φαντασου να εγραφες κιολας... χαχαχαχαχααχα
Printable View
φαντασου να εγραφες κιολας... χαχαχαχαχααχα
....να σου πω την αληθεια.....πριν λιγες μερες ελεγα να στειλω τις δικες μου μικροκαταθεσεις στο εξωτερικο....να 'χω να λαβαινω(να παρω κανενα ψωμι στα παιδακια μου....) αν γινει η περιβοητη ελεγχομενη-ξελεγχομενη-καταραμενη πτωχευση!!!.....φαντασου τους μεγαλοκαταθετες που ηδη εχουν "διωξει" τα λεφτα τους ,τι να ζητανε να γυρισουν πισω τις καταθεσεις σε ελληνικες τραπεζες????...κανενα τρελλο επιτοκιο μηπως???
δε γυρνάνε Αρη μου γιά κανένα επιτόκιο. Εχουν πάθει τέτοιο κάζο οι "μεγάλοι" στις επιχειρήσεις τους, στα ακίνητά τους, στις μετοχές τους, στα φορολογικά τους κλπ που το μόνο που τους έμεινε είναι να σώσουν τα μετρητά τους στην ελβετία. Μπορεί να είναι αντπαθητικό αυτό που λέω γιά κόσμο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, αλλά είναι μιά πραγματικότητα που πρέπει να έχουμε υπόψη μας.
δηλ."Ο σώζων εαυτόν σωθήτω"
δευτερη και τριτη παραγραφος μου αρεσουν πολυ.Δεν αρεσουν ομως στα μεγαλα κομματα και στο καρατζαφυρερ.
Προσεχε μη σε στειλει για διακοπες σε κανα ερημονησι ο καρατζαφυρερ!
Επισης να σου πω οτι επικοινωνιακα το εχεις.Η Αλεκα δε το εχει γι αυτο και το ΚΚΕ εχει τα ποσοστα που εχει.Αρα και το ΚΚΕ θυμα των μεγαλων συμφεροντων ειναι.Ασε την Αλεκα εκει που ειναι για να εχουμε ησυχο το κεφαλι μας , λενε καποιοι.
Και ο φαυλος κυκλος κρατει.
Εσύ και η Πυθία μόνο θα δίνατε τέτοια διφορούμενη απάντηση Σπύρο! :hystericalbs1:
Φίλε Πάνο, από τη στιγμή που τα λεφτά που λαμβάνουμε εκ του δανεισμού καταλήγουν σχεδόν αποκλειστικά στην αποπληρωμή του δανείου, τότε και πάλι δεν μένει τίποτα για ανάπτυξη.
Άρα και με την τρέχουσα κατάσταση δεν έχουμε ανάπτυξη.
Επιπλέον, τόσους φόρους και χαράτσια πληρώνουμε απλά για να μην χρεοκοπήσουμε και να πάρουν τα λεφτά τους οι δανειστές.
Θα ήταν ανέφικτο τα λεφτά αυτά να πήγαιναν στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής (που κάποτε υπήρχε και με τα χρόνια παρήκμασε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας κυρίως των ποσοστώσεων όπως έχει γραφτεί πολλάκις και στο φόρουμ) αρχικά και στον τουρισμό και μετέπειτα (αφού είχαμε τα πρώτα έσοδα) στην εξόρυξη κοιτασμάτων-μεταλλευμάτων και στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας που θα ήταν τεράστιες πηγές εσόδων?
Εγώ προηγουμένως μίλησα βέβαια για ένα παγκόσμιο μοντέλο όπου οι άνθρωποι θα εκμεταλλεύονται (με σωφροσύνη) τους φυσικούς πόρους για την ευημερία τους και η έννοια του κέρδους θα υφίσταται στον ελάχιστο βαθμό και όχι αυτοσκοπός, όπως σήμερα.
Αλλά επειδή αυτό είναι σχετικά μακρινό και χρειάζεται παγκόσμια υποστήριξη, όχι μονάχα μιας χώρας, θεωρώ πως αυτά που γράφω στην πρώτη παράγραφο είναι και εφικτά και μάλλον μονόδρομος για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.
Η θα εκμεταλλευτούμε ό,τι παράγουμε ή θα συνεχίσουμε τους δανεισμούς (αφού άλλη πηγή εσόδων δεν θα υπάρχει) και θα βουλιάξουμε.
Αν δεν το κάνουμε εμείς άλλωστε το πρώτο, σύντομα θα το κάνουν οι ξένοι, αφού αυτός είναι ο απώτερος σκοπός των συνεχών δανεισμών με τους καταστροφικούς όρους που είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο πως και δεν θα αποπληρωθούν και θα έχουν ως συνέπεια μια χώρα χρεοκοπημένη χωρίς κανένα δικαίωμα επί των περιουσιακών της στοιχείων.