Και το Χ3 τα ιδια, στα 110 αυτονομια εμεινε απο πετρελαιο.
Printable View
Κανα 70αρι ειχα δωσει στο 36αρι...αμα ειναι τόσο, φτηνα την εβγαλες..αντε ολα καλα...
Στάλθηκε από το HTC Desire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ας κάνω και ένα update με την ευκαιρία.
7.Τροχαλία-καστάνια δυναμό.
8.Μια πλαστική τάπα στην κεφαλή(έχανε τα νερά της μηχανής)
9.Γρύλος παραθύρου συνοδηγού.
10.Ξανά μπροστινά σινεμπλοκ.
11.MAF
12.Αντλία vaccum
13.Βάση μηχανής αριστερή
Τώρα είμαι στα 216.000χλμ
245.000 χιλιομετρα κλεισαμε σημερα και μειναμε απο αντλια βενζινης :) Ευτυχως μας αφησε στο συνεργειο του Χρηστου και οχι στο δρομο :)
Γυρνουσαμε με τον Καζακο απο Κατερινη και μετα τα διοδια του Αιγινιου το αμαξι αν πατουσα το γκαζι βαθια μπερδευε. Μας πηγε ως το μαγαζι ετσι σβησαμε μαι μετα απο κανενα μισαωρο παμε να το βαλουμε, αργοδουλεψε και εσβησε και δεν ξαναπηρε. Μετρησε ο Χρηστος πιεση και δεν ανεβαζε καθολου. Δεν ειχα κανενα σημαδι ως τωρα. :)
Μια χαρα εισαι Γιαννη, τα εβγαλε τα λεφτα της!
Παιδιά είχαμε συνέχεια στο πρόβλημα, το οποίο τελικά ήταν θέμα καυσίμου. Άλλαξε αντλία ο Χρήστος, πήρε μπροστά το αυτοκίνητο και φεύγω και διαπιστώνω ότι το αυτοκίνητο μπερδεύει στις 1500-2000 στροφές και γενικά δεν πάει όπως πρέπει να πάει. Το αυτοκίνητο στο διαγνωστικό έβγαζε φτωγό μείγμα στον 1ο κύλινδρο. Αδειάζω το ρεζερβουάρ σε ένα μπετόνι και διαπιστώνω ότι είχε μέσα πετρέλαιο(!) κατά ένα μεγάλο ποσοστό, πιθανότατα θέρμανσης μιας και η βενζίνη ήταν κοκκινωπού χρώματος. Προφανώς ήταν νοθευμένη με πετέλαιο θέρμανσης. Πάω στο Χρήστο (αγχωμένος όπως πάντα) αλλάζουμε φίλτρο και κάνουμε μια προσαρμογή και αλλάζουμε και ένα σωληνάκι υποπίεσης που ήταν σε κακή κατάσταση και το αυτοκίνητο έκτοτε πηγαίνει καλύτερα από ότι πήγαινε. Εννοείται πως φούλαρα με καλή βενζίνη. Ευχαριστώ δημόσια τον Καζάκο γιατί είναι μάστορας με όλη τη σημασία της λέξης! thumb thumb
Παρόλο που με πειράζει συνέχεια γιατί ξέρει ότι αγχώνομαι! :th_Laie_67-1:
To βενζιναδικο που φουλαρες ποιο ειναι?θα τον αφησεις ετσι?
Κάποιος καλός να με δώσει τα φώτα του!!
Εχω μια BMW E46 318i με ψηφιακό κλιματισμό.
Εχθές ενώ τον έβαλα σε λειτουργία δεν έβγαζε καθόλου αέρα.
Το δοκίμασα και με το aircondition και πάλι τίποτα.
Σε όποια σκάλα και αν το βάζω min-max δεν βγάζει αέρα.
Η οθόνη δουλεύει κανονικά.
Μετά από μισή ώρα οδήγησης το ξαναδούλεψα και για ένα πεντάλεπτο έβγαλε αέρα και μετά σταμάτησε πάλι.
Συνηθισμένο πρόβλημα στα Ε46 είναι η αντίσταση, γνωστή σε όλους μας με το όνομα φακίρης. thumb
Σημερα που καθαριζα λίγο τις ζάντες παρατήρησα ότι λείπει η ασφάλεια απο τη μπροστά δεξιά δαγκανα του φρενου. Έχει προβλημα που το κυκλοφορο έτσι? και τη ρόλο παίζει αυτη η ασφάλεια.
Οχι δεν εμφανίζεται :)
1.Σινεμπλοκ μπροστα και τα δυο στα 100.000χλμ
2.πολ/στες στα 110.000χλμ,καηκαν οι δυο μαζι αλλα τους αλλαξα ολους(BOSCH)
3.Αισθητηρας στροφαλου στα 145.000χλμ
4.Γρυλος μονο οδηγου στα 155.000χλμ
5.Φλασακια φτερων(κιτρινισαν ασχημα)
6.Φαναρια μπροστα(μονο κρυσταλλα) για τον ιδιο λογο
7.Τροχαλία-καστάνια δυναμό.
8.Μια πλαστική τάπα στην κεφαλή(έχανε τα νερά της μηχανής)
9.Γρύλος παραθύρου συνοδηγού.
10.Ξανά μπροστινά σινεμπλοκ.
11.MAF
12.Αντλία vaccum
13.Βάση μηχανής αριστερή
Ακόμα ένα up!!
14.Σεβρό...στα 220.000 χλμ
Έχασε την στεγανότητά του και σφύριζε όπως κάποτε η ΕΡΤ όταν δεν είχε εκπομπή.
Γράψτε βρε 46άρηδες όχι τίποτα άλλο για παρηγοριά:crying:
Ρε σεις τα τρωτε τα 46αρια σας ; ; ;
4 αλλαξα τετοια θεματα δεν ειχα οταν ηταν να βαλω συνεμπλοκ εβαζα απο μ3 και τελος !!!
Μετά από συμβίωση 13 χρόνων και 210000 km έχω αλλάξει τα εξής:
1) 3-4 φορές πολλαπλασιαστές στον ιδιο κύλινδρο (6ο)
2) Αισθητήρα λ νομίζω 2 φορές
3) Τσιμούχα παρμπρίζ μπροστά (είχε σκάσει από τον ήλιο)
4) Βάση μηχανής αριστερά
5) Αριστερό ψαλίδι
6)Ανεμιστήρας μηχανής με τον υδράργυρο μαζί με τον ανεμιστήρα του A/C
7)Δισκόπλακες (είχαν φαγωθεί, έχω αυτόματο κιβώτιο)
8)Αμορτισέρ (2 φορές)
9) Πλακέτα κεντρική κλειδώματος
10) Φλάντζα κάρτερ λόγω διαρροών
(Όλα αυτά εκτός το 1 & 2 αλλάχτηκαν στα 160000 km)
Το μοναδικά που θέλουν πλέον φτιάξιμο είναι οι προκαταλύτες (κουδουνίζουν αλλά δεν έχω πρόβλημα με καυσαέρια και στοιχίζουν τα άτιμα....), οι ταπετσαρίες στα κωλονάκια που έχουν ξεκολήσει...και η σιντιέρα που δεν δουλεύει καθόλου.
ΒMW 330 Xi Μοντέλο 2000
Τα κολωνάκια κάνουν κανα 150άρι και τα τέσσερα αν δεν κάνω λάθος.Μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος αν έχεις όρεξη.Πάρε μια UHU stick την συσκευασία σαν κραγιόν που είναι.Άπλωσε κόλλα την επιφάνεια στο κολωνάκι που είναι ξεκολλημένο το ύφασμα,κόλλησε το ύφασμα και μετά κάντο με το πιστολάκι των μαλλιών για να απλώσει η κόλλα.
Για να βγάλεις τα μπροστινά αφαίρεσε με ένα ψιλό κατσαβίδι την λωρίδα που γράφει airbag και ξεβίδωσε τα torx που θα βρεις.Για τα πίσω τράβα το λάστιχο του πλαισίου για να ελευθερωθεί το κολωνάκι και ξεκούμπωσέ το,δεν έχει βίδες μόνο κλιπς.thumb
Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιός από όλους τους παρακάτω κωδικούς είναι αυτό το λάστιχο της πόρτας του οδηγού?https://img801.imageshack.us/img801/7574/3sws.jpg
https://realoem.com/bmw/showparts.do...09&hg=41&fg=40
51338194707
Είναι το οδηγού σε μαύρο thumb Γιατί τι έπαθε Λάμπρο??
Και μένα είχε φουσκώσει του οδηγού πιο πολύ και αλλά μόνο στο μπροστινό μέρος.
Πριν το αλλάξεις δοκίμασε να το φτιάξεις.Βγαίνει πανεύκολα,απλά το τραβάς επάνω με
δύναμη.Έχει ένα μεταλλικό έλασμα μέσα δηλαδή τον σκελετό του και ανάμεσα στο
έλασμα και το λάστιχο μαζέυει βρωμιά,σκόνη δηλαδή που συσωρεύεται και γίνεται χώμα.
Πάρε ένα λεπτό ίσιο κατσαβίδι και καθάριστο.Εμένα επανήλθε πλήρως και δεν το άλλαξα!
Όσο με πωρώνει αυτό το αυτοκίνητο,
όσο το χαμόγελο φτάνει μέχρι τα αφτιά κάθε πρωί που το βλέπω
στο γκαράζ έτοιμο να μου κάνει το κάθε χατήρι.
Άλλο τόσο με στεναχωρεί με τις βλάβες που έχει βγάλει.
Το επόμενο θα είναι κούτα και ας είναι καροτσάκι supermarket, τέλος.
Σάββατο σήμερα ημέρα μπαξιματων κ περιποίησης, ανοίγω κάπως να πλύνω το φίλτρο του αέρα και :shok: όλο το μηχανοστάσιο γεμάτο παραφλού.
Έχει σκιστεί το ψυγείο αριστερά πάνω στο πλαστικό που πάει στο δοχείο διαστολής.
https://img.tapatalk.com/d/13/09/01/y4eqybah.jpg
Γέμισμα με νερό βρύσης γιατί το δοχείο ήταν άδειο αλλά λαμπάκι Δεν αξιώθηκε να ανάψει και επιστροφή στο σπίτι, Δευτέρα πάμε για ψυγείο λοιπόν μεγείες μας!!!!
Sent from my M9 pro using Tapatalk 4
το έχω πάθει και εγώ Λιάκο παλιότερα..
Άλλο ένα κλασικό πρόβλημα δυστυχώς στα 46-άρια... :ranting2:
Όταν είχα πάθει και γω την ίδια ζημιά κάποιος μου είχαν πει ότι μπορείς να το ψευτοκολλήσεις το πλαστικό (ημίμετρο) και όσο αντέξει....
Αν θες να πάρεις καινούριο, υπολόγισε κανά 140-άρι γιούργια...
Δυστυχώς η άτιμη η μπέμπα όσο όμορφη είναι και μας φτιάχνει τα γούστα, εύκολα μας τα χαλάει κι όλας.... :shok:
Μη μασάς, μέσα στο πρόγραμμα είναι... πλέον τα 46-άρια μας έχουν και τα χρονάκια τους... όλο και κάτι θα χαλάει... :no:
Thx φίλος,
Το ξέρω μωρέ αλλά είναι το γμτ, για αυτό είπα το επόμενο καινούργιο,
τουλάχιστον να του έχω πιει εγώ το αίμα.
Edit
Το σκέφτηκα κι εγώ για κόλλημα, αλλά μετά είναι ωρολογιακή βόμβα ρε φίλε δεν ξέρεις πότε θα ξανανοίξει και αν το πάθεις σε κάνα ταξίδι???
Δεν αξίζει η ταλαιπωρία αφού τελικά θα πρέπει να αλλαχτεί.
Βρήκα behr σε αυτά τα λεφτά οπότε λέω να το βαλω
Sorry για το ενδεχόμενο offtopic,
Χρειάστηκε να συμπληρώσω 1lt νερό και το λαμπάκι δεν είχε ανάψει.
Ξέρουμε ποιος και που είναι ο υπεύθυνος αισθητήρας???
Γιατί αν όπως υποψιάζομαι είναι το φλοτερ μέσα στο δοχείο διαστολής τότε μάλλον πρέπει να το αλλάξω και αυτό.
Κλασσικό πρόβλημα το παγούρι...Δυστυχώς... Άλλοι στις 100.000 έχει τύχει να αλλάξουν και 2 φαντάσου!
Περίεργο που έχασες τόσο νερό και δεν έβγαλε ένδειξη
Στο βιβλίο του κατασκευαστή λέει 1,5 λίτρο πρέπει να χάσει παιδιά.
122.000 χιλιόμετρα και τα προβλήματα που έβγαλε είναι μέχρι στιγμής τα κλασσικά:
- Γρύλος παραθύρου οδηγού και συνοδηγού
- Πολλαπλασιαστές (3/4)
- Αισθητήρας λ πρόσφατα
- Μεμβράνη στο κάθισμα του συνοδηγού για τον αερόσακο
Θα συμφωνήσω με τον wheelman, το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι του κουτιού κι ας είναι "λιγότερο αυτοκίνητο" απ' ότι μια πισωκίνητη BMW..
Παίδες διαφωνώ...
Ένας πωλητής αυτοκινήτων που είχε πει κάποτε ότι καλό αμάξι είναι αυτό που αντέχει στο χρόνο και όχι πως δείχνει σαν καινούριο... μεγάλη κουβέντα...
Τα 46-άρια πλέον είναι 10-ετίας + και τα περισσότερα έχουν πάνω από 200.000km στην πλάτη...
Ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι από εμάς τα βλέπουμε όμορφα με σπορ και διαχρονικό στυλ, δεν παύει ωστόσο να έχουν τα χρονάκια τους και αρκετά πλέον km στην καρότσα. Λογικό πλέον στον "ηλικιωμένο" (46-άρια) τη μια να πονάει το χέρι, τη μία το πόδι κτλ κτλ...
Η σύγκριση θα είναι δίκαιη με άλλα οχήματα άλλων εταιρειών ίδιας ηλικίας και km... επίσης οι περισσότεροι από εμάς λόγω του "σπορ" χαρακτήρα των 46-αριών δεν τους φερόμαστε και ιδιαίτερα "τρυφερά"...
Νομίζω οι βλάβες αυτές είναι δυστυχώς αναμενόμενες.
Εάν το κυνηγήσεις θα σε κυνηγήσει !!!!!!!!!!Κ αλημέρα και καλό ΜΗΝΑ!!!!
Συμφωνώ με αυτό που λέει ο φίλος για το ότι μιλάμε πλέον για αυτοκίνητο πατημένης 10ετίας.
Ωστόσο επειδή εγω το δικό μου το πήρα κούτα θα σου πω ότι μέσα στην πρώτη 5ετία έβγαλε της παναγιάς τα μάτια! Παγούρι, αισθητήρα κατάληψης, 2 γρύλους στα παράθυρα και ένα σωρό άλλες βλακείες που δεν μπορώ να τις θυμηθώ τώρα γιατί έχουν περάσει χρόνια.
Για ένα αυτοκίνητο με τιμολόγιο αγοράς κοντά στα 30Κ ήταν απαράδεκτα όλα αυτά. Και επειδή ίσως κάποιος μιλήσει για χρήση, το αυτοκίνητο δεν έκανε τότε ούτε 10k το χρόνο.
Σε αυτοκίνητο κούτα 5 ετίαςτέτοιας αξίας, να βγαίνουν τέτοιες βλάβες και ένα σωρό άλλες που ξεχνάω αυτή τη στιγμή το θεωρώ απαράδεκτο.
Τα 46άρια για εμένα είναι μακράν τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες βλάβες εκ εργοστασίου. Το παγούρι, 1 άνθρωπο που να έχει Ε46, δεν έχω ακούσει να μην το έχει αλλάξει έστω μια φορά, ανεξαρτήτως χρήσης!
Αυτό το περι κούτας, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ισχύει, γιατί είμαι απο μόνος μου εγώ και άλλοι τόσοι που είμαστε το αντιπαράδειγμα.
Κλείνοντας θα πω ότι το 46άρι σε γενικές γραμμές (στήσιμο, οδηγική αίσθηση) είναι και γ@μώ τα αυτοκίνητα και το look του απο τις ωραιότερες γραμμές στην αυτοκίνηση. Γι'αυτό άλλωστε και όσοι κάτοχοι έχουν 46άρι που το γουστάρουν και δεν το πουλάνε στην 2ετία, έχουν πληρώσει πάρα πολλά λεφτά στην σωστή συντήρηση και στις βλάβες.
Έτσι είναι άλλωστε, τα γούστα πληρώνονται thumb