Εδώ δεν ισχύει το UN-plug-N-play όταν έρθει η ώρα να το πουλήσω?
Ύστερα μπορώ να πουλήσω το κιτ μεμονομένα, όπως κάνουν και οι Αμερικάνοι στα φόρουμ τους.
Έτσι θα δείχνει και πάλι "μαμά". :original:
Printable View
σε αυτην την ερωτηση δεν ξερω να σου απαντησω.
ισως μετα απο καποια χρονια, να σου ειναι πιο φθηνο να το αφησεις οπως ειναι και να το δωσεις, παρα να το γδυσεις και να πουλησεις τα πραγματα.
εχει και το βαλε-βγαλε ενα κοστος.
επισης τι αξια θα εχει ενα μεταχειρισμενο κιτ με καποια χρονια στην πλατη του?
εσυ θα επαιρνες τωρα ενα τετοιο κιτ? και σε τι τιμη...?
δεν ειναι ευκολο να τα υπολογισεις με ακριβεια ολα αυτα...
κατα την ταπεινη μου αποψη....
απο την στιγμη που θα προβεις σε τετοια ''εγχειρηματα'' ... εισαι αποφασιμενος οτι το παντρευεσαι.....ή οτι χανεις πολλα χρηματα....!
θα συμφωνησω με τον Βασιλη αλλα να ρωτησω κατι αλλο?
Ποιος δεν θελει να ειναι παντρεμενος με την ευχαριστηση?
Δυστηχως στην δυναμομετρηση Σταματη δεν θα μπορω να ειμαι μιας και εχω ανοιχτα το μαγαζι και δεν μπορω να φυγω........
Η διαφορα που πηρα στα αλογα ητα αν απο τα 280 ροδα μαμα και 27 κιλα ροπη που ειχα,το κιτακι με πηγε στα 355 και 34 κιλα αντιστοιχα........
Οσο για τα αλογα που διαφημιζουν στα site τους ειναι πολλες φορες υπερβολικα
Αυτο στο δρομο με στον Μ3 μεταφραζεται σε 8 με 10 αυτοκινητα διαοφορα(2 +κολωνες)
Συμφωνω οτι τα 343 αλογα φτανουν για πιστα,για ταξιδι και για κανα πατιλικι.......ομως εαν θελει καποιος περισσοτερα,η λυση της υπερτροφοδοτησης ειναι η μονη αξιοπιστη επιλογη
Μιας και ειπαμε για πιστα......υπαρχει πιστα της προκοπης στην Αττικη????Γιατι να φτιαξω ενα τετοιο Μ3 απο την στιγμη που δεν υπαρχει κατι σαν τις Σερρες εδω κοντα???????
Οσο για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου δεν εχει αλλαξει καθολου.......ειναι απιστευτα γραμμικο,ηρεμο και πολιτισμενο
Στο θεμα καταναλωση,στο ξυλο ακουμπαει τα 17 με 18 λιτρα ανα 100χλμ με ταχυτητες ανω των 220 χλμ.Σε οδηγηση κοντα στα 150/160 ειναι στα μαμα δεδομενα
να πω και γω κατι...
επειδη έχω οδηγήσει το αυτοκινητο του sokin μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι έπρεπε να έχω ασχοληθεί με τα κιτάκια του κομπρέσορα απο την αρχή...
ο λόγος....το αμάξι του νίκου είναι σαν μαμα ακριβως με την διαφορά οτι οταν πατάς το γκάζι χάνεις την μπάλα...δεν ξεσπάει πουθενά δεν μ@λακίζεται στον δρόμο κ είναι για μενα οτι πρέπει σε αυτήν την μορφή και για πίστα( με 2-3 πραγματάκια ακόμη σε συγκεκριμένους τομείς θα Γ@ΜΕΙ !!! )
σε σύγκριση με το δικό μου...άστο καλύτερα...
σε δύναμη δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ούτε κ σε ροπή...
στην οδήγηση όμως κλαίω...το δικό μου κάνει 2 ξεσπάσματα στο φάσμα των στροφών που δουλεύει κ αν δεν είσαι προέτοιμασμένος έχεις πρόβλημα...
στο ρελάντί γίνεται λίγο της πόρνης με τον τρόπο που δουλεύει κ είναι αρκετα κουραστικό κ στην καθημερινή οδήγηση...δηλαδή ή πας ταξίδι με άδειο δρόμο ή πάς κ το σκίζεις ή δεν πας πουθενα απλά....
για μένα που είμαι κ βλαμμένος η καλυτερη λυση θα ήταν σε συνεργασία με κάποιον οίκο στο εξωτερικό χαμήλωμα της συμπίεσης κ λίγο παραπάνω πίεση σε καλό κομπρεσέρ και that's it !!!! θα έχει κάποιος αμάξι να το χαίρεται διαρκώς και παντού.....
Πιστευω οτι ο Sokin είναι ο πλέον ειδικός (ώς ο έχων την εμπειρία) για να σου δώσει τα φώτα του.
Στην περίπτωση που η αναφορά σου για "κόλλημα" έχει σχέση μ'αυτά που έχεις διαβάσει και για την δική μου θέση περί ESS, επέτρεψέ μου να υπενθυμίσω οτι η δική μου "θέση" (αλλά και άκόμα 2 ατόμων εδώ μέσα) έχει να κάνει με την εφαρμογή της λύσης "twin-screw supercharging" της ESS σε μοτέρ Μ54Β30.
Για τους συγκεκριμένους κινητήρες (όπου έχουμε και 3 άτομα πλέον την εμπειρία απο εφαρμογή και χρήση), ενδεχομένως ο όρος "κόλλημα" να μην απέχει και πολύ απο την πραγματικότητα μιας και μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε και για το συγκεκριμένο "πακέτο" της ESS, για την άψογη συνεργασίας της ESS (έχω ανοίξει και σχετικό thread στην ενότητα "εμπειρίες") αλλά και για την απόδοσή του στον δρόμο και τις "συγκινήσεις" που προσφέρει ένθεν κι ένθεν...
Η εφαρμογή της ESS στα Μ3 Ε46, στον κινητήρα S54, είναι με κομπρέσσορα φυγοκεντρικού τύπου. Είναι αρκετά διαφορετική λύση απο την αντίστοιχη "twin-screw" υλοποίησή της. Για τις διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις, επίσης έχω ανοίξει αντίστοιχο thread.
Eπίσης αν ο όρος "κόλλημα" αναφέρεται στην υλοποίηση του project LOADED της ESS, ε ναί, νομίζω οτι λίγο-πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζουμε το τί "αναστάτωση" επέφερε με τις επιτυχίες του και ακολούθως δεν είναι και δύσκολο να επέρχεται ενθουσιασμός και εντυπωσιαμός σε βαθμό "κολλήματος".
Κώστα προσωπικά τον τελευταίο καιρό είμαι συνέχώς σε ταξιδία εντός και εκτός, με πολύ δουλειά πάνω απο 12 ώρες τη μέρα και δεν προλαβαίνω να τα λέμε συχνά απο το forum.
Ελπίζω σε κανα μήνα να "χαλαρώσει" η κατάσταση.
Ρε ανιψιέ...
Σου λείπει το έγραφο "φούντωμα" βρε παλιομπαγάσα αλλά ευτυχώς σε "δαιβάζω" αρκε΄τούς μήνερς τώρα...
σχετικά με τις επιδόσεις, η "πράξη" (δρόμος) σε σχέση με την "θεωρία" (υποσχέσεις) είναι ακριβώς ότι συμβαίνει και με επιδόσεις που ανακοινώνουν τα εργοστάσια. Είναι πολύ κοντά αλλά πολύ δύσκολα επιτευξιμες (ειδικά οι επιταχύνσεις απο στάση).
Εγώ προσωπικά, στα κιλά που είμαι (τα "μαζευω σιγά-σιγά χεχε) δεν έχω καταφέρει να κατέβω κάτω απο 5" στο 0-100 ενώ θεωρητικά θα'πρεπε να'μαι στα 4,7.
...
Μίσό λεπτό παρακαλώ.
Στους Μ54Β30 που αναφέρεσαι, η ESS προσφέρει 4 στάδια: TS1, TS2, TS2+, TS3 και ΤS3.
Το TS1 ξεχνάμε για Ελλάδα αλλά και την σύγκρισή του με την την απόδοση του S54.
Mε το ΤS2 σε Ε46, πάς όπως με τον Μ3Ε46 (στα roll τα ESS είναι μπροστά)
Mε TS2+ εισαι μπροστά απο Μ3Ε46 (απ'όπου...)
Με ΤS3 είσαι πολύ μπροστά απο Μ3Ε46
αν μιλάμε για το σύνολο... ένα γνήσιο Μ είναι πάντα Μ ασχέτως επιδόσεων 0-100 κλπ.
Είναι δεδομένο αυτό και νομίζω παραδεκτό απ'όλους._
Κώστα, όπως το βάζεις, έτσι το βγάζεις.