Καλή επιτυχία και καλά ξεμπερδέματα!
Απο απορία, θα πέσει και καλίμπρα με το καινούργιο ράμφος? Απ'οτι είδα το καινούργιο ράμφος έχει κανα 500άρικο στη BMW.
Printable View
Καλή επιτυχία και καλά ξεμπερδέματα!
Απο απορία, θα πέσει και καλίμπρα με το καινούργιο ράμφος? Απ'οτι είδα το καινούργιο ράμφος έχει κανα 500άρικο στη BMW.
Αrt1 θα τα πουμε στο τηλ.:original:
Συνονοματε αστα να πανε..:th_Laie_67-1:
BILL007 Ευχαριστω.. θα αγορασω μισο αυτοκινητο.
Εχω βρει ειδη μαζι με κινητηρα 20αρι και σασμαν...Οτι περισεψει θα τα χαρισω..
Εχω βρει και 25αρι,αλλα με κολανε τα 880 που θα θελω μετα για τελη..
Ειμαι υπο σκεψη:fountwtis:
Θα αγορασεις αλλο 5αρι και θα βαλεις τα μηχανικα σου?
andreas_R...Οχι θα φτιαξω το ιδιο. Απο το αλλο θα παρω ολη την μουρη και θα
βαλω στο δικο μου τα παντα εκτος απο κινητηρα δεξι ραμφος και φτερο..
Θα δειτε ολη την διαδικασια της δουλειας με φωτο..
Αυριο θα βγαλω το σεβρο και την μοναδα abs (απο κει και περα θα κανω τον βοηθο) και θα μπει στην καλιμπρα..
Σημερα το ανεβασαμε στην καλιμπρα..
Δεθηκε και ετοιμαστηκε για τραβηγμα..Το τραβηξαμε σε 3 σημεια και ηρθε σε βαθμο που δεν το περιμενα..
Αφου το φεραμε ξηλωσα το σεβρο και την μοναδα του abs,για να διαπιστωσουμε οτι στα σημεια αυτα ηταν ανεπαφο..
Φευγω στο καπακι και παω στο πρωτο ανακυκλωτηριο για να διαπιστωσω
Οτι σημερα το πρωι πρεσαραν το ενα και την ωρα που μιλαγαμε πρεσαριζαν και το δευτερο:ranting2::ranting2::ranting2:
Φευγω για Αρτακη και τα ειχαν λιωσει και τα 5..
Τελος παω στην Ριτσωνα σε εναν αγιογδητη που ειχαμε προϊστορία.
Δεν αργησαν να αναψουν τα αιματα, κουβεντα στην κουβεντα, αντε και λιγο ειρωνεια ((και λιγο τσαμπουκας απο μερους του)) και ειχαμε ξαπλες..
Φευγω για οινοφυτα βρηκα ενα λευκο και περιμενω αυριο τιμη για να το παρω..
Έλα ρε Βασίλη μια χαρά θα το κάνεις το εργαλέιο, απ'το μεράκι σου και μόνο θα τα καταφέρεις, τζιτζι θα γίνει thumb
Απο που να ξεκινησω σημερα..
Παω οινοφυτα κανονιζουμε τιμη και αρχιζω να κατεβαζω μοτερ σασμαν κεντρικο και πισω αξονα..Μετα το κοβουμε στην μεση..
Φωναζω φιλο με τετραξονικο και το φορτωνουμε...
Το κατεβαζουμε στο συνεργειο και αρχιζω το ξηλωμα..
Φτερα φαναρια μετωπη ψυγειο ac γεφυρες κτλ..
Δοκιμαζω την γεφυρα στο δικομου και μπηκε αμεσως:original:Αυτο ειναι ευχαριστο,δειχνει οτι το δοκαρι ηρθε μια χαρα...
Θελει μισο ποντο τραβηγμα εξω και 3mm κατω για να ερθει στην απολυτη ευθεια..
Κουραστηκα αλλα το διασκεδαζουμε κιολας...Παντως αν δεν ξηλωνα μονος τα μηχ μερη και τα ανταλακτικα φανοποιοιας θα το πεταγα..
Υπολογισαμε τις δουλεις μου απο το Σαββατο μεχρι σημερα και τις βγαλαμε 950ε χωρις να εχω τελειωσει..Στην ουσια ο Φανοποιος το μονο που κανει τωρα με εμενα βοηθο ειναι.. Το ισιωμα του θολου,το κοψιμο του μη επισκευασιμου σημειου και την ενωση του νεου..Μετα θα κανει την τοποθετηση της μετωπης του φτερου και του καπω..
Οοοολο το γ@@@ το πεφτει πανω μου..
Συν οτι τα ανταλακτικα ειναι ασπρα και θα μας φυγει το χερι στο τριψιμο της μετωπης,γιατι στα αλλα θα μπει τριβειο..
Σημερα κοπηκε ο στραβος θολος για να μπει ο καλος.
Μονταριστηκαν ολα τα πραγματα πανω και μας εδειξε οτι ηθελε τραβηγμα ο θολος αριστερα.Το αριστερο ραμφος ηθελε τραβηγμα προς τα κατω και το δεξι πρεσαρισμα πανω..Αφου εγιναν αυτες οι δουλειες πονταραμε τον θολο για να ειναι αυριο ετοιμος για κολημα...
Εβγαλα και δισκο πλατω βολαν ρουρεμαν και τσιμουχες να τα αλαξω μιας και εχω τον κινητηρα κατω..
Ωραία! Αλλά γιατί κόπηκε εκεί ο θόλος και δεν κόπηκε από τη βάση του να μπει ο άλλος ολόκληρος;
Καλό κουράγιο φίλε μου!
Νομίζω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή Βασίλη!!!
Καλό κουράγιο και εύχομαι σύντομα καλές βόλτες με την μπέμπα σου ;)
Ευχαριστω παιδια..Το καλο της ζημιας ηταν οτι πηρε το ραμφος που δενει η γεφυρα, εξωτερικα και μπροστα και δεν χρειαστηκε να ξεμονταριστη απο τον καθρεπτη.
Αλλα ουτε και να κοπη..Κοπηκε μονο ο θολος και το ανω ραμφος 20εκ μπροστα απο την βαση της αναρτησης..
Βασιλη καλη επιτυχια
καλα κανεις και το φτιαχνεις θα γινει παλι αμαξαρα.
Πετρο να λες ευτυχως που δεν χρειαστεικε να κοπει απο την βαση του,που ειναι ενωμενη με τον καθρεπτη.Και δεν ειναι το ξηλωμα του ταμπλο και οτι υπαρχει μεσα,,οσο οι τρυπες που επρεπε να γινουν για να ξεπονταριστει + το κολημα του νεου θολου..Στο κολημα του νεου θολου εχουμε 2πλη μαμαρινα..
Στην ενωση δεν εχουμε δυνατοτητα να κανουμε φωσφατωση η γαλβανισμα με εβαπτιση, ωστε να εισχωρησει μεσα..Αλλα θα βαζαμε εποξεικο ασταρι και μετα αρμοκολα,με αποτελεσμα σε 2 χρονακια να ξεκινουσε η οξειδωση..:original:
Κατάλαβα. Καλή δουλειά!!
Χθες ξαναξηλω8ηκαν ολα..Κοληθηκε τροχιστηκε και βαφτηκε ο θολος..
Σημερα ξεκινησα να μονταρω τα μηχανικα μερη...
Αν ειχα βρει βολαν διπλης μαζας θα ειχα βαλει και κινητηρα..
Ψαχνω βολαν μεταχειρω απο την τεταρτη και δεν βρισκω..
450 που ζητανε για καινουργιο δεν δινω,γιατι βαζω αλλα 150 και περνω τροπετο..
Το καπω και η μετωπη ασταρωθηκαν και βαφτηκαν.
Πραγματικά θαυμάζω το μεράκι σου και την υπομονή σου...
Δεν λέω τπτ άλλο...
:thanks:
Βασίλη μπράβο για το μεράκι σου!thumb στο θόλο έχει πλαστικοποίηση ή είναι πισσαρισμένο?
Ψάχνω ένα καλό καλό προϊόν για πλαστικοποίηση σασί, γνωρίζεις κάποιο?
Mιχαλη ολες οι πισες που βλεπεις στις λεγομενες μποτες, των 6και 7ε που ψεκαζονται με πιστολι των 10ε ειναι για τα σκουπιδια..
Δεν εχουν καλη προσφυση,δεν εχουν ελαστικοτητα,ξερενονται και αποκολουνται..
Τα καλα πιστολια που ψεκαζουν λαστιχο ξεκινανε απο τα 200.
Καλα υλικα εχει η ppg η RM η sikkens η καρσυστεμ πχ ks 2100..
Αν θες να κανεις τοπικη επισκευη βαλε αρμοκολα πινελου,εχει καλυτερη ελαστικοτητα...Μπορεις να βαλεις και κεροπισα για καλυτερο αποτελεσμα.
Παιδια δεν ειμαι φανοποιος,απλα ασχολουμε μονος μου για να κανω καλυτερη δουλεια..Και το αμαξιμου το φτιαχνω σε φιλο φανοποιο,επειδη συνεργαζομαι μαζι του,και κανω οτι θελω στο μαγαζι του..
Ειναι δυνατον να μπει το αμαξι μου στην καλιμπρα και εγω να μην ειμαι εκει να πρεσαρω και να μετραω?:th_Laie_67-1:
Και παλι θα δειτε το καλοκαιρι οτι θα το ξηλωσω για να φτιαξω λεπτομερειες που δεν μου αρεσουν..
Αν τραβαγα βιντεο και μας βλεπατε την ωρα που δουλευουμε,θα λεγατε αυτοι θα σφαχτουν..
Δεν με νοιαζει να μην βαφτει καλα το καπω η το φτερο,τα ξαναβαφω..
Τα δομικα μερη του αμαξωματος με ενδιαφερουν να ειναι στανταρ..
Ο Βαγγελης ξερει την αρωστια μου ειναι και λιγο ψειρας και μου κανει τα κεφια..
Μπράβο Βασίλη σε παρακολουθούμε με ενδιαφέρον! Έχεις πολύ μεράκι φίλε.Αν έμενα κοντά θα σου είχα κατσικωθεί στο σβέρκο μέχρι να πατήσει άσφαλτο το 34 :th_Laie_67-1: Τρελαίνομαι να περνάω την ώρα μου σε συνεργεία και να μαθαίνω μυστικά και παντώς είδους τεχνικές λεπτομέρειες.Παλιότερα που πήγαινα πολύ Λάρνακα είχα ένα φίλο με μαγαζί tuning και τα βράδια αντί να βγαίνω για καφέ-ποτό πηγαίναμε μια στον εξατμισά του μια στον λαμαρινά την άλλη στον ηλεκτρολόγο, πίτσες μπύρες χαβαλές και μετά καμιά δοκιμή :rally: Ωραία περνούσαμε!
Σόρυ για το ξεχείλωμα του θρεντ :cheers:
Μολις με το καλο τελειωσετε θα κανεις ενα ωραιο αυτοκολλητο που θα γραφει
"οι λαμαρινες φτιαχνονται οι ανθρωποι οχι "
Νομιζω οτι απο την αρχη λιγοι στο ειχαμε πει οτι γινεται ,μπραβο για την κα@λα σου να το πετυχεις !
Πιστευω οτι "εσωσε" αρκετα το αμαξωμα οτι δεν φορουσες και θολομπαρα ,αλλιως και δεξια θα ειχες τρελλο θεμα..δεν ξερω αν φορουσες καμια διασπωμενη...
Bασιλη το χτυπημα ειναι πληρως επισκευασιμο κα προβλεπομενο απο την BMW για επισκευη ακομα και αν εφτανε να ξηλωσεις ολοκληρο το ραμφος μεχρι τον καθρεφτη το οποιο ομως δεν χρειαζεται.
Επειδη βλεπω ασχολεισαι οπως και εγω με την φανοποιια αρκετα,για να ΜΗΝ γινει σωστη επισκευη απο φανοποιο τετοιο χτυπημα θα πρεπει να ειναι τυφλος ή τυφλός μ@λ@κ@ς.
Εχω μπει σε αυτοκινητα συνοδηγος που εχει κολληθε ολοκληρη μουρη μπροστα...ολοκληρη,αλλα που εχουνε πεσει σε γκρεμο,βραχια οτι θες.Κανενα δεν τραβαγε ουτε αριστερα ουτε δεξια ουτε τιποτα.Εφαρμογη τελεια ολα τα εξαρτηματα,αψογα.
Στους φανοποιους που τα επισκευασανε ομως εκλεινες ραντεβου μετα απο 1 μηνα μονο για να το κοιταξει και ειχανε και κανα-δυο ξενοδοχεια μικρης κατηγοριας στα νησια ο καθενας απο την δουλεια τους,χωρια πολυκατοικιες-σπιτια κτλ.
Ενδεικτικα τα αναφερω για το ποσο καλη δουλεια κανανε και την αμοιβη του κοπου τους,οχι οτι οποιος δεν εχει τετοια περιουσια δεν ειναι καλος φανοποιος.
m_power_lunatic..Το ξερω φιλε μου, αλπα δεν γουσταρω τα αυτοκινητα που τρωνε γερη στουκα...
Σημερα τελειωσα με το νεο βολαν(μεταχειρισμενο) εβαλα δισκο πλατω ρουλεμαν, τσιμουχες στροφαλου και σασμαν,ρουλεμαν βολαν και καινουργια κατω αντλια.Μπηκε ο κινητηρας,αλαξα και τις βασεις του μαζι με του σασμαν
αλαξα και το κομπλερ του ανεμιστηρα..
Εσφιξα ολες τις βιδες στο τιμονι,εκανα και ελενχο στα πισω ψαλιδια,ειδα και την αριστερη ζαντα στραβια και μου φτιαχτηκε η διαθεση..
Το κατεβασα απο το ανεβατωριο,περασα την καλωδιωση του κινητηρα στη θεσητης,δινω ρευμα γυρναω διακοπτη να βαλω μπρος και δεν δουλευε η αντλια..Μετα θυνηθηκα οτι ο φανοποιος εβαλε το χερι του εκει που δεν επρεπε.
Εβγαλε και του βραχυκυκλωσε το καλωδιο που δινει ρευμα στους εγκεφαλους.. Εψαξα να βρω την ασφαλεια,δεν την βρηκα και το παρατησα..
Το ειπα σε φιλο μου ηλεκτρολογο,μου ειπε να παμε να το φτιαξει αλλα ειμαι κοματια,,αυριο η συνεχεια..
Μπηκε η μετωπη το φτερο και το καπω...Ολα δεσαν τελεια πανω του..
Η δουλεια αψογ..Εβαλα υγρα, τιμονιου και ψυξης..
Γυρισα την μιζα χωρις το βισμα της πεταλουδας,ετσι για να το ακουσω να μιζαρει..
Ακομα και η μιζα του εχει γλυκο μελωδικο θορυβο,αφου το χορτασα εβαλα το βισμα και 6 κυλινδροι ηρθαν στην ζωη,με αυτον τον μοναδικο ηχο που μονο οι ευθεις 6κυλινδροι BMW εχουν..Η χαρα μου??????
Μπράβο!
Βασίλη μας είχες κακομάθει με τις φωτογραφείες:th_Laie_67-1:
Βάλε και μια ετσι τελειωμένο να ευχαριστηθούμε
Eνω ασχολουμαι με εξαερωση φρενων και συμπλεκτη,βλεπω σταγονες απο το κατω μερος του ψυγειου..
Τα κολαρα ολα ενταξει..Την τυχη μου μεσα λεω..
Φευγω σφεντονα για θηβα,και για καλη μου τυχη το βρισκω σε behr και σε nissens..To behr 130 με την εκπτωση το nissns apo 260 το πηρα 168..
Απο χθες μεχρι σημερα εφυγε γεματο 500αρι..Απο την αρχη της βδομαδας μεχρι σημερα φτασαμε στα 1150ε χωρις να το καταλαβω..
Απο την αρχη της επισκευης εως και σημερα εχω χαλασει 1850ε..
Μπράβο Βασίλη για τη δουλειά που έχεις κάνει.
Δεν πρόλαβα να το γράψω, αλλά από την αρχή πίστευα ότι θα το έφτιαχνες.
Το δέσιμο που θα έχεις με την κούκλα σου από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο! thumb
Με την ασφαλιστική τί έχει γίνει μέχρι στιγμής?
Ο ινδος εξαφανιστηκε..Εκανα δηλωση μονος μου στην ασφαλιστικητου,με το αντιγραφο της τροχαιας..
Μου προτειναν 1000ε και να το βγαλω ολικη..
Τους ειπα βρειτε μου ενα αλλο ιδιο σε αυτην την κατασταση (ατρακαριστο)και εξοπλισμο με 1000ε.Δεν δεχτηκαν ,,ραντεβου στα δικαστηρια..
Φίλε Βασίλη μπήκα σήμερα μετά από πολύ καιρό στο forum και διάβασα την ιστορία σου. Πραγματικά υποκλίνομαι στην πίστη και το πείσμα σου!
Έχω μια άσπρη 525 Ε34 και σε καταλαβαίνω πλήρως. Πάντως μιας και έκανες το ξήλωμα, κατά τη γνώμη μου πάντα, θα έπρεπε να αλλάξεις και μοτέρ, έστω σε Μ50 αν όχι κάτι παραπάνω.
Από το άσπρο Ε34 έχουν μείνει καθόλου μέρη; Αν ναι ενδιαφέρομαι. Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και καλύτερα να έχεις παρά να ψάχνεις μετά. Πες μου λοιπόν αν έχει περισσέψει τίποτα και πόσο κοστίζει;
Α, και μια τελευταία ερώτηση! Μετά το ατύχημα το αμάξι δούλευε κανονικά; Ρωτάω γιατί η Ε34 έχει το παρατσούκλι πάντσερ!
Δεν πουλαω /vaggelis/ αν χρειαστεις κατι πες μου να σου το χαρισω..
Την αποφαση να το φτιαξω, την πηρα γιατι οτι 34αρι ειδα ηταν βανδαλισμενο..
Επισης βοηθησε και η παροτρυνση φιλων μου,και των μελων του φορουμ.
Μια χαρα δουλευε,γιατι εχει αυτο το παρατσουκλι?
Παντως το ντατσουν το διελυσε.. Εγω βγηκα αλωβητος ενω οι επιβατες του ντατσουν με κατι σπασιματακια..
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια..
Το ηλεκτρολογικο θεμα λυθηκε ..Ενα βροχερο βραδυ..χαρη στον φιλο μου,που τον πηρα σηκωτο οταν εφτιαχνε μοναδα επικοινωνιας και καμενη οθονη σε e91.
Διαγνωση..Χωρις ταση κεντρικη γραμη παροχης εγκεφαλων κινητηρα και μοναδας abs..
Ζημια..Καμενη ασφαλεια μεσα στο καλωδιο που δινει ρευμα στον εγκεφαλο..
Ευτυχως που ο Γιαννης ηξερε που ηταν..
Καθως ειπε..Μαζι μου εχεις δει απειρες καλωδιωσεις..
Μπορεις να καταλαβεις την διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης?
Γιαυτο δεν εχουν παρουσιασει ποτε προβλημα αυτα εδω..
Αν ηταν ολα ετσι φτιαχμενα,θα τα ειχαμε κλεισει τα μαγαζια..
Φιλε καλα κανεις και το φτιαχνεις..
Οι φωτο των τελευταιων ημερων που σας χρωσταω..
Ειναι απο την τοποθετηση κινητηρα,μονταρισμα τιμονιου
Επισκευη και τοποθετηση καλωδιωσης..
Η καλωδιωση ντυθηκε με καινουργια υφασματινη μονωτικη..
Καθως και της αλαγης υγρων φρενων και τιμονιου..
Το καπάκι του θερμοστάτη είναι πλαστικό;
Μπραβο Βασιλη! το κανεις καινουργιο... thumb
keep Walking!!
Το παρατσούκλι μάλλον του βγήκε με τα χρόνια και με παρόμοιες εμπειρίες σαν τη δική σου από την οποία το άλλο αμάξι παθαίνει πάντα μεγαλύτερη ζημιά, εκτός βέβαια αν πέσεις πάνω σε κανένα άλλο 34άρι ή ακόμα χειρότερα σε 32άρι!
Πριν επτά χρόνια ήμουν στο φανάρι και έρχεται και κοπανάει πίσω μου ένα Atos. Δε μπορώ να πώ κουνήθηκα για τα καλά μάλλον επειδή δεν πατούσα φρένο αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το Atos μπροστά έγινε αγνώριστο ενώ εμένα έσπασε μόνο ο προφυλακτήρας και στράβωσε λίγο το πορτμπαγκάζ. Βέβαια εγώ έχω και τρέιλερ για το σκάφος και πίσω υπάρχει πάντα κοτσαδόρος με διπλή εξτρά κοιλοδοκό στο εσωτερικό του προφυλακτήρα. Αυτό βέβαια δεν άρεσε και τόσο στην ασφάλεια του άλλου αλλά αφού η υπαιτιότητα ήταν δική του μου πλήρωσε κανονικά τη ζημιά.
Βασιλη ολοι μας το ατρακαριστο θελουμε και ψαχνουμε αλλα μερικες φορες η δουλεια που εχει ενα αυτοκινητο πανω του και η προσοχη που του εχει δοθει ειναι τοσο μεγαλη που δεν αξιζει να το παρατησει καποιος.
Αυτα που ανακατασκευαζονται τοτε με τοσα σαπια τί να πουνε τοτε???
Ατρακαριστα,ολοισια και με αλλαγμενα πατωματα,θολους κτλ.Ποια η διαφορα νομιζεις,λεπτομερειες.
Δεν λεμε να στραβωσει το πατωμα κα να γινε σαν λουκανικο αλλα οταν ενα αμαξι κινειται στην Αθηνα με τοσα αυτοκινητα ΚΑΤΙ θα γινει στατιστικα.
Θυμαμαι ο πατερας μιας φιλης μου πηρε αντι για λεφτα απο εναν εφοπλιστη που του χρωσταγε τα αντερα του απο μια δουλεια ενα PORSCHE 911-996 GT2 ΓΝΗΣΙΟ.....ελληνικο.Το ειχα δει και εκανα να συνελθω 5 λεπτα,με roll cage εργοστασιακο,καθισματαρες απιστευτο.Ο ανθρωπος δεν ειχε ιδεα απο αυτοκινητα,ρωτησε στην PORSCHE ποσο κανει και το πηρε αφου εκλεινε η διαφορα και το πηρε.Μια μερα πινει κατι ουζακια Χαλκιδα και το στελνει στις στροφες στα βραχια και στραβωνει ολοκληρο λογω του cage.
Μοσχοπουληθηκε στο φτερο,φτιαχτηκε,δεν φαινεται κιχ και ζηταγανε πριν 2-3 χρονια τα αντερα τους ακουσα.Θελω να πω ακομα και αυτο που εγινε σαν λουκανικο-μιλαμε δεν εκλεινε τιποτα απο την στουκα οχι αστεια-φτιαχτηκε και πουληθηκε χωρια που δεν επαιρνες χαμπαρι την εκταση της ζημιας.
Eιχαμε εξελιξεις,καθως ξαναμπηκε στην καλιμπρα.
Ειχα μεταξονιο αριστερα 274,7 και δεξια 276,1..
Απο ψαλιδι και κοντρα ψαλιδιου ημουν ενταξει..
Δεν ειχα αλαξει την γεφυρα κοντρας ψαλιδιων και μπροστινης βασης σασμαν
Επειδη απο το 518 δεν ειχε τις βασεις του σασμαν..Εψαξα να βρω σαν την δικια μου,δεν βρηκα και της εκανα μια μετατροπουλα..
Εκοψα τις βασεις απο του 520 και τις κολησα στου 518..
Ολα αυτα την Πεμπτη το απογευμα..
Το ξαναμετραμε και ηταν 275,7.Το μετρησαμε παντου.
Μετρησαμε και χιαστες και βρισκουμε οτι η μουρη θελει λιγο κατω και λιγο εξω..
Το ποσο δεν το ξεραμε,θα μας το εδειχνε το μεταξονιο..
Δεν ειχα και συρμα..
Κυριακη πρωι και με καθαρο μυαλο θα εκανα αυτο που εχω στο μυαλο μου..
Τεχνικη που δεν την εμαθα στην ΣΕΛΕΤΕ αλλα απο εναν γεροντακο ευθυγραμισα που μας βλεπει απο ψηλα..
Βγαζω τροχους το τετραγωνιζω με συρμα ψιλο,παραλιλιζω εμπρος με πισω τροχους(παλιος τροπος ευθυγραμμισης,γινεται και με σπαγκο) βρισκω το σφαλμα στο κεντρο των μουαγιε,βαζω σημαδι στο συρμα,και ξεκιναμε το τραβηγμα.Το που και πως θα τραβηχτει για να ερθει δεν το ηξερα..
Απο κει και περα ξαναεκανα τον βοηθο:th_Laie_67-1:
Βαζουμε τον ενα καραγκιοζη κοντρα στον θολο και με τον αλον τραβαγαμε απο μπροστα και προς τα κατω.
Οταν ηρθε 2mm μπροστα χαλαρωνουμε,και πηγε 275,9..
Ξανατραβηγμα 4mm ποιο μπροστα,χαλαρωνουμε και πηγε 276,1..
Μετα χαλαρωνει τον καραγκιοζη απο τον θολο και το τραβα 2mm προς τα κατω..Ο λογος η ελαστικοτητα που θα παρει οταν πατησει στους τροχους..