με το καλο Νικο να βρεις μοτερ! πολυ καλα κανεις και το αλλαζεις ;)
Printable View
με το καλο Νικο να βρεις μοτερ! πολυ καλα κανεις και το αλλαζεις ;)
αμαξι turbo που μπαινει πιστα για drift που θα δουλευει κοκκινα ολη μερα..δεν θα ξανα-ασχοληθεις..τι λες βρε mike?μακαρι να σου βγει εσενα ετσι σου ευχομαι απο καρδιας..(και αμα δεν σου βγει τα φιλαρακια εκει θα ειναι να βοηθησουν!)
το μ3 θα ανοιχτει οπωςδηποτε..και ας δωσω ενα καρο λεφτα..θα χω το κεφαλι μου ησυχο ετσι..λεφτα υπαρχουν....:hystericalbs1::hystericalbs1: :ranting2:
Τι λες μωρέ και εσυ? Λες και δεν έχεις Μ και δεν ξέρεις. Τα Μ ανταλλακτικά εκτός απο ακριβά είναι και σπάνια να πεις οτι θα βρεις εύκολα μεταχειρισμένο. Μια αντλία νερού να αλλάξεις δεν το γλυτώνεις το 300. Ένα Μ42 να σπάσεις σε κομμάτια με 600Ε την άλλη μέρα παίζεις. Να ανοίξεις και να το κάνεις τι? Αν το ανοίξεις να αλλάξεις πράγματα απο μέσα μιλάμε για ένα σέρβις εύκολα 1500Ε+ αγορά μοτερ. Και όπως έλεγες εσυ...ΑΝ πάθει κάτι? Εγγύηση δύσκολα θα πάρεις και δύσκολα θα την τηρήσουν σε αμάξι που μπαίνει πίστα.
Φυσικά το Μ θα μαμάει στο 30αρι, αλλά θα ξεφύγεις πολύ σε κόστος ότι και να λέμε. Ασε που αν το θέλεις και για καθημερινή χρήση το Μ θα καίει και θα έχει έξοδα συντήρησης ενος Μ... Δεν λέω να βάλεις Μ42 ντε και καλά, αλλά ξανασκέψου τοthumb
ακομα και με ανοιγμα του μοτερ και αγορα..και παλι ειμαι σε πολυ λιγοτερα χρηματα απο οσα ειναι να κανω τουρμπο ενα 6κυλινδρο πχ..και εχω ενα μαμα μοτερ χωρις να εχει βαλει χερι μεσα κανεις..και εννοω απο πειραγμα..
ειμαι κατα των τουρμπο καθως δεν εχω τον χρονο να ασχολουμαι ολη την μερα..ποιο κολλαρο τρυπησε, η τουρμπινα αν καιει λαδι, αν ζεσταθηκε το μοτερ, αν τρυπησε η πολλαπλη και πολλα πολλα αλλα..προτιμω να ευχαριστιεμαι το αυτοκινητο στην πιστα παρα να ασχολουμαι με τα μικροπροβληματακια που θα βγαζει...καθως δεν ειμαι μηχανικος να τα ξερω ολα..προτιμω το αμαξι να αποδιδει λιγο λιγοτερο και να το εχω συνεχεια παρα να ταλαιπωρουμαι...
Ναι ρε οκ καλά τα λες, αλλά αν γίνει καλή δουλίτσα ούτε τουρμπάτος θα έχεις θέματα. έλεγα για την έτοιμη λύση που σου πρότεινε ο Μικε. Καλά χρήματα λιγότερο βάρος στη μούρη και όλα έτοιμα.... δες το και αυτό.
6 cyl S50 B30 is the king Nik.
Οτι και εαν αποφασισεις να βαλεις, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις ενα dry sump.
νικ δες κ για s38 (πιο δυνατό κ πιστευω θα ναι λιγότερο μαμημενο από τ s50, ποιος πάει m5 στ πίστα εκτός από τον doc :-)) + θα μπεί πανευκολα σε σένα (που φορας ήδη το m30) αλλά το κακο είναι ότι είναι πιο ακριβό
Τα Μ50, τα βρισκεις πιο φθηνα Νικο.. σκεψου και αυτη τη λυση.. Σιγουρα, θα εχουν φθηνοτερα ανταλλακτικα, αλλα αμα παιξεις με τουρμπο.. οπως στο βιντεο ^ δεν ξερω σε τι επιπεδα θα φτασει το κοστος του project και ποσα εσυ θελεις να διαθεσεις.. και αν σου κανει στη τελικη για αυτο που θελεις..
Παντως το S50 γ@μ@ει.. αλλα οτι εχει σχεση με ///Μ.. τσουζει..
Παρε τιμες απο εδω και θα δουμε και απο Αγγλια..
βεβαια, ο Νικος ειπε κατι οτι δεν θελει πονοκεφαλους.
με ατμοσφαιρικο Μ ας πουμε οτι αλλαζει τρομπα νερου, ισως ψυγειο κολλαρα ψυγειου, καμμια ρυθμιση βαλβιδων (?), λαδια φυσικα. τι αλλο ??
εννοειται υποθετουμε οτι βρισκει μοτερ χωρις εμφανη σημαδια κοπωσης ή προβλημα.
ενα τουρμπισμενο μοτερ (αλλο απο το δικο του) παλι τι θα θελει ??
:confused:
S S S S, σερβισακι και σκισιμο all day every day...
:thumbsup:
οπως ειπε ο νικολας..θελω να τα σκασω..μια και καλη και μετα να σκιζω..δεν μπορω να ασχολουμαι ολη μερα τι κανει το μοτερ..γιαυτο και προτιμω να πληρωσω κατι παραπανω...και μετα να μην εχω ουσιαστικα προβληματα..λαδακια, νερακια..και πιστουλα..
S50 B30 η B32 εισαι οκ γιατι τα ηλεκτρικα τους ειναι πανευκολα. Για S54 θες αρκετα χρηματα για να ξεκλειδωσεις τον εγγεφαλο. Βεβαια ειναι και πιο καινουργιο και πιο εκρηκτικο το μοτερ αλλα αυτα ετσι ειναι. Παιξε με S50 B30 η Β32 αλλαξε τους τα μεταλλα και την τρομπα λαδιου και εισαι κομπλε.
αρχιζω και κλινω προς s38.....
Tα μαθαινω ολα κουφ@λ@ !! Μπορει να μην μιλαω καθολου, αλλα ολα τα ξερω....εχω τις πηγες μου....!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
ΥΓ: Εισαι τυχερος σημερα με το Μ3 που δεν ειχατε ευθεια να σε παταγε ο καγκουρας με το ΥΠΕΡΤΟΥΜΠΑΝΙΑΡΙΚΟ-ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ GETZ..... χαχαχαχαχαχαχα :th_Laie_67-1:
Με το καλο φιλαρακι...! Αντε να δουμε το 30αρι και να μην το αναγνωριζουμε! Δεν πιστευω να παρατησεις το 46αρι τωρα...!
έχω εγώ να του δώσω να διαλέξει!!χαχαχα
Θες κάτι σε 3άρα,σε 5άρα??!!χαχαχα
και η διαδικασια ψαξιματος s38b36 αρχισε....
βρεθηκε τροπετο μ5 ε34 με 3.6lt...τωρα θα παμε μαζι με το μηχανικο να δουμε αν τα μηχανικα μερη αξιζουν...για να δουμε..
αντε με το καλο
ψάξε για 38αρι που ναι πιο καινούριο + δυνατό
νικ γιατί δε σκέφτεσαι κ προς v8 μεριά που είναι πανφτηνά (εκτός από το κιβώτιο), έχουν τρελή ροπή (40kg), στροφαρουν πολύ + θα χεις πολύ καλυτερο ζύγισμα στ 30αρι (σε σχέση με το big straight six) ότι πρέπει για driftοκαταστάσεις
Θελει πολλη εξτρα δουλεια για να μπει πανω το V8 σε σχεση με το Μ5 Ε34....καρτερ,εξατμιση,πατεντ ες σασμαν,φτιαξιμο κεντρικου,διαφορικο.....
βρε παιδια...ακουστε με...
τοσα χρονια καταφερνω να χαλαω μοτερια συμβατικα..καθημερινα, ποταπα, τραγικα (οπως ειπε και η τζουλια....)..μια φορα εχω αχτι να χαλασω και ενα καλο μοτερ....
και τωρα ο πραγματικος λογος ή τι ακριβως σκεφτομαι..πιστευω οτι μονο τα m μοτερ εχουν αυτο το top end στον κοφτη..και συγκριμενα ποτε δεν το ειχα πλην του μ3 μου..οποτε ειπα μια φορα να αλλαζω ταχυτητα προς τα πανω και να τρελαινεταιιιιιι....ετσι για το γαμωτο ρε παιδι μου....
υγ...ευχαριστω ολους οσους υποστηριζουν την επιλογη μου..και αυτο το project...ολους τους φιλους εδω που μπορει να μην γνωριζομαστε αλλα δεν παιζει ρολο..ολους αυτους που μας βοηθανε στην τρελλα μας..που μας δινουν κουραγιο στις δυσκολιες και αντιξοοτητες που περναμε για να φτιαξουμε αυτα τα αμαξια...να ειστε καλα ολοι...
εγώ είχα βάλει μηχανικά από Μ5 Ε34 στο Ε28 μου με τα ψυκτικά και τα χταπόδια του Ε34 μιας και χταπόδια από Ε28 ούτε για δείγμα.
το χταπόδι ήταν το πιό δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης αλλά το έβαλα αλλάζοντας κατεύθυνση στους συλλέκτες
καινουργια εξελιξη...
εχει βρεθει ενα 3.8λτ μ5 μοτερ...ναι αυτο με τα 340 αλογα...το οποιο θα ελεγχθει την εβδομαδα που μας ερχεται...δεν μ ακουγεται κακο...
δυστυχως το μοτερ που βρεθηκε ηταν μαπα, πεσμενη συμπιεση και θεμα στον στροφαλο οποτε αποριφθηκε μονομιας..:ranting2:
το ψαξιμο συνεχιζεται..
ενω ταυτοχρονα ψαχνομαι να πονταριστει σωστα και σοβαρα ολη η καροτσα προκειμενου να αντεξει τα φορτια των "βαριων" μοτερ που θελουμε να βαλουμε επανω..πραγμα εκ των ων ουκ ανευ στα αγωνιστικα 30αρια..η δουλεια αυτη μονο ευκολη δεν ειναι και θελει και καλο μαστορα..τωρα απο τιμες παιζουμε γυρω στο 1000αρικο...για σοβαρη δουλεια...εχει κανει κανεις κατι παρομοιο???εχετε να προτεινετε κανενα καλο φανοποιο??
εχουμε και μια θετικη εξελιξη...
στο πνευμα των καιρων-χωρις να ξεφευγουμε τρελλα οικονομικα βρεθηκε μοτερακι 3.5λτ σε πολυ καλη κατασταση μετα απο ελεγχο που εγινε..το μοτερ αυτο ειναι πιο συγχρονο απο αυτο που ειχα και ειναι εποχης 89-92 και βγηκε απο 7αρα...στο μοτερακι για αρχη απλα θα αλλαχτουν τα μεταλλα στροφαλου για να γινει αφογο καθως απο συμπιεσεις πανω ειμαστε ηδη παρα πολυ καλα..σασμαν θα κρατηθει το ηδη υπαρχον..καθως ειναι σε αψογη κατασταση και καλως εχοντων των πραγματων το αμαξι θα μπει στο συνεργειο απο την επομενη δευτερα..παραλληλα με την μετατροπη θα μπει και σωστη εξατμιση για να βγουν και μερικα αλογακια ακομα (και φυσικα λιγος ηχος...)..για αρχη το μοτερ θα παραμεινει "μαμα"..και αφου αποδειξει την αξιοπιστια του ισως προχωρησουμε σε ενα πρωτο σταδιο να βγουν και μερικα αλογακια ακομα..
αυτα λοιπον προς το παρον...και stay tuned...
staying tuned
thumb
Νικο ποσο πισω θα μπει το μοτερ ?