Ρε φίλε πόσα πράγματα έχεις? Θα τα βάζεις και στο καπό?
Εεεεεε πάρε Μ5:original:
Printable View
με 14-16000 χιλ εχω βρει στο car και εγω boxter...
αλλα απο εκει και μετα τι γινεται?
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα αμαξια που ειναι ως επιλογη καμια σχεση δεν εχουν μεταξυ τους.
Ουτε σε αρχικη τιμη,κοστος συντηρησης,κοστος διατηρησης (τεκμηρια-τελη-ασφαλειες)
Διαφορετικες κατηγοριες σε διαφορετικα κυβικα με διαφορετικους προσανατολισμους και χρηστικοτητες.
Τωρα οσον αφορα τη τετρακινηση τους, στη καθε κατηγορια ειναι απο τις κορυφαιες και αν παρομοια αυτοκινητα δεν τα βλεπεις συχνα σε οff road events ειναι αλλοι οι λογοι (οικονομικοι)και οι σημαντικοτεροι ο ογκος τους,βαρος και το υψηλο κοστος προετοιμασιας(σιδερωμα κλπ) και επισκευων (μετα απο καθε off road εξορμηση υπαρχουν ζημιες)
Οι χωροι τους ειναι αξιοπρεπεστατοι και ανετα θα καλυψουν τετραμελη οικογενεια (εμενα καλυπτουν πενταμελη με μια γυναικα που κουβαλαει τα απιστευτα).
Οσο για surf κλπ ετσι και αλλιως αυτα θα πανε πανω στην οροφη με σχαρες.
Βεβαια αν το θεμα ειναι μονο χωροταξικο για δυο τρεις φορες το χρονο σε εξορμησεις (διακοπες κλπ) βαζεις και μια μπαγαζιερα οροφης και ετσια γλυτωνεις ενα σεβαστο ποσο απο την αρχικη αλλα και μετεπειτα τιμη διαφορας που εχουν τα μοντελα που αναφερεις μεταξυ τους.
Σημειωσε οτι για χρηση μεσα σε πολη ειναι ενεργοβορα και κουραστικα για αυτο να προτιμησεις αυτοματο αν γινεται.
Απο προβληματα... στα αλλα δεν ξερω, στο Χ3 που εχω δεν εχει παρουσιασει κατι και γενικως δεν εχει και υψηλο κοστος συντηρησης (αυτο βεβαια αναλογα και τα χιλ που κανει καποιος)
Με το καλο να επιλεξεις οποιο πιστευεις οτι σου "κανει".
χρηστο πριν λιγο καιρο ειχα δει αγγελια στο car.gr ο τυπος πουλαγε ενα καγιεν s που φαινοταν σαν καινουργιο.το αστειο της ιστοριας ηταν οτι για να δηξει οτι ηταν τυπικος στην συντηρηση του θα προσκομιζε και ολα τα τιμολογια τακτικης συντηρησης που για τριετιας αυτοκινητο εγραφε οτι ηταν ΚΡΑΤΗΣΟΥ 24000 ευρω.δεν το ξανασκεφτεσαι? :hystericalbs1: :hystericalbs1:
Παρε κανενα τετοιο τοσα bmw εχεις :)
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1442052/
Γιατρέ, άκου.
Εγω τι θα εκανα στη θεση σου. Θα αγόραζα Χ3 δυομισάρι ή και τριλιτρο του 04 η του 05. Υπάρχουν αρκετα, δες και χρυση ευκαιρια οχι μονο car.gr μερικα και με λίγα χιλιομετρα και από ιδιώτες.
Το καλό είναι ότι λόγω μικρών διαστάσεων/βάρους δεν εχουν self levelling αναρτησεις, κρεμαγιερες, πεταλιέρες κλπ, οπότε δεν εχεις τον βραχνα μη χαλάσει. Επίσης δεν εχεις τόσες φθορές σε σινεμπλοκο/αναρτησο whaterver πάλι λογο χαμηλού σχετικά βάρους.
Προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγαλύτερα, ιδιαιτέρως εάν είναι ex-leasing. Το καγιεν εαν θελει σερβις, που θα θέλει, ειναι 4.5Κ με το καλημέρα. Επίσης το Χ3 θα εχει λογικα και μικρότερα λάστιχα, άρα και μειωμένο κόστος εκει.
Οι χώροι του είναι ΟΚ, τίποτα παραπάνω, αλλά όσον αφορά το πορτ μπαγκαζ ειναι οριακά μεγαλύτερο απο Χ5 ε53.
Ψηφίζω all-road. Στην αρχή δε μου άρεσε σαν αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια it grew on me.
Έχω τρεις πελάτες που τα κρατάνε σε άριστη κατάσταση. Πρόσφατα ένας από αυτούς (με 140Κ χλμ) πήγε να δει τι πιάνει για ανταλλαγή με το καινούριο Touareg. Του είπανε 10Κ, έβαλε όπισθεν και εξαφανίστηκε. Αποφάσισε να το κρατήσει, αφού είναι πολύ ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα απόδοσή του.
Αν σου αρέσει η Cayenne πάω πάσο...
Εγω πάντως για SUV δεν θα πήγαινε μακρύτερα απο μια Χ3 ή ένα Χ5...
Αν μάλιστα έχεις και κανένα σπιτάκι εκτός Αττικής,ψάξε για Diesel.
Δεν υπάρχει πιό μεγάλη ευχαρίστηση απο το να κινείσαι γρήγορα και οικονομικά όπως μπορεί να το κάνει ένας ισχυρός Diesel σαν αυτούς που φορούν οι Χ3 και Χ5.Ψάξε ακόμα και για εισαγομενο...
Τα βενζινοκίνητα είναι ενεργοβόρα,έχουν χαμηλή αυτονομία και θέλουν υψηλές στροφές για να κυνηγήσουν τα Diesel.Αν μάλιστα πας για Cayenne να υπολογίζεις αυτονομία μέχρι 400 χιλιόμετρα...ενω με τα Diesel πάς απο 550 έως και 750 ακόμη!
Οσο για την κυκλοφορία εντός Αττικής,κανείς δεν ελέγχει το παραμικρό...
Dr...,
Η δική μου πρόταση είναι X3-2.5._
Έχω την X3-2.0/manual του 2010, οπότε με τον αμέσως μεγαλύτερο κινητήρα (που του χρειάζεται) κι αν έχει & auto, θα είναι ότι πρέπει...:)
Συμπαγείς διαστάσεις για να χωράς & στην Αθήνα, καλούς χώρους & πορτ-μπαγκάζ, τιμόνι!, κρατήματα!, φρένα! χαμηλότερη τιμή αγοράς - συντήρησης/service - ετήσιων εξόδων, κλπ..., όλα πάντα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
Καλή απόφαση!
Jorgos
Παιδιά κατέληξα σε Χ3.
Μάλλον για 3λιτρο.
Αν δείτε κάτι ειδοποιήστε.Μέχρι μάξιμουμ 12000 μετρητά.Είχα δει πριν 4 μέρες ένα μαύρο με 80000χλμ. 11900 ευρώ.Με το που τον πηρα την άλλη μέρα πάει η αγγελία...Πουλήθηκε...
Αν κάνει και ανταλλαγή κάποιος το Χ3 με μηχανή,ακόμα καλύτερα.
Με αυτά τα χρήματα όμως δε θα έχει παραπάνω χιλιόμετρα?:)