Ετοιμοι υπολογισμοί εδώ:
https://www.moneyonline.gr/site/arti...nsi-se-pinakes
Printable View
Ετοιμοι υπολογισμοί εδώ:
https://www.moneyonline.gr/site/arti...nsi-se-pinakes
Αρα τελη 880 ευρω συν εκτακτη εισφορα 665 και τεκμηριο 9.300????
Η εισφορα δεν ειναι 465???Πρωτη κυκλοφορια το 2007 ειναι.
λεφτα υπαρχουν... δωστε φορους στον λαο...https://www.bmwfans.gr/forum/images/...nghookah-1.gif
..οσο μας βλεπουν να καθομαστε κ να πληρωνουμε τοσο θα βαζουν κ θα βαζουν...
Συγνώμη, πόσα κυβικά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ;
Αρα Χ5 3,0 του 2004 πληρωνει φετος 880+1240?
Και απο του χρονου μονο τα 880?
Ο φορος πολυτελειας ανεβηκε σε σχεση με περυσι?
Οχι (προς το παρόν) .
5% επί του τεκμηρίου μέχρι 2500 κυβικά και 10% για >2500
Για πάνω από δεκαετία δεν έχει Φ.Π.
δλδ
880+465!!!!!!
Eίναι 880 και 1120 οπότε 2000 στρόγγυλα έτσι μην ασχολούμαστε με ψιλά μωρέ.
Προσωπικά για αμάξι που πιάνει 6-7χιλ στην αγορά και άν ,2000 για να το κυκλοφορώ χωρίς ασφάλεια κτλκτλ δεν τα δίνω. Αμάξι να κυκλοφορώ μικρότερο έχω.Προτιμώ αυτά τα λεφτά να τα βάλω στο αμάξι extraδακια παρά να τα δώσω και φέτος στους αλήτες.
Εγω βλεπω το ε46 να το αφηνω ενα χρονακι μεσα και τα λεφτα να τα κανω ενα Μ54Β30...
Από Δευτέρα διαθέσιμα τα τέλη κυκλοφορίας
Ανοίγει από τη Δευτέρα η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων, απ” όπου οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτουν τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας…
Οι πολίτες, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, θα έχουν πρόσβαση είτε με τους κωδικούς του TaxisNet, είτε με το ΑΦΜ τους είτε με τον αριθμό κυκλοφορίας. Θα τυπώνουν το ειδοποιητήριο και θα το πηγαίνουν σετράπεζα μέσω της οποίας θα γίνεται η πληρωμή.
Διπλή θα είναι η επιβάρυνση για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.929 κυβικών καθώς θα καταβάλλουν και φόρο πολυτελούς διαβίωσης- από τον οποίο προσδοκώνται έσοδα 136 εκατ. ευρώ.
Από το φόρο δεν γλιτώνουν όσοι τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν πινακίδες στα τέλη του περασμένου έτους καθώς το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από τη χρήση του 2012. Το νέο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καλούνται να πληρώσουν και όσοι έχουν πισίνα ή αεροσκάφος.....Εδω την πατησα εγω..
Στα επίπεδα του 2012 κινούνται τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Αναλυτικότερα:
Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ
Περαστικα!!!!!!!!
Πώς να κινήσετε το αυτοκίνητό σας νόμιμα χωρίς πινακίδες - See more at:======>>>>> https://arouraios.gr/2013/11/pws-na-....dLj20Jn1.dpuf
Την διαδικασία την ξέρω και σε κάποιες περιπτώσεις την έχω χρησιμοποιήσει.
Σε τέτοια περίπτωση το πρόβλημα (κόστος) είναι της ασφάλισης.
Κάτι λέει στο τέλος του άρθρου αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν δοκιμάσεις...
Δεν ξέρω καμία ασφαλίστική που να ασφαλίζει -νόμιμα- για 2 μέρες. Το λιγότερο είναι μήνας και αντίστοιχα το κόστος απο 50 ευρώ κάθε διήμερο.
12 πενηντάρικα το χρόνο μας κάνουν 600 ευρώ...
Σκέφτομαι την ιδέα για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας.Πως το βλέπετε σαν ιδέα?
εχεις Πιστωτικη???? :shok: :shok:
Έχω πιστωτική αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ.
Πάντως εγώ καλού-κακού θα περιμένω να περάσει και η παράταση που θα δώσουν για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, υποθέτω γύρω στις 8-10 Ιανουρίου.
Να δούμε τί (αν) θα ανακοινώσουν μέτα (όπως έγινε και πέρυσι, αφού τους τα έιχαμε ακουμπήσει...)
Ετσι κι αλλιώς πρόστιμο δεν θα έχω αφού τις έχω ήδη κατατεθημένες τις πινακίδες απο Σεπτέμβριο.
Με τις καταθέσεις που θα γίνουν και φέτος, θα φτάσουμε σε σημείο που να μην τους βγαίνουν οι πράξεις με τίποτα. Το θέμα είναι βέβαια αν θα το παραδεχθούν ποτέ και κυριώς οτι εμείς έχουμε τα καμάρια μας σαν σε "μουσείο"...
@@@@ θα πάρουν !
Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο που έχει καταθέσει τις πινακίδες του για το έτος 2013 αλλα δεν θέλω να περιμένω το 2014.
Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάω να πάρω τα τέλη του 2014 (για να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση) απο την στιγμή που στης 4 του μήνα ξεκινάει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας...τι γινεται σε αυτή την περίπτωση?
Μπορώ να το κυκλοφορίσω κανονικά?
Βασικά με ενδιαφέρει μόνο η μεταφορά του απο ένα σημείο σε ένα αλλο.
Αυτά που ήταν χωρίς πινακίδες τι κάνουν;
Αναδρομικά για το 2012 ??? Γιατί δεν το κάνουν από το 2000 !!!
Το ξέρω οτι ο λογαριασμός είμαστε ευποχρεωμένοι να βγεί και θα βγεί αλλά όχι για πολύ ακόμα απο το αυτοκίνητα.
Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη* του ο Στουρνάρας είχε πεί οτι τα αυτοκίνητα είναι η καλύτερη (ή κάπως έτσι) φορολογητέα ύλη που έχουν.
Οταν θα ακινητοποιηθεί αυτή η "ύλη" ή όταν θα έχει εξαυλοθεί και θα μείνουν μόνο τα ταξί, να δούμε τότε τί θα κάνουν.
Βρήκανε κι εδώ μια ευκολη λύση...
:ranting2:
*https://www.bmwfans.gr/forum/showpos...3&postcount=85
Τα ταξι, τα φορτηγα, τα λεωφορεια,// εχει ο Θεος!!
χαχα κατι θα βρουν.....
Διερωτώμαι: Δεν έχει σκεφτεί κανείς να κινηθεί νομικά έναντι της αναδρομικής επιβολής του φόρου πολυτελείας ;
Το καταλαβαίνω να νομοθετούν (έστω και σκληρά) και να σου ανακοινώνουν κάτι που θα ισχύσει αλλά να έχεις και 'συ (ο φορολογούμενος) το χρονικό περιθώριο να αντιδράσεις (να ακινητοποιήσεις με κατάθεση πινακίδων για την περίσταση).
Η αναδρομηκότητα είναι εντελώς μας εντελώς απαταιωνιά !
Το συζητούσα με έναν δικηγόρο και μου έλεγε οτι όντως είναι παράνομο (το μέρος της αναδρομηκότητας) αλλά σε κάθε περίπτωση για να μπείς σε διαδικασία διεκδίκησης, θα πρέπει κατ'αρχήν πρώτα να το πληρώσεις και μετά να στραφείς εναντίον οτυ δημοσίου ζητώντας απαλλαγή.
Βέβαια σε τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο πρίν πληρώσεις, με κάποιον νομότυπο τρόπο να κοινοποιήσεις στην αρμόδια ΔΟΥ (εκεί που πληρώνεις) οτι επιφυλάσσεσαι κάθε νόμιμου διακώματός σου δεδομένου οτι αμφισβητείς την νομιμότητα του συγκεκριμένου φόρου (για την αναδρόμικότητα μιλάμε, να μην ξεχνιόμαστε).
Αν έχει θεσπιστεί ή έχει ετοιμαστεί απο κάποιους τέτοια διαδικασία, χρήσιμο θα είναι να την γνωρίζουμε πρίν πάμε να πληρώσουμε τον αναδρομικό φόρο πολυτελείας.
Αν πληρώσουμε χωρίς να διατηρήσουμε δικαίωμα αμφισβήτισης-διεκδήκισης, μετά "πέταξε το πουλάκι".
Ρωτήστε όπου μπορείτε να μάθετε και ενημερώστε κι εδώ για ότι ΥΠΕΥΘΥΝΟ μάθετε.
Μπορεις με μια απλη αιτηση (ισχυε στην αρμοδια ΔΟΥ και με θεωρηση απο την Τροχαια) να παρεις πινακιδα -Μ- για μεταφορα δηλαδη, και να κανεις συμβολαιο αγορας οχηματος χωρις δικαιωμα κυκλοφοριας μεχρι την 31/12/2013...ακουσε με και ψαξτο !
Το -Μ- ισχυει για δυο μερες και η αιτιολογια που θα γραψεις θα ειναι μεταφορα για δοκιμη .
χαχαχα θυμαστε κατι ασπρομαυρες Ελληνικες ταινιες που οταν εσκανε μυτη κανα καλο αμαξι της τοτε εποχης ,τρεχανε απο πισω του κατι ασχημα ασπρομαυρα παιδακια και το θαυμαζανε?????Ετσι θα ειναι σε λιγο...ποσο μαλλον τα Πεμβε................γ@μω την τρελα μου :)))))))))))))))))))))))