Εδω ρε Δημητρη δεν εβαλαν στο csl σωληνακια υψηλης αξιας 70 ευρω στο εμποριο, θα εβαζαν ελαφρωμενο βολαν?
Εγω τη πατησα ασχημα με τους πειραματισμους και εχασα 1200 ευρω...
Τωρα που το θυμήθηκα....Δημητρη καποια στιμη πρεπει να παρω τα πραγματα...
Printable View
Βαγγέλη, εγω δεν το αλλαξα. Ετσι το αγορασα το αμαξι. Με ελαφρυ βολαν δηλαδη.
Αν είχα μαμα βολάν δεν νομιζω να με ενδιεφερε η αλλαγη του με πιο ελαφρυ.
Επειδη ειχα και για τρια χρόνια Μ3 SMG και η χρηση που το εκανα στην πόλη ηταν η ιδια με αυτη που κανω στο CSL, να πω οτι δεν τιθεται θεμα μεγαλης αλλαγης της συμπεριφοράς του αυτοκινητου περα απο ενα μικρο πεταγμα που κανει με την πρωτη και φυσικά τον θόρυβο που κανει το βολάν οταν το αμαξι ρολάρει και αφηνουμε το γκαζι.
Ομως σαν συμπεριφορά, πανω-κατω το ιδιο πραγμα ειναι.
Μπορει να το πει και ο Μανος που εχει οδηγησει το αμαξι μου εκτος απ την πιστα, μεσα στην πόλη και σε ταξιδι.
Μετα απο 600 χιλιομετρα με το εργοστασιακό βολαν αφου εβγαλα το ελαφρυ...
Οι εντυπωσεις που εχω προς το παρόν και χωρις το αμαξι να μπει σε πιστα να δουμε καποιες διαφορες στην τηλεμετρια εχω να πω οτι ΔΕΝ αξιζει η αγορα και η τοποθετηση ελαφρυτερου βολαν.
Δεν θα γραψω με σιγουριά αν ειναι το αμαξι πιο γρηγορο ή πιο αργό αλλα απο την αισθηση και μονο, και εκτος του ότι το αμαξι ειναι πολυ πιο πολιτισμενο, πιστευω οτι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ η αγορα και η τοποθετηση ελαφρυτερου βολάν.
Για περισσοτερες πληροφοριες οταν θα δουμε τηλεμετρια η οταν πατησω ξανα με τον ga41 και το Ζ4Μ (βαρεθηκα να τον ξεκολιάζω :banana:) που ειναι το κινητό μου δυναμομετρο.
Παντως δεν ξερω αν φταιει η αλλαγη βολαν η κατι αλλο, το αμαξι τωρα μου αφηνει την μιση 2α κατω και στην αλλαγη 3ης ψιλοακούεται και ενα μικρο σπινιαρισμα. Μπορει να ειναι οτιδηποτε αλλο (πχ λαστιχα)
Θα δειξει η πιστα...
συμπέ, με το 3.91 είσαι?
Ναι, με το 3.91 ειμαι Συμπε.
πρίν ανοίξετε πείρες συμπίεση απο τους κυλίνδρους να δείς τι παίζει? πάντως με το πλάνισμα έχει πάρει κάτι ψιλάδια...του νίκου που πλανίστηκε πήγε στα 11,7.1 απο 11,5. μαζί με τα πιστόνια είναι στα 12,7.1.
τώρα τι διαφορά μπορεί να κάνει στην απόδοση αυτό το μικρό ανέβασμα συμπίεσης δεν ξέρω, αλλά σαν σύνολο εργασιών, πρέπει να ξανάνιωσε το μοτέρ.
Το πλανιασμα ηταν το ελαχιστο δυνατον μονο και μονο για την καθαριοτητα αφου δεν ειχα καμια ζημια η κανενα στραβωμα στο καπακι.
Νομιζω (αν τα λεω σωστα) ηταν μισο εκτοστο του χιλιοστου. Ουτε τριχες δηλαδη και δεν νομιζω να πηρα αλογα απο εκει.
Συμπε, δεν ειπα οτι ειμαι σιγουρος οτι εχω την αισθηση οτι το αμαξι εγινε πιο γρηγορο. Ισως να ειναι και πιο αργό.
Ομως, θα ειναι τετοια η διαφορα που αν σκεφτουμε τα εξοδα αγορας + τοποθετησης βολαν, τον θορυβο που κανει και την καταπόνηση που τρωει το πλαισιο, πιστευω οτι δεν αξιζει τον κόπο.
Το ελαφρυτερο βολάν ιδίως αν έχει μεγάλη διάφορα απο το εργοστασιακο στο βάρος βοηθάει στο στροφαρισμα.
Οι χρόνοι 0-400 κ 0-1000 είναι καλύτεροι όπως κ οι ταχύτητες εξόδων.
Εκει που έχει μικρότερη διάφορα αλλά και πάλι έχει είναι σε ανοίγματα απο 100-260,300
Ψηλά το εργοστασιακο κρατάει καλύτερα τα χλμ.
καλά εννοείτε ότι τα κόστη ατμοσφαιρικής βελτίωσης δεν δικαιολογούνται σε σχέση με τα αποτελέσματα που αποφέρουν. δεν το συζητάω καν.
κατάληξη του θέματος τελικά με το 46άρι και την βελτίωση του, ένα σετ καλά φρένα, ανάρτηση (όχι απαραίτητα) και λίγο ελάφρωμα με κάνα ωραίο καθησματάκι, κάνα κάρμπον πορτ μπαγκάζ στυλ σι ες ελ, εξατμισάκι για λίγο βαβούρα και λίγα κιλάκια κάτω, και τέλος.
απο μηχανικα, ένα διαφορικό για να ζωντανεψει λίγο ακόμα, και τέλος.
δεν ξέρω, αλλά ποτέ δεν θεωρούσα το βολάν σαν ουσιώδη βελτίωση σε σχέση με ένα κοντύτερο διαφορικό πχ. πολύ ημίμετρο πράγμα μου φαίνεται σε ένα τέτοιο αμάξι ως προς την απόδοση.