πάντως με το αλουμινένιο μπλόκ του s65, θαύμα είναι που δεν έχουν σπάσει όλα μέχρι τώρα...
είτε gintani, είτε ess, είτε οτιδήποτε άλλο...επίσεις ο ρώσος στο τέλος τέλος του βίντεο γιατί
ρίχνει μπινελίκια ξέρει κανείς???
Printable View
πάντως με το αλουμινένιο μπλόκ του s65, θαύμα είναι που δεν έχουν σπάσει όλα μέχρι τώρα...
είτε gintani, είτε ess, είτε οτιδήποτε άλλο...επίσεις ο ρώσος στο τέλος τέλος του βίντεο γιατί
ρίχνει μπινελίκια ξέρει κανείς???
Ωχ..ωχ..ωχ παναγια μου και μονο που το βλεπεις σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι ...
Παντος θεωρω πως ο ess ειναι αρκετα αξιοπιστος κομπρεσσορας σε σχεση τουλαχιστον με οτι εχουμε δει και ζησει μεχρι τωρα.
Πραγματι και για το Μ3 εχει κανει φοβερη δουλεια αν το δει κανεις απο κοντα θα καταλαβει !!!!
Αρε m3est φωτιες που μας εχεις βαλει...
το θέμα δεν είναι μονάχα αν τα κιτ είναι καλά ή ελλειπή, αλλά το κατά πόσο η βάση για
την οποία φτιάχνονται είναι καλή...πάντως αλουμινένιο μπλόκ με 12 προς ένα συμπίεση,
σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη βάση για να παίζεις με την τύχη σου...
ο ρωσος ριχνει μπινελικια διοτι το αυτοκινητο εσπασε.
και εννοω το κοκκινο ess βεβαια και οχι το αμερικανικο.
ειτε το θελουν καποιοι φιλοι μας ειτε οχι, ολα τα παρομοια προτζεκτς εχουν το ιδιο -προδιαγεγραμμενο- τελος.
το μονο που διαφερει ειναι ο χρονος και η εκταση της ζημιας. αυτο εξαρταται απο την πιεση και τη διαρκεια της, που υφισταται το καθε αυτοκινητο καθως και το πως ο ιδιοκτητης του το χειριζεται και ειναι ικανος να αποφυγει τη ζημια (μαλλον πιο σωστα να την μεταθεσει για αργοτερα).
διευκρινιζω οτι εδω μιλαμε για s μοτερ και οχι για Μ54 τα οποια σαφως και δουλεψαν με ικανοποιητικο -για τους ιδιοκτητες τους- τροπο. (αν και εδω οι γνωμες διιστανται αφου πολλοι υποστηριζουν οτι αυτες οι μετατροπες απεδωσαν μεν, αλλα οχι στο βαθμο που διατεινεται ο κατασκευαστης τους, ενω δεν ελειψαν και αυτοκινητα που εμεναν σε καθε βολτα, απο "χαζα" προβληματα μεν, εμεναν δε...!)
το να λεμε ομως οτι ουδεποτε εσπασε μοτερ ess σαφως ειναι κατι που απεχει απο την πραγματικοτητα.
εδω αρκετα μοτερ σπασανε νορμαλ, πως γινεται να μην εσπασε ποτε και κανενα υπερσυμπιεζομενο?
επιπροσθετα ο καθενας εχει τις πηγες του. η δικη μου πηγη (διοτι βεβαια δεν ημουν μπροστα στην εκρηξη) ειναι απολυτως αξιοπιστη σε οτι με εχει πληροφορησει εως τωρα.
αν αυτη ειναι η πρωτη φορα που με παραπληροφορει, τι να πω, παραπληροφορω κι εγω!
χωρις να εχω καποιο συμφερον ουτε να δυσφημισω ουτε να διαφημισω ενα συγκεκριμενο κιτ εναντι καποιου αλλου, μιας και ουτε ανταγωνιστικους κομπερσορες εμπορευομαι, ουτε Μ3 εχω! (και ο φιλος μου απο τη γερμανια επισης!)
και την πληροφορια αυτη δεν μπορει να την αντικρουσει η ιδια η ess. οι λογοι ειναι ευνοητοι φανταζομαι...
προσωπικα δεν ξερω καμια εταιρια βελτιωσεων να βγαζει δελτιο καταστροφων και να πληροφορει τους καταναλωτες και τα φορουμ για τα μοτερ που σπασανε.
ολα αυτα βγαινουν στη φορα οταν υπαρχουν και αλλοι μπροστα στο συμβαν και δεν μπορει να γινει αλλιως.
αν δεν υπαρχουν μαρτυρες ο καθε τιουνερ δεν ειναι χαζος να δημοσιοποιησει το συμβαν... και αυτο το καταλαβαινουμε πιστευω.
αληθεια μηπως καποια απο τις εταιριες που κομπρεσαρουν Μ3 δινει tuv και εγγυηση για το μοτερ, το κιβωτιο και τη μεταδοση? οχι μονο εγγυηση για το κιτ, αλλα για ολα τα προαναφερομενα.
απο κει και περα οσοι κινουνται στην "πιατσα" ξερουν καλα τι γινεται.
εχω κι εγω να βαλω φωτο απο ελληνικα εκειδικευμενα συνεργεια και τους πειραματισμους τους με Μ3 ειδικα, πιο παλια που δεν τα ξερανε κιολας...
υποθεσεις που δεν βγηκαν στην επιφανεια διοτι οι συνεργειαδες τα βρηκαν με τους πελατες εξασφαλιζοντας και τη σχετικη αποσιωπηση του θεματος...
στο θεμα μας τωρα, στο Μ3 Ε92, αν δει κανεις και διαβασει ποσο προηγμενος και οριακος ειναι αυτος ο κινητηρας θα καταλαβει πολυ ευκολα ακομα και αν δεν εχει πολυ ειδικες γνωσεις οτι δεν ειναι τοσο ευκολο να παει απο τα 420 στα 650 αλογα. ειναι μαλλον αδυνατο αυτο να γινει χωρις να αποφευχθει η εκρηξη.
διαβαστε για ποσο πολυπλοκο τεχνολογιας F1 μοτερ μιλαμε: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1102
τωρα αν καποιος εχει αντιθετη γνωμη, ας παει και ας αγορασει καποιο τετοιο κιτ. και να μας πει ποια ειναι αυτα τα αυτοκινητα που δεν σπασαν, ποσα χιλιομετρα καναν και σε τι συνθηκες.
διοτι αν μιλαμε για αυτοκινητα με λιγη και ελαφρια χρηση, ή εκθεσιακα κομματια, αδικα χανουμε το χρονο μας.
ας μας πει καποιος οτι πιεζε οριακα το αυτοκινητο και συμπληρωσε πανω απο π.χ. 10.000 χλμ. και τοτε ναι να αναφωνησουμε ολοι μαζι: οι τεχνικοι του ντιβιζιον ειναι βλακες! ειναι βλακες που για να παρουν λιγα παραπανω αλογα στην gts υπερκυβισαν. επρεπε να στειλουν ενα μοτερ στην ess (ή τη τζιντανι, ή τη τζι-παουερ) να τους μαθουνε πως βγαινουνε 50% επιπλεον ιπποι, χωρις να αλλαξουμε ολο το μοτερ και χωρις να χασουμε σε αξιοπιστια!
τα πραγματα ειναι απλα.
δεν ξερω τι γινεται στο εξωτερικο, το θεμα με το κοκκινο ετυχε και το εμαθα. προφανως εχουν σπασει κι αλλα αυτοκινητα που δεν τα ξερουμε.
και στην ελλαδα ομως δεν μπορουμε πουμε οτι τα Μ3 που κομπερσαριστηκαν βρισκονται στο δρομο ακομα ωστε να περιμενουμε τα αποτελεματα.
αν εξαιρεσουμε το Μ3 του γιατρου (το οποιο δεν πιστευω οτι εχει φαει και ενελεητο λιωσιμο και που μακαρι ποτε να μη σπασει και να το χαιρεται για παντα ο ανθρωπος), τα υπολοιπα βγηκαν εκτος απο ατυχηματα!
του γεωργιου τρακαρε αναμεσα απο τα διαστηματα που ηταν εκτος συνεργειου, του νικου τρακαρε επισης, ενω το τζιντανι εξεραγη και πουληθηκε αφου επισκευαστηκε χωρις το κιτ.
υπαρχει καποιο αυτοκινητο αλλο να εχει γραψει τιποτα χιλιομετρα εκτος της διαδρομης γραφειο-σπιτι ωστε να δουμε τι γινεται?
συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση μιας και ημουν αρρωστος, αυτη ειναι η αποψη μου, αν καποιος εχει καποιο αλλο στοιχειο να προσθεσει στην κουβεντα ευχαριστως να ακουσουμε.
Το κιτ το ειδα απο κοντα οπως και μεγαλο κομματι της συρναμολογισης σε Μ3 και πραγματικα ενδουσιαστικα με τις λεπτομεριες.
Τωρα δε διαφωνω μαζι σου το μονο που εχω να πω ειναι πως σ'αυτα τα πραγματα η πορεια-ιστορια θα μας πει τι πραγματικα συμβαινει η προκειται να συμβει :thumbsup:
Υπομονη λοιπον εχουμε ηδη δυο γνωστα Μ3 με ess στο φορουμ που δοξα το θεο και οι δυο τα σκιζουν κανονικα :thumbsup:
Αχ..ΑΧ...
το ενα ειναι του γιατρου για το οποιο αναφερθηκα πιο πανω. το αλλο ποιο ειναι βαγγελη?
Ενδιαφερουσα και ισσοροπημενη η αποψη σου !!!
Δεν ειμαι ο ειδικος για να αντιπαρατεθω για πραγματα τα οποια ειτε δε γνωριζω ειτε δεν ειμαι απολυτα σιγουρος !!!!
Τα πραγματα για τα οποια εχω καποια γνωση αλλα και βεβαιοτητα για το τι συμβαινει η εχει στο παρελθον συμβει μπορω να μιλησω και εξηγω:
Επειδη πιο πανω κανεις αναφορα για χαζα προβληματα και για αμαξια που εμεναν σε καθε βολτα (και καταλαβαινω τι θες να πεις και ποιον εννοεις)μπορω να σου απαντησω πως για ενα κοψιμο λουριου δε φταιει ο κατασκευαστης ess αλλα αυτος που εφτιαξε εδω στην Ελλαδα μια αλλη τροχαλια αλλα προφανως οχι στα απαιτουμενα στανταρ !!!
Γιατι λοιπον γι αυτο πρεπει να χρεωθει ο ess η οπως αλλιως μπορει να τον λενε τον καθε κομπρεσσορα αντι του εδω κατασκευαστη αλλα και του ιδιοκτητη του που πηρε ενα τετοιο ρισκο ?
Γιατι ποτε πριν δε κοπηκε το λουρι ?
Το ποσο μια μετατροπη αποδιδει αυτο που λεει ο κατασκευαστης η οχι ειναι πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο και κυριος ο μηχανικος που το φτιαχνει.
Τωρα το αν αποδιδουν η οχι τι να πω...το εχουμε χιλιοδει το εργο πολλες φορες με καυγαδες διαφωνειες και χασιμο της ουσιας αλλα και της πραγματικοτητας και παντα καποιο αλλα και δικαιολογια και παρανοηση θα υπαρχει !!
Δε βρισκω λοιπον λογο για αντιπαραθεση ειδικα στο θεμα αυτο μιας και ο κατοχος καθε τετοιου προτζεκτ εχει βγαλει τα συμπερασματα του, οπως και ο καθε τυχερος που ειτε συμπτωματικα ειτε στημενα βρεθηκε στο δρομο του thumb
Εγω προσωπικα δε πειραματιστηκα ποτε στο να δωσω κατι παραπανω απο αυτο που μου δινει ο κατασκευαστης εκατσα στ αυγα μου.
Οστοσο αυτο που ειδα σε σχεση με αλλα τυχαια αμαξια που βρεθηκαν κατα καιρους στο διαβα μου ειναι πως εγω οσες φορες απανωτες και αν το πιεσα ποτε δεν ειπε οχι σε σχεση με αλλα που μετα απο 2 πατηματα καπνιζαν σα τζιμινιερες και εκαναν δεξια να κρυωσουν.(δε μιλαω συγκεκριμενα ουτε για γνωστους)
Τουλαχιστον σε οτι ζητησα κανω το κεφι μου χωρις να προβληματιζομαι ζεσταθηκε κρυωσε εσπασε...βεβαια αυτο δε σημαινει πως στο μελλον αποκλειεται να γινει και αυτο..ποτε δε ξερεις !!!
Απο την αλλη εβγαλα και τα συμπερασματα μου για το αν τελικα επρεπε κατι να πειραχτει η οχι (και αν ναι μεχρι ποιου σημειου)για περεταιρω αποτελεσματα απο αλλους εκτος του επισημου αντιπροσωπου.
Το πιο βασικο βεβαια ειναι πως αν ο καθε κατοχος ενος τετοιου προτζεκτ ειναι ικανοποιημενος τοτε δε μας πεφτει λογος υπο την εννοια πως αυτος το χαιρεται !!!
Στάθη δεν φταίει ο ESS αν η φτιαχτή upgrade (made in Greece) τροχαλία είχε κακή κατασκευή (πιο βαθιά λούκια απ' ότι έπρεπε) και έκοψε 2 φορές το λουρί μέσα σε 5 μήνες. Το "σοβαρό" αυτό πρόβλημα έχει λυθεί κοντά ένα χρόνο τώρα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ..αλλά οι Κασσάνδρες απ' όπου σίγουρα θα το άκουσες κι εσύ, ακόμα μιλάνε για ζημιές ...και δεν θέλουν ούτε να ακούσουν πως τα Μ54ESS σχεδόν 400ριζουν σε δύναμη και προπαντός αξιόπιστα!
Ας έκανα κι εγώ το 231 > 400 αξιόπιστα ...κι ας μου κοβόταν το λουρί κάθε 10.000 χλμ ...ούτε τροχαλία δεν θα άλλαζα... (που λέει ο λόγος) thumb
...χωρίς βέβαια να κάνω οποιαδήποτε σύγκριση με Μ. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
δεν ξέρω για τις βόλτες γιατί δεν ήμουν μπροστά την πρώτη φορά, αλλά την δεύτερη φορά ήμουν μπροστά και ήταν 3 μήνες σίγουρα μετά την πρώτη, άνοιξε το καπώ και πιάνω την τροχαλία ..και δεν ήταν τροχαλία ...περιστροφικό μαχαίρι ήταν..... αλλά το ανέλαβε ο Στράτος και λύθηκε το θέμα από τότε thumb