Τουλαχιστον λεω ρε αρχοντα για να μην με πουνε υπερβολικο.
Printable View
Τουλαχιστον λεω ρε αρχοντα για να μην με πουνε υπερβολικο.
Εγώ λέω να κάνουμε group buy Motec για να ρυθμίσουμε σωστά τα ///Μ μας να καίνε και υγραέριο, και βενζίνη και μεθανόλη άμα έχουμε και τάβλες !
Γιατί όχι ?
1 χιλιάρικο το υγραέριο, άλλα 10 ο Motec, μια χαρά !
Με 11 χιλιάρικα έχεις γίνει αεριωθούμενος που λέει και ο Γιωργάρας !
Ναι...να βαλουμε και μια σχαρα να ψηνουμε και κανα φαγκρι στις διακοπες.
Να ειναι και ψησταρια υγραεριου δλδ.
Zgouriazmenos Χαχα οχι οχι.
Για το τζιπ ελεγα αλλα γραφαμε μαζι και βγηκα απο κατω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Απο οτι καταλαβα μετα απο περιπου 4-5 σελιδες OfftopiΚιες ειναι οτι
γενικα εχετε θεμα με το υγραεριο
μετα το κονσεπτ m3 και υγραεριο απλα το απεχθανεστε
το κακο ειναι οτι δεν λεγεται 332 και πηγανε κ βαλανε το Μ μπροστα οι ανθρωποι
Πρεπει να φατε μια χαλαροπιτα και να δειτε το θεμα σφαιρικα
Εφοσον ειναι ενα e36-e46-e92 τι θεμα υπαρχει?
μιλατε λες κ ειναι οχι απλα supercar αλλα πραγματικα hypercar
ειναι? η απλα εχει κινητηρα που ενα supercar θα μπορουσε να εχει?
αυτο μονο αρκει για να δικαιολογησει ολα αυτα που λετε?
αυτο το λαικο τυπου " μα το αμαξι ειναι αγωνιστικο" θα ισχυε αν πρωτα ξεκιναγε απο τα βασικα οπως ΟΧΙ αεροσακους-κλιματισμο-ραδιο
μετα οχι πισω σαλονι-μοκετες, πορτμπαγκαζ ξηλωμα να φαινονται τα ντουι ολα κτλ
αν εβγαινε μονο τυπου CSL θα σας ελεγα οκ, ειναι ακυρο
το απλο Μ3 ειναι πρωτα gran turismo πολυτελειας κ μετα ολα τα αλλα, ειναι χιλιομετροφαγος που απλα εχει ενα μοτερ που στροφαρει κ μετα τις 6500
Εγώ πάντως είμαι 90-10 να βάλω στο Χ3.
Γιωργο και εγω το σκεφτομαι πολυ σοβαρα για το allroad μιας και τωρα που αρχισα και παλι την οδηγηση θα κανω τουλαχιστον 25.000 χλμ το χρονο, οποτε αν βρω ενα καλο και αξιοπιστο συστημα και βεβαιωθω οτι δε θα εχω φθορες και αλλα προβληματα (τα νεα συγχρονα και ακριβα συστηματα εχουν λυσει σχεδον ολα τα θεματα του περελθοντος) θα το χωσω χωρις δευτερη σκεψη.
Απο πολυ καλο φιλο μου που αντιπροσωπευει και πουλα συστηματα σε ολες τις αντιπροσωπειες αυτοκινητων στην Ελλαδα εμαθα οτι αυτα τοποθετουνται στην Καρεντα με εγγυηση και για τα ποιο νεα οχηματα η εργοστασιακη εγγυηση συνεχιζει να ισχυει κανονικα, πραγμα που σημαινει οτι ΜΑΛΛΟΝ ειναι αξιοπιστο.
Αυτα για το audaki.....να βαλω Camping Gaz στο bmw ουτε με βραστα αυγα στις μασχαλες , σταγονες στο μετωπο και φαλαγγα στα ποδια ......
Το προβλημα μας φιλε ειναι οι τζαμπα μαγκες που ενω τους βαραινουν 20 ευρω παραπανω καυσιμο, θελουν την μεγαλη ζωη, το μεγαλο αμαξι, τις διακοπαρες, το μεγαλο σπιτι, κοκ.
Θα μου πεις και τι μας νοιαζει εμας. Μας νοιαζει γιατι αφου μας αραδειασαν ένα καρο φουμαρα για την υποτιθεμενη οικονομικη τους κατασταση, μας δαγκωσανε και παρακαλανε σημερα να τους χαριστουνε λεφτα που εχουν φαγωθει προ πολλου.
Το χειροτερο δε ειναι, οτι αντι να παν και να πουλησουν το ρημαδι τωρα που δεν εχουν να φανε, κοιτανε να το κανουν και υγραεριο για να συνεχισουν να κανουνε λεζαντα σε αυτους που δεν τους ξερουν.
Ποιος μιλησε για φιλοσοφια αυτοκινητων? Για την βλακεια των ανθρωπων λεμε.
Και ναι, αν θες και την γνωμη μου, ειναι τουλαχιστον γελοιο σε ένα αμαξι εκατο χιλιαδων να κανεις μια τετοιου ειδους μετατροπη με μοναδικο γνωμονα την οικονομια. Οταν αγοραζεις ένα τετοιο αμαξι, σημαινει οτι συμβιβαζεσαι και με τα εξοδα του.
Τι παραλογο βρισκεις σε ολα αυτα που λεμε δλδ?
Tιποτα δεν ειναι παραλογο Τομας.....ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ εισαι εσυ που ακομα προσπαθεις με επιχειρηματα (και γεγονοτα στην πραξη πλεον) να εξηγησεις τα ανεξηγητα σε Ελληνες (καμια σχεση με τον φιλο μας εδω, γενικα μιλαω) που σου επαναλαμβανω οτι με την πρωτη ευκαιρια θα ξανακανουν τα ιδια και χειροτερα. Ρε συ ξεκολλα....το ελληναριο δεν καταλαβαινει Χριστο....τα κανει ολα σωστα και ορθα και για τα οποια στραβα φταινε παντα οι αλλοι και η κακοτυχια τους. Εγω γελαω με διαφορους γνωστους και μη εξαιρεταιους οι οποιοι με το που κατεθεσαν πινακιδες, γκρεμιστηκε και η προσωπικοτητα τους και το στατους τους στο γελοιο μικροκοσμο της κοντρας και του γυφταριου. Αυτα και σε οποιον γουσταρει .
Σταθη ηδη σε 3 εβδομαδες εχω κανει 1.8κ......και απο Σεπτεμβριο που θα μπορω να πηγαινω πιο ανετα στο βουνο θα κανω πολυ περισσοτερα ανα εβδομαδα οποτε ας περιορισω λιγο την συμμετοχη μου στην κρατικη χορηγια ....σημερα το πρωι γεμησα με 134 ευρω......η αλλιως 45.660 παλιες καλες δραχμες....εκανα την αναγωγη και με πιασαν τα γελια .
Αυτά που βάζει η καρέντα Νίκο ειναι της vialle εαν δεν απατώμαι, που είναι η ακριβότερη μάρκα...καλά θα είναι, δε μπορεί.
ειχα ρωτησει εναν πελατη μου που εχει την εταιρια cargate, και μου ειχε πει οτι βγαινει κιτ για τον 3,2 fsi.
μου ειχε πει και μια τιμη που θεωρησα αστρονομικη και δεν το συζητησα καν.
κανε μια ερευνα νικο.
https://www.cargate.gr/
καραντασιος λεγεται, παρε εκ μερους μου.
Παιδιά σόρυ για το off topic, επειδή με έτρωγε ο κ*λος μου πήγα σήμερα στην εφορία και πήρα και τηλέφωνο στο γραφείο συγκοινωνιών και ρώτησα για το συγκεκριμένο θέμα. Τα τέλη κυκλοφορίας αυτά ισχύουν ΜΟΝΟ για υβριδικά με ηλεκτροκινητήρα. Ο νόμος (περιληπτικά) ορίζει ως υβριδικό ένα όχημα το οποίο κινείται με 2 μορφές καυσίμου εκ των οποίων η μία αποτελεί εναλλακτική πηγή καυσίμου-οικολογικό καύσιμο. Το υγραέριο όμως, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας είναι εναλλακτικό-οικολογικό καύσιμο. Γιατί λοιπόν εγώ, κάνοντας τη μετατροπή σε LPG και δηλώνοντάς το νόμιμα (με ΚΤΕΟ, χαρτια κτλ.) να μην ανήκω σε αυτή την κατηγορία? Γιατί να θεωρούνται υβριδικά μόνο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα (ας είναι 4000 κυβικά) και να πληρώνουν 5 ευρώ τέλη κυκλοφορίας? Κάνει λιγότερη ζημιά στο περιβάλλον ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο 4000 κυβικών απο το δικό μου υγραεριοκίνητο 1900 κυβικών? ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε να μου απαντήσει ή έστω να μου δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση. Το μόνο που μου λέγανε ήταν "Αυτές τις οδηγίες έχουμε πάρει..." και "Αυτά ορίζει η εγκύκλιος..." και διάφορα τέτοια. Αυτά απο μένα :thumbsdown:
γιατι ο νομος μιλουσε (παρελθον), μονο για καινουργια οχηματα, καθως ηθελε να δωσει κινητρο για την αποσυρση παλιων αυτοκινητων με ταυτοχρονη αγορα νεων υβριδικων.
δεν υπηρχαν τοτε μονο τζιπ 4000 κυβικων, υβριδικα υπηρχαν και μικρου κυβισμου.
το κινητρο ηταν να μην πληρωνεις τελη κυκλοφοριας, πραγμα που αντισταθμιζε την υψηλοτερη τιμη τους.
ο νομοθετης δεν ειχε κατα νου να δωσει κινητρα για μετατροπες υπαρχοντων οχηματων, γι αυτο δεν προβλεψε αυτην την περιπτωση.
οπως και να εχει, η διαταξη αυτη αποτελει παρελθον καθως πλεον τα τελη νεων οχηματων υπολογιζονται με βαση τις εκπομπες ρυπων και δεν γινεται διακριση για τα υβριδικα.
Thank you !!!
εκανα ενα λαθος, ο νομοθετης δινει κινητρο και για τη μετατροπη παλαιων οχηματων.
αυτο ειναι ο μειωμενος φορος στο υγραεριο.
θα μπορουσε να τον εξισωσει με τη βενζινη και αφου περασεις κτεο να σου επιβαλλει λιγοτερα τελη, ή να σε υπολογιζει με βαση τι εκπεμπεις τωρα.
αυτος ο τροπος ομως θα ηταν πηγη γραφειοκρατιας και διαφθορας.
ετσι προτιμησε τον πιο απλο με τη μειωση στο φορο.
Με τους καταλύτες τι γίνεται ?
Δουλεύουν ή δεν χρειάζονται πλέον ?
Από καυσαέρια, υποθέτω βγάζει μειωμένα ?
Βαλέριε τα παίρνεις όλα προσωπικά και μας παρεξηγείς.
Όχι, δεν έχουμε θέμα με το υγραέριο, το γράψαμε και εγώ και ο Τόμις και οι άλλοι.
Έχουμε θέμα με υγραέριο σε Μ αυτοκίνητο.
Τα Μ δεν είναι ούτε supercar ούτε hypercar. Είναι sportscar.
Όπως είναι και τα Porsche, και τα Audi RS κτλ.
Αυτό που λες για αερόσακους, κλιματισμό κτλ πάλι υπερβολικό είναι γιατί άν δεις τα τελευταία 20 χρόνια, όλα τα σπορ αυτοκίνητα έχουν τα πάντα.
Ακόμη και τα GT2 RS / GT3 RS...
Αυτό που ξεκίνησε τη μόδα των accessories-delete ήταν το CSL, δεν σημαίνει όμως ότι όποιο αυτοκίνητο έχει navigation ή αερόσακους και μοκέτα δεν είναι σπορ αυτοκίνητο (τότε πρέπει να θεωρήσεις και το GT3 RS & GT2 RS γκραν τουρίσμο χιλιομετροφάγους).
Αυτό που λέμε λοιπόν είναι.
Αγοράζεις ένα σπορ αυτοκίνητο με ειδικό πολύστροφο κινητήρα.
Προφανώς το πήρες για να γευτείς σπορ οδήγηση, υψηλές επιδόσεις, ωραία απόκριση στο γκάζι κτλ.
Ποιος ο λόγος τότε να βάλεις υγραέριο σε αυτό, να χαλάσεις όλο το χαρακτήρα του αυτοκινήτου απλά για γλυτώνεις 20 ευρώ το γέμισμα ?
Ένα άλλο παράδειγμα είναι σαν να αγοράσεις Nespresso μηχανάκι, αλλά να γεμίζεις τα καψούλια με καφέ για φραπεδιά γιατί τα καψούλια τoυ Nespresso είναι ακριβά. Τι το πήρες τότε ?
Εγώ το έγραψα κάμποσες φορές, σε απλά BMW και άλλα αυτοκίνητα, είναι καλή ιδέα.
Κανείς δεν είναι κολλημένος (από τους γνωστούς τουλάχιστον) οπότε μην θεωρείς πάντα ότι υπάρχει κάποιο θέμα από μέρους μας.
Είναι πιο αργό, αλλά σε βαθμό σχεδόν αμελητέο.
Για να σου δώσω μια τάξη μεγέθους όταν βάλεις ένα δεύτερο άτομο μέσα το νιώθεις πιο αργό από ότι όταν από βενζίνη το πας σε υγραέριο. Οπότε υπολογίζω να έχει χάσει κάπου 10 και να έχω πάει στα 130 άλογα, μεγαλύτερη απώλεια με τίποτα.
Δεν αλλαζει στο θεμα αλογων αλλαζει στο θεμα ροπης κ ελαστικοτητας, ουσιαστικα το νιωθεις πιο ηρεμο κ στον ηχο σαν να πας με το κλιματισμο αναμενο, μετα τις 5000 σαν να χανει την εκρηξη δλδ πχ πεμπτη στα 180 που εχεις 5000 δισταζει να γεμισει
ολα αυτα αλλαζουν με το πατημα ενος κουμπιου ετσι, στιγμιαια γυριζει βενζινη κ το στελνεις το μοτερ στον κοφτη
Οσο για τα καυσαερια εχω να καθαρισω την εξατμιση μεσα 1 χρονο κ με μια χαρτοπετσετα κ λιγο νερακι τα περνας ενα χερι κ τρως κορν φλεικς μεσα ανετα
Με την βενζινη θες 2 μερες τριψιμο με περιστροφικο τριβειο 300rpm μπας κ φυγει η μπακα κ η μαυριλα
Σημερα πηγα στο mall να παρει κατι η κορη μου, στην εισοδο του parking εχει μια πινακιδα (δεν προλαβα να τη διαβασω) και η κορη μου ισχυριζεται οτι γραφει απαγορευεται η εισοδος σε αυτοκινητα που χρησιμοποιουν υγραεριο.
Αν παει κανεις ας προσεξει να δουμε αν αληθευει ή καταλαβε κατι αλλο...
Σωστο, αλλα δεν ειναι life time αλλαγη, δλδ δεν ειναι το εκανα τουρμπο κ αλλαξα φλατζα για να πεσει η συμπιεση κ εριξα τον κοφτη 500 στροφες γιατι ουτως η αλλος βγαζει τα αλογα στις 6100 αντι στις 7200 που τα εβγαζε πριν
πατας ενα κουμπι κ εχεις το αμαξι που ειχες πριν
η ολη κουβεντα ειναι σαν το DSC, εφοσον "βγαινει" τι θεμα υπαρχει?
αν δεν μπορουσα να το κλεισω κ το αμαξι δεν μπορουσε να παρει πανω απο 13 μοιρες κλιση πλαγιολισθησης θα σου ελεγα οτι οκ ακυρωνει ολη την φιλοσοφια του αμαξιου
ειναι On/Off το συστημα
Ρε δε πανα λέτε ότι θέλετε ας είχα εγω
E92 m3 και ας ήταν και μαζούτ ούτε που με νοιάζει
Για το τι θα έλεγε ο καθενας εδω μέσα !!!
Μάλλον δεν το ξέρεις καλά το θέμα με τα υβριδικά
Μέχρι πρόπερσυ όντως ΟΛΑ τα υβριδικά είχαν τέλη 5 ευρώ
Από πέρσυ έχουν τελη 5 ευρώ αυτά που είναι μέχρι 1929 κ.ε νομίζω
Από εκεί και πάνω το ήμιση των αντίστοιχων συμβατικών για αυτοκίνητα με άδεια μέχρι 31/10/2010 και από 1/11/2010 τέλη κυκλοφορίας βάση ρύπων ΚΑΙ στα υβριδικά.......thumb
https://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=322673
Αλεξ δε νομιζω επειδη θα δουλεύει με LPG
Δε θα μου προσφέρει τη χαρα του Μ car !!
Αν το έχεις για καθημερινό αμάξι όπως είχα το Μ3
Γιατι όχι !! Αν ήσουν καριεριστας και ήσουν μόνο πίστα
Οκκκ μαζι σου !!!
Το Μ3 προσωπικά εγω το έδωσα για να μη το παντρεύτω !
Όπως πολλα άτομα μου έλεγαν εδω μέσα ( που αποδηξα το αντιθετο για αλλη μια φορα )και σε τιμη που ούτε στα πιο τρέλα μου όνειρα !!!
Κατσε οποιος παει μονο πιστα με το Μ3 ειναι καριεριστας ?
Που λέει ο λόγος αν το έχεις μόνο για πίστα για πιο λόγο
Να το κανεις lpg??? αν το έχεις καθημερινό αμάξι για πιο λόγο να μη το κανεις ;;;
Αν το έχεις για πίστα έχεις και τα φράγκα για τα γούστα σου !!
Είναι πολλοί που ξαφνικά εκει που ήταν άνετα με τα φράγκα κλπ κλπ
Και ξαφνικά τους ήρθαν τα πάνω κάτω !!!
Και δε λέω αυτούς που χρωστάνε κλπ κλπ όπως λέει ο Θωμάς και θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν
τι λεζάντα τους με το Μ3
Ρε παιδια. Στο απλο bmw μου εγω δεν το βαζω.
Δεν το βαζω γιατι το θεωρω πατεντα και δε θα θελα να βαζει ο καθενας το κουλαδι του πανω στο αυτοκινητο, να τρυπαει πορτ παγκαζ, να τρυπαει εισαγωγες και ολα τα συναφη. Το σκεφτηκα καποια στιγμη γιατι το αυτοκινητο τσουλαει αρκετα αλλα οχι...
Κατανοω ομως οτι καποιος αλλος νοιαζεται παραπανω για την οικονομια καυσιμου και ειναι λογικο να αδιαφορει για τα παραπανω. Προσωπικα σε καποια ζητηματα τραβαω σκαλωματα...
Και η θηκη διπλα απο το χειροφρενο για μικροαντικειμενα ειναι. Μπαινει ομως μονο το κινητο μου το οποιο εχει λαστιχενια θηκη. Αν μπει κατι αλλο σαλταρω. Καποιος αλλος μπορει να πεταει κλειδια εκει, ειναι πως το βλεπει ο καθενας...
Επι του θεματος. Ο S54 ειναι ενα μοτερ μελετημενο με ακριβεια. Προσπαθει να εκμεταλλευτει το παραμικρο. Ειναι φτιαγμενος απλα για να δουλευει τελεια. Ειναι κριμα θεωρω πρωτον να τον υποβαλεις σε χιλιομετρα για δουλεια και δευτερον σε... πατεντες. Και ειδικα αμα μιλαμε για πατεντες που θα σου γλιτωσει λιγο καυσιμο σε ενα αμαξι που εχει καινουριο 100.000, τεκμηρια 20-25.000, τελη με εκτακτες ποσο? 2.000? Σερβις στη χρονια? Το θεμα ειναι το καυσιμο του? Νομιζω οτι αν φτασεις σε σημειο να σκεφτεσαι καυσιμα και εχεις Μ3 εχει ερθει η ωρα για το πωλητηριο. Τες πα. Προσωπικη αποψη αυτο.
Πανω στο θεμα των χιλιομετρων... Δλδ αμα φτασει τα 300.000 χλμ ο S54 θα ειναι Οκ? Και οταν λεω οκ δεν εννοω οτι δε θα δουλευει. Μια χαρα θα δουλευει, αλλα θα μπορεις ρε παιδι μου να τον σκισεις αφοβα? Θα ειναι οπως τα πρωτα 100.000 χλμ πχ? Θα παραμενει Μ?
Να μου πεις αμα τον συντηρεις γιατι να μην ειναι. Ειναι και αυτο... Δεν εχω αποψη για τους S54. Για τους Μ54 οτι θελετε:thumbsup:
Στο δικο μου φορτωνω χιλιομετρα. Γι αυτο το πηρα. Ενα Μ3 θα το επαιρνα καθαρα και μονο για διασκεδαση οποτε δε θα ηθελα να εχει πολλα χιλιομετρα. Θα επαιρνα και ενα δευτερο(ενα μεταχειρισμενο απλο bmw με την ιδια καροτσα στο κατω κατω αν θελω σωνει και ντε να οδηγω Ε46 καθε μερα. Αλλιως ενα vw η κανενα κουρσακι ιαπωνοκορεατικο. Ενα kia ceed πχ) και θα προσπαθουσα να φορτωνω οσο το δυνατο λιγοτερα στο Μ. Οποτε αν γραφει το πολυ μεχρι 15-20.000 το χρονο ποιος ο λογος να ειναι υγραεριο??
Αυτη ειναι η δικη μου οπτικη γωνια. Δεν την επιβαλλω σε κανεναν και δεν σκοπευω να αντιπαρατεθω με κανεναν.
Στο κατω κατω παιζει αμα ειχα Μ να το εβλεπα διαφορετικα.
Αληθεια, συζηταμε γενικα? Υπαρχει καποιος κατοχος Μ αυτη τη στιγμη που να το εχει κανει γκαζι, να μας πει εντυπωσεις. Τι χρηματα γλιτωνει μεσα στο χρονο και τι ποσοστο ειναι αυτα επι των ετησιων δαπανων του αυτοκινητου?