Παιδιά μην κάνετε έτσι!
Δεν σας φταίει σε όλα η BMW. Eφόσον είναι βουλωμένη η υδροροή λογικό να γίνει ότι έγινε
Printable View
Παιδιά μην κάνετε έτσι!
Δεν σας φταίει σε όλα η BMW. Eφόσον είναι βουλωμένη η υδροροή λογικό να γίνει ότι έγινε
Αν βοηθάει καθόλου το ίδιο πρόβλημα είχα στο ε46 και λύθηκε με μια στεγανοποιηση που έκανε ο φαρνατζής κάπου στο εσωτερικό του νεροχύτη της πορτας γιατί έγλυφε με τη βροχή.Οσο αφορά το κόστος δεν μου πήρε λεφτα μάλον πολύ μικρό
thumb
Kαλησπέρα στην παρέα, με λένε Γιάννη και είμαι ένας επίδοξος αγοραστής μιας μετ/σμένης Χ3 2.0i.
Βρήκα το πολύ διαφωτιστικό σας φόρουμ κατα την αναζήτηση πληροφοριών για το εν λόγο μοντέλο και εντυπωσιάστηκα απο την πληθώρα στοιχείων που βρήκα. Μιας και δεν είχα ξανά επαφή με την BMW θα ήθελα την συμβουλή σας για το τί πρέπει να προσέξω στην αγορά μεταχειρισμένης f/l, πέραν των κλασσικών (μηχανικά, φανοποιια κλπ).
Διάβασα σε ένα θέμα για προβλήματα σχετικά με τα διαφορικά, τον κλιματισμό και την οροφή. Πέρα απο αυτά έχετε να μου επιστήσετε την προσοχή και κάπου αλλού;
Επίσης όποιος έχει να προτείνει εδώ η με pm κάποιον έμπιστο τεχνικό κοντά στα Πατήσια θα το εκτιμούσα δεόντος!
Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις!
για να μην ανοιγω νεο thread το συγκεκριμενο x3 ποσα αλογα βγαζει? 07/2007 E83N X3 2.5si SAV N52N Ευρώπη Αριστεροτίμονο N. και αν ξερει καποιος να μου γραψει το link για να δω εξοπλισμο γιατι μπηκα real oem kai bmw fans και δε το βρηκα:original:
ναι εχω vin το οποιο ειναι WB75609. απο οτι ειδα ειναι με 218 αλογα αλλα στον εξοπλισμο δε αναφερει δερματινο σαλονι. συνηθως το γραφει η μηπως το βαλε μετα?
γραφει τα παντα οταν βαζεις το πλαισιο οπως βγαινει απο το εργοστασιο. Αν μετα βαλει κατι η εκθεση η ο πρωην ιδιοκτητης αυτο δν αναφερεται πουθενα. Το συγκεκριμενο βγαζει 218
:thumbsdown:νεο δείγμα της ποιότητας κατασκευής και των υλικών που χρησιμοποιούνται από τη BMW. Στο Χ3 μου και μετά 5,5 χρόνια μόυ έμεινε στο χέρι το μικρό πλαστικό που βρίκεται στον κεντρικό αεραγωγό και μετακινεί τις γρυλιες του αερα αναλογα που θες τον αερα. Εσπασε, πραγματικά φαίνεται τελείως ψευτικο και από ότι είδα ετοιμάζονται και τα αλλα... και μην πει κανεις οτι το κακομεταχειριζόμουνα, δεν παιζει...
και το χειρότερο δεν επισκευαζεται αλλά πρέπει να αλλαχθεί όλος ο αεραγωγος με κοστος 95 €. δεν προκειτε...:ranting2:
Εχεις πλυνει και σενιαρεις το αμαξι ( στου bitz) και λες για να δουμε και τα λαδια... ολα καλα και αφηνεις το καπο να κλεισει
Γκρανκ κρρ :ranting2:τι εγινε ρε παιδια?γιατι δεν κλεινει?
κοιτας και βλεπεις οτι εχει φυγει απο τη θεση του το κλειστρο, για την ακριβεια η βιδα που το συγκρατει.
Μετα βεβαια θα μαθεις οτι αυτο λεγεται πριτσινι διαστολης.
Με λιγα λογια εφυγε το πριτσινι (τι μου θυμιζει)μονο που εδω εγινε πραγματικα και δεν ειναι δικαιολογια.
Εφυγε το πριτσινι απο την κλειδαρια σε αμαξι κατηγοριας Ε83...δεν ειναι απιστευτη αυτη... η ντι μπεστεν κουαλιτατ χαχαχαχαχα:whistle:
Φιλος με Χ3 του 2005 έχει πρόβλημα με νερά στα πόδια του οδηγού - συνοδηγού , κοίταξαμε λάστιχα στις πόρτες και είναι ΟΚ, παμπρίζ ΟΚ, ταπετσαρίες οκ ...
καμία ιδέα ?
Clogged sunroof drain ή door barriers.
Στο δικο μου 520 το προβλημα ηταν απο τις πλαινες ταπετσαριες μετα απο αλλαγη γρυλων στα μπροστινα παραθυρα.
Δεν έχουν ανοιχτεί ταπετσαρίες ...
Nομίζω πως έχει οροφή γυάλινη ... λέτε να μπάζει απο εκεί?
αν δεν ειναι καποια υδροροη βουλωμενη,τοτε θελει ανοιγμα η ταπετσαρια και ελεγχος-ισως και αντικατασταση της μαστιχας στεγανοποιησης.
Γνωστο θεματακι στα bmw ειδικα στα χ αν και συνηθως το βγαζουν στη πισω του οδηγου πορτα...
Εγώ ειχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο χ3 στη πλευρά του συνοδηγού με πολυ νερό να μπαίνει μέσα απο τη βροχή. Το πρόβλημα κατα πάσα πιθανότητα βρίσκεται στη πόρτα όπου και πρέπει να ανοιχτεί και να ξανά κολληθεί το υλικό που εχει εσωτερικά (ειναι σαν υαλοβάμβακας ). Στη περίπτωση μου λύθηκε το θέμα. Εναλλακτικά να κοιτάξει τις υδρορροές της πανοραμικής ηλιοροφής (Αν υπάρχει).
Στο δικό μας το Χ3 μπαίνει από το πίσω παρμπρίζ ορισμένες φορές. Δεν έχει αλλαχτεί ποτέ. :facepalm:
Ιδια περιπτωση με του spyrosk! Ξεκιλλησε ελαφρά η στεγανοποιητικη μεμβρανη της πισω πορτας. Αν θες κανε το εξης πειραμα. Μπες εσωτερικα του αυτοκινητου και βαλε καποιον να ριχνει νερο εξωτερικα με ενα λάστιχο στην πορτα. Ετσι εκανα και εγω και το ειδα αμεσως.
Ξανά το ίδιο πρόβλημα με τις προχθεσινές δυνατές βροχές. Μπήκε νερό απο τις 3 πόρτες (εκτός απο την πίσω του οδηγού). Δεν ήταν πολυ αλλα η υγρασία σημερα έφυγε που ζέστανε. Όπως και να το δεις απαράδεκτο για BMW. Ενώ ειναι εξαιρετικά αυτοκίνητα δυστυχώς κάποια υλικά και η ποιότητα κατασκευής ειναι κάτω του μετρίου, ψεύτικα πλαστικά και κακή συναρμογή [emoji35]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλησπέρα σας.
Θα σας πω και εγώ τη γνώμη μου για το x3 μου.Ειναι pro-face 8/2006.Το αυτοκινητο το πήρα όταν ήταν ενάμιση χρονών με 22.000χμ απο την αντιπροσωπεια bmw οπου μου κράτησαν κ το e46 316 facelift για ανταλλαγή.Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά καινουργιο απο ιατρό με τον οποιο μίλησα προσωπικά πριν το κλείσω .Να μην πολυλογό το αυτοκινητο στις 83,000χμ εβγαλε αντλία κενου και χρειαστηκε και φλαντζα στο ψευτοκάπακο.Τη φλάντζα την βαλανε στραβα κ εχανε παλι και την ξαναπληρωσα.Μετα μου έκοψε τη γειωση που έχει κάτω στο μπροστινό ψαλίδι.Μετά επάθα δίσκο γιατι το ζόρισα σε μία παραλια ελαχιστα μην νομιζεται τιποτα τραγικο.Μμμμ τι άλλο πλήρωσα...έναν μαφ αλλαξα(100,000χμ) έναν αισθητηρα στροφάλου(120,000χμ) το μοτέρ του βαλβετρόνικ(αυτο τσούζι...)(115,000χμ),αλλαξα 2-3 ματακια απο το παρκτρονικ και τώρα την προηγουμενη εβδομαδα που το πηγα μου βρήκαν οτι ενα σκοτσαρισμα που κανει σε ολες τις ταχυτητες ειναι απο το βοηθητικο...το οποιο κοστιζει 2,000 ευρω.Τώρα τα συμπερασματα αν ειναι καλο κ αξιοπιστο ειναι δικα σας.Αν πιστευεται οτι ειναι λιγα τα ευρω που μου εφυγαν σε ζημιες και σε συντήριση μεχρι τωρα εισται πολυ γελασμένοι.Εγω προσωπικα είμαι δυσαρεστημένος.Ξέχασα να πώ το προηγουμενο 316 ε46 2004 που ειχα το ειχα παρει απο θειο μου με 65,000χμ το εφτασα 250,000 σε 2,5 χρονια η χρηση του ηταν καθημερινη συν μετακομισεις κ το αυτοκινητο δεν ειχε βγαλει τιποτα.και το χ3 το εχω ολη μερα στο γκαραζ κ βγαζει συνεχεια ζημιες μεγαλη αποτυχια...
Φίλε το πόσο τυχερός στάθηκες στο 46άρι το εξαργύρωσες στο Χ3...Μην είσαι "πλεονέκτης" thumb
Το 46άρι θα μπορούσε στα 250κ μέσα σε 2.5 χρόνια να σου βγάλει τα 3πλάσια απο αυτά που έβγαλε το Χ3. Παραδείγματα ανθρώπων με τα μισά χιλιόμετρα απο αυτά που γράφεις στο 46άρι έχουν πληρώσει τη μάνα τους και τον πατέρα τους (και εγώ μέσα σε αυτούς).
Τελικά εχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι να σου κάτσει κιόλας για το πόσα απο τα κλασσικά προβλήματα θα σου βγάλει ένα αυτοκίνητο...
Εάν το βοηθητικό είναι το transfer box, εμένα μου το επισκεύασε ο Γεράσιμος Κολαίτης πρίν απο 10 ημέρες και έγινε άλλο αυτοκίνητο στην κυριολεξία at a fraction of the cost.
Ψάξε τον, θα τον βρεις με ενα search. Όλα τα άλλα που αναφέρεις τα εχω αλλάξει και εγω από καιρου εις καιρον, εκτος απο τη φλατζα και τους αισθητήρες.
Tι να πω ρε παιδιά...με αυτά που διαβάζω εδώ φτύνω τον κόρφο μου!!! Ειμαι στα 60.000 χλμ και εκτός από το πλαστικό εσωτερικά της πίσω δεξιά πόρτας που είχε ξεκολλήσει , τίποτα ακόμα...κανένα πρόβλημα...φτου φτου!!
Kαλημέρα! Μετά από 6.5 χρόνια αρχισαν και σε εμενα τα προβλήματα.... Σημερα το πρωι αναψε στο Χ3 το λαμπάκι EML, και το αμαξι δεν ανεβαζε στροφές ενω παράλληλα σκόρτσαρε. Το εσβησα , επανεκκίνησα και το λαμπάκι παρεμεινε αναμμενο, αναψε και το λαμπάκι του κινητηρα, ενω δεν ανεβαζε με νεκρα επάνω από 5000σαλ και ταυτοχρονα επαιζαν οι στροφες στο ρελαντί. Ξεκίνησα και το πήγα σε εξουσιοδοτημένο όπου η διαγνωση ηταν αισθητηρας εκκεντροφόρων.Να σημειωθεί οτι οσο το οδηγούσα για να το πάω στο συνεργειο ανεβαζε κανονικα στροφες μεχρι 7000 σχεδον.
Η τιμη που μου εδωσε το συνεργειο είναι 600 Ευρω μετα την έκπτωση!!!! Υπερβολικα μου φαίνονται...Καμμιά γνώμη?
Tελικά αυτό που θα αλλαχτεί είναι το Eccentric shaft sensor
P/N 11 37 7 527 016 (ειναι το Νο 7 εδω https://bmwfans.info/parts-catalog/E...centric_shaft/) και η φλάτζα του καπακιου (το Νο2 εδω https://bmwfans.info/parts-catalog/E...er_head_cover/) τα οποία είναι αρκετα ακριβα από οτι ειδα , 300 Euro ο σενσορας και 60 Euro η φλάντζα. Αλλα και παλι 240 Ευρω εργασία?????? Θα ενημερωσω για το κοστολόγιο αυριο...
Πιο καλή εικόνα για τον υπόψη sensor εδω : https://www.turnermotorsport.com/p-1...6-n42-n46.aspx
Από οτι διάβασα με τον καιρό περνάει λάδι μέσα στον sensor και δίνει λάθος μετρήσεις στο συστημα ελέγχου του κινητήρα... (https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=697252)
Εχει χαλάσει σε κανέναν άλλο από το φόρουμ?
Τα ιδια λαμπακια αναψαν και σε μενα (eml και check engine) πριν λιγες μερες.
Το πηγα στην αντιπροσωπεια σημερα και αφου το κουμπωσαν στο διαγνωστικο μου ειπαν απευθειας valvetronic. Το αφησα για αλλαγη του ηλεκτρομοτερ και θα το παραλαβω σε λιγο να δω αποτελεσματα.. (2.0 lt του 2007)
Είναι να αλλαχθεί φλάντζα κάρτερ στο δικό μας
117 ευρώ το ανταλλακτικό και 440 ευρώ αν θυμάμαι καλά τα εργατικά μιας και βγαίνουν πολλά απο κάτω...
Θεωρώ πολλα τα εργατικά βασικά
Παρελαβα σημερα το αμαξι και εφυγα για ταξιδι πρωτα ορεινη Αρκαδια για να αφησω τους παππουδες και καπακι εφυγα μονος για γυναικοχωρι προς Κυπαρισσια μερια . Η διαδρομη απο το φραγμα του Λαδωνα προς Τουμπίτσι και Κρεστενα για όσουσ ξέρουν , ονειρικη , γεμάτη στροφές και καθόλου κίνηση. Μετα την ψυχρολουσια των 600 Ευρω η διαδρομη με αποζημίωσε, κσι το αυτοκίνητο δουλευε τόσο μα τόσο γλυκά....5 ώρες απολαυσης!! Τελος παντων φαίνεται ότι όλα έγιναν σωστά. Οσο για το κοστος των ανταλλακτικων το τσεκαρα και με αλλα συνεργεια και ειναι νορμαλ. Οι τιμες που αναφερουν οι συναδελφοι πιο πάνω αφορουν σε αλλο ανταλλακτικο οχι σε αυτο που αλλαξα εγω. Και εγω στην αρχη μπερδευτηκα γιατί τα δυο ανταλλακτικα εχουν παρομοια περιγραφη. Βέβαια πιστευω ότι αν το πήγαινα σε εξειδικευμένο και όχι εξουσιοδοτημένο συνεργειο η τιμή για την εργασια μπορουσε να ηταν μικρότερη...
Καλησπέρα
Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω το εξής πρόβλημα , όταν πατάω γκάζι σταδιακά και όχι απότομα κάνει ενα σκορτσαρισμα μετά της 1800 στόφες . 2000 diesel . Ξέρει να μου πει κάποιος τι μπορεί να είναι ;
την Καλησπέρα μου , Ε83 2,0 i μοντέλο 2006 προ-facelift , σήμερα καθώς οδηγούσα στην εθνική με ταχύτητα γύρω στα 100 χλμ ακούστηκε μπιμ και άναψε το λαμπάκι του αερόσακου !!!! Δοκίμασα να σβήσω κινητήρα , κλεισιμο διακόπτη κλπ μπας και σβήσει αλλά τίποτα , έχω γύρω στα 96000 χλμ. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει ? ή να παω από bmw για διάγνωση ?
Καλησπέρα ,
Έχω το e83 2.0 d και διαπίστωσα ότι υπάρχει διαρροή λαδιού κάτω από την τουρμπίνα , γνωρίζει κάνεις σε τι μπορεί να οφείλεται ;;