Το να μείνουν ως έχουν θα είναι το καλό σενάριο.
Printable View
Το να μείνουν ως έχουν θα είναι το καλό σενάριο.
Να ρωτήσω κάτι : τον φόρο πολυτελείας, την γλύτωσαν την αύξηση τα μέχρι 2500 κυβικά και παρέμεινε στο 5% ; έχω καταλάβει σωστά ή μου ξέφυγαν τίποτα ψιλά γραμματάκια;
Τελικά το βραβείο το κερδιζει ο alexm. Το απόγευμα έλεγε το mega οτι ναι μεν υπαρχουν προτάσεις και σκέψεις αλλά τώρα θα πληρωσουμε με βαση το υφιστάμενο συστημα. Απο του χρονου βλέπουμε.....
Μπαααα, θα μας σκίσουν. Απλα δεν προλαβαίνουν για τώρα.
Για φετος την γλιτωσανε, απο του χρονου ομως ακριβουλια... τουτου με χαμηλους ρυπους και χαμηλα τελη κυκλοφοριας, γιοκ!!!
Σε ο,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι φέτος δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά. Εξετάζεται το πώς μπορούν να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά διότι "έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αυτοκίνητα μεγάλης αξίας , να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, ασήμαντης αξίας, με πανάκριβα τέλη!!!
https://www.capital.gr/capitaltax/30...tikou-xrimatos
Aντι να τα καταργησουν............
:ranting2::ranting2: :ranting2:
ουτε του χρονου θα γινει κατι τετοιο γιατι πολυ απλα θα υπαρχει αλλη κυβερνηση ,δε βλεπω να σταθεροποιουνται τα πραγματα ,δυστυχως
Με έναν Πολωνό που μιλάω σε ξένο φόρουμ μου λέει ότι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ car taxes.
Ούτε road tax, ούτε φόρους πολυτελείας, ούτε φυσικά τεκμήρια και αηδίες.
Τον μοναδικό φόρο αυτοκινήτων τον έχουν ενσωματώσει στην βενζίνη η οποία έχει 1.07 το λίτρο!
Που;;;;; στην Πολωνία!
Η Ελλάδα είναι εύπορο κράτος με πολλές υποδομές, κοινωνικές παροχές, δίκτυο με δρόμους που επεκτείνονται συνεχώς στην επικράτεια (ΑΟ, Πατρών, Θεσσ/νίκης, κλπ) από κάπου πρέπει να βγουν αυτά τα χρήματα.
Άλλωστε η Ελβετία αυτή τη στιγμή έχει την ίδια τιμή /Lt βενζίνης με Ελλάδα.
Ξέρω ξέρω θα πείτε ότι τρολάρω....
Άλλα , τα χρήματα αυτά που δίνουμε για το αγαπημένο μας αυτοκίνητο (βλ. βενζίνη, τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας αλλά και φόρος εισοδήματος λόγω τεκμηρίου), δεν πηγαίνουν στους ακριβοπληρωμένους σε εργολάβους δρόμους μόνο, αλλά συνυπολογίζονται στο συνολικό ποσό που μαζεύουμε, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις του κράτους.
Αυτός είναι και ο λόγος, που ΔΕΝ θα καταργηθούν ούτε τα τέλη , ούτε οι φόροι κλπ, μιας και είναι έσοδο, που διαφορετικά θα πρέπει να πληρώνουμε τη βενζίνη 3 ευρώ το λίτρο.
Να υπενθυμίσω ότι οι προτεραιότητες του κράτους είναι .... μισθοί και συντάξεις. (Υποδομές, κοινωνικές παροχές, δίκτυο με δρόμους κλπ ... είναι δευτερεύοντα΄... μιας και στις προτεραιότητες δεν είναι ούτε υγεία και παιδεία...).
Για την ΕΟ Πατρων-Κορινθου πλήρωνα ευχαρίστως και 2000 ΤΚ και διόδια κάθε χιλιόμετρο.Είναι τόσο απολαυστική, τόσο ασφαλής, είναι απλά μοναδική! Αφού, όταν περνάω αφήνω και τα ρέστα (συνήθως από κατοστάρικα).
Μπορεί , αλλά πάντως θα χαρεί για πολλά χρόνια το νεο του 5λιτρο! Εμείς ΠΟΤΕ δεν ειχαμε αφορολογητο αμάξι. Ουτε πριν 10 ουτε πριν 20 χρόνια. Μια ζωή ακριβό πληρώνουμε τις κ@υλες μας.
Και ειδικα στην δραχμή τα τεκμήρια ηταν εξωπραγματικά μπροστά στα σημερινά.
Κάνεις λάθος!
Την πενταετία 2003-2008 μια χαρά ήταν τα τεκμήρια & τα τέλη
Ηταν η μεγαλη παγιδα, αγορασθηκαν μεγαλου κυβισμου και μετα ηρθε η μεγαλη σφαλιαρα.Κατι τετοιο ετοιμαζουν τωρα με τους ρυπους και τα χαμηλων κυβικων υπερτροφοδοτουμενα.Παντα η δικαιολογια ειναι"το δικαιωτερο"και να τιμωρηθει η "πλουτοκρατια"!!!
Μου θυμιζετε το ρητό : στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος....
Επειδή τα έχουν σκισει τώρα σας φαίνεται τσαμπα το τοτε.
Μπορούσες να πάρεις πενταλιτρο χαλαρά; πόσοι; ενας στούς χίλιους; κι αυτός με δάνειο για να πουλάει μούρη;
Ο τυπος μιλαει για ΜΗΔΕΝ φορολογία.
480¤ ήταν και το 2009 έγιναν 580¤
https://www.kathimerini.gr/301619/ar...-31-dekemvrioy
Ποτέ δεν καταργήθηκαν τα τεκμήρια.
https://www.money-money.gr/news/dite...ke-odigies/908
Τι ζοριζεστε δεν κατάλαβα πάλι.
Η χωρ έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και χρέη που δημιουργηθηκαν και κα για αναπτυξη, αλλά τα κάναμε και αυτά μισθούς και συντάξεις.
Πως θ πληρωθούν όλα αυτά?
Αλλά νταξ. Τωρ που ο Αλέξης έγινε πρωθυπουργό θα κατηργθουν ολα.
Απο τον 3/2002 οτι ειχε εργοστασιακη αξια κατω απο 50000 ευρω δεν υποκεινται σε τεκμηριο διαβιωσης.
Το Μ3 Ε46 οσο και να το φορτωνες απο εξτρα δεν ειχε τεκμηριο, το Μ3 Ε92 πολυυυυυυ φορτωμενο οριακα ειχε δεν ειχε.
Τα Μ5 Ε60 ειχαν τεκμηριο 112000 ευρω εαν το αγοραζες καινουργιο αφου και το ποιο απλο σε εξοπλισμο ξεπερνουσε τις 50000 ευρω εργοστασιακη.
Σχεδον ολα τα bmw δεν ξεπερνουσαν τις 50000 ευρω, εκτος των Μ5-6 και κατι πολυφορτωνενες 7αρες.
Συμφωνώ απόλυτα. Καλώς η κακώς αυτή ειναι η κατάσταση τα τελευταία πέντε χρόνια.
Καταντά γελοίο όλο αυτο το θέμα για τα μεταφορικά μέσα, που πλέον όπως έγινε η ζωή μας, αν δεν μας παίρνει να τα βλέπουμε σαν χόμπι και παιχνίδια, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση για κάποια χρόνια και να κοιτάξουμε μπροστά. Ο άνθρωπος τη σημερινή εποχή έχει να κάνει δυο δουλειές. Να λύνει προβλήματα και να κοιτά μπροστά. Αν δεν έχει λύση σε ενα πρόβλημα, τότε δεν έχει παρά να κοιτάξει μπροστά. Κάποια στιγμή θα έρθει και η λύση έτσι. Με το να αναλωνει το χρονο του που δεν έχει λύση, το πιο πιθανό ειναι να δημιουργηθούν και αλλά, που μπορει να γίνουν τόσα, όσα δεν μπορει να λύσει με τπτ.
Επιτέλους πρέπει να απογαλακτιστουμε απο αυτή τη πιπίλα με το τι ειναι δίκαιο και τι άδικο στην Ελλάδα, πολύ απλά γιατι ΟΛΑ ειναι άδικα. Το θέμα ειναι να καταλάβουμε γιατι επικρατεί αυτή η αδικία και τι την προκαλεί.
Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω κάποιους, αλλά αν νομίζετε ότι αυτο το τοπικ ειναι αυτοκινητιστικού χαρακτήρα, κάνετε λάθος. Το τοπικ έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.
Άντε να δούμε.
Τώρα βγάλανε τέλος δακτυλίου. Και αν εγώ δεν μπαίνω δακτύλιο;
https://www.protothema.gr/economy/ar...qofIdI.twitter
Τσίρκο Medrano
Εχουμε να δούμε ακόμα........!!!! Απίστευτα και αστεία πραγματικά. Ψαχνουν για έσοδα
απελπισμένα.
Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά άκουσα πως ο ΕΝΦΙΑ για κάποιο λόγο θα βγει τον επόμενο μήνα.
Πράγμα παράξενο, γιατί μας έχουν πρήξει το @@ μου αυτό το θέμα και πως αυτό το μήνα θα στελναν τ μπιλιετι.