δεν μπαίνει. ο μόνος δότης είναι το Μ5 Ε34
Printable View
Δεν είναι ότι ψάχνω, αλλά αν τύχει και βρω θα το πάρω....thumb
Κάποτε που τα είχα υπολογίσει, βγαίνει αρκετά ακριβά και δεν ξέρω αν αξίζει: κανένα 800άρι καινούργιο κορωνοπήνιο (όχι μεταχειρό ώστε να μην έχουμε περίεργους ήχους λόγω διαφορετικού "πατήματος" των γραναζιών) και ένα 600άρι μεταχειρισμένο διαφορικό Μ3 Ε46 ώστε να μπει μέσα. Δεν θα ήθελα να ανοίξω το δικό μου υπάρχον διαφορικό το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα και να κάνω πειραματισμούς, οπότε η λύση είναι να φτιάξω ένα άλλο 3,91. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τα εργατικά και πάει πάνω από 1,5k.....
Επειδή είναι εργασία που την έχουμε κάνει σε άλλα αυτοκίνητα, δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα για έναν σωστό μηχανικό να κάνει την αλλαγή αυτή.
Ενας εμπειρος μηχανικος που εχει ασχοληθει ξανα με αυτο δεν εχει καποιο προβλημα να το κανει σωστα. Υπαρχουν αρκετα μελη που εχουν προβει σε αλλαγη κορονωπηνιου χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Η ανευρεση του σωστου μηχανικου ομως ειναι και ευθυνη του ιδιοκτητη. Αν παμε στον πρωτο τυχοντα που ολα τα σφαζει, ολα τα μαχαιρωνει, το πιθανοτερο ειναι να καταληξουμε με ενα προβληματικο διαφορικο.
ναι παιδιά...μην σκορπάτε άσκοπα λεφτά για δεύτερα καβούκια κτλ κτλ...εκτός και αν είστε άνθρωπος που είναι στο βάλε βγάλε όπως ο χριστόφορος.
το να δώσεις πάνω απο 1,5κ για αυτή την αλλαγή στο συγκεκριμένο αμάξι, είναι ολίγον τραβηγμένη αγορά.
σημείωση. σχετικά με τα κιλά για τις βίδες, μπορεί ο μηχανικός να τις μαρκάρει πρίν τις λύσει. όταν θα τις ξαναβιδώνει, θα τις βάλει στα σημάδια που τράβηξε και θα δεί και πόσα κιλά θέλουν στο σφίξιμο όταν έρθουν στα σημάδια που τράβηξε. μην ανησυχείτε, είναι το μόνο εύκολο.
σημείωση 2. το διαφορικό μπορεί να μπεί στο αμάξι χωρίς να κατέβει εξάτμιση και γέφυρα. όταν είχα αλλάξει το δικό μου, με περασμένα τα πράγματα πάνω το είχαμε περάσει σε 20 λεπτά.
Τόμι, αυτό με το σημάδεμα δεν είναι σωστή πρακτική να ξέρεις..thumb
Για κάποιον που δεν γνωρίζει κιλά, τι άλλο μπορεί να κάνει? Από το σφίγγω στα κουτουρου, σίγουρα είναι καλύτερο παντως.
Τι άλλη μέθοδος υπάρχει, για πε...
Δεν είναι σωστή τεχνική γενικά διότι θα μπορούσε να έχει ''χαλαρώσει'' η βίδα και έτσι μετά το σημάδεμα πάλι να σφίξουμε στην λάθος ροπή..
Σωστή τεχνική απ'όσο έχω διδαχθεί, εγώ τουλάχιστον, είναι ότι λέει το βιβλίο!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
δεν κατάλαβες, εννοώ πως έχω μάθει σαν μηχανικός να ακολουθώ το ''βιβλίο'' (manuals)..δυστυχώς δεν έχω workshop manual απο το Μ3 και φυσικά το owner's manual δεν έχει τέτοιου είδους πληροφορίες..:whistle:
να είσαι σίγουρος πάντως πως δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα για να βάλεις το κορωνοπηνίο αν θα βρεις! Μην τα αναγάγουμε όλα σε πυρηνική φυσική..thumb
Ένα mail στην BMW δεν θα μας έλινε την απορία?:original:
Εχω φτιαξει τρια διαφορικα μεχρι τωρα.
Το σωστο σφιξιμο, λασκα και μεθοδος εχει να κανει με την εμπειρια του μηχανικου αφου η BMW δεν δινει τιποτα οσοαν αφορα ροπες κλπ.
Αν ο μηχανικος ειναι εμπειρος και το εχει ξανακάνει, δεν ειναι κατι το δυσκολο γι αυτον.
ps. Το κοντο διαφορικό ειναι πιο "γρηγορο" απ το εργοστασιακο σε συγκεκριμενες συνθηκες.