Αρη ! Η παρομοίωσή σου , με πέθανε !!! :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Printable View
Προς προβληματισμό...
Επιχειρηματίας με 1800 υπαλλήλους μπαίνει μέσα 4 εκ το χρόνο. Θέλει να κλείσει την επιχείρηση, αποζημειώνοντας κανονικά τους πάντες, αλλά η εργατική νομοθεσία ΔΕΝ του επιτρέπει να απολύσει μονοκοντιλιά το προσωπικό.
Τι θα γίνει; θα πρέπει να πτωχεύσει και να μήν έχει να πληρώσει τίποτα για να ικανοποιηθεί τί; κάποιο κεκτημένο του κώλου;
Εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα και εσείς ποσταρετε ανούσια πράγματα έχω να πληρώσω ένα καράβι λεφτά απο φορολογιση των πτυχίων.
- Εξαιρούνται ορισμένοι εργαζόμενοι από το νόμο για ομαδικές απολύσεις;
Οι διατάξεις του Ν.1387/83 για τις ομαδικές απολύσεις δεν εφαρμόζονται: - Για εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή έργου ή συγκεκριμένων εργασιών αυτού, εκτός και αν οι απολύσεις γίνουν πριν από τη λήξη της σύμβασης εργασίας ή την αποπεράτωση του έργου ή συγκεκριμένων εργασιών αυτού. - Για το προσωπικό του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που απασχολείται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. - Για εργαζόμενους που απολύονται λόγω διακοπής των εργασιών της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. - Για εργαζόμενους απασχολούμενους σε εργοληπτικές επιχειρήσεις, λόγω αναστολής ή διακοπής των εργασιών από αιτίες που οφείλονται αποδεδειγμένα στον κύριο του έργου αν αυτός είναι το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ. - Για πληρώματα πλοίων.
https://portal.kathimerini.gr/4Dcgi/...02/2009_268454
νομίζω ότι υπάρχει μηνιαίως περιορισμός ανάλογα τον όγκο του προσωπικού μιας εταιρείας.
ένας πελάτης μου πχ, δεν μπορούσε να απολύσει πάνω απο τρία άτομα το μήνα, σε μια περίοδο που έπρεπε να σταματήσει περίπου τριάντα άτομα.
λογικά αυτό το πράγμα πρέπει να πηγαίνει αναλογικά.
Αυτό Γιάννη, όπως το διαβάζω εγώ, είναι συνεπεία πτώχευσης.
Θωμα υπαρχει περιορισμος και εχει και λογικη( μην αναλωθουμε τωρα σε αυτο), αλλα οταν κλεινει μια επιχειρηση κλεινει, δεν ισχυει τιποτα απο περιορισμους.
Μοναδικη υποχρεωση να αποζημιωσει συμφωνα με την κειμενη νομοθεσια τους εργαζομενους, εκτος αν βαρεσει κανονι και εκει ειναι αλλη ιστορια