Πρέπει όμως το project να έχει ένα όνομα.
δεν γίνεται έτσι.
πχ. LM42 ή κάτι τέτοιο.
Πρέπει να το σκεφτούμε...
Printable View
Πρέπει όμως το project να έχει ένα όνομα.
δεν γίνεται έτσι.
πχ. LM42 ή κάτι τέτοιο.
Πρέπει να το σκεφτούμε...
LM42 καλό μου ακούγεται :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Λοιπόν λέω να κάνω κάποια πρόχειρα σχέδια για να μην παώ αύριο με άδεια χέρια... είναι και αγένεια....
Λοιπόν αρχικά θα ξεκινήσω, και θα επειμείνω όσω μπορώ, στη δημιουργία νέας εισαγωγής πάνω στο μπλοκ του κινητήρα, στη οποία θα κουμπώνει και η πεταλούδα. Μακάρι να τα καταφέρω...
:thnx:Ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον pagani για την προμήθεια του κομπρέσσορα καθώς και για την ξενάγηση που μου έκανε στο μηχανοστάσιό του! Έχει κάνει φοβερή δουλειά και έχει κλείσει πολλά στόματα :wassat:Αν και μάλλον θα το δικό μου πρόντζεκτ θα είναι εντελώς διαφορετικό, σίγουρα κάπου θα χρειαστούν οι γνώσεις του! Λευτέρη σε ευχαριστώ για την μέχρι τώρα και μελλοντική βοήθεια! :thnx:
Ειναι πολυ ωραιο συναισθημα οταν κατορθωνεις μετα απο πολυ κοπο κ προσπαθεια να εφαρμοσεις στη πραξη αυτα που διδαχτηκες κ να πετυχεις ενα καλο αποτελεσμα ! Καλη αρχη λοιπον thumb ! Θα παρακολουθουμε διαρκως την πορεια του project ....
Να σαι καλά Άγγελε και στα δικά σου!
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε σε όσα από τα παρακάτω ερωτήματα γνωρίζετε?
1) Αξίζει να φτιάξω μια νέα πολλαπλή εισαγωγής? Θα κερδίσω κάτι ή είναι πεταμένος χρόνος? Σκέφτομαι πως η υπάρχουσα εισαγωγή θα καθυστερεί την πίεση (λόγω του φουσκώματός της) να περάσει μέσα από το μπλοκ. Ισχύει? Αν φτιάξω και νέα εισαγωγή θα μπορώ να βάλω και μεγαλύτερη πεταλούδα....
2) Μέχρι πόση πίεση ανεβάζει ο συγκεκριμένος κομπρέσορας?
3) Θέλουμε να πετύχουμε πίεση ή ταχύτητα αέρα στο σημείο που ο αέρας μπαίνει στο μπλοκ? Ή γενικότερα παροχή ανεξαρτήτως των παραπάνω?
4) Λευτέρη, μπορείς να μου πεις πως δουλεύει η bypass που έχεις βάλει? Αν έχω καταλάβει δεν δουλεύει ούτε με ντίζα, αλλά ούτε και ηλεκτρονικά ή κάνω λάθος?
:thnx::thnx::thnx:
Σχέδιο σε autocad και inventor μπορώ να βοηθήσω εγώ. Απλά αν γινόταν λίγο πιο αργά θα μπορούσα να βοηθήσω και με κατεργασίες στο μηχανουργείο μου.
Καλη τύχη Κώστα. Είμαι σίγουρος στην επόμενη συνάντηση την πλατεία με την λίμνη στο ΣΕΦ θα την βγάζεις με ένα drift
Strato το εκτιμώ πολύ και μακάρι να ήμασταν από κοντά, σίγουρα το αποτέλεσμα τα ήταν πολύ μπροστά! Το θέμα μου δεν είναι τα μέσα, με τα οποία θα κόψω-ράψω… από αυτά άλλο τίποτα, πίστεψέ με δεν λείπει κάτι!
Το θέμα μου είναι να γίνει όσο το δυνατόν βέλτιστος ο σχεδιασμός του κιτ με υψηλές προδιαγραφές (και για παραπάνω στο μέλλον, αν γίνεται)! Άμα σχεδιαστεί, θα βγει λες και είναι από εργοστάσιο!
Απλά μετά από 35 ποστ δεν έχω πάρει απάντηση σε καμία από τις απορίες μου, ώστε να μπορώ να ξεκινήσω, καλύτερα να μείνεις από κοντά…. Σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις σε πολύ σημαντικό βαθμό, θα το εκτιμούσαthumb
Λοιπόν αυτή είναι η κύρια ιδέα χοντρά-χοντρά.:original:
Φανταστείτε ότι η δική μου πολλαπλή και ο κομπρέσορας είναι εκεί που είναι τώρα η μαμά πολλαπλή της BMW. Για πείτε πως το κόβετε? Στράτο?
Για μένα μπορείς να κρατήσεις την ίδια εισαγωγή αέρα αν θες να παραμείνει πολύ χαμηλό το κόστος. Παρόλαυτα (απαντάω και το 2) επειδή πρέπει να μπεί οποσδήποτε intercooler ακόμα και με χαμηλή πίεση πρέπει να φτιάξεις εισαγωγή. Στην ουσία πρέπει να βγάζει έξοδο ο κομπρέσσορας προς το μικρό ιντερκούλερ (φαντάζομαι είδες τι μέγεθος έχει του Λευτέρη) και απο και πίσω να επιστρέφει στην εισαγωγή. Η εισαγωγή είναι μεταλλική οπότε δεν τίθεται ιδιαίτερο πρόβλημα να πώ την αλήθεια. Στην θέση σου αν είχα τον χρόνο και το budget θα την άλλαζα. Βέβαια, στην καινούρια πρέπει να προσέξεις την ροικότητα έτσι ώστε οι κύλινδροι να παίρνουν την ίδια ποσότητα αέρα και όχι κάποιοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.
Οι μικρές σωληνώσεις σημαίνουν και μεγαλήτερες απώλειες πίεσης. Επειδή ο κομπρέσορας και η εισαγωγή είναι απο την ίδια μεριά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί intercooler που να έχει απο την ίδια μεριά είσοδο και έξοδο για μικρότερο μήκος σωληνώσεων. Επίσης οι μακριές σωληνώσεις έως ένα σημείο δεν αποτελούν πρόβλημα.
Πρόβλημα θα είναι η μεγάλη διάμετρος. Μην παίξεις με πάνω απο 2 ίντσες γιατί θα αργούν να γεμίζουν με συμπιεσμένο αέρα γρήγορα.
Αυτά για την ώρα. Αν μπορώ να βοηθήσω και άλλο πές μου
Καλή επιτυχία φίλε μου...:original: :original::original:
Βιλλ:thnx:
Πήραμε μια γεύση, να σαι καλά ρε Στράτοthumb
Να κοιτάξω να βάλω και ψυγείο λαδιού? Ήθελα κάποι στιγμή να το κάνω ακόμα και ατμοσφερικός..
ΥΓ Την πλατεία στο ΣΕΦ και τώρα μπορώ να την βγάλω, απλα έχει τα γα///ημένα τα ΣΤΟΠ:thumbsdown::thumbsdown: