Στην τογιοΤα τύπε ..
Printable View
Ρε λες? :whistle:
Αν έκανε το καθένα 500 θαχα και τα τρία .
Θα εχωνα ένα 150 nos και θα τουσκιζα το πάτο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
:shok: :shok: :shok:
Θλίβομαι πραγματικά που βλέπω όλα αυτά τα καλά αυτοκίνητα κυριολεκτικά να σκοτώνονται!
Κυρίως σκέφτομαι πόσο να τα έδωσαν οι κάτοχοι τους στις μάντρες και πόσο πάτο έχουν πιάσει τα πράγματα στη χώρα μας,που αυτοί που κάποτε σκόρπαγαν λεφτά με το τσουβάλι και τα κατείχαν τώρα εκποιούν ότι έχουν και δεν έχουν για ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία... :(
τιμη αγορας 46κ...
κι επειδη θελεις να το δωσεις και τα brera πουλιουνται πιο ευκολα και απο ζεστα κρουασαν, το δινεις 20κ.:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
(μου αρεσει παντως σαν αμαξι)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3371733/
https://s9.scar.gr/3371/3371733_b_b.jpg
Νομιζω οτι ο εμποροι δεν τα αγοραζουνε,απλα τα ''στηνουνε'' σε συμφωνια με τον ιδιοκτητη κα βαζουνε ενα μεροκαματο για το μαγαζι απ πανω στην τιμη του αυτοκινητου (σε αυτη που θα κλεισει τελικα,αν κλεισει).
Οσο δυνατο μαγαζι να εχει καποιος ΔΕΝ αγοραζει ή να παιρνει ανταλλαγη αυτη την εποχη τετοιο αυτοκινητο αν ΔΕΝ του αγορασεις τουλαχιστον ακριβοτερο.Να το ''στησει'' και αν κατσει κανενας μπορει.....
Συμφωνώ με την παραπάνω άποψη, δύσκολο να σου δώσει τόσο cash κάποιος έμπορος, εκτός αν στο πάρει με ανταλλαγή και πάρεις κάτι πιο ακριβό και ουσιαστικά γεμίσεις και την τσέπη του...
παντως οι εμποροι ειναι κακια φαρα.
δεν εχω συναντησει σωστο ανθρωπο στο χωρο αυτο.
ολοι θελουν να σε πατησουν στο λαιμο...
ειχα μιλησει για ανταλλαγη με ενα cooper s ιδια χιλιομετρα και ημερομηνια παραγωγης με το δικο μου.
φουλ εξτρα και αυτοματο το κουπερακι.
ευτυχως που ο εμπορος μου ζητησε 2,5κ επιπλεον και τον εστειλα.
ισως και να με βολευε, ισως να εφευγε γρηγορα, ισως ισως ισως.
δεν το μετανιωσα καθολου παντως.
το αμαξι το εδωσε μετα απο καμια βδομαδα
Λογικό, ελληνική νοοτροπία...Η εκμετάλλευση πάνω από όλα... Τώρα δε με την κρίση , Η ευκαιρία για όσους έμπορους έχουν μεγάλο cash να πάρουν κυριολεκτικά τζάμπα ΑΜΑΞΑΡΕΣ και να τα πουλήσουν άνετα πολλές χιλιάδες ευρώ παραπάνω... Παραδείγματα βλέπουμε καθημερινά...
Καθηστε λιγο ρε παιδια!
Εμπορευομαι κατι για να βγαλω κερδος απο την πωληση.
Που ειναι το κακο?
Και ποιος ειναι καλος?Αυτος που σκοτωνει?
Ποιος ειναι καλος?,αυτος που δανειζεται για να παρει κατι που δεν μπορει να ανταπεξελθει και μετα λεμε το "σκοτωνει"?
Υπαρχουν και αγγελιες ιδιωτων,μπορεις να επιλεξεις απο κει.
ΟΛΑ πληρωνονται σημερα ,και η βιτρινα ακομη.
Ειναι φυσικο ,πιστευω,(το λες Στρατο και στην αγγελια με το Brera),σε προιοντα σαν τα μεταχειρισμενα αυτοκινητα,που δεν υπαρχει τιμη μαρκε,να γινεται ο κακος χαμος!Δεν λεω οτι με ικανοποιει αυτο το "αρρωστημενο" σκηνικο αλλα δεν εχει μεγαλη αποκλιση απο την πραγματικοτητα που επρεπε να ζουμε εδω και χρονια :-(
Noμος της Φυσης...
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...29342115_n.jpg
Δεν είναι κακό στο να βγάζεις από μία αγορά-πώληση .
Πιστεύω ο Στράτος είπε για την εκμετάλλευση , δηλαδή να πάρει κάποιος αμάξι 50Κ+ ευρώ και να του δίνουν ούτε 15Κ για να το πάρουν ενώ θα το δώσουν 20++ εντάξει είπαμε κέρδος αλλά ως ένα σημείο..
Στράτο κάτι τέτοιο δεν εννοείς ή κατάλαβα λάθος πριν?
Και γω το ιδιο καταλαβα!!!
μιλατε για απληστεια,δεν ειναι ομως!
εχετε μπει στη θεση τους.ο στρατος τωρα στα κοντα πουλησε,αν τον επαιρνε να ανεβασει κανα χιλιαρικο δεν θα το κανε?Και αν το κανε θα ηταν κακος η' απληστος???
Δεν ειπε κανεις οτι το εμποριο ειναι λειτουργημα!!!
Δηλαδή συμφωνείς να αγοράσει κάποιος ένα αμάξι 12Κ από κάποιον με ανάγκη και να το δώσει 22Κ? 10Κ καθαρό κέρδος ΜΟΝΟ από ένα αμάξι δηλαδή? Τόσο έχουν μισθό κάποιοι οικογενειάρχες, εντάξει δεν λέω ελεύθερη αγορά έχουμε , αλλά το παν μέτρον άριστον πιστεύω πρέπει να ισχύει παντού. Και πιστεύω είναι και θέμα σεβασμού στο συμπολίτη μας...(Ξέρω ζω σε άλλο κόσμο θα μου πεις...)
Το δικο μου το αγόρασα το 06 67χ
Καινούργιο έκανε σκαρτα 100χ
Τώρα κάνει σε ανταλλαγή για αγορά 2000 κυβικών και πάνω 12χ
Κ για αγορά 1900 και κάτω
10χ
.
Δυστυχώς έτσι είναι.
Οι μαντραδες τη δουλεια τους κάνουν.
Βγάζουν κέρδος και απο την αγορα κ απο την πώληση.
Αν δεν θές πουλά το μόνος σου.
Η απαξίωση και οι φόροι φταίνε.
Όχι οι έμποροι.
μιλαω καθαρα και μονο για τους εμπορους αυτοκινητων Βασιλη.
δεν το λεω μονο για το κερδος τους, τους κρινω γενικα.
εβαλα χθες δυο αγγελιες με το ιδιο αμαξι, στη μια 150κ χλμ στην αλλη 80κ...
ξερω πολλα παρομοιο σκηνικα και αλλα με τρακαρισμενα κλπ
Αν εχεις παρατηρησει πολλοι εχουν διαφορετικη τιμη για ανταλλαγη, υψηλοτερη.
Ο εμπορος ο μαγκας που με πηρε για ανταλλαγη, το εδινε το μινι οσο κι εγω το Ζ. Θα το πηρε κανα 5χιλιαρο κατω, να του δωσω κι εγω 2,5? Γιατι?
το κερδος του θα το εβγαζε ουτως η αλλως οταν πουλουσε.
Μιλώντας γενικά και οι μαυραγορίτες στην κατοχή εμπόριο έκαναν...:p
Άλλο τι είναι νομότυπο και άλλο τι είναι ηθικό...;)
https://www.emprosnet.gr/article/424...i-mayragorites
δηλαδη αμα σκασει τυπος στον κυκλο σας και πουλαει επειδη καιγεται για χρεη αμαξι που κανει 100 και το δινει 20 δεν θα το παρετε γιατι δεν ειναι εντιμο αυτο να πατησετε στην αναγκη του καλα ενταξει
ρε φιλε τα ιδια θα λεμε?
εμποριο κανει και αμα ειναι και μαγκας θα βγαλει και 2,5Κ στον καφε του πανω!!!!!
δεν ηθελες δεν του δωσες τελειωσε εκει!!!!
Να κρινουμε και να κατακρινουμε αυτους που σπρωχνουν σαπιλες και φαγωμενα.....ΝΑΙ!!!!!Σταυρωμα!� �λλα για οσους εχουν λ7 και παιζουν ....:sealed:
Όταν πας στο τοκογλυφο κ δανείζεσαι,
Ο τοκογλυφος φταίει που μετα στα παίρνει όλα;
Δεν ξέρεις απο πριν το βαρύ επιτόκιο.
Ποτε δεν κατάλαβα γιατί φταίνε πχ πάντα οι τοκογλυφοι.
Δεν μπορείς να τα αποπληρωσεις;
Μην πας σε τέτοιο αγυριστο μονοπάτι.
Μάλλον παρεξηγήθηκε αυτό που είπα,
Δεν έχω θέμα με τα κέρδη από την αγορά-μεταπώληση αλλά να είναι σε λογικά πλαίσια...
Να μου πεις αν μπορούσα να έβγαζα 10Κ από μία πώληση (αν ήμουν έμπορος) δεν θα το έκανα?
Στράτο ΕΣΥ δηλαδή αν ήσουν έμπορος και εβγαζες και απο την πώληση κ απο την ανταλλαγή χρήματα θα έλεγες όχι;
Αν περναγε η τιμη που θα επαιρνες και θα ζηταγες;
στρατο η φυλη των μαντραδων δεν μου ειναι συμπαθης αλλα αυτο δεν λεει κατι δεν εχουν επιχειρηση αγορας χρυσου να σε κοροιδεψουν στο ζυγι η στα καρατια η στις πετρες.τους πας ενα αμαξι σου κανουν μια προσφορα σαν εμποροι,σου κανη τα περνεις δεν σου κανει(που συνηθως αυτο συμβαινει) νομιζεις οτι το αμαξι σου ποιανει παραπανω ειναι ζεστο κρουασαν το μοστραρεις στο καρ και περημενεις τους αγοραστες να σπευσουν.εγω προσωπικα αν εβρισκα αμαξι να το σκοτωνει καποιος απο αμμεση αναγκη θα το περνα γιατι αλλιως θα το περνε αλλος.θα μουν ανεντιμος?
ρε παιδια, οποιος θελει αγοραζει.
δυστυχως ή ευτυχως, η "αγορα" δεν βασιζεται στην ηθικη.
ναι φιλε μου,μου φαινεσαι υπερβολικος,και δεν με συγκινουν 10καγιεν!
δεν καταλαβαινω τι προσπαθεις ακομη να υποστηριξεις!
Το 46αρι μου το πηρα ετσι....πρεπει να αισθανομαι τυψεις?
Ειναι απλο!
Ποσο? Τοσο?Κοψε.....κοβω.....δωσε...πα ρε.!
φιλικος ο τονος,συζητηση γινεται!thumb
100χ1,98 (αν θέλεις 100αρα) ....αααααα πονάει.....Παράθεση:
Ρεζερβουάρ 100 λίτρων
Εγω παντα ειχα την απορια με τους Κρητικους εμπορους.
Φαινεται λες και πηγαινουνε γερμανια και φερνουν τα πιο ΧΡΕΠΙΑ, που προφανως τα βρισκουν τζαμπα, και ερχονται και ζητανε μετα απο ενα φτιαξιμο "στα γρηγορα" τη μανα και τον πατερα τους και τους δικους μου επισης...
δεν αναγκαζεται ομως κανεις τη σημερον ημεραν να ψωνισει απο κει.
εγω πηγα Αθηνα (απο Χανια) και πηρα το ενα πεμβε, και Θεσσαλονικη το αλλο.
Κ μένα μου είπε ο φίλος μου ο Σούλης για Α4 20tfsi multitronic του 2008 χαρτί, ότι θέλει +7500 χ
Του είπα δεν μας παράταs ρε Μηνά
Αν μου δώσουν 14000 συν το σήμα θα το δώσω
Γιατί να το ανταλλαξω 12;
ο εμπορος με πηρε, οχι εγω τον εμπορο...
κατα δευτερον, στα @ρχιδια μου τον εγραψα και γραφω καθε καραγκιοζη που μου λεει το μακρυ του και το κοντο του καθε μερα.
Κι εγω εμποριο κανω.
Αν κατι που μου κοστιζει 1, το πουλαω 2 στον Αρη και 10 στον Αντρεα καποια στιγμη που θα βρεθουν οι δυο τους θα βγω καραγκιοζης.
Αυτη ειναι η απαντηση για το αν βαραω τις τιμες οπου βρω προσφορο εδαφοςthumb
Στο λαιμο δεν παταω κανεναν, προτιμω να εχουν εναν καλο λογο να πουν για μενα απο το να με βριζουν οποτε με θυμουνται.
Κακως εγινε ολη αυτη η κουβεντα, δε γραφω αλλο γι αυτο