Μ3 Ε92, φορολογικά πιο ελαφρύ λίγο, αλλα αν μιλήσουμε για αναλώσιμα, αβαρίες και αναβαθμίσεις η διαφορά είναι μεγάλη. Ο καθένας με το γούστο του και τη τσέπη του διαλέγει και παίρνει...
εννοείς ότι το 997 είναι ποιο ακριβό στην χρήση/συντήρηση και έχει περισσότερες ''αβαρίες''??
επειδή το έχω ψάξει το θέμα, δεν είναι έτσι! Τα κόστη χρήσης/συντήρησης είναι τα ίδια(για να μην πω καλύτερα!) από ένα Μ..όσον αφορά τις αβαρίες, αυτή η λέξη απλά δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μιας Turbo!!..μπαίνεις μέσα και ξέρεις οτι θα δουλεύει για πάντα! Θυμάμαι σαν χθες τα λόγια του Paladin με την turbo των 800 αλόγων..''Το λιώνω κάθε μέρα, του πίνω το αίμα σε κόντρες και γρήγορες βόλτες και το μόνο που αλλάζω είναι δίσκοι συμπλέκτη και λάστιχα!''
UBER ALLES!!
Τουλάχιστον δεν θα κάνει κράου όπως μπορεί να κάνει μια Μ3 e46 ή e92 με τα γνωστά θέματα τους και τα δύο μοτέρ.
Αν το φτιάχνεις σε εξειδικευμένο συνεργείο για να μην πληρώνεις κερατιάτικα σε αντιπροσωπείες χωρίς λόγο, θα πληρώνεις όπως σε ένα bmw.
Είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο της κατηγορίας του...δεν σπάει δεν χαλάει, το μοτέρ φτάνει κλειστό τα 550-600 άλογα ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ και αν φτιάξεις σωθικά όπως του πάλαντιν πάλι μετά στα 700-800 δεν παθαίνει τίποτα.
Αντίθετα ήδη έχουν αρχίσει να σπάνε το ένα v8 Μ3 μετά το άλλο στο εξωτερικό από κουζινέτα στροφάλου...Της Μ3 e46 τα θέματα(πατώματα, μέταλλα στροφάλου κτλπ, ποτενσιόμετρα και πάει λέγοντας) τα γνωρίζουμε.
Για όποιον θέλει 36 άρι με ηλιοροφή, ένα χρεπάκι σε καλή τιμή
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5731016/
Γιώργο δεν έχω άποψη για τα Porsche σχετικά με την συντήρησή τους, όμως αυτό που γράφεις, όπως το γράφεις, φαίνεται σαν να τα έκανε αυτά ο Λευτέρης με το set-up των 800 ίππων ενώδεν είναι έτσι.
Συγκεκριμένα, ναί μεν το αμάξι είχε ρύθμιση κατ'επιλογήν (απο μέσα, απο τον οδηγό) και για χαρτογράφιση απόδοσης 800 ίππων αλλά αν όπως φαίνεται απο την γραφή σου, το έλιωνε κάθε μέρα και του έπινε το αίμα σε κόντρε και γρήγορες βόλτες, το πιο πιθανό είναι οτι θα το "έπερνε στο χέρι" πριν προλάβει να ξημερώσει.
Με είχε πάει και μένα βόλτα με το 996Τ ο Λευτέρης και έβλεπα τα "γρήγορα" να τα περνάει σαν σταματημένα αλλά με αυτή τη ρύθμιση ήταν για ένα (δύο το πολύ) συνεχόμενα πατήματα, δεν ήταν για χόρταση και ούτε ήταν safe.
Ενδεχομένως θα ξέρεις οτι την τεχνική επιμέλεια της αναβάθμισης και του συγκεκριμένου αυτοκινήτου του Λευτέρη, την είχε ο Δημήτρης Skandalis o οποίος είχε κι αυτός 996Τ και μετά 997Τ αναλόγων αποδόσεων.
Μου το είχε εξηγήσει οτι ναί μεν έβγαιναν αυτές οι αποδόσεις αλλά σίγουρα δεν ήταν για "πολλά-πολλά" αν ήθελες να το χαίρεσαι το αμάξι σου για καιρό.
Γενικά τα turba "φουσκώνουν" έυκολα υψηλές αποδόσεις σε σχέση με τις safe εργοστασιακές και βέβαια η Porsche δεν είναι μια τυχαία εταιρία.
Αν συνδυάσεις τα ανωτέρω και με την φιλοσοφία Porsche γενικότερα, και ποιός δεν θά'θελε να έχει μια 996Τ ή 997Τ αντί ενός Μ3 Ε92 (αν ήταν στα ίδια χρήματα και παρόμοια κατάσταση) ;
Πάντως έτσι που το πάς (απο 'δώ το πάς, απο 'κεί το πάς...) το βλέπω να σού'ρχεται το πορσικό, σου το ευχομαι.
Παραφράζοντας μια γνωστή ρήση... Κάπου στη ζωή σου υπάρχει μια Porsche !
thumb
η λεπτομέρεια όμως είναι πως είχε μαμά σωθικά το μοτέρ απ'οσο ξέρω..αργότερα που είχαμε μιλήσει με τον Λευτέρη μου είπε πως πήρε aftermarket μπιέλες και πήγαινε για 1000 άλογα..το γεγονός είναι πως απο θέμα αξιοπιστίας, ειδικά αναλογικά με τις επιδόσεις, τα turbo είναι σε άλλο επίπεδο! :cheers:
Συμφωνώ με pilot στην αξιοπιστία των 911 turbo.
Γνωστός μου πούλησε πριν χρόνια 996Τ με 160000 χλμ με πρόγραμμα και εξάτμιση και δεν του είχε βγάλει τίποτα, παρ' ότι είναι σιδεροφάγος.
Τώρα βρίσκεται στο δεύτερο (997.1 Τ απείραχτο) , έχει 165000 χλμ και θα το κρατήσει κι άλλο. Μου έχει πει ότι είτε 20 είτε 150000 χλμ έχει, είναι το ίδιο.
Service ευλαβικά αντιπροσωπείες.
Διαφωνώ με pilot στις τιμές για συντήρηση και ζημιές.
Ατμοσφαιρικά Porsche και ΒΜW M δεν έχουν καμμία σχέση.
Τιμές εργατοώρας και αναλώσιμα είναι διαφορετικές οι τιμές.
Δείτε για παράδειγμα ένα φίλτρο αέρος σε οποιοδήποτε online store. Είτε είναι ΜΑΝΝ ή Porsche ή ΒΜW.
Τα διπλά λεφτά είναι.
Ένα άλλο θέμα που αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι τα κερατιάτικα στις αντιπροσωπείες, και τα εξιδεικευμένα συνεργεία. There is no free lunch in this world. Εδώ τουλάχιστον στην Αθήνα τα καλά εξειδικευμένα BMW συνεργεία, έχουν ίδιες τιμές και καμμιά φορά λόγω προσφορών είναι ακριβότερα από την αντιπροσωπεία.
Υπάρχουν όμως μάστορες που δουλεύουν σε αντιπροσωπείες Porsche ή Ferrari ή Bmw και κάνουν δουλειές και σε δικό τους χώρo απογεύματα ή Σ/Κ σε πολύ πιο τίμιες τιμές και έτσι γλιτώνεις άπειρα χρήματα που θα χρεώσει πχ η Genesis...
Να σας πω και εγω την γνωμη μου μιας και εχω προσωπικη αποψη!!
Θα συμφωνησω με τον pilot οτι σε πολλες περιπτωσεις ειναι πιο οικονομικη η κατοχη ενος 911 tt απο ενα Μ3 το οποιο για να πηγαινει συνεχεια σωστα θελει μεγαλη συντηρηση!!
Του Λευτερη το αμαξι δεν ειναι 800ps ειναι 680-700ps με φτιαγμενα τα Κ24 turbo σε 18g.Mε αυτο το setup μπορει να το λιωνει πραγματικα ολη μερα...το αμαξι δεν θα παθει ποτε τιποτα!!!
Για να καταλαβουν μερικοι την αντοχη του Gt1 block στην Αμερικη εχουν βγαλει με stock μοτερ πανω απο 900ps τροχο αρκετα αυτοκινητα....βεβαια δεν ξερω εαν πατανε συχνα 5ες-6ες αλλα τις ιπποδυναμεις αυτες τις εχουμε δει!!
Το δικο μου αμαξι ειχε μεγαλα turbo A3076 μεχρι και 3 μηνες.... εβγαζε 800ps στο 1.5bar αλλα επειδη η 3076 δεν εχουν πολυ ροπη στις μεσαιες δεν κουραζουν το μοτερ...το μονο προβλημα του GT1 block ειναι η πολυ ροπη στις μεσαιες...ετσι παθαινουν ζημια εαν βγαλεις πανω απο 100κιλα ροπης χαμηλα με stock block ...εαν βγαλεις μεχρι 90 εισαι οκ για παντα!!!
Για να καταλαβουν μερικοι τα νουμερα ευκολα με Α28 αρες τουρμπινες και 1.7bar το μοτερ βγαζει 105+ κιλα ροπης απο της 4.000rpm ...
Για να τελειωσω λοιπον ολο αυτο το post να σας πω οτι και εγω προσωπικα εως τωρα εχω αλλαξει εναν δισκο και μονο λαδια φιλτρα μπουζι! Στο αυτοκινητο ξαναεβαλα τα μαμα τουρμπο βεβαια γιατι αλλαξα προσανατολισμο.... δεν θελω πια ευθειες αλλα πιστα οπου ειδα οτι τα παει πολυ καλα...
και ενα video για να δειτε τι μπορει να κανει ενα 911tt με stock μοτερ!
https://www.youtube.com/watch?v=1qLO-xMH-UU
https://www.youtube.com/watch?v=_CPGbnC0_wY
Τωρα που τα ειδα παλι ...με επιασε μια νοσταλγια :-)
Ο δίσκος Γιώργο πόσο κρατάει σε ένα βελτιωμένο 996T;
Εγω δεν εχω αλλαξει απο τοτε που εβαλα sachs Performance ,
Aντεχει περιπου 40.000χλμ++ εαν ξερεις πως να το ξεκινας
Θα έχεις δηλαδή Ferrari 430, Porsche 911 T , Carrera, M3-M5- M6 και θα το πας στο μάστορα στο σπίτι του...
Και από την άλλη όταν θα πάει κάποιος να αγοράσει τετοια αμάξια θα λέμε, δεν έχει σφραγισμένο book service από Genesis, Sportscar , Σπανό κλπ
Παιδιά μην κρυβόμαστε, όταν έχεις τέτοια αμάξια, το τελευταίο που κοιτάς είναι το κόστος. Να μου πείτε για την ποιότητα της δουλειάς να συμφωνήσω, όχι για κόστος όμως σε τέτοια αμάξια!
Πάντα φιλικά μιλώντας
Eγω μιλησα για αξιοπιστια και αναλωσιμα που ζηταει ενα 911 σε σχεση με του κολλητου μου το Μ3 Ε46!
Δηλαδή αν πάρεις ένα F360 που κάνει το πολύ 40 χιλιάρικα πια, γιατί να πας στην αντιπροσωπεία και να μην στο φτιάξει κάποιος μάστορας που δουλεύει εκεί, στον χώρο τον δικό του, με τα ειδικά εργαλεία;
Γιατί να πληρώσεις ΠΟΛΥ παραπάνω στην αντιπροσωπεία; Ο ίδιος θα το φτιάξει...
Ξέρετε τι χρεώνουν; Δεν μιλάμε για ψιλά... Θα πέσετε κάτω...
Δηλαδή τα παιδιά που φτιάχνανε τα Μ3-Μ5 σε μάστορες που δουλεύανε σε γνωστούς αντιπρόσωπους και τα δουλεύανε σε εξειδικευμένα ή σε άλλα μικρά γκαράζ τα απογεύματα, είναι βλάκες; Αν δηλαδή μια εργασία με τα ίδια εργαλεία την χρεώνανε στον Σπανό 1000 ευρώ και ο μάστορας του Σπανού στο έκανε με 300 στον χώρο του, είναι κακό να γλιτώσεις ένα κάρο χρήματα; Δεν το καταλαβαίνω...
Υ.Γ: Θα έγραφα πολύ πιο αναλυτικά παραδείγματα για επισκευές Ferrari και Bmw αλλά δεν μπορώ να το κάνω δημόσια γιατί θα εκθέσω κόσμο.
Eχεις εν μερη δικιο μου το εχουν πει και μενα σε συνεργεια...
ελα στο χωρο μου το Σ/Κ..
Αν ομως εχεις αγορασει τετοιο αμαξι καινουργιο τα χεις τα φραγκα,δε τολμουν να στο προτεινουν νομιζω....
Αν το χεις παρει κοψοχρονια αλλαζει το πραγμα..