Έχω την εντύπωση ότι τα 10W-40 της BMW δεν έχουν προδιαγραφή >Longlife98 για να ταιριάζουν στο is.
Printable View
Έχω την εντύπωση ότι τα 10W-40 της BMW δεν έχουν προδιαγραφή >Longlife98 για να ταιριάζουν στο is.
To ίδιο κάνει...θες LL>98
Μπορεί να μπεί 5-30 ενώ παλιά είχε 5-40?
Εάν θες ΟΕΜ βάλε 5W-40 με LL98. https://www.google.gr/search?q=bmw+5...l%3B750%3B1000
Δεν βρίσκω ανάλογο τόπικ αλλά αυτό που θα γράψω είναι σχετικό...
Υπάρχουν δύο αυτοκίνητα BMW στην οικογένεια,ένα με Ν54Biturbo και ένα Χ3 Ε83 2.0D 150 ιππων με πρόγραμμα BSR που δουλεύει στα 195ps πια.
Αν και δεν μου ανήκουν όλα,χειρίζομαι εγω τα σερβις ώς ειδικός της οικογένειας:th_Laie_67-1:οπότε και στα δυο βάζω Castrol Edge Sport 0w-40 ή BMW Oil 0w-40 (όποιο βρω στον έμπορο κάθε φορά) και αλλάζω κάθε 10000 χλμ.
Πάντα,μα πάντα τα λάδια είναι μαύρα όταν τα αλλάζω αλλά πάντα με καθυσηχάζουν στη BMW όταν ρωτώ το γιατί...
Εχω στην κατοχή μου και ένα Renault Laguna turbo στα 280 άλογα,(το προσωπικό μου αμάξι) και μιας και βρισκω φθηνό BMW λάδι είπα να βάλω κι εκει BMW 0-40, (το προβλέπει άλλωστε ο κατασκευαστής και αυτό το ιξώδες).
Μετα απο 3500 χλμ,έβαλα το αμάξι στο συνεργείο,για προγραμματισμένη αλλαγή φλάντζας κάρτερ γιατι δάκρυζε λιγάκι εδω και πολύν καιρό.Μετα απο μια ώρα με παίρνει ο μάστοράς έντρομος και με ρώτησε πόσο καιρο και πόσα χλμ είχα τα λάδια αυτα στο μοτέρ της Laguna.Του απάντησα οτι είναι μόλις 6 μηνών και με 3500 χλμ δεδομένου μάλιστα οτι μου τα είχε αλλάξει ο ίδιος μπροστά μου.Μου είπε οτι το λάδι ήταν πισσα στη μαυρίλα και οτι άφριζε και λίγο.Διαρροή σε φλάντζες δεν είχαμε εννοείται,οπότε αποφάνθηκε οτι το λάδι αυτό δεν αντέχει στο μοτέρ της Ρενω,δεδομένου οτι σε προηγούμενες αλλαγές που βάζαμε Elf,το λάδι έβγαινε μεν σκουρο αλλά ήταν διαφανές όταν έρεε απο το κάρτερ.Τέλος βρήκε και μούργα στο κάρτερ...
Με άλλα λόγια το λάδι έγινε νερό αποτι φαίνεται!!!Εννοείται οτι ξαναέβαλα Elf στο Ρενώ ασυζητητί!
Προβληματιζομαι λοιπόν για το λάδι BMW,κυρίως για τα άλλα αυτοκίνητα της οικογένειας...γιατι κι εκει το βλέπω μαύρο ακόμα κια απο τα 5000 χλμ όταν ελέγχω π.χ. το δείκτη στάθμης στη Χ3!!!
Τόση μαυρίλα δικαιολογείται;
Να βάλω κάποιο άλλο λάδι στις BMW?
Τι γνώμη έχετε για τα Telco?
Προβληματίζομαι!!!
Εγώ πάντα castrol 5-30 κανένα πρόβλημα ποτέ
Εγώ χρησιμοποιώ (σε Ε90_320) Fuchs και αλλάζω κάθε 10Κ.
προφανως η μουργα δεν εγινε απο το λαιδι bmw
ηταν συσσωρευμενη μουργα που απλα ετυχε να κανει την παρατηρηση τωρα ο μηχανικος σου και εσυ σε συνδοιασμο με την παρατηρηση των μαυρων λαδιων στα αλλα αυτοκινητα το θεωρησες οτι φταιει το λαδι
η μουργα θελει πολλα χιλιομετρα και λαδια δεν γινετια μια φορα...
απλα τωρ αετυχε να σου κανει την παρατηρηση ο μηχανικος
σε ολα τα αμαξια βγαινουν μαυρα ακομα και μετα απο 1000χμ.....
Οχι.
Δεν ειναι καθολου φυσιολογικο να βγαινουν μαυρα ουτε συμβαινει σε καθε αμαξι.
Το φυσιολογικο ειναι να μην παρει σχεδον καθολου χρωμα τουλαχιστον τα πρωτα 2-3000 χλμ.
Μετα θα σκουρυνει λιγο. Λιγο ομως.
Μαυρο οχι. Δεν ειναι φυσιολογικο. Ειδικα στα 1000 χλμ κατι δεν παει καλα.
σε αμαξι με 100κ δεν γινετια να αλλαξεις λαδια και μετα να μην βγαινουν σκουρα απο τα καταλοιπα του προηγουμενου....δεν εννοω καρβουνιασμενα καταμαυρα αλλα σιγουρα δεν θα εχουν σχεση σε χχρωμα με οταν τα βαλαμε
μηπως το να βγαινοω καταμαυρα ειναι το καλυτερο? εχω την εντυπωση οτι οσο πιο μαυρα τοσο πιο πολλα καταλοιπα φευγουν..
Όσο ποιο μαύρα βγαίνουν τόσο μεγαλύτερη φθορά εχει ο κύλινδρος και το ελατήριο λαδιού , τα λάδια κατα κύριο λογο μαυριζουν απο τα εξανθρακωματα της καύσης που περνουν από τον χωρο καύσης στο στροφαλοθαλαμο.
Το σωστο ειναι να μην υπαρχει μαυριλα για να την καθαρισει το λαδι.
Αυτη τη λιγη, την αναποφευκτη, την παιρνει με τη μια γι αυτο κ σκουραινει.
Σκουραινει λιγο. Παραμενει ξανθο, κιτρινωπο, οπως θελετε πειτε το.
Το ποσο χρωμα παιρνει το ελεγχεις σκουπιζοντας το δεικτη σε χαρτι κ ριχνωντας διπλα μια σταγονα καινουριου λαδιου.
Αν το παραπανω ακουγεται εξωφρενικο κ ειμαστε σιγουροι οτι μαυριζει κατι δεν παει καλα.
Για την ακριβεια οι απωλειες συμπιεσης ειναι αυξημενες κ συμβαινει αυτο ακριβως που αναφερει ο Bitz πιο πανω.
σε ολα μου τα αμαξια, αν τα λαδια ηταν για 10χιλ. χλμ...τα αλλαζα το πολυ στις 5-6χιλ.
Στο μονο αμαξι που παρατεινω αυτα τα διαστηματα , ειναι ενα πεζο παρντερ με υγραεριο..που τα λαδια επιβαρυνονται με πολυ λιγοτερα καταλοιπα , απο την καυση.
Σε όλα μου τα bmw κάθε 5 χιλιάδες , σε ένα επαγγελματικό sprinter που έχω κάθε 15 χιλιάδες .... Για να βγάλει τα λεφτά του ;-)
καθε 7-10 και χρονο σιγουρα
(τα castrol edgw 5w-40 που λενε πανω turbo diesel) ειναι μονο για ντιζελ?)
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...
Παίρνοντας τα αυτοκίνητα ένα ένα θα πώ τα εξής.
Laguna 2.0 turbo 270-280 Ps:
Εχει σφυρήλατα πιστόνια εδώ και 4 χρόνια και πάντα έκαιγε λάδι απο τα σφυρήλατα και μετά.Με Elf 5w-40 έκαιγε 800cc στα 2000 χλμ αλλά ποτέ δεν τα έβρισκα μαύρα στις αλλαγές.Βάζοντας τα λάδια της BMW μάλλον έκαψε περισσότερο συνολικά,αλλά τον πρώτο καιρό έκαψε τα 600cc στα 2500 χλμ.Στη συνέχεια μάλλον έκαψε ακόμα περισσότερο μέχρι τα 3500 χλμ αλλά δεν γνωρίζω το γιατί...
BMW E83 2.0D BSR 195PS:
Πάντα τα λάδια βγαίνουν μαύρα (είτε BMW 0w-40 είτε Castrol Edge sport 0w-40).
Καίει κάπου 800 με 1000 cc στα 10000 χλμ που κάνω την αλλαγή.Εχει φίλτρο μικροσωματιδίων και αποτι έχω ακούσει,η διαδικασία καύσης της αιθάλης στο φιλτρο αυτό,ενδέχεται να οδηγήσει σα ανάμειξη πετρελαίου με λάδια,όταν αυτή δεν προλαβαινει να ολοκληρωθει (πολλές κρύες εκκινήσεις και μηχανή που συχνά δεν φθανει στην κανονική της λειτουργία).
Με βάση τα λεγόμενά σας καταλαβαίνω οτι θα πρέπει να αλλάζω τα λάδια συχνότερα,π.χ. στα 5000 χλμ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Τι γνώμη έχετε για ένα προληπτικό Engine flush?
Συστήνεται γενικώς?
εμενα μου φαινεται καλη φαση αν εννοεις κατι τετοιο και οχι απλα ενα μουκαλακι υγρο στα λαδια...
ξερεις αν γινεται καπου?
https://www.youtube.com/watch?v=rOBA4jvqETo
παιδια να κανω μια ερωτηση
πηρα αυτα τα λαδια συνθετικα 5-40 για βενζινοκινητα και στο σαιτ λεει οτι ειναι για βενζινοκινητηρες και πετρελαιο...
https://www.mister-auto.gr/el/ladi-k...20714C109.html
εγω δεν ειχα υποψην μ οτι υπαρχουν αλλα λαδια για ντιζελ......
και η συσκευασια γραφει επαν τουρμπο ντιζελ...τι κανω τα πουλαω και βαζω αλλα ή τα χρησιμοποιω ?
Για δες
ΠηγήΠαράθεση:
Τι είναι ο API;
Ο API (American Petroleum Institute) είναι ο Αμερικάνικος Οργανισμός Πετρελαίου που έχει σαν στόχο τον έλεγχο και την πιστοποίηση όλων των πετρελαιοειδών που παράγουν και εμπορεύονται οι εταιρίες Πετρελαίου, δίνοντάς τους πιστοποιήσεις μέσω των προδιαγραφών που ο οργανισμός (API) έχει θεσπίσει.
Τώρα πιο συγκεκριμένα στα λιπαντικά ο API τα έχει κατηγοριοποίησει δίνοντάς τους τις δικές του προδιαγραφές σύμφωνα με την ικανότητά τους να προστατεύουν τον κινητήρα. Έτσι με το γράμμα S αναφέρετε στους βενζινοκινητήρες και με το γράμμα C στους πετρελαιοκινητήρες, το γράμμα που ακολουθει το S ή το C της λατινικής αλφαβήτου δείχνει τον βαθμό προστασίας του λιπαντικού, όπου Α η χαμηλότερη και Z η υψηλότερη. Έτσι για παράδειγμα θα δούμε προδιαγραφή για βενζινοκινητήρες API SL και για πετρελαιοκινητήρες API CI-4, όπως και API SL / CF και API CI-4 / SL γιατί ορισμένα λιπαντικά μπορούν να λειτουργήσουν και στους δύο τύπους κινητήρων (βενζίνης-πετρελαίου).Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι ο API κατηγοριοποιεί και δίνει προδιαγραφές για τους Αμερικάνικους κινητήρες.
στο επισημο σαιτ της καστρολ για το τουρμπο ντιζελ δινει API SN
και οχι ΑPI C*.....μηπως εννοει οτι ειναι και για βενζινη και δεν το γραφει οτι ειναι για ντιζελ αφου εννοειται?
ενταξει εδω λεει οτι κανει οποτε δεν ασχολουμαι αλλο
https://www.frontier.ro/files/pdf/td.pdf
και εδω
https://www.kimar.hr/download_file.p...ge-td-5w40.pdf
Παντως φιλτατοι εχω δοκιμαση οταν ειχα ερθει ελλαδα την ιδια χρονια το λαδι 10-60 Castrol Edge /Sport τωρα δε ξερω τι διαφορα εχει με το twc- tws οπως λεγετε ε κλ -μαιν πιστευω ειναι το ιδιο απλως δεν εχει το αυτοκολητο με τους τυπους αυτ/των BMW που γραφη αυτο που το παραγγελνουν οι μηχανικοι BMW στη σαλ/κη,
Το Λαδι ειναι ελληνικο γινετε εδω,
Αυτο τα λεει ολα το δοκιμασα και τζαμπα πεταξα λεφτα παρ'ολου που στο εμποριο το βρισκης απο 25 -20 ευρω απο εναν με Προσβαση σε στοκ αποθηκη αφου πηρα πολλα 8 μπουκαλια μου τ'αφησε 10 ευρ.το ενα απο 12,μιση.
στα πρωτα κιολλας 1000 χιλιομετρα το πολυτσιμπησε, δε συνεχισα παραπανω το βγαλα.
πηγα σε δικο μου ανθρωπο στην μοναστηριου πηρα το Kroon Oil 10-40 Full Synthetic και στοις 7.500- 8.000 χλμ. ο Δεικτης ΣΤΑΓΟΝΑ κατω.
και με σκισημο και στα κοκκινα οπως θες.
τι να λεμε τωρα
Κατ αρχην το μπουκαλι ειχε στραβοκολημενα αυτοκολητα και ας εγραφαν the Liquid Technology the super Oil και κλαιν μαιν το λαδι οταν το'βλεπες δεν ειχε καλυτερη οψη ουτε οχι απο 5-40 αλλα ουτε απο απλο τριανταρι που βαζουν στα μαρκουτσια των κλαρκ.
Αργοτερα στο Dusseldorf στο κεντρικο BMW Niederlasung Servise Filial Παρακαλεσα τον Vorarbeiter των Μηχανικων να μου δειξουν λαδι Castrol Edge for M και Προθυμα μου ειπαν kein Problem θα ανοιξουν ενα Μπροστα μου.
Κυριοι :
Καμια σχεση κατ αρχην δε θα αναφερθω μονο στη σισκευασια με ειδικη σφραγιση ασφαλειας απ\το αλουμινοχαρτο του ελληνικου αλλα προπαντως το χρωμα η Ρευστοτητα η Μυρωδια εδειχναν Μερονυχτα αλλο Πραμα.
Τωρα χωρις Παρεξηγηση Εγω αυτο το ελλ. λαδι δε το'βαζα οχι σε εμ αυτοκινητο αλλα ουτε σε Skoda του 85 με καρμπυρατερ δε το εμπιστευομουν.
Αν ειχα απο τα Κλασικα εμ αυτοκινητο θα εβαζα γνωστο μου απο γερμανια να μου στειλη μπουκαλια η μπετονια πριν την αλλαγη απο κει η μεσω e-bay στη χειροτερη,
η θα δοκιμαζα βαρβατες φιρμες που φερνουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ με χαρτι μεταφορας και παραγγελιας τα βαρελια απο Δυτικη ευρωπη π.χ τα ARAL ειναι λαδια που σκιζουν η Μotul γιατι οχι και το KROON OIL ΠΟΥ ΕΧΕΙ 10/60 Και ειναι παλι μερονυχτα μπροστα απο το ελληνικο Castrol.
ΔΕ το Βαζω στο αυτοκινητο μου γιατι μεσα σε 8 κιλα ποσοτητα δε θα κανη απολυτως τιποτα καλυτερο απο το 10-40 διοτι οταν 500-600μλγκ. πεφτουν ανα κλασμα δευτερολεπτου μεσα σε 7,μιση κιλα το λαδι παντα ανεβαινει φρεσκο και κρυο αυτο ειναι για οχηματα που εχουν λιγη ποσοτητα 2 εως 4 κιλα και δινη την αναλογη καλη εξοδο για κινητηρες GTI turbo κ.α.
Γειά σου ρε Γιωργάρα.Μας έλειψες ρε!
Xαιρετω Λαμπρο σε λαβι τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη ( smile)
Οι βασιλιάς επέστρεψε
Ρε Γιώργη θα μας χαζεψεις τωωρα ναουμε? Εχεις δει το αμάξι σου πως καπνίζει απο πίσω που μας λες οτι δεν εκαψες λάδια με τα τηγανελαια που βάζεις σαν σόμπα καπνίζει δεν είναι δυνατον. Αυτό που λες
Δηλαδή μας λες ότι σου έκαψε το 10-60 που προορίζεται για κλασικές και παλιές μηχανές λόγο μηχανικών ωστηρίων και ότι κώλωσε στο 10-40...? :winkcool:
φιλτατοι κυριοι μια στιγμη μια στιγμη ,,,,,,,,,,μη λεμε οτι θελουμε αν δε Ξερουμε.
το 850CSI απο τον κατασκευαστη για να ερθη σε πληρη θερμοκρασια ερχετε απο τους 91 εως 95 β.c. τοτε οι αισθηττηρες δουλευουν τα μονοξειδια στο max εχετε δει αλλα Δωδεκακυλινδρα? ferrari gt lambo κ.α. το ιδιο συμβαινει το λαδι με αυτα δεν εχει να κανει τιποτε απολυτως δεν ειναι ιδια λειτουργεια με 4κιλινδρα η εξακιλινδρα καμια σχεση δες τε και αλλα και θα με θυμηθητε αν δεν υπηρχε σ αυτα τα μοτερια σωστη επαρκεια λαδιου εκει τελειωνε το θεμα μη μπερδευετε αλλα ανταλων
Μάλλον φιλτατε μας τσαμπουνας ότι σου κατέβει μιας και δεν εχεις δει πως καπνίζει σαν σόμπα το csi σου . μήπως να ανεβασουμε και το βίντεο που βαρανε τα ωστηρια σου το βράδυ που τρεχαμε στην Κατερίνη. Αντε ποια βραδυατικα
και παλι το 850CSI στο ρελαντι δεν ερχετε στους 91 βαθμους δεν ειναι τυχαιο που το αυτ. διαθετει 2 συστηματα motor Fluid Cooling και με Υδραργυρο (φτερωτη) αλλα υπαρχει και φουσκα στο ψυγειο του μοτερ και μεσω εγκεφαλων υπαρχει και βοηθητικο Βεντιλατερ με 2 σκαλες αργη γρηγορη για ενδεχομηνη μη καλυψη ψυξης της φτερωτης
Το αυτ, μου για να ερθη στην Νορμαλ σωστη θερμοκρασια πρεπει να δωση καπιες στροφες για καπιο μικρο φυσικα χρονικο διαστημα το οργανο θερμοκρασιας αν δειχνη φεριπην στη μεση δε λεη τιποτα το αυτ. μπορει να εχει και 65 β. και 70 η και 85 .σε ολες αυτες το οργανο παλι στη μεση δειχνη + και των 91-95 την σωστη εντολη ετοιμης θερμοκρασιας την δινουν οι εγκεφαλοι οταν υπαρχει ομοιομορφα και στοις 2 εξαδες του μοτερ
Αυτο Εγω το γνωριζω εμπειρικα αν σκισω στα κοκκινα στην σωστη θερμοκρασια και καπνιση Εγω απλα το αυτ. το χανω το δινω δωρο, ετσι?
Δες και αλλα δωδεκακιλινδρα πως δουλευουν μαθε πρωτα αν Νομιζεις οτι γνωριζεις καλυτερα απο μενα το 850CSI ρωτα αντιπρωσοπειες τον αδαμιδη το τρικαλιωτη πανω σ αυτα που σου λεω και θα με θυμηθης τωρα αν παιρνουμε στα σοβαρα βιντεακια γιουτουμπ και μικυ μαους,,,,,,,,,,,,, τοτε φιλε τζαμπα η κουβεντα
Αυτό λέω και εγώ τζάμπα καίει η λάμπα!!!!!!!
Ναι πολυ απλα φιλε μου το αυτ. μου δεν κανει στην προδιαγραφη και στους εξοδους του 10-60. αν ηθελα 10-60 μπορουσα να μου στειλουν απο γερμ. κατευθειαν.
σωστο και γνησιο και οχι μουφες ελληνικης αγορας αλλα δεν κανει για μενα
Το 10-60 ειναι λαδι με εξοδους για 4 βαλβ. ανα κιλινδρο βανος GTI με μικρη ποσοτητα στο καρτερ κ.α.
δλδ. αυτ. που εχουν μικρη χωριτικοτητα λαδιου στο μοτερ 3-4 λιτρα για εκει ειναι ο.κ. στο χωρο λειτουργειας ενος μοτερ ανα δευτερολεπτο ανεβαινει απο την αντλια περιπου 500-600 μλγκ λαδι και , οταν μισο κιλο καυτο λαδι πεφτει σε 3 και 4 κιλα τοτε δημιουργει προβλημα γιατι η ποσοτητα ειναι λιγη και 3 ψυγεια να βαλης δεν επαρκουν οποτε χρειαζετε ενα λαδι που οι εξοδοι του πρεπει να αντεχουν σε τετιες θερμοκρασιες και περιστασεις
αλλα σε μενα ομως οταν μισο κιλο πεφτη μεσα σε 7μιση απο 8 κιλα συνολικη ποσοτητα δεν , τρεχει τιποτα οποτε το λαδι παντα ανεβαινει κρυο και φρεσκο το 10 -40 full synthetic ειναι αρκετο
δεν ειναι τυχαιο που ο κατασκευαστης στο 850CSI δεν εβαλε καν οργανο θερμοκρασιας λαδιου αφου σου λεει οτι οσο και να σκιζης το μοτερ αυτο στο μανισιο κοφτη 6.500 εως 7.000 στρ. no problem
Tι ειναι οι εξοδοι του λαδιου αφεντικο?
ειναι οι εξοδοι που κανει το λαδι στο μικροσκοπιο οταν το καυτηριασεις στις πιο δυσκολες συνθηκες εκει μαλιστα το 10-60 (οχι μονο της Castrol ολα συνολικα)
το 10-60 εχει τις καλυτερες εξοδους στο να μη χανει την λιπανση απο τις πιο δυσκολες συνθηκες ,
σωστα αλλα δεν παει να πει αυτο οτι ειναι για ολα τα αυτ. καλυτερο π,χ, σε μενα με 8 κιλα λαδι στο μοτερ ,,,ειναι αχρηστο το 10-40 Full Synthetic ειναι Υπεραρκετο.
ενω το 10-60 το δικο μου το τσιμπησε ειναι για DOHC κεφαλαρια Turbochargers GTI και δε συμαζευετε
Θα σιου πω ενα παραδειγμα ειναι σαν ενας ανθρωπινος Οργανισμος να παρει ενα ρωφημα που να ειναι εμπλουτισμενο με ειδικο φαρμακο προστασιας π.χ. στους διαβητικους.
ε δε χρειαζομε τετιο Ροφημα π.χ. εγω, αφου μ'ενα ποτηρι νερο η πορτοκαλαδα καλα ειμαι εκεινο το ροφημα γιατι να το παρω μειωνεκτιμα και παρενεργειες θα'χω παρα οφελος
Εκτος απο ασχετος εισαι και επικινδυνος. Θα τα διαβασει καποιος που ΔΕΝ ξερει απο αυτα, και θα τον παρεις στο λαιμο σου. Ασχετε.