140 o M42. 143 o M44.
Πάντως και το DASC δεν επέμβαινε με κανέναν τρόπο στον εγκέφαλο (αλλαγή εγκεφάλου ή άλλο τσιπ). Οπότε με τις πιέσεις που λες ότι θέλεις να παίξεις, μάλλον είσαι ο οκ με τα "μυαλά" της μάνας του.
Printable View
για την υποδομή εννοεί προφανώς αντοχή μπιελοπιστονων,βαλβίδων όπου με βρίσκει σύμφωνο
Των μαμα???????
Συνονόματε εκεί στηρίζω όλη μου την αισιοδοξία. Αυτό που πάω να κάνω είναι ότι πιο κοντά σε κατι δοκιμασμενο μου έρχεται στο μυαλό. Αν το κιτ αυτό δουλευε τόσο καλά με έναν απλό ρυθμιστή πίεσης, δεν βρίσκω λόγο να φοβάμαι και δουλέψω κοντά σε αυτή την πίεση βάζοντας μπεκ και ιντερκούλερ που θα βοηθήσουν....
1) Υποδομη εννοω , οτι το μοτερ (μ40-μ42-μ43) σαν μαμα χωρις να πειραξεις βιδα αντεχει 270-300αλογα.
2) Στο εξωτερικο εχουν δουλεψει 33psi πιεση με μαμα εμβολα και μπιελες σε μ40 επι δυο χρονια
3) Restriction εννοω οτι βαζοντας 5ο μπεκ εδινα πολλες βενζινες αλλα ο αντιστοιχος ογκος αερα δεν μπορουσε να περασει απο το flow meter λογω μεγεθους
4) ΕΙΜΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΕΣΩ!!!! ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑ 1.35BAR
Ουαου.
Μου φαίνονται πάρα πολύ μεγάλα τα νούμερα. Σίγουρα πιστεύω οτι το εχεις δει, δεν σε αμφισβητώ όμως! Μετά τα δυο χρόνια τι έγινε? Και όταν λέμε αντέχει εννοούμε αντεχει track-day ή αντέχει κανένα πάτημα το βράδυ και τέλος?
Τι να πω? Πάντως στα δικά μου τα χέρια ενα τόσο πιεσμένο μοτερ δύσκολα θα την έβγαζε καθαρή πιστεύω. Πάνο εσύ μου είχες πει οτι τα Μ42 είναι πιο ευαίσθητα απο τα Μ43?
αν εννοείς εμένα δεν νομίζω,
και τα 2 μοτέρ τα θεωρώ ορεξάτα.
και όπως σε κόβω ένα
ψυγείο λαδιού για να σαι για πολλούς γύρους στις πίστες!
χωρης να θελω να αμφισβητησω τις γνωσεις σου(που απο τις δικες μου στο θεμα εισαι αρκετα μπροστα..)ο μ42 εχει τις ιδιες μπιελες με εμας αλλα νομιζω οτι εχουμε αλλα πιστονια(Μ43)..??μαλλον θα ξεχασες να γραψεις την φλαντζα..χωρης να ριξεις συμπιεση στο μοτερ δεν αντεχει πανω απο 230πς με τοιποτα.....ο μ40 εχει καλητερες μπιελες απο τις δικες μας....και οντως αντεχει πολλα βασανιστηρια....
Δύο ερωτησούλες:
Αν ρίξω συμπίεση τι θα πετύχω(εκτός απο πυράκια) και και τι θα χάσω?
Πρέπει να αλλάξω και εξάτμιση? Αν ναι μπορώ και μετά το πρόγραμμα? Η εξάτμισή μου δεν είναι μαμα, αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι έχει επάνω, θα ανεβάσω καμία φώτο να δούμε τι παίζει.....
Ναι οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω εννοειται με λιγοτερη συμπιεση απο το 10αρι.
Σε compressor δεν νομιζω να βλεπεις τοσες αλλαγες στη συμπεριφορα με παιξιμο συμπιεσης οσο στη χρηση τουρμπο.
Οσο αυξανεις στατικη συμπιεση τοσο πιο γρηγορη αποκριση στο τουρμπο εχεις, μεγαλυτερες απαιτησεις ποιοτητας καυσιμου και χρηση μικροτερης πιεσης για να παρεις ιδια ιπποδυναμη απο αυτη που προερχεται απο μειωμενη στατικη και μεγαλυτερη πιεση τουρμπο. .Στο κομπρεσσαρισμα εκτιμω οτι δεν τιθεται θεμα αποκρισης παρα αυτο που θα με απασχολουσε θα ηταν τι πιεση θα δουλεψω και με τι καυσιμο.Αφου ομως φιλε μου λες πως δεν ξεφευγεις πανω απο 0.7-0.8πιεση δεν νομιζω οτι περιοριζεσαι απο την μαμα συμπιεση .Εγω δεν θα τη πειραζα. Το 95αρι καυσιμο δε, πιστευω δεν θα σου χτυπαει πειρακια και ουτε θα κανεις ιδιαιτερες παραχωρησεις στο θεμα advance.Στο μ42, με κομπρεσσορ και λιγη πιεση (0.5-0.7πιεση για 180-205αλογα) νομιζω αδικα φοβασαι....
(ολα αυτα που ανεφερα για αντοχες στο προηγουμενο ποστ ΔΕΝ ισχυουν για λιωσιμο σε πιστα ουτε για στατικη συμπιεση 10αρι, μην το ξεφτιλισουμε κιολας)
Παιδιά θέλω να σας ευχαριστήσω ΠΑΡΑ πολύ για την βοήθειά σας και το ενδιαφέρον σας, τόσο στο θρεντ όσο και στα πμ σας, καθώς και για την προθυμία να μοιραστείτε της γνώσεις σας! Μείνετε απο κοντά να βγει η δουλειά όπως πρέπει.
Μακάρι να τα πούμε και από κοντά στις διακοπές σε κανα καφεδάκι!
Ευχαριστώ!
Παιδά μήπως γνωρίζει κανείς αν στο Μ42 μου μπορώ να βάλω εισαγωγή απο Μ42 Ε30?
Οτι κουμπώνει πάνω στο μοτέρ κουμπώνει(99%), απλά διαβάζω στο νετ ότι μετά υπάρχει πρόβλημα και ίσως να μην κλείνει το καπό.
Αν κουμπώσει υπάρχει χώρος για να κουμπώσει και ο κομπρεσορας πολύ εύκολα.
Πετύχαμε την εφαρμογή σε Ε30 με τον Βαλάντη στο νετ.
Τελικά δεν βρέθηκε κανένας πουθενά να μου πει αν γίνεται η εν λόγο μοντα με τις εισαγωγές. Μάλλον θα πάω κατ ευθείαν σε κάτι custom.
Πάντως να ξέρετε ότι όσοι έχετε Ε30 318ις(και όχι μόνο) η εφαρμογή του συγκεκριμένου κομπρέσσορα έχει γίνει και υπάρχει αρκετός χώρος για να μπει χωρίς παντέντες!
:mpaks:
Σήμερα πήρα καταλύτη remus για 200+ άλογα, καθώς και το μεγάλο φίλτρο Κ&Ν σε κατάσταση καινούργιου. Πάει και αυτό. Μόλις βρω χρήματα θα πουλήσω το χταπόδι μου σε φίλο που μου το ζήτησε και τα το αντικαταστήσω μάλλον με αυτό(https://cgi.ebay.co.uk/BMW-E36-SPLIT...ht_2023wt_1199)
Πλέον δεν μου λοίπουν και πολλά πράγματα:original:
:mpaks:
Το καλό νέο είναι οτι εδω και μερικές μέρες έχω στα χέρια μου τον άγραφο εγκέφαλο που πήρα ασυναρμολόγητο μαζί με κάποια extra και τις πλεξούδες του. Ο λόγος για το Megasquirt. Βέβαια αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα και θα σας τα γράψω όλα αναλυτικά σε άλλο θρεντ, μια και ενδιαφέρει αρκετούς...
Το κακό είναι οτι το βίντεο που τράβηξα για να σας δείξω στον υπολογιστή πως δουλεύει το έχασα:whistle:
Η τοποθέτηση του και η ρύθμιση είναι το επόμενο βήμα που θα ξεκινήσω άμμεσα!thumb
Ευχαριστούμε για το https://photo.fonfanclub.com:8081/img2/im/update.gif! Aναμένουμε εξελίξεις :original:
Ο megasquirt είναι τρελά custom σαν εγκέφαλος,αρκεί να του πάρεις τον αέρα, γιατί με τόση ελευθερία που σου δίνει δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις thumb
Αλήθεια το κιτάκι το συναρμολόγησες?Αν ναι, πόσες ώρες σου πήρε? :thanks:
Όπως ακριβώς τα λες είναι!
Ναι ασυναρμολόγητο το πήρα και μου πήρε 2 μέρες για να το τελειώσω να το δοκιμάσω και να το δουλέψω. Θα τα γράψω όλα αναλυτικά σε νέο θρεντ με φωτογραφίες βιντεο κτλ, ελπίζω να βρω λιγο χρόνο το ΣΚthumb
Να και μια φώτο με τα πράγματα!
Λοιπόν εχτές έλυσα λιγάκι να δω τι χώρος υπάρχει πίσω απο την μπαταρία, εκεί που είμαι ο ΟΕΜ εγκέφαλος και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Το μόνο που με χάλασε είναι η σκουριά που ανακάλυψα κάτω απο την μπαταρία....:thumbsdown:
https://img197.imageshack.us/img197/4951/snc00107d.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Ο μηχανικός μου, μου χάρισε έναν χαλασμένο εγκέφαλο για να πάρω την φύσα του μήπως και συνδυάσω τις πλεξούδες του Megasquirt πάνω στην ΟΕΜ φύσα.
Μάλλον άμεσα θα πάρω και wideband O2 sensor για να αντικαταστήσω τον λάμδα. Κυρίως για κάποιες εφαρμογές ασφαλείας που έχει το Megasquirt, αλλά φυσικά για να μπορώ να ρυθμίζω σωστά και να βλέπω σωστά:thumbsup:
Μάλλον θα δοκιμάσω την τύχη μου το ερχόμενο ΣΚ, και ο θεός βοηθός:electrician2:
Κάποια φωτό του κομπρέσσορα θα δούμε???? thumb
Να πάρε μια παλιά από όταν είχα λύσει για να του πάρω μέτρα
https://img824.imageshack.us/img824/2033/snc00778.jpg
:whistle::whistle:
Ή να μπει και αυτό...
Θα το δω αν γίνεται και πως, παντως τώρα δεν με αφορά και αν το κυνηγήσω μιλάμε για ΠΟΛΥ μετα....
Πιο πολύ με νοιάζει να έχει διάρκεια για να μπορώ να μπαίνω και καμιά πιστούλαthumb
Κανονικά δεν είχα σκοπό να αλλάξω, αλλά έχει τρυπήσει το χταπόδι ενός φίλου μου και θα του δώσω το δικό μου, οπότε συνολικά θα δώσω κανα 100στάρικο
Τελικά δεν κρατήθηκα και τον τσίμπησα τον wideband!!:whistle:
Για το χταποδάκι(https://cgi.ebay.co.uk/BMW-E36-SPLIT...ht_2023wt_1199) τι λέτε?
Ρώτησα βγαίνει και σε ξυδάτο!
Το πρωτο και πιο δυνατο 318is turbo εκεινης της εποχης το ειχαμε φτιαξει με τον ξαδερφο μου στην POWER TUNING,ειναι το αμαξι που φιγουραρει στο εξωφυλλο ενος παλιου τευχους του POWER TECHNIQUES.Στην τελευταια του μορφη με σφυριλατα και μεγαλο turbo ειχε ξεπερασει τους 320 ιππους σε φουλ πιεση......σε αυτο το αμαξι ειχαμε βαλει εισαγωγη τοτε απο Ε30 318is κινητηρα και εκλεινε κανονικα το καπο και απλα ειχε γυρισει το λουφτ απο την αλλη μερια.
Πολυ δυναμη και αργοτερα βαφτηκε μεσα-εξω χρωμα estoril-blau metallic......ωραια χρονια καπου το 1998-99 ολα αυτα!!!
Καλη τυχη και σε εσενα στο project σου,το παρακολουθω με χαρα!!!
:thanks: πολύ!! Το νέο σου βοηθάει πολύ το προντζεκτ μου! Για την εισαγωγή είχα φάει όλο το νετ και κανένας δεν ήξερε! Μάλιστα ρώτησα ακόμα και στο m42club και η απάντηση ήταν ότι δεν χωράει! Επιφυλακτικός εγω συνέχισα να ψάχνω αλλά δεν βρήκα κάτι αντίθετο. Αν και εν τέλη βρήκα την εισαγωγή δεν την αγόρασα, ελπίζω να την έχουν ακόμα!
Εγώ πρέπει να βάλω πολλαπλή απο Ε30 γιατι δεν υπάρχει χώρος για τον κομπρέσορα. Εσείς όμως δεν θα είχατε χωροταξιακά προβλήματα, γιατί την αλλάξατε? Για απόκριση?
Εγώ το Luft θα το καταργήσω, αλλά εσείς γιατί το πήγατε απο την άλλη? Συνήθως σε τέτοιες κατασκευές το βάζουν ακριβώς μπροστά απο την πεταλούδα. Μεχρι πόσα άλογα μπορούσατε να διαβάσετε με το luft?
Η δουλειά που κάνετε για την τότε εποχή και όχι μόνο πρέπει να ήταν φοβερή, αν θέλεις πες μας δυο λόγια...
Και εγώ παρακολουθώ την αναζήτησή σου με πολύ ενδιαφέρον πραγματικά και ελπίζω να βγει το όνειρό σου αληθινό!! Αν και είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί και τότε θα ανταμοιφθείς!! Μπράβο σου που κυνηγάς ένα απο πιο fun o drive οχήματα EVERthumb!
:thnx::thnx:
Μαυρο γνησιο 318is ηταν το αμαξι και μετα απο μεγαλο τρακαρισμα (στα Βριλησσια κουμπωσε τριτη με πιεση και χωρις μπλοκε και σβουριξε και επεσε πανω σε 3 αυτοκινητα) που αφησε αναπηρια στο χερι του ξαδερφου μου βαφτηκε μεσα-εξω estoril-blau metallic.
Noμιζω αυτον τον compressor εχεις https://www.youtube.com/watch?v=8kPm...?v=8kPmlHyM8sQ καλη επιτυχια με το project thumb thumb
Kαλα με τι εισαγωγη θα το ριξεις απανω μπαινει η μαμα η θελει custome?
Κομπλε θα εισαι αλλιως θα πηγαινες σε ιδιοκατασκευη ισως καρμπον αλλα ειναι πολυ μανικι τι πλακακια θα φορεθουν αν ειναι αεροστεγες να μην τραβαει και απο αλλου αερα. Ωποτε πλακακια θα κοψεις και θα εισαι κομπλε απο προγραμμα στον υπαρχον η θα βαλεις παραλληλο. Παντως με μικρη πιεση 0,5-0,6 θα εχεις κοντα τα 200 ανετα εισαι και 16βαλβιδος θα γαζωνει στα ψηλα thumb thumb
Άγραφο, το Megasquirt. Για 200-220 στοχεύω.
Το πρόγραμμα θα μου το φτιάξει άλλο πρόγραμμα(ελπίζω)!!
Aμα το κατεχεις και το παλεψεις λιγο μακαρι !
Μην γινει καμια στραβη και πανε ολα τσαμπα χτυπα ξυλο!
Να κάνω ένα μικρό update, καθώς σκοπεύω τώρα τον Ιούλιο παράλληλα με άλλα πράγματα να προχωρήσω και το project όσο μπορώ. Δυστυχώς έχω κολλήσει σκληρά με το θέμα του εγκεφάλου και έχουν μείνει πίσω όλα τα όλα. Ωστόσο ο κοπρέσορας βρίσκεται πάλι στα χέρια μου εδώ και μια βδομάδα, ενώ σιγά σιγά προχωράω με τα περιφερειακά.
Το φίλτρο μπήκε και στηρίχτηκε σε ένα απλό φιλτροκούτι που έφτιαξα. Πολύ ικανοποιημένος προς το παρών, αν και μετά την τοποθέτηση του κομπρέσορα μάλλον θα το μετακινήσω λίγο οπότε λογικά θα φτιάξω ένα άλλο παρόμοιο.
Το θέμα της εξάτμισης πάει και αυτό να τελειώσει καθώς στο τέλος της βδομάδας φτάνει και τα χταποδάκι που προανέφερα. Ο καταλύτης περιμένει ήδη οπότε τις επόμενες μέρες τελειώνει και αυτό το κομμάτι:original:.
Σχετικά με το θέμα της εισαγωγής γνώρισα ένα παιδί με Ε30 318ις, το οποίο προθυμοποιήθηκε να πάρουμε τα μέτρα της εισαγωγής. Άρα θα υπάρχει μια καλύτερη άποψη σχετικά με τον χώρο που μένει και μια μεγαλύτερη σιγουριά για το αν κλείνει το καπό.
Ελπίζω η ταλαιπωρία με τον εγκέφαλο να τελειώσει σύντομα γιατί πρέπει το θέμα αυτό να έχει τελειώσει για να μπει ο κομπρέσορας. Υπομονή, ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώσει....
Πριν κοιτάξεις τα μηχανολογικά (εξατμίσεις,βάσεις,εισαγωγ ς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) που θα σου κοστίσουν αρκετά λεφτά (κακά τα ψέματα) βεβαιώσου απόλυτα ότι το αμάξι θα μπορέσεις εσύ (ή τουλάχιστον κάποιος άλλος στην χειρότερη) να το προγραμματίσει.Χωρίς προγραμματισμό διαθέσιμο άμεσα,όλα τα άλλα είναι περιττά έξοδα...;)
Καλή συνέχεια και εύχομαι τα καλύτερα :original:
Ευχαριστώ BILL, έχεις απόλυτο δίκιο.
Τα περιφερειακά έξοδα είναι προς το παρών πολύ λίγα.
-Τα μπεκ των 371cc μου τα χάρισε όπως προείπα ο φίλος Valadis544.
-Καταλύτης REMUS αχρησιμοποίητος+K&N σχεδόν καινούργιο, 300Ε πάλι απο φίλο(fairytail).
-Χαταπόδι ανοξείδωτο απο Αγγλία 150Ε μαζί με μεταφορικά.
-Πολλαπλή εισαγωγής απο Ε30 έχω βρει 80Ε, απλά πρέπει να σιγουρευτώ πρώτα οτι μου κάνει πριν την πάρω.
Σιγά σιγά μαζεύω όσα χρειάζομαι τόσο καιρό με αποτέλεσμα να πάρω σωστά πράγματα και σε καλές τιμές, υπομονή θέλει.
Προφανώς όλα αυτά δεν τα αγόρασα με σκοπό να πάρω άμεσα άλογα, αλλά να μπορέσω να λειτουργήσω τον κομπρέσορα σωστά όπως πρέπει. Μέχρι τότε δεν με νοιάζει αν θα πάω απο τα 140 άλογα στα 145 ή στα 150 ή αν θα χάσω και πέσω στα 135.
Το θέμα είναι οτι οι ατυχίες με τον εγκέφαλο με καθυστέρησαν(δεν πειράζει), καθώς θέλω πριν αρχίσω την εγκατάσταση του κομπρέσορα να έχω ήδη φτιάξει ένα πρόγραμμα για λόγους εκπαίδευσης και μόνο και να έχω ξενοιάσει με εισαγωγές-εξαγωγές. Αν καταφέρω να φτιάξω το πρόγραμμα ατμοσφαιρικός θα μπορέσω και κομπρεσοράτος. Έχω κατα νου μου βέβαια όπως πολύ σωστά είπες και προγραμματιστές, απλά πλεον δεν εμπιστεύομαι κανέναν και σε αυτούς θα απευθυνθώ μόνο σε έσχατη περίπτωση ή σε περίπτωση που χρειαστώ δυναμόμετρο. Στη χειρότερη και να σπάσω ένα μοτερ(χτύπα ξύλο)με 500Ε παίρνω άλλο, όχι ότι μου περισσεύουν αλλά δεν φοράω και κανέναν S52.
Δυστυχώς έχω ακούσει τρελά πράγματα για προγραμματιστές και βελτιωτές τόσο στην Κρήτη όσο και στη Αθήνα. Προτιμώ να μάθω πως να το κάνω σωστά μόνος μου και να το προσπαθήσω, παρά να πάω σε κάποιον να τα κάνει όλα πουτ@να και μετά αφού τον έχω πληρώσει να μου πει ααααα το μοτερ δεν την πάλευε και ωχχχχ έσπασε. Διαβάζω και μαθαίνω πολλά πράγματα για πολλούς τομείς και έχω πιστεί οτι οι "επαγγελματίες" δεν δίνουν σημασία σε πολλά "ασήμαντα" πράγματα. Όχι οτι είμαι καλύτερος απο αυτούς, αλλά τουλάχιστον το κρίμα στον λαιμό μου. Μόνο και μόνο η πληροφορία που έχω μαζέψει πάνω στο θέμα μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση και με κάνει κερδισμένο έτσι κι αλλιώςthumb.
συγχαρητήρια για το project
έχεις σκεφτεί μήπως καλύτερα να βάλεις 4-πεταλούδη εισαγωγή που μπαίνει από s50 με λίγη πατέντα αντί για εισαγωγή από e30
Aν πραγματι γινοταν αυτο θα πετουσε το αμαξι!!
Για τον s14 θα αναφερεσαι γιατι ο s50 ειναι 6πεταλουδος αλλα παλι που να βρει s14 εισαγωγη που θα ειναι και πανακριβη!
από s14 δε ταίριαζει άλλα από s50 ναι χωρίς τις 2 πεταλούδες εννοω
Γινεται τετοια πατεντα?
Παιδιά να στε καλά που με φυτιλιάζετε. Φαίνεται όντως καλό σαν σκέψη και αρκετά δελεαστικό, αλλά.....
Τετραπετέλουδο+ υπερτροφοδότηση=πίστα και μόνο
Η εφαρμογή αυτή χαλάει ΠΟΛΥ την οδηγησημότητα του αυτοκινήτου, όχι λόγο της παραπάνω δύναμης αλλά λόγο της απόκρισης του γκαζιού. Τι εννοώ, εννοώ οτι η πίεση θα πηγαίνει στη μέγιστη τιμή της πολύ πριν τερματήσει το γκάζι. Δλδ θα πηγαίνω πχ με μισό γκάζι και θα είναι σαν να πατάω τέρμα ενώ αν πατάω τέρμα δεν θα αλλάζει κάτι. Αυτό μπορεί να γίνει εαν απλά και μόνο επιλεγεί μεγαλύτερη πεταλούδα απο της απαιτήσεις της εφαρμογής. Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γίνει αν βάλω 4 πεταλούδες. Με σωστή επιλογή τετραπετάλουδου μπορεί να γίνει αυτό, αλλά αφορά πίστα και μόνο όπου σε μεγάλο μέρος πας με τέρμα γκάζι και παράλληλα θέλεις η μέγιστη ροή αέρα να είναι μέγιστη με την έννοια να υπάρχουν όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες στην ροή.
Στην περίπτωση κομπρέσορα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη σε σχέση με το τούρμπο καθώς ο κομπρέσορας δουλεύει συνέχεια οπότε με το που ανοίγει η πεταλούδα το κλότσιμα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Σκεφτείτε οτι στο στάδιο αυτό θα κρατήσω την μαμα πεταλούδα του ις η οποία είναι προοδευτικού τύπου(μια μικρή και μια μεγάλη παταλούδα).