Δεν θελω να γινω ο σπασικλας της παρεας, αλλα οι λιστες ειναι αρχαιες...
Δεν υπαρχουν στοιχεια απο τα μεσα του 2010 ....
Δεν θελω να γινω ο σπασικλας της παρεας, αλλα οι λιστες ειναι αρχαιες...
Δεν υπαρχουν στοιχεια απο τα μεσα του 2010 ....
Τι 2 ευρώ ρε παιδιά η κατοστάρα,πάμε καλά;Και εγώ που περιμένω να κατέβω Ελλάδα να χαρώ το αμάξι.Με το SH150 με βλέπω όλο το καλοκαίρι
Στο μέλλον μακάρι,προς το παρόν την βολεύω με μια Μ3...χαχαχα!
Οκ!!! στο ευχομαι!!!thumb
https://www.energy.eu/images/EEP80.jpg
https://www.energy.eu/images/fuel.gif
Actual prices per one liter of fuel
August 10, 2012
https://www.energy.eu/
thumb
Και Παγκοσμια..
Worldwide Retail Prices of Diesel (US cents per litre)
https://chartsbin.com/view/1128
thumb
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΑΑ :thumbsup:
Δεν ξέρω αν το εχω ξαναγράψει...
Ήμουν στο puerto cabello (Βενεζουέλα), συνοδηγός σε ένα toyota corolla.
Σταματάμε για βενζίνη, και ρωτάω τον τύπο πόσο παει η βενζίνη, (καπως σαν dollars per liter), και μου λέει:
Χοχοχο, no dollars per liter.
Dollars per tank. Πρέπει να φουλαρισε με ούτε 5 δολλαρια, αν θυμάμαι Καλα...
Sent from my Ericsson 197 using smoke signals
ΠηγηΠαράθεση:
Το 'φράγμα' των δύο ευρώ έσπασε χθες η βενζίνη σε Χανιά και Ηράκλειο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την ίδια ώρα, οι πρατηριούχοι δηλώνουν πως βρίσκονται σε δεινή θέση και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων έφτασε να πωλείται χθες στην πόλη μας 2,023 ευρώ και στο Ηράκλειο 2,030! Η φθηνότερη απλή βενζίνη στα Χανιά χθες ήταν στα 1,875 ευρώ, ενώ στο Ηράκλειο ήταν στα 1,849 ευρώ.
Στο Ρέθυμνο η ακριβότερη τιμή της απλής αμόλυβδης -σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο Τιμών- ήταν στα 1,980 ευρώ ανά λίτρο και η φθηνότερη 1,845 ευρώ. Στον Νομό Λασιθίου η φθηνότερη τιμή ήταν 1,918 και η ακριβότερη 1,995.
ΣΤΑ ΥΨΗ Η 'ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ'
Την ίδια ώρα, η βενζίνη 100 οκτανίων έχει... ξεφύγει για τα καλά, αφού είναι σπάνιο να τη βρει κάποιος στο νησί μας κάτω από τα 2 ευρώ. Χαρακτηριστικά, στο Ρέθυμνο επωλείτο 2,014 ευρώ από το φθηνότερο πρατήριο και 2,098 ευρώ από το ακριβότερο! Στα Χανιά η χαμηλότερη τιμή της 'κατοστάρας' ήταν χθες στα 1,995 ευρώ και η ακριβότερη στα 2,106. Στο Λασίθι η φθηνότερη ήταν στα 1,989 και η ακριβότερη 2,130 και στο Ηράκλειο 1,986 η φθηνότερη και 2,190 η ακριβότερη.
ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων και πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος, ξεκαθάρισε ότι οι ακριβές τιμές δεν είναι ευθύνη των πρατηριούχων αλλά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Αναφορικά με τη διαφορά που παρατηρείται μεταξύ ελάχιστης και μέγιστης τιμής ο κ. Κώτσος υποστήριξε πως «αποδίδεται στη διαφορετική χρέωση εταιρειών ακόμα και μεταξύ των δικών τους πρατηρίων».
Ο κ. Κώτσος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό στον τομέα των καυσίμων» καταγγέλοντας τις πρακτικές των εταιρειών αλλά και του Υπουργείου. Καταρρίπτοντας τον 'μύθο' για τα μεταφορικά ο κ. Κώτσος διευκρίνισε στα 'Χ.Ν.': «Πολύ μικρή σημασία έχουν τα μεταφορικά, σε σχέση με την τιμή χρέωσης. Στην Κρήτη υπάρχει ένα καπέλο 5 λεπτών στην τιμή της βενζίνης. Η διαφορά μας με την Αθήνα είναι στα δέκα λεπτά. Τα μεταφορικά εμείς θεωρούμε ότι είναι γύρω στα 3 λεπτά, ενώ οι εταιρείες επιμένουν ότι είναι στα 5 λεπτά. Έστω ότι ισχύει αυτό, και πάλι δεν δικαιολογούνται οι χρεώσεις τους. Υπάρχει μια ανεξήγητη διαφορά πέντε λεπτών». Επισήμανε μάλιστα ότι στην Κρήτη λειτουργούν δύο όμιλοι με αποθήκες στην Κρήτη και έχουν το 75% της αγοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στα 'Χ.Ν.' ο κ. Κώτσος, οι βενζινοπώλες εντός των επόμενων ημερών θα στείλουν επιστολή προς την τρόικα για το ζήτημα των καυσίμων. «Η κυβέρνηση στις συζητήσεις μας ρίχνει συνεχώς το φταίξιμο στην τρόικα. Έτσι λοιπόν κι εμείς θα απευθυνθούμε εκεί και προειδοποιούμε ότι αν δεν μας δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις θα είναι αυτή υπαίτια για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά καυσίμων στη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του Νομού, ανέφερε μια σειρά από παράγοντες που λειτουργούν σε βάρος της τιμής της βενζίνης, τους οποίους έχουν επισημάνει πολλάκις οι εκπρόσωποι του κλάδου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:
• Υψηλός φόρος ειδικής κατανάλωσης
• Επιβολή Φ.Π.Α. επί του φόρου κατανάλωσης
• Επιβολή πλαφόν μόνο στη λιανική και όχι σε όλη τη διαδικασία εμπορίας του καυσίμου (διυλιστήρια, εταιρείες).
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσος στα 'Χ.Ν.', το 20% των πρατηρίων στα Χανιά έχει κλείσει, ενώ ένα 40% υπολειτουργεί. «Πολλά πρατήρια λειτουργούν χωρίς να προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες», αναφέρει φέρνοντας το παράδειγμα της διάθεσης αμόλυβδης 100 οκτανίων, την οποία ελάχιστα πρατήρια εμπορεύονται πλέον. «Από το 2009 η αύξηση στα καύσιμα είναι στο 75% γεγονός που καθιστά προβληματική την επάρκεια κεφαλαίων στους πρατηριούχους», σημειώνει ο κ. Κώτσος. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν πρατήρια που λειτουργούν... part time, παραμένοντας κλειστά κάποιες ημέρες της εβδομάδας.
«Αν κλείσει το 60% των πρατηρίων στα Χανιά, αυτό θα λειτουργήσει σε βάρος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού. Θα μείνουν μόνο τα πρατήρια των εταιρειών και κάποια συγκεκριμένα που τα ευνοεί η θέση τους ή οι καταναλώσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στις 2 Σεπτεμβρίου οι βενζινοπώλες των Χανίων πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση στην οποία θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις. Πρόταση του Δ.Σ., είναι η κάθοδος σε επ' αόριστον απεργία από τις 6 του επόμενου μήνα καθώς «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», όπως επισημαίνει ο κ. Κώτσος.
σημερα το πρωι πηγαινοντας για δουλεια σε ενα απο τα πιο φτηνα πρατηρια των Χανιων, 1,89 το λιτρο, ακριβως διπλα ενα αλλο 1,93 . Περιοχη ακρωτηριου. Δεν παλευεται πλεον η κατασταση!!! 700 δρχ το λιτρο η βενζινη .....καμια πατεντα να καιμε εξτρα παρθενο ελαιολαδο δεν υπαρχει....μιας και πλεον εχει γινει πιο φτηνο απο την βενζινη και υπαρχει και σε αφθονια στο νησι.
Δεν το γυριζεις σε αεριο ρε σταυρο?
gyro sto 1,7 1,8 tis brika edo , i 100 ara einai fanera pio ftini edo apo oti stin ellada
1,765 το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ εδω στα Συβοτα σήμερα.
ΤΟΜΑΡΙΑ του κέρατα
Να δούμε πόσο θα δωσουν το πετρέλαιο θέρμανσης που θα εξισωθει η τιμη του με το κίνησης...
αξιζει ρε Μητσο? Με εχουνε κανει να θελω να το δωσω ρε φιλε.....δεν παλευεται πλεον η κατασταση, θελω 10 λιτρα τα 100 χλμ = 20 ευρω. Κανω 50 χλμ τη μερα για πλακα, δηλαδη παει 300 ευρω το μηνα για το ενα αυτοκινητο!! Σκεφτομαι σοβαρα να το στειλω οσο οσο και να παρω κανα μικρο ντιζελακι. Σα να δινω ενοικιο ειναι ρε συ....
Τελικα εληξε νωριτερα η Απεργια.. χτες κ σημερα ηταν αλλα μερικοι ανοιξαν απο αποψε!
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...87148629_n.jpg
SORRY για το άσχετο σχόλιο ,έχω μια απορία.Προχτές που πήγα να βάλω βενζίνα,παρατήρησα στις αντλίες πετρελαίου πως κάποιες έγραφαν taxi και το είχαν 20 λεπτα φθηνότερο.Είναι για να δελεάσουν τους ταξιτζήδες η παιζει κάτι με την ποιότητα?
Παιδιά φούλαρα από βενζινάδικο στην περιοχή Σκαραμανγκά και μετά από 50χλμ σε ταξίδι μου άναψε λαμπάκι κινητήρα. Έβαλα 2 φορές 100σταρα και ευτυχώς έσβησε. Όποιος βάζει από αυτές τις περιοχές αν θέλει, ζητάει και του στέλνω πμ το βενζινάδικο να έχει το νου του. Επίσης θα ήμουν υπόχρεος αν κάποιος μου έστελνε κανά καλό βενζινάδικο που έχει υπ'όψην σε καβάλας, θηβών ή Κορυδαλλό.
Στην Κερατεα υπαρχουν δυο βενζιναδικα που εχουν φτηνοτερη βενζινη απο αυτα που ειναι στο Γερακα. Δεν ειναι καπως υποπτο?
?γραφω εδω την ερω/τηση μου,αν και πιστευω οτι θα επρεπε να εχουμε νεο θρεντ.Αξίζουν τα βελτιωτικα καυσιμου?Ανα φέρομαι σε αυτα που λενε πως καθαριζουν τον κινητηρα και τα μπεκ,οχι αυτα για επιπλεον οκτανια?γνωριζει κανεις αν οντως κανουν δουλεις ή είναι πεταμένα χρήματα?
π.χ.
https://www.autopartscenter.gr/defau...s&prodcatid=26
https://www.autotriti.gr/data/autoac...onta/16368.asp
Το ειδα την Τρίτη το βράδυ. Δεν εντυπωσιάστηκα από τη διεισδυτικότητα της έρευνας. Τα φορτώνει όλα τα φταιξίματα στα διυλιστήρια και δεν μπήκε καθόλου στο θέμα της λαθρεμπορείας καυσίμων, που αποτελεί και το πρόσχημα της κυβέρνησης για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης / θερμανσης.
https://www.aniwthoi.net/2013/02/blog-post_645.html
ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ..............
εχει ξανασυζητηθει βεβαια,αλλα λογω μηδαμηνης αποστασης απο την πολη μου (κιλκις) οι περισσοτεροι φουλαρουν στα σκοπια,φυσικα λογω μεγαλης διαφορας στις τιμες των καυσιμων,οποτε πηγαινω και εγω οταν βολευει.
ξερω οτι πολλοι θα πειτε οτι δεν ειμαι πατριωτης και παω τα λεφτα μου αλλου και αλλα τετοια......καμια σχεση.απλως προσπαθω να γλυτοσω οτι μπορω απο αυτους που τους εχω κανει συναιτερους με μηδενικο κεφαλαιο,απο την πλευρα τους φυσικα.
τελος-παντων προχθεσινες τιμες εκει ....100αρα 1,38........95αρα 1,36.......ντιζελ κινησης 1,18...
τιμες κιλκις 100αρα 2 ευρω+-2λεπτα.......ντιζελ 1,40+-2λεπτα.
βαλαμε 50 και κατι λιτρα 100αρα με το αμαξι που ειμασταν και πληρωσε 70 ευρω...
ενω εδω,θα πληρωνε 100......μιλαμε για 30 ευρω διαφορα.
υστερα πηγαμε και σε μια ταβερνα......και αφου φαγαμε του σκασμου 2 ατομα και περισεψαν αλλα τοσα.....πληρωσαμε 17,5 ευρω!!!
οχι δεν στηριζω τα σκοπια φυσικα,αλλα ΔΕΝ θελω να στηριζω τους ελεινους που μας κυβερνανε........πειτε το αντιδραση αν θελετε......και την μπεμπεκα μου που εδωσα,ο λογος ειναι ο ιδιος!!!
Αντωνη τα καυσιμα ειναι απο Ελληνικα διυλιστηρια οτι καταλαβες καταλαβα και εγω . . .
το δικιο και το αδικο ειναι καπου μοιρασμενο σε αυτες τις περιπτωσεις
Λουκέτο στα πρατήρια υγρών καυσίμων που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών-εκροών
Δημοσιεύθηκε από Autoblogger στις 26 Φεβ 2013 - 00:04 | 8 Σχόλια
Με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος.
Αυτό ορίζει νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα.
Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων. Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.
Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.
Ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.
Όπως επισημαίνει σχετικά, «η Πολιτεία υιοθέτησε με καθυστέρηση 12 ετών τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται».
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή στην Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) στις 9.30 πμ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel και στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Στις ημερίδες θα αναλυθούν από στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι τεχνικές παράμετροι των συστημάτων, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.
Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση.
[Πηγή: AME-ΜΠΕ | Thanks for the tip, Μπάμπη]
Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Λουκέτο στα πρατήρια υγρών καυσίμων που δεν θα εγκαταστήσουν το νέο σύστημα εισροών-εκροών - AutoBlog.gr
εγω ξερω πως σημερα εβαλα 1,809 :thumbsdown::thumbsdown: :ranting2:
πέρσι είχα προβλέψει την άνοδο και γλυτώσαμε ένα γέμισμα με 1 ευρώ που είχε το λίτρο.
Τώρα τι κάνουμε; την γεμίζουμε την δεξαμενή πάλι ή όχι;
Για κάντε μου μια πρόβλεψη τι τιμή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης;
Εγώ γιατί νομίζω στην καλύτερη περίπτωση θα έχει πάλι 1.40 και θα μας λένε "σας κάναμε και χάρη που δεν το αυξήσαμε" ;;;;;
ναι το διόρθωσα, για θέρμανσης μιλάω.
Βλέπω τα κάτωθι ενδεχόμενα για του χρόνου:
1. Δε θα 'χουμε σπίτια για να θερμάνουμε (πιθανότητα 82%)
2. Θα ζεσταθούμε με φθηνό πετρέλαιο που θα αντλούμε απ' το Αιγαίο (πιθανότητα 82/οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο)
3. Θα ζεσταθούμε με VPower Racing που θα είναι φθηνότερη (πιθανότητα 34%)
4. Θα ζεσταθούμε με κλιματιστικά (πιθανότητα 99%)
Για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ακούγονται κάποιες φήμες περί μείωσης. Φήμες ακούγονταν όμως και για τα χαράτσια αλλά μας μπήκαν και για το 2013. Προσωπικά πιστεύω πως η τιμή θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με φέτος. Κράτα τα λεφτουδάκια σου, χαμένος δε θα βγεις.
Ααα μου 'σαι και μπρούκλης, θες και Πρεσπών τρομάρα σου με 6-7 ευρώ/kg.
Aμ Κινέζικο θα τρως που θα το χεις πληρώσει για Ελληνικό.
Για οεμ φασόΛι Πρεσπών μόνο ο Χαντές έχει άκρες https://gifs.gifbin.com/1891351549.gif
Τύπε, φεύγω. Έχω στις 15.00 ραντεβού κάπου στην Αχαρνών. Θα κατέβω με το πενβέ που έχει νάβι. Αν τη Δευτέρα που θα ξαναμπείς στο φόρουμ δε δεις νεότερο μήνυμα από μένα, θα είμαι σε κεφτεδάκια στα ντόπια μαγαζιά με τις αλαμπουρνέζικες πινακίδες ενώ το Ε60 θα ντριφτάρει στα Βαλκάνια. Τουντιλού.
Vw polo 1. 4. 16V
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή εχω 45 λιτρα ρεζερβουάρ οκ?
Ειμουν λι ι ίγο πιο πάνω από την ρεζέρβα , παω φουλαρω σε γνωστό φτηνό πρατήριο πριν την γέφυρα του ασπρόπυργου με κατεύθυνση προς κορίνθο και το αμαξι πήρε 42 λιτρα
Ευχαριστώ!
Απλά θα πω ότι το αμαξι εχει ρεζέρβα 5 λίτρων + την λίγη βενζίνη που είχα μέσα, κανά 3 λίτρα ακόμα δλδ ' σύνολο 8,
sent from mobile